Budeme informovaní o stave nášho otca?
Ahojte ,
Zaujíma ma pohľad iných asi preto lebo to vždy tak bolo.
Mali ste ťažký život ,ťažké detstvo . Otec nepil stále ale stále nás psychicky a fyzicky týral . Kto si chvalabohu také neprežil - nepochopí . Veľmi nám to zmenilo životy . Predsa dieťa sa formuje a vyvíja a v takomto nezdravom prostredí sme každi súrodenec istým spôsobom poznačení. Ukončilo sa to tým ,že začal neznesiteľne piť . Bol pred koncom ale zachránili sme ho . Tým ,že mama sa rozviedla povedal ,že nás všetkých nechce vidieť a prerušil akýkoľvek kontakt . On jednoducho deti nemá .
Situácia sa zopakovala a po xy rokoch nás vyhľadal ,že už je naozaj na smrteľnej posteli a chce sa s nami rozlúčiť . Zasa sa z toho dostal ale ja keďže som bola tehotná nepovažovala som to za dobrý nápad ísť za ním . Smaozrejme keď už bol ok tak sme mali ísť všetci do …… a nepotrebuje nás povedal súrodencom .
Prerušil akýkoľvek kontakt aj s ostatnými z rodiny . Volala mu sestra s tým ,že mu zomrela mama ( naša stará mama ) a predstavila sa ,že to je ona jeho dcéra . Na čo odpovedal len ,že to bude omyl lebo on nemá deti .
Je to niečo neskutočné už to trvá takto asi zo 10 rokov . Nič o ňom absolútne nevie nikto .
Ja už neživím žiadnu zášť voči nemu odpustila som mu aby sa mne ľahšie žilo . Pre mňa už asi zomrel vtedy ked sa to všetko dialo postupne … koľko krát som sa neplakala koľko nocí , koľko dní…
Na druhej strane viem ,že žijeme len raz a možno sa stretnut nie je zlý nápad ale každá cesta skontaktovať sa s ním skončila s odporom z jeho strany .
Už nie je najmladší … zaujíma ma situácia keď takto žije sám ako prst . Nemá nikoho žijúceho z rodiny iba nás … je to ťažko viem o takýchto veciach rozmýšľať ale aj toto ma bohužiaľ trápi
Ako by som sa o ňom dozvedela ? Alebo by nám niekto dal vedieť pokiaľ by bolo niečo s ním?
Nemusí ?
Vážte si rodinné a ľudské vzťahy 🤍🌸
Pekný deň vám všetkým
Ak sa k mŕtvemu nik neprihlási a nezabezpečí pochovanie tak to urobí obec.
Ak vás na obecnom úrade nepoznajú nik vás nebude kontaktovať.
Maximálne ak sa bude riešiť dedičské konanie vtedy vás kontaktuje notár.
@anonym_ecde3c
Jasné ale ako sa mám prihlásiť respektíve mať o tom vedomosť ?
To o nejakom dedičskom konaní ani sa nemusime baviť
Ja reálne ani neviem lebo celý život nám vykrikoval ,že hneď pri prvej príležitosti sa nás ako jeho deti zriekne
Ak je na rodnom liste uvedený ako otec, tak si notár môže údaje o deťoch vyhľadať v registri obyvateľstva a na adresu trvalého pobytu ti pošle list.
Možno aj obec by vás takto kontaktovala keď bude riešiť pochovanie.
@anonym_autor nechala by som ho zit podla jeho predstav... to, co od toho ocakavas, velke zmierenie a koniec dobry vsetko dobre, pravdepodobne podla toho , co pises a podla situacii, ktore tak boli ale iba na chvilu....... pravdepodobne happy end nikdy nenastane.... jeho to netrapi, teba ano... chces si vedome ublizovat dalej? je to hrozne, ale nechaj to tak, nicilo ta to roky a sama chces aby ta to nicilo aj dalej...
ale čo sa týka dedičského - aj keď zomrie nemajetný, predbežné dedičské konanie sa bude konať - na to bude pozvaný ten čo organizoval pohreb. a výsledky tohto predbežného dedičského - že je ukončené pre nemajetnosť - budú oznámené dedičom... takže vtedy sa to dozvieš ...
