Brutálna hádka so švagrinou-kto má pravdu?
Zdravim zienky..cez vikend som sa brutalne pohadala so svagrinou s ktorou sme dovedy vychadzali velmi dobre..Ide o to ze ja mam dve dcerky 5 rocnu a 21 mesacnu a ona ma 7 mesacneho syna..musim vsak povedat a viem ze to vyznie kruto ale odkedy sa jej narodil syn tak jej daco preplo v hlave..neviem ci mlieko udiera alebo co..ale je to s nou zo dna na den horsie..Malý je dost nárocne dieta a to vo tom ze place skoro stale,,v kociku, v aute, v postielke..jedine kde nereve je na rukach..ked jej aj zaspi tak tak si vedla neho nesmie ani mucha kychnut lebo hned je hore..zobudi ho proste kazdy "prd" a on ked sa raz zobudi uz znova nezaspi hoc by spal dovtedy len 10minut..svagrina tym padom neznesie okolo maleho ani len naznak nejakeho hluku (stekajuci pes, zvonenie mobilu, hlasnejsie rozpravanie buchnutie dverami proste nič..) ist s nou vonku na prechadzku je "zazitok" lebo vkuse sleduje ci sa maly v tom kociku nebudi..raz zacala ziapat na jednu pani ked sme boli v obchode a stali sme pri pokladni, maly jej spal v kociku, pani co stala za nami zacal zvonit mobil vo vrecku samozrejme sa synovec na to v kociku zobudil..tak svagrina nezabudla dotycnu pani okriknut ze ci nevidi ze ona pred nou stoji s kocikom v ktorom spi male dieta a musi mat do zvonenie tak nahlas..ale aby som sa dostala k veci..v sobotu mala svokra 60tku a robila u seba doma taku mensiu oslavu..ked sme dorazili my svagrovci tam uz boli a malý jej spal akurat o poschodie vyssie v izbe..moja mladsia 21 mesacna dcerka ked vstupila do domu a zbadala starkych zacala od radosti vískat naco ju chytila svagrina..trhla jej rukou ze ma byt ticho lebo bratranceka zobudi..schamtla ju tak silno ze mala zacala plakat hned utekat ku mne..az na ten plac sa zobudil malý a zacal revat..svagrina na mna zacala vrieskat ze ze si ju mam utisit.ked zbadala ze je maly hore tak ze mi dakuje pekne ze sme ho zobudili..to som ja uz nevydrzala a vynadala som jej to prepnutych kráv..a ze ci su uvedomuje ze si maleho zobudila sama to poprvé a po druhe 21 mesacne dieta si neuviedomuje ze hore spi babatko a ze ma byt ticho..a ze ešte raz ju tak hnusne schmatne tak schamtnem ja ju ale za vlasy..svokre som zagratulovala zobrala malu a sla som odital prec..Neviem teraz ci som spravila dobre..svokra mi aj potom volala ze nech sa nehnevam..bolo mi to luto koli nej hlavne ale proste ja som tam nedokazala s nou ostat v jednej miestnosti
Necitala som komentare no ak by moje dieta dospela osoba trhla za ruku tak by som reagovala rovnako ved jej kludne mohla ublizit...
@ptmt1011 já nerada soudím někoho, koho vůbec neznám a v jehož botách jsem neušla ani kilometr.. navíc moc dobře vim, že každy jsme jiny, že každy zvládame věci odlišně.. já jsem třeba za noc vzhůru i pětkrát šestkrát a taky musí druhý den fungovat a celkem jsem si zvykla (i když taky mám někdy dny, kdyby bych sežrala celý svět) a vím, že kdyby můj muž byl takhle každou druhou hodinu vzhůru, tak by druhý den ani nevstal z postele, protože on prostě těch svých šest hodin v kuse potřebuje... navíc já ve skutečnosti nevím, jestli její dítě opravdu spi celou noc, jestli tuhle noc opravdu spalo, jestli nemá jiné problémy, jestli to všechno bylo až tak zlé..možná ano, možná je to opravdu kráva, která nezvládá, protože je příliš přecitlivělá nebo já nevím..ale já ji neznám, neznám ani zakladatelku, nebyla jsem u té situace a znám jen jednu stranu, takže na ostré soudy jsem opatrná... A když zakladatelka na začátku píše, že spolu vycházely opravdu dobře a později na ni začne házet špínu, tak mi to úplně nesedí.. ale upřímně je to jejich věc.. jestli se s ní nechce bavit, chce omezit kontakt, protože to pro ni bylo opravdu až tak závažné, je to jen její věc, já jsem jen napsala, že pokud ji má ráda, pokud si do té doby rozuměly, tak si s ní sedne, zkusí to spolu v klidu pořešit a nedělala bych z toho až takovou aféru..
