Bude syn ľúbiť viac otca ako matku?

ivett311
2. okt 2016

Mamicky.. Mame podanu ziadost o rozvod, mame spolocneho syna. Byva so mnou a aj nadalej bude.
Strasne sa bojim ze ked bude velky bude lubit otca viac ako mna 😞😞😞 moze sa stat? Ja ho nechcem stratit nikdy!! Som z toho nestastna uz teraz.

sissy27
2. okt 2016

@ivett311 v prvom rade si uvedom, že rozvodom sa končí manželstvo, nie rodičovstvo... Je úplne normálne, že dieťa bude ľúbiť oboch svojich rodičov a bolo by od teba hnusné a sebecké chcieť od syna, aby neľúbil svojho otca alebo aby ho ľúbil menej ako teba...
Pokiaľ sa k synovi nezachoval zle, netýral ho a ľúbi ho, tak by si mala ich vzťah podporovať... Nelieč si svoje zlomené srdce cez dieťa.
A nechcem ťa strašiť, ale jedného dňa si tvoj syn nájde priateľku a odíde od teba... Ale tiež to neznamená, že ťa už neľúbi.
Úplne vážne ti odporúčam návštevu psychológa, ktorý ti pomôže vyrovnať sa z rozvodom bez toho, aby si z dieťaťa robila svojho rukojemníka a aby ti musel nahrádzať city od partnera.

pribinak
2. okt 2016

Prepáč, ale asi by si sa mala porozprávať s psychologickou
Ved hádam nechces, aby sa nenávideli, aby si mu nemusela vysvetlovat preco otec nevolá, nechodí na návštevy a nezaujíma sa o neho
syn potrebuje otca, tak ako potrebuje matku
To co mu das ty, mu on neda
A co mu da on, mu zas nedáš ty
Tak to zariadila príroda, preto ma dieta 2 rodicov

Žiarlivosť nikdy nic dobre nikomu nepriniesla

ivett311
autor
2. okt 2016

Zle ste ma pochopili. Ja ich vztah podporujem, jasne ze chcem aby mali dobry vztah, ja sa len bojim za ma opusti to by som nevydtzala

obsadenemeno
2. okt 2016

@ivett311 takze mu ani nedovolis aby sa ozenil?
Co si predstavujes pod tym, ze by ta opustil? Opustit sa da roznymi sposobmi....

jeennyv
2. okt 2016

@ivett311 tiez tomu dobre nerozumiem, nechces stratit syna tym, ze by mohol ako chalan v buducnosti inklinovat k otcovi alebo ze stratis svoho ex, ked sa rozvediete a aj ta budete byvat spolu, ale zvlast...ja osobne tomu nerozumiem, spolu v byte ale rozvedni....

lukamka
2. okt 2016

@ivett311 neda sa lubit otca viac ako sa ma. v tom mierka neexzistuje.
ale ak si mala na mysli to, ze by ho otec postval proti tebe, lebo len to si predstavujem pod pojmom opustit ta, tak tomu mozes zabranit tak, ze budes mat so synom skvely vztah, kde obaja vzdy hovorite co citite a ty budes u neho podporovat to, ze rodicov ma oboch stale rovnocennych a ze ho obaja lubite rovnako.
tiez bude najlepsie ak sa s ex-om co najskor dostanete na kamaratsku uroven

lintu
2. okt 2016

"Keď bude veľký" je asi aký časový rozsah? Nikdy nevieš, čo sa stane v budúcnosti. Mnoho názorov dovtedy aj sama prehodnotíš a zmeníš. Netráp sa pre to už teraz myšlienkami na to, čo bude potom.

