icon

Bude sa zdravotný stav priateľa zhoršovať?

31. júl 2024

Zdravím. Nemôžem zaspať,mám strašné obavy. Dnes môjmu priateľovi zistili na krv.testoch,že ma v sebe nejakú infekciu,zápal v tele. Dlhšie pociťoval slabosť,v noci sa potil a tvrdil,že mu je zima, oblasť na ľavej lopatke (na chrbte) prestal cítiť, začal sa mu zhoršovať zrak a teraz v týchto dňoch začal hnačkovať,aj zvracal.Posielala,prosila,už aj s hnevom niekedy naliehala naňho,aby šiel ku doktorovi, že ako si to predstavuje...proste už som bola aj zlá na neho (teraz si to aj vyčítam). No a dnes,teda včera, keďže je po polnoci,mu oznámili,že musí ísť na operáciu ,ma nejaké infikované ložisko v brušnej dutine. Dostal silné antibiotiká. Ja sa neskutočne bojím a on si tu pokojne spí vedľa,ale to nie je výčitka,naopak som rada,že to tak neprežíva,ako ja. Hrám sa na hrdinku, ktorá ho podporuje,povzbudzuje,no v skutočnosti som (s prepáčením)pos..atá od strachu,že sa mu to bude zhoršovať. Má to všetko ževraj od obyčajného maličkého hnusneho kliešťa,ktorého si na tom bruchu ani poriadne nevšimol a len zoškrabol, dakedy v máji,v júni. Chcem sa opýtať, snáď aj utešiť,bude sa mu jeho zdravotný stav zhoršovať? 😢 Môže ochrnúť,oslepnúť len z jedného takého kliešťa?Som neskutočne vydesená. Roky rokúce som nefavila Roky som nefajčiarske

autor
31. júl 2024

...roky rokúce som nefajcila,ale dnes som oželela tých pár E na taký zlý zlozvyk a zapálila si. Ďakujem pekne za prečítanie, vypočutie,pochopenie. 🥺

majo111222
Odpoveď bola odstránená
autor
31. júl 2024

Veď áno,vyrežú...mňa skôr trápi, či sa jeho zdravotný stav bude už len zhoršovať,či sa všetko navráti do normálu. Snažíme sa už aj o bábätko,ale teraz už od toho pomaly začínam upúštať, pretože som hrozný pesimista,ako teraz zisťujem a v mojej hlave sa vynárajú tie najhoršie scenáre.

basska_b
1. aug 2024

Neboj... pozri, pred 100 rokmi by na to aj zomrel a teraz ho lekari dokazu liecit. Podla popisu som sa zlakla, ze rakovina, ale ked to narobil ten kliest, ja si laicky myslim, ze to bude riesitelne. Samozrejme sa vsetci bojime o svojich najblizsich a je tazke byt muzovi oporou, ked tebou zmieta strach. Posielam vela sil a uvidis, ze cierne scenare potom odveje cas a budete s pokorou hladiet na kazdy den, ktory mozete byt spolu v dobrom zdravi 👍

vler
1. aug 2024

Nepochopitelne pre mna ze on taketo priznaky dlhodobo ignoroval. Mohol napr dostat sepsu, mozno si mu zachranila zivot-takze ziadne vycitky ze si bola zla na neho.
Ja by som sa s takymto muzom obavala planovat buducnost.
Ked sa priatel zotavi, treba s nim hodit vazny rozhovor o zodpovednosti za zdravie. . Kvoli sebe samemu, ale aj Tebe a dietatu ktore mozno budete mat, ktore potrebuje zdraveho zodpovedneho otca a Ty partnera, o ktoreho sa nemusis bat.

autor
1. aug 2024

@basska_b keď mi to povedal,myslela som že mi asi ten "zemiak" z krku už nik nevyberie. A slzy v očiach , úplne horúce , obrovské slzy... pretože tiež má hneď napadla rakovina . A on mi len,že idem pod nôž,musia niečo vybrať z brucha a mňa div že nekleplo... 😤😭. Čo ti idú vyberať? Však morálne so mnou rozprávaj. Boli to také zmiešané pocity,že som mala mu chuť vlepit a zároveň objať. Určite to dobre dopadne,musím tomu veriť a určite bude v poriadku. Potrebujem sa len upokojiť a myslieť pozitívne. Veď choroby určite ešte dáke prídu,nebudeme zdraví až do konca. Ďakujem,urobím najlepšie,keď sa pokúsim aspoň na pár hodín zaspať.

