Ahojte,
chcem sa spýtať, či by to bolo považované za únos dieťaťa keď by sme s malým odišli a začali žiť pri mojej mame?
Žijeme s malým u svokrovcov. Máme tu aj trvalý pobyt. Mali sme tu byť len dočasne, ale priateľ sa ako by rozhodol, že nás tu nechá. Robí v inom meste s malým sa stretáva len cez víkendy a to tiež nie niekedy všetky. Jednoducho mám toho dosť. Keď príde na víkend tak sa s malým pohrá a tak, ale že by dokázal sa oňho postarať tak to si nemyslím.
Ak by sme odišli bývať k mame bol by to teda únos? Nemám problém aby sa s ním stretával, že by prišiel pozrieť,ale jednoducho už nechcem bývať u svokrovcov. Tie vzťahy sa tiež pokazili a vidím aká je skutočnosť.
Je mi jasné, že by to išlo cez súd, ale ľahšie by bolo keby som nemala trestné oznámenie.
@yoxinka to Asi nebude uplne pravda ze sa otec vobec nestara. Ked ona zije s dietatom u jeho rodicov . A on chodi predpokladam na pracovne pobyty na dva tyzdne. To je len jej vezia co si mysli ze by sa nevedel o dieta postarat. Nie je to jadrova veda . Otec mà tiez svoje prava. Mne je divne ze Niekto si dokaze urobit dieta nastahovat sa k jeho rodicom zit tam u nich cca rok alebo kolko a potom dramaticky planovat tajny utek. Ved normalne sa porozpravat o svojom plane ze vztah uz nefunguje tak ide zit k rodicom. A ziadny tajny utek ako z muslimskej krajiny. Jednoducho ked budu majitelia domu doma staci ked jej dojdu rodicia pomoct so stahovanim sa. Ak jej nevadilo do teraz u nich žit .. tak tajne nenapadne odnasanie veci mi pride mega dramaticke. Ved by ju mohol priatel normalne odviezt a pomoct odstahovat. Treba len vediet normalne s kludom komunikovat ako dospeli ludia. To ze sa odstahuje s dietatom k svojim rodicom nic nemeni na tom ze tento clovek je a vzdy bude otec dietata Lebo jeho si na to vybrala. “ svokrovci” ju tam nezamknu a nebudu nasilu drzat. Ani dieta jej nikto nemoze zobrat.
@eri28 Ja si zas nemyslim ze jeho rodicia ju priviažu k radiatoru a budu ju tam nasilu drzat. Otvorit dvere jej nemusia Snad si ich dospela osoba vie otvorit aj sama. Ale je to cele zvlastne ze sla zit k partnerovym rodicom ked mohla ostat u svojich.. ked uz s dietatom zit u niekoho rodicov..
@moonlight1210 v rámci slovenskej republiky sa to neberie ako únos pokial otec dieťaťa alebo anopak matka niesú pošahaný a nezačnú vymĥšlať
@danpe21
Vy nie ste manželia!!! Si slobodná matka. S dieťaťom si v rámci Slovenska môžeš robiť čo chceš, zvlášt, keď sa otec vôbec nestará.