timea7
3. okt 2016

@ivett311 prepáč, ale tiež si myslím, že potrebuješ pomoc odborníka. Si teraz príliš citlivá, máš za sebou rozvod, vidíš to inak, ako my. Neviem, koľko rokov má tvoj syn, ale to je v podstate jedno. Jeho otca si predsa tiež milovala, nie? Že to nevyšlo, za to dieťa nemôže, má otca rovnako rád, ako teba, ak ho bude mať radšej ako teba, nie je to nič neprirodzené, chlapci prirodzene k otcovi inklinujú. A ako sa dá vlastne merať láska? Napadlo ťa, že možno o nejaký čas budeš milovať iného muža a budeš s ním mať deti? Že by mohol tvoj syn tiež niekedy povedať, že mladšie deti máš radšej? Je to choré, ak chcem, tak mám dosť lásky v srdci pre všetkých, ak moje dieťa miluje ešte niekoho iného - otca, babku....je to predsa úžasné, nie? Tvoj postoj je trochu sebecký, nemyslíš? Raz bude mať tvoj syn manželku, to bude potom ona vypisovať do témy o hnusnej svokre, ktorá im nedá dýchať, lebo sa nedokáže od synčeka odpútať?

bratislavcankanm
3. okt 2016

@ivett311 jaaaj, vitaj v mojom klube 🙂 🙂... prezila som si nieco podobne v obdobi okolo rozvodu, vlasne stale som sa tych obav uplne nezbavila, ale je to uz lepsie... u mna dost zavazilo vela citania o detoch a rozvode, ako ich to ovplyvni, co robit, aby ich to ovplyvnilo co najmenej - a tak som sa bohuzial dostala aj k clanku, ze pre chlapcov moze byt neprijemne zit s mamou (v urcitom veku), ze mozu chciet byt radsej s otcom, aby boli s "chlapom"... plus moj ex ma novu "rodinu", takze zase obavy, ze sa mu tam bude pacit v tomto kvazi rodinnom prostredi viac ako doma u mna, kedze ja som sama (a ani to neplanujem zmenit)... a k tomu pocity krivdy, ze ta kxxxa, co rozbila nasu rodinu, ma pripravi este aj o syna... no cele zle

teraz prezivas tazke obdobie, ale ono sa to utrasie, neboj... ako hovorim, ja som este uplne tieto obavy nezahnala, ale teraz sa tym trapim uz ovela menej (som cca 10 mesiacov po rozvode)... teraz to vyplava len obcas, - hlavne ked som na syna "zla" - to znamena, ked ho nutim cistit zuby, upratat si po sebe, prepisat domacu ulohu este raz, lebo to ma velmi skaredo, nedovolim mu hrat sa na mobile (teda dovolim, ale nie cele poobedie)... vtedy ma vzdy napadne, ze co ak kvoli tomu bude chciet ist radsej k otcovi, lebo tam si zubky cistit nemusi, na mobile moze byt od rana do vecera a pod.

drz sa, bude lepsie, uvidis, chce to cas

ivett311
autor
3. okt 2016

@bratislavcankanm dakujem, presne to prezivam ja, aj ked syn je este maly. Mozte mi odporucit nejaku knihu? Jasne ze chcem aby mal krasne detstvo a skvely vztah aj somnou aj s otcom..

evita11223
3. okt 2016

@ivett311 ahoj ono to chce cas, ale v prvom rade musis zacat od seba, musis prestat mysliet na to ze by sa nieco take mohlo stat lebo sa to stane. Sila myslienok je velka 🙂 chlapec bude mat k otcovi vzdy blizko, predsa len su to chlapi a v zivote niektore veci chcu radsej preberat s otcom ako s mamou. Je to tazke pre mamu ktora sa snazi dat chlapcovi vsetko, ale je to normalne 🙂 maly ta bude lubit vzdy to si zapamataj!! 🙂

bratislavcankanm
3. okt 2016

@ivett311 nie, kniha ziadna...len rozne clanky, psychologicke online poradne na internete a tak.
A povedala som si, ze je lepsie, ak ma maly otca rad, ako keby nim lomcoval hnev. Sama na sebe vidim, ze hnev je zly pocit ...my sme sa s ex nerozisli v dobrom, bola v tom ina zena... ja to stale nemam spracovane, stale sa nanho hnevam za to, co nam urobil... a nici ma to... a urcite by som nechcela, aby sa takto trapil moj syn... takze lepsie je to takto, ze ma otca rad napriek tomu, ze tym padom je tu to riziko, ze bude chciet zit s nim a nie so mnou

davidls
2. sep 2018

Mám otázku som otec dieťaťa ale matka odisla nestihla mi ani priznať ocovstvo.. ide o to ze chcem sa opýtať.. ze ak by som siel zanim domov ze ho chcem vidieť je to tresne? Ak nema priznané ocovstvo?