Moj je tiez riadny vymyselnik v noci stale hore uz ma 14 mesiacov zaspi a zachvilku hore a zas a zas a tiez som niekedy mimo z nevyspatia ale takuto vec by som.isto nespravila ze schmatnut druheho dieta za to ze nechce pomoct jej chyba no na malej si to isto nemusela vybyt ja osobne vzdy ked sme isli na navstevu alebo niekto k.nam.vzdy sme pockali ked sa vyspi a naje a v tedy.sme az isli na navstevu tiez to.mohla poriesit takto a nemusela upozornovat ze spi alebo.ked niekde ideme a zacne byt zly balim a ideme prec a neriesim druhych proste vezmeme sa a hotovo a nezatazujem druhych tym.ze vystraja a jeho.plac to je veru nieco
Mala by sa ona ospravedlnit moj.nazor.aj ked ma toho dost tak sa ma ovladat
Spravila si dobre ja by som ju asi schmatla tak ako ona malú.
Dobre si urobila. A ona je tá, čo sa má ospravedlniť.
A este ked vedele ze spi a vedela ze prides s detmi.mala ti zavolat ze maly spi ze aby ste boli potichu a ty uz by si.ich.po ceste na to pripravila
Nechápem načo sa nás pýtaš na názor,keď je evidentné,aký máš názor na celú vec ty.
Čítam po dlhšom čase nejakú diskusiu a fakt rozumiem prečo na to zväčša kaslem..
akože vážne niekto tvrdi, že 21m dieťaťu stačí raz vysvetliť aby bolo ticho, že jeho bratranec má ľahký spánok a že je normálne aby dospela ženská chmatala cudzie deti a triasla nimi len preto že je unavena? Vážne má byť autorka tá, čo jej chýba empatia? Len zato že vybuchla keď jej niekto neoprávnene siahol na dieta? 🤔
Ja som mala malého nespavca a nervaka, bol tretí, strasne náročné obdobie, tri mesiace som poriadne nesedela čo som ho musela na rukách nosiť až som dopadla tak, až sa mi začala tak tocit hlava, že keby ma muž nezachytil tak padnem ako hnila hruška.. ešte že vtedy som syna prave nemala na rukách.. potom to pokračovalo do roka, ale už som si mohla aspoň častejšie sadnúť..
ale NAPRIEK tomu som neziapala na svoje ani cudzie deti aby boli ticho a nevytvárala som žiaden "hluchopriestor".. empatia chýba švagrinej, ktorá si neuvedomuje, že okrem jej syna sú aj ostatné deti LEN deťmi..
Ak by som bola na tvojom mieste, chvíľu by som sa spoločným stretnutiam vyhýbala a potom už k tomu nevracala ale bavila by som sa s ňou už normálne..
No neviem kto ma podľa vás mat viac rozumu či švagriná alebo malé dieťa ale jednoznačne jej totálne hrabe . Byt tou pani v obchode a toto by mi povedala cudzia žena na zvonenie telefónu tak by asi aj jednu vyfasovala . Chapem že je nervózna ale keď nevie ovládať svoje emócie tak nech ostane doma . Čo si mysli že sme vo filme “ tiché miesto “ že nikto nerobi hluk len aby sa nikomu nič nestalo ? S autorkou sa absolútne stotožňujem , samozrejme len ak je to všetko pravda a nie je situácia prekrútená
Keby ti decko non-stop revalo a malo taký plytký spánok, tak tiež prejdeš do takého ninja módu, že chodíš po špičkách a nasieraš sa za každý hluk, ktorý ti decko zobudí a ty ho musíš potom XY hodín počúvať. To je niečo ako prefesionálna deformácia.
@otak_besar mnohe sme take deti mali, ale urcite sme neprisli k niekomu na oslavu a nejedovali sa, ze nam dieta na oslave zobudilo dalsich 10 pritomných ludi, ti tam mali asi ticho pavukov pocitat, lebo co take sa na oslave robi?
