icon

Brutálna hádka so švagrinou-kto má pravdu?

21. nov 2019

Zdravim zienky..cez vikend som sa brutalne pohadala so svagrinou s ktorou sme dovedy vychadzali velmi dobre..Ide o to ze ja mam dve dcerky 5 rocnu a 21 mesacnu a ona ma 7 mesacneho syna..musim vsak povedat a viem ze to vyznie kruto ale odkedy sa jej narodil syn tak jej daco preplo v hlave..neviem ci mlieko udiera alebo co..ale je to s nou zo dna na den horsie..Malý je dost nárocne dieta a to vo tom ze place skoro stale,,v kociku, v aute, v postielke..jedine kde nereve je na rukach..ked jej aj zaspi tak tak si vedla neho nesmie ani mucha kychnut lebo hned je hore..zobudi ho proste kazdy "prd" a on ked sa raz zobudi uz znova nezaspi hoc by spal dovtedy len 10minut..svagrina tym padom neznesie okolo maleho ani len naznak nejakeho hluku (stekajuci pes, zvonenie mobilu, hlasnejsie rozpravanie buchnutie dverami proste nič..) ist s nou vonku na prechadzku je "zazitok" lebo vkuse sleduje ci sa maly v tom kociku nebudi..raz zacala ziapat na jednu pani ked sme boli v obchode a stali sme pri pokladni, maly jej spal v kociku, pani co stala za nami zacal zvonit mobil vo vrecku samozrejme sa synovec na to v kociku zobudil..tak svagrina nezabudla dotycnu pani okriknut ze ci nevidi ze ona pred nou stoji s kocikom v ktorom spi male dieta a musi mat do zvonenie tak nahlas..ale aby som sa dostala k veci..v sobotu mala svokra 60tku a robila u seba doma taku mensiu oslavu..ked sme dorazili my svagrovci tam uz boli a malý jej spal akurat o poschodie vyssie v izbe..moja mladsia 21 mesacna dcerka ked vstupila do domu a zbadala starkych zacala od radosti vískat naco ju chytila svagrina..trhla jej rukou ze ma byt ticho lebo bratranceka zobudi..schamtla ju tak silno ze mala zacala plakat hned utekat ku mne..az na ten plac sa zobudil malý a zacal revat..svagrina na mna zacala vrieskat ze ze si ju mam utisit.ked zbadala ze je maly hore tak ze mi dakuje pekne ze sme ho zobudili..to som ja uz nevydrzala a vynadala som jej to prepnutych kráv..a ze ci su uvedomuje ze si maleho zobudila sama to poprvé a po druhe 21 mesacne dieta si neuviedomuje ze hore spi babatko a ze ma byt ticho..a ze ešte raz ju tak hnusne schmatne tak schamtnem ja ju ale za vlasy..svokre som zagratulovala zobrala malu a sla som odital prec..Neviem teraz ci som spravila dobre..svokra mi aj potom volala ze nech sa nehnevam..bolo mi to luto koli nej hlavne ale proste ja som tam nedokazala s nou ostat v jednej miestnosti

eva112014
22. nov 2019

Anonym, prepáč, budem ironická. Nabudúce môže dať aj tvôjmu dieťaťu aj po zadku v tvojej prítomnosti. Vieš, však hormóny, stres, únava ... (podľa niektorých, musíš byť chápavá) 😁
Ponúkla si pomoc, popri tvojich 2 deťoch, odmietla. Tak, nech si vychováva sama. Myslím si, že tvoje deti a ani ty nepotrebujete takúto tetu, krstnú, či čo je ona deťom. Toto je pre vás úplne zbytočný stres. Na čo? Keď bude normálna, ozve sa.

raffaella
22. nov 2019

tiez som bola extremne nevyspata pri druhej dcere, pretoze standard bol budenie sa v noci aj 15x, cez den tak maximalne hodinu vkuse spala, zvacsa po polhodine. Spala len v kociku. No napriek tomu a napriek velkej mojej vnutornej nervozite som sa stale spravala normalne, t.j. nebliakala som po inych a uz vobec nie po cudzich ci sirsej rodine. Svagrina je dospela zena, s unavou a nevyspatostou sa treba vediet popasovat pri babatkach a naucit sa ovladat. By osm chcela vidiet tie, co ju ospravedlnuju, ci by takto reagovali keby im niekto tak male vlastne dieta atakoval (lebo uz len fyzicky pomer dospelej zeny a 1,5r dietata). ty by si mala dostat od nej ospravedlnenie a nie naopak.

sajbula
22. nov 2019

Ona je z toho na nervy, a tak sa aj sprava... Keby som ju mala v svojom okoli tak ja by som zas bola na nervy z nej a preto chapem tvoju reakciu... No nemala na tvoju malu tak vybehnut... Mozno poriesit problem so spanim u doktora...ze co to preco to...