autor
1. aug 2024

@vler toto mi lieta hlavou teraz,že čo ak bude bábo a jemu sa pohorší a nedajbože budem sama na dieťa a ešte nedaj naozaj bože o chorého partnera...aj keď určite ho neopustím pre zdravotný stav, ktorý vekom bude obom chradnut. Tiež pekné ďakujem za povzbudivé slová. Ste zlaté 🤗

autor
1. aug 2024

A dúfam,že mi neklame a naozaj je to len ten kliešť,len tieň kliešť... odľahčene. Ako jeho len partnerka nemám asi žiadne právo vedieť od doktora jeho zdravotný stav. Ja dúfam a verím,že mi neklame,len preto,aby som nerobila paniku a nemala strach.

tatiana149
1. aug 2024

Môjmu 10 ročnému vyrezali pred dvoma týždňami. Včera vybrali stehy. A je v poriadku. Môj mám ložisko veľké. Teraz mu nič niet, len čakáme na výsledky z biopsie.

madeincssr
1. aug 2024

Cierne scenare nepomozu nikomu z vas. Skus sa upokojit, ver ze vsetko dobre dopadne, bud partnerovi oporou, aj ked mas onho strach. Ked z teba bude citit oporu (skor optimizmus), jeho psychike to pomoze a vieme, ako psychika silno suvisi aj s telom.

roja01
1. aug 2024

Co si clovek "maluje" vo svojom vedomi, to sa aj moze stat skutocnostou. Donut sa mysliet pozitivne a nevytvaraj scenare. Obavy a strachovanie nikomu nic nepridali dobreho, skor naopak.

lavender94
1. aug 2024

Viem, že sa bojíš, ale pravdepodobne sa nič nestane. Pôjde na operáciu, dokončí liečbu, bude chvíľu možno PN a dovi. Jasne, dá sa vymyslieť milión rôznych scenárov ako sa to môže zvrtnúť, ale komu by to pomohlo?

liv1
1. aug 2024

Ja teraz uplne o inom, deti si rob s manzelom a nie s priatelom. A teraz do mna 😁. Ale nie, teda ano, ale neboj, prisli na to, daju atb, irobia co treba a jemu sa polepsi. Urcite s nim treba potom vaznejsi rozhovor prehodit. Predstav si inak, ze si tehotna ci mas dieta s priatelom, nieco sa stane. Nemas na nic pravo, zostanes na vsetko sama. Ano manzelstvo zdaleka nie je o tomto, ale ten “pqpier” je aj na taketo situacie dobry

vilma7
1. aug 2024

Počuj, čoi doagnoza, či choroba, či nehoda...nakoniec ešte aj ty môžeš odísť prvá. Nauč sa žiť pre.tento moment a nerieš čo by mohlo možno byť, keby bolo keby...

sidicek
1. aug 2024

Keď nie je ani hospitalizovaný, tak to určite nebude nič vážne. Pri ťažkých infekciach sa podavaju ATB vnutrozilovo ,tak ktovie ako to vlastne je.Ináč klasika ,žena sa trápi nespi a chlap jej poriadne nic nepovie.Upokoj sa ,všetko bude v pohode.

jennky13
1. aug 2024

99% toho, coho sa bojis sa nestane, tak sa upokoj a prestan sa zaoberat ciernym scenarmi.

autor
1. aug 2024

Dobrý deň. Stále neviem,čo je a ako. Som pri ňom už vyše roka,pracujem v tomto okrese,snažím sa zvyknúť si,ale stále nemám informácie. Ráno mi prízvukoval,aby som sa ukludnila, všetko bude ok,ozve sa,buď on alebo doktor/sestra,aby som nevyvoláva všetkým doktorom na oddelení,no ja mám už vážne strach. Mám ísť tam,alebo čakať? Už je to neúnosné,keď neviem nič :(((