@ptmt1011 já se s tebou hádat nebudu, mám na to svůj názor, ten tvůj ti neberu... ta velká písmena jsou opravdu zbytečná, já umím číst i malá písmena a vim, co jsi psala, jen s tebou tak úplně nesouhlasim a to že to napíšeš velkými písmeny na tom nic nezmění..takže asi po páté píšu, nejsem holt tak radikální, na ostre soudy jsem opatrná, dala jsem svůj pohled na věc a tím to končí...
@ptmt1011 koukám, že ty jsi u celé té situace byla a všechny zúčastněné znáš, přesně víš, co se stalo a jaké trauma to na všech zanechalo včetně pohmožděnin atd. 🤦. A myslíš, že když něco napíšeš velkými písmeny, tak je to srozumitelnější 😂??? Ne, to opravdu neni.. a neboj, nejsem nechápavá, já jsem všechno, co jsi psala, opravdu pochopila a nemůžu říct, že bych nesouhlasila s ničím,co píšeš, z velké části máš určitě i pravdu, jen já prostě nejde tak radikální a rozhodně nebudu onu švagrovou stavět na popravčí špalek, to mi prostě nepřísluší! Dál už se s tebou hádat nebudu. Měj se hezky.
Update: so svagrinou sa stale nebavime..teraz som stretla nasu spolocnu kamaratku a mi vravi ze tri dni dozadu boli na prechadzke vecer s kocikmi a taky cca 15 rocni fagani zacali hadzat petardy po ceste a jednu hodili aj blizko nich..petarda buchla zobudila obidve deti v kociku .samozrejme hned vresky ze svagrina maleho vobec nevedela utisit.tak sa pytam ci svagrina na nich dobre nakricala isto a kamoska vravi ze aj chcela ale ked videla ze jeden z nich je syn jej sefky tak bola ticho..takze tak..🙂
Tak akože petardy by nasrali aj mňa 😒 to je niečo iné ako zvonenie mobilu v obchode, alebo šťastne prejavy dieťaťa zo starých rodicov... mňa stvu petardy aj bez toho že mám bábätko v kočíku.. a bolo by mi jedno, že je niekto syn šéfa..
@jana_eyre_2 no vidis takze svagrina zautoci na moje dieta ktore sa raduje..pritom jej tou radostou ani jej dieta nezobudilo..zobudilo sa az na rev ktory vlastne ona vyvolala..ale na syna sefky co jej zobudi decko petardou sa nehneva..takze po tomto ja urcite nebudem ta ktora sa bude prva ospravedlnovat alebo robit prvy krok..nehrozi..
Presne.. zrejme svoju labilnost vie ukázať len pred niekým nad kým si myslí že má navrch.. 😒 nemáš sa za čo ospravedlňovať..
@ptmt1011 upřímně vůbec nechápu, proč se tak zoufale snažíš mě přesvědčit o své pravdě? Ve finále se ty naše názory zas až tak neliší, jediný rozdíl je v tom, že jsem napsala, že to mohlo být způsobeno únavou a pokud je to jediný incident mezi ní a autorkou a pokud ji má autorka jinak ráda, tak bych si se švagrovou sedla a vyříkala si to s ní (slušně!!!). Zároveň jsem napsala, že autorčina slova byla na můj vkus zbytečně hrubá (já prostě nemám ráda nadávky, myslím si, že vždycky se to dá řešit kultivovaneji), ale nedivím se zakladatelce, že zasáhla, že odešla, že je naštvaná, protože to švagrová samozřejmě přehnala, stát se to nemělo a i já bych se ohradila, ale asi jinak. Podle toho,co autorka dál psala, je vidět, že těch problémů tam bylo víc, že švagrová je zřejmé zvláštní, přecitlivělá, teď už to záleží jen na zakladatelce, jestli bude chtít dal ten kontakt udržet, jestli bude schopna ji to odpustit nebo to pro ni byla poslední kapka. Vážně netuším, čím tě tak draždím, proč tě tak moc vytáčí fakt, že já bych svagrove nerozbila nos, ani bych ji nevyškrábala oči, že bych se to snažila řešit v klidu a slušně a nechci tady psát přehnané soudy, když nikoho z aktérů neznám a u situace jsem nebyla.
Keby nieste z Košíc tak mám pocit, že máme tú istú švagrinú🙈🙈