matejko18
22. nov 2019

@sono2 ale ona bola na návšteve a keď neznášate keď sa nerešpektuje keď dieťa spi?tak si ho mala dať do kočíka na terasu a bolo by a ty tiež trhas svojím dieťaťom?či cudzím? preboha ako môžete chápať ženu ktorá fyzicky napadla ani nie 2 ročne dieťa😣

sonnenshein
22. nov 2019

@eva112014 Ja nehovorim, ze jej spravanie bolo v poriadku. Tiez som sa neobmadzovala v cinnostiach, len preto, ze deti spali. Jasne, ze ked je dieta zvyknute na absolutne ticho, zobudi ho aj (s prepacenim) splachnutie zachoda.
Ja si len myslim, ze v tejto situacii niekto musi spravit ten prvy krok. A je jednoduchsie, ak ho spravi ta racionalnejsia z nich dvoch 🙂

eva112014
22. nov 2019

@sonnenshein Prečo musí? Prečo musí spraviť krok? Podľa mňa jej švagriná nie je v racionálnom stave. Podľa mňa tiež nie je zdravé stresovať sa, že jaj bude tam švagriná, čo ak dieťa opäť ... Kde mám dieťa ....? Tým pádom si prizná ona vinu a jej švagriná nemá čo ďalej riešiť a porozmýšľať troška aj nad sebou. Veď povedala prepáč, tak jej asi "došlo", že ja mám bábätko a ona má dávať pozor na svoje deti, nech nehulákajú.

sonnenshein
22. nov 2019

@eva112014 Neviem, lebo nemyslim, ze je zdrave sa dozivotne nebavit s niekym zo sirsej rodininy?

acrobaleno
22. nov 2019

Mne stačilo, keď vybehla na ženu v obchode. Ja byť na mieste tej ženy, tak by videla. Asi si myslí, že keď je "matka" a porodila, tak sa všetci poskladajú alebo čo. Ona by mala robiť ústupky a nie okolie.

ladyvi
22. nov 2019

Necitala som uplne reakcie. Su rozni ludia v nasom okoli. Niektore smiesne zvady rozvratia fungujuci vztah, niekto sa ani cez ozaj poriadne hadky nerozkmotri. Viem si predstavit, ze ta to serie cele. Nie stve. Serie. Taky ten vnutorny hnev, ze do frasa aj s kravou sprostou. Pozri ona mozno toto potrebovala, aby precitla a uvedomila sa. A mozno nie, mozno je ozaj strelena, alebo len unavena?! Ktovie. Ani ty sama nevies. Nechaj to tak, ziadna kasa nie je az taka horuca, ked sa necha odlezat. Uvidis o rok, ked uz ona bude menej uzkostna, sa budete na tom smiat a poviete si, ze boze tie matky na materskej su riadne prepnute 😉 lebo ozaj sme, ozaj nam sibe, niektorej viac, niektorej menej. A ked sa uplne rozkmotrite, tak no a co. Ludia do nasho zivota pridu, aj odidu. A rady, ze mas sa ospravedlnit a podobne. Ved ono si ta to raz pocka, ak to neurobis. ja som raz zradila moju kamosku, vtedy som to tak nevnimala, mala som pocit,ze ja som v prave. Dnes, starsia a mudrejsia viem, ze uz som jej za to davno mala povedat prepac. A visi mi to v mojom svedomi stale, len som este nenabrala odvahu. A casto ma mysel k tomu vrati. Tak ak citis, ze ta to cele mrzi, radsej sa ospravedln. Ak este citis hnev, radsej sa stiahni, lebo povies aj to, co by si nechcela.

eva112014
22. nov 2019

@sonnenshein Prečo už opäť doživotne sa nebaviť s niekým z rodiny? To slovo doživotne ma prekvapuje. Lebo človek stojí pri svojom dieťati a nenechá pred svojimi očami inej dospelej osobe "trhať" s vlastným dieťaťom?

sonnenshein
22. nov 2019

@eva112014 Pretoze ak niekto nespravi prvy krok, tak to asi dozivotne bude.

maminuska
22. nov 2019

@sonnenshein niekedy netreba robiť prvé kroky , často to vyšumí a život ide ďalej .