petrofka
2. sep 2018

@davidls si cudzi clovek, ktory zazvoni pri dverách. Bud ti dovoli sa s nim vidiet alebo nie. Ak nie a pokojne odides, je to v poriadku. Ak ta vpusti je to tiez v poriadku. Ak budes nastojcit, moze zavolat policiu.

davidls
2. sep 2018

@petrofka ja nie som typ človeka co sa jen bude dobijat.. mne iba záleží na mojom synovi nic ine.. a jednu vec virm jej matka a baba ma nepustia do vnútra.. majú výhradu stale dajaku... ale nakúpim stale co treba a tak.. ľúbim stale svoju ex aj ked viem ze aj ona mna ale jej mama do toho babke.. Ako inak postupovať

tslobik
2. sep 2018

@ivett311 Ja tiež toto prežívam a to nie sme rozvedení a žijeme spolu a fakt je taký, že syn má radšej otca, lebo s ním trávi viac času, keďže ja cestujem a z práce chodím večer. A nerozumiem tým technicko-pc veciam, ktorými sa oni zaoberajú. Nútim ho robiť potrebné veci a otec nie. Takže mám pocit, že ak by sme sa raz rozviedli, chcel by ísť s otcom.

petrofka
2. sep 2018

@davidls skus komunikovat len s matkou dietata. Cez fb a dostat sa k nej blizsie tymto sposobom. Tam sa medzi vami vselico udialo predpokladam. Takze ti neviem poradit viac.

davidls
2. sep 2018

@petrofka udialo sa vela namna nas ´hodila nevera co som jej aj dokazal ze je klamstvo.. syna mi nechce ukazat a ja uz neviem ako dalej snou zakazala mi chodit k nej... blokuje ma vsade

diablikovci
2. sep 2018

Nechcela by som byt tvoja nevesta. Ak chceš mat Pekny vzťah so synom a nenadávaj na jeho otca, že aký je lebo sa to otočí proti tebe. A keď otec chce dieťa vidieť nebrán mu v tom, ale ich podporuj a to iste požiadaj otca dietata aby nenadával na teba pred synom.

diablikovci
2. sep 2018

A tiež prečo by nemohol syn bývať s otcom? Veď aj on je rodič či nie čo je menej alebo ako?

puklica13
2. sep 2018

@davidls domahat sa rodicovskych prav mozes jedine na sude ..sud jej moze nariadiť podstupit dna testy a priznat ti otcovstvo..potom mozes poziadat o upravu styku s dietatom..
..prist a klopat niekomu na dvere samozrejme nie je trestne, ale z pravneho hľadiska si cudzi clovek a prrto moze naopak na teba podat oznamenie za obtazovanie, pokial by si to robil opakovane

lubiss
2. sep 2018

:D to ako vazne??? prezivat a panikarit nad tym co bude za 10-15 rokov...to je akoze k comu dobre ??? co ked ta zajtra prejde auto co ked hento a co ked toto???

davidls
2. sep 2018

@puklica13 tak ze je tresne ak pridem a zaklopem...oka.. matka dietat je nastavena na vlnu svojej matky a to je co za pravne hladisko.. ked ona to vie kazdy ze to je moje dieta.. a odrazu sme cudzi ludia ale prytom vieme ze mame spolu syna... sere ma to vsetko ako to je postavene.. tak ze ja budem bojovat na sude lebo madam sa nechce nijak raz.. aj pekne nanu aj vsetko a ona drzo..

puklica13
3. sep 2018

@davidls citanie s porozumenim ti nic nehovori?
Pisem ze to moze spravit pokial by si to robil opakovane..co ja viem 3xza den, spraval by si sa hrubo, vulgarne..Vtedy , moze a snáď by to malo zmysel...
Okrem toho..samotne podanie este nic neznamena..musi byt presetrene a zistuje sa ci je opodstatnene..
To co som ti pisala ohladom urcenia otcovstva???? Riesis???ci len vuberas co ti vyhovuje???