arasidka11
22. nov 2019

nie ty, nie tvoja dcera je na vine, ona má problém psychický, treba by jej bolo niečo na ukludnenie, možno aj dieťa by bolo kludnejšie. Ona nemá právo buzerovať ľudí okolo, aby všetci chodili po špičkách, a to, aby ešte vynadala cudzej žene v obchode, no sorry, dievča patrí do rúk psychiatra,,

arasidka11
22. nov 2019

@mareka49 no, ona sa musí liečiť, ked bude taká besná, tak to dieťa jej nebude spávať hádam nikdy

arasidka11
22. nov 2019

@brita7777 nie, neomluvaj ju, ona sa ma vedieť kontrolovať a neobťažovať okolie, ona nemá práva buzerovať, mykať s dieťaťom a neviem ešte čo

raffaella
22. nov 2019

inak toto je ten syndrom "ja som matka a vsetci sa z toho teraz potentujte" a hoci mam dve deti, neznasam tento pristup a spravanie sa a ani ho netolerujem. A tiez si nemyslim, ze niekto tu musi urobit prvy krok - nemusi, pretoze niekedy sa s rodinou proste neda. Pretoze aby vztahy fungovali, tak vzdy je to na oboch stranach, ak to je len na jednej strane, tak to je odsudene na zanik. Svagrina by mala zvazit navstevu psychologa/psychiatra, pretoze to spravanie je uz terorizovanie okolia - verim ze sa to napravi a pride spat k zdravemu rozumu.

junova
22. nov 2019

Ženy, švagriná sa síce vyspí ale môže byť unavená a podráždená z toho, že jej malý celý deň plače a nič iné nerobí len ho krmi a uspava. Syn bol taký, všetci mi hovorili, že veď sa vyspis, tak čo sa stazujez ale nechápali, že mne malý odkedy oči otvoril dokedy nešiel spať plakal. Plakal aj v kočíku, ísť s ním do obchodu bola skúška nervov, plakal počas kocikovania, plakal stále, ľudia na ulici sa mi prihovárali, že čo je malému, dávali nevyžiadane rady, dajte mu cumlík, nakojte ho, prebalte ho. Len v nosiči neplakal, takže to vyzeralo tak, že dieťa v nosiči na mme, za ruku dcéra, v druhej ruke nákupná taška. Dopotena, vystresovaná. Ešteže človek má tendenciu spomínať len na to pekné, spomienkový optimizmus 🙂

sandra1910
22. nov 2019

Zienky, necitala som vsetko ale ja som matka dvojiciek..do ich 7 mesiacov som nevedela co to je spanok..raz bola hore jedna, raz druha, raz revala jedna potom zacala druha..jedna mi revala v noci,cez den spala druha presne opacne..ked spali obe naraz to som buchala sampus..a to boli chvile kedy by som vrazdila ak by ich niekto/nieco zobudilo..ale NIKDY! by som takto nezautocila na male dieta aj keby mi obe zaspali a ja bola vycerpana...lebo aj taka situacia sa mi neraz stala ze mi zaspali naraz obidve a dorutila sa mi sestra so synom uvrestanym a ten mi ich zobudil samozrejme ..ale ani ma nenapadlo si to na nom nejak vybit..alebo ho schmatnut alebo potom hulakat..skor na sestru som vybehla ze nech ho utisi..on bol vtedy tiez maly a nechapal..takze tu nie je ziadna vyhovorka ze je vycerpana..ja som bola chvilami taka vycerpana pri nich ze som nevledala ani zmurknut..a ziadnu pomoc som nemala..ale bola by som stastna keby mi tu pomoc niekto ponukol..a prijala ju s radostou..nelutujem sa tu teraz len pisem ze to nie je zaden dovod ze je vycerpana tak si to vybije na dietati..ktore ani nevie o co ide..

nesiris
22. nov 2019

Jasny syndrom dlhorocnej snazilky. A to je len zaciatok, priprav sa na teror do buducnosti. Poznam taky pripad, dlhoocakavana a jedina dcera je uz na zakladnej a poviem ti, horor!!!Vsetci sa jej chcu zbavit, lekarka, ucitelky, rodicia spoluziakov,pretoze tam je u maminy skutocne uz velky psychicky problem. Samozrejme jej dieta bude genialne a excelovat vo vsetkom, ak nahodou nie, tak tobude na vine ucitel, system, cely svet,tvoje budu zaostale, nepodarene a hlupe stale. Lutujem teba, jej detsku lekarku, jej ucitelov...atd. Neries to. Vybuduj si s nou diplomaticky vztah, obchadzaj konflikty,iba sa usmievaj a chval jej dieta a stale jej prikyvuj. Mysliet si predsa mozes co ches, tes sa zo svojich deti, spolupracuj so svojou lekarkou, ucitelmi a budes vidiet kto bude mat sakramentsky komplikovany zivot . Detske lekarky maju panicky strach z mamiciek, ktore samostudiom vedia vsetko, dalej z mamiciek dlhorocnych snaziliek, dalej biomamiciek , ktore odmietaju ockovat. A tato trojkombinacia je absolutna parada!! Ty len budes pocas rokov pocitat,kolkokrat bude menit lekarky, ucitelov, skoly...
A ano, tvoje reakcia bola absolutne adekvatna.

1gabriela13
22. nov 2019

Samozrejme ze tvoja reakcia bola normálna, to ani nepochybuje nikto. Mne keby dieťa tiež bike to schmatol tak narobím možno väčší cirkus ako ty. Ale to sa dá pochopiť, sme matky, chránime si svoje deti ako sa len dá. Ide len o to ze toto cele nestojí zato, aby ste prerušili kontakty alebo mali voči sebe nejaké výčitky. Treba nato zabudnúť a ísť ďalej.

larisalarisa
22. nov 2019

Neriešte, berte to s láskou a porozumením. Samozrejme nemá čo chytať a inak ubližovať vasemu dieťaťu. Skúste ju pochopiť, aj keď určite je ťažké toto ukocirovat.

trdelnik234
22. nov 2019

@alby2014

presne to som chcela napisat. Aj mne sa stalo nieco podobne. Mladsia bola naplanovana na april dalsieho roku, no podarilo sa o polroka skor a teda dve deti s 13 mesacnym rozdielom ma vybicovali k takemu vykonu a tolerancii, ze som az sama nechapala.
A to este vtedy netusila, ze o 3 roky pride jeho velicenstvo nespavec. Ci mne ked niekto povie, ze mu dieta si celu noc, tak sa mi chce revat.

alby2014
22. nov 2019

@trdelnik234 tu radu s druhym dietatom? No, ved to je najsma fasa rada. Proste s dvoma mini detmi neriesis uz nic, uz chces len prezit. My sme tu fazu s muzom nazvali aj boj o prezitie...a skoncila, ked mal mladsi 2 a starsi cca 3,5... Ja mam spomienku ako som u starsieho bazirovala na jedle, u mladsieho...ked mal 9 mesiacov, zrazu bolo v kuchyni ticho...dojdem tam a starsi jedol pizzu mal vtedy asi 2, 5 podotykam, ze objednavanu, nie domacu...a konce ten pizze hadzal mensiemu, ktory sa k nim cely stasnty doliezol a nadseny ich zuval...ako u starsieho v tom veku chyti hysak, lebo lepok, kecup, alergie...a KUPOVANA, nie domaca... u maldsieho som si povedala yeaaah, vecere zavedene a isla dalej v tom tichu vyberat pracku.... Proste uz neriesis a nad problemamy jednomatiek som sa uz fakt bavila...planujeme este jedno o rok...tak to uz budem asi uplne pohodova a nic neriesaca v alfa stave....cely cas. :D

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
codal
22. nov 2019

@ptmt1011 a vám nikdy neruply nervy? Nikdy jste neměla přehnanou reakci? Nikdy jste nebyla neprávem na někoho hnusná, protože prostě únava, blbej den, zkrátka nasraná na celej svět, protože se mi něco nedaří a mám z toho depku? Já teda nejsem dokonalá a obcas bouchnu, někdy i neprávem, pak je mi to třeba i líto.. a jsem schopná pochopit, že se to stane. Já jsem teda člověk, který se umí omluvit.. Jasně, že ji nic nedává právo byt na někoho hnusná, ale jsme jen lidi. Stejně tak si myslím, že ta reakce zakladatelky mohla být mírnější, i kdyz chápu, že šlo o dítě a taky bych se ohradila.. zkrátka si myslím, že to byla zbytečně vyhrocená situace a jen chci říct, že se prostě může stát a pokud je to jinak normální baba, kterou má zakladatelka ráda, rozhodně bych ji za to nezatracovala, ja mám prostě pro tyhle zkraty pochopení, protože vím, že na člověka toho je někdy moc. Ale co jsem tak prolítla diskuzi, tak těch problémů se švagrovou bylo asi víc , možná je opravdu "divná a nesnesitelná", tohle ví jen zakladatelka a jen ona ví, jestli to pro ni byla ta pomyslná poslední kapka.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sandra1910
Autor odpoveď zmazal
bluka2
22. nov 2019

@ptmt1011 prepáč, nič v zlom, ale zdá sa mi to čudné, že druhé ženy nazyvas ironicky super matky a tie smajlíky, že hrozna sranda a potom ódy na seba, ako sa vieš kontrolovať vo všetkých situáciach... no niektorí aj vybuchnú a asi ich to neteší, co uz

senta_sofia
22. nov 2019

Podla mna ju zbytocne riesis, mysli si, ze cely svet sa poserie kvoli tomu, ze ma dieta, takze podla mna sa dobre stalo, aspon sa nemusis pretvarovat a vie, co si myslis a zvysok rodiny tiez, mozno si myslia to iste, ale malokto naberie odvahu povedat to nahlas... Myslim, ze sudit, k to bolo adekvatne alebo nie, nema zmysel, ona sa tiez mohla zachovat inak.