Nie nie žienky len aby som upresnila chcela by som aj napriek tomu všetkému čo sa stalo ho dôstojne pochodovať zabezpečiť všetko dala som sľub aj jeho mame
Toto už nezmením samozrejme ani jeho
Tak ako píšete vybral si to on
Naše snahy už boli márne a asi sa už nebudú ani opakovať z nikoho strany .
zomrel mi brat. zabezpečovala som pohreb. na predbežnom mali všetko vypísané z databáz - rodičov, súrodencov, deti, účty, autá, nehnuteľnosti... ja som to len potvrdila ...
výsledky budú písomne oznámené mne a dedičom ...
Nie nie žienky len aby som upresnila chcela by som aj napriek tomu všetkému čo sa stalo ho dôstojne pochodovať zabezpečiť všetko dala som sľub aj jeho mame
@anonym_autor to neviem či budeš vedieť zabezpečiť ☹ ale je možné že ťa budú policajti kontaktovať ako príbuznú, ak bude mať doklady, je to možné, mňa fizli kontaktovali ...
My s bratom sme to mali podobne, otec sa druhý krát oženil a macocha nám odkazovala v jeho mene, ako sa nemáme ani ukazovať.
Raz za pár rokov zavolal, vynadal nám ako sa o neho nestaráme, že je chorý, že potrebuje peniaze na rum a cigarety, lebo mu jeho žena nedáva..
Všetko odovzdal a prepísal na novú manželku a na dedičské sme s bratom ani neboli zavolaní, lebo otec nemal nič, to nám notár oznámil telefonicky, že ani chodiť nemusíme.
Nemyslím si, že som to mala urobiť inak, bolo to jeho rozhodnutie a okolností a rešpektovala som to.
Mne oznámila macocha že zomrel, bola som na pohrebe, ale na kare nie(brat bol) možno poprosiť susedu, alebo niekoho s kým je v kontakte, poprosiť jeho lekára? Neviem poradiť, ale drž sa
My s bratom sme to mali podobne, otec sa druhý krát oženil a macocha nám odkazovala v jeho mene, ako sa nemáme ani ukazovať.
Raz za pár rokov zavolal, vynadal nám ako sa o neho nestaráme, že je chorý, že potrebuje peniaze na rum a cigarety, lebo mu jeho žena nedáva..
Všetko odovzdal a prepísal na novú manželku a na dedičské sme s bratom ani neboli zavolaní, lebo otec nemal nič, to nám notár oznámil telefonicky, že ani chodiť nemusíme.
Nemyslím si, že som to mala urobiť inak, bolo to jeho rozhodnutie a okolností a rešpektovala som to.
Mne oznámila macocha že zomrel, bola som na pohrebe, ale na kare nie(brat bol) možno poprosiť susedu, alebo niekoho s kým je v kontakte, poprosiť jeho lekára? Neviem poradiť, ale drž sa
@anonym_4a026b ďakujem
Neviem ani adresu ani nič podobné sťahuje sa v priemere raz za pol roka 🥲
Ale ďakujem všetkým zatiaľ za podelenie sa o skúsenosti
@anonym_4a026b ďakujem
Neviem ani adresu ani nič podobné sťahuje sa v priemere raz za pol roka 🥲
Ale ďakujem všetkým zatiaľ za podelenie sa o skúsenosti
@anonym_autor keď vás on takto zatajuje(že nemá deti) tak bude mať aj potom taký pohreb, nič s tým nenarobíš..
pokiaľ je aspoň v rovnakom meste a aspoň s niekým v kontakte kto vie že má deti tak vám dajú vedieť..
@anonym_autor Vieš kde býva? Normálne by som kontaktovala domovníka alebo susedu, že ak sa mu niečo stane nech dajú vedieť, že proste Vás vidieť nechce, ale rada by si ho potom dôstojne pochovala.
@anonym_autor mojej dobrej kamarátky biologický otec bol 20 rokov alkoholik a bezdomovec na opačnom konci republiky. Jedného krásneho dňa jej zazvonila pani z matriky aj s policajtami, že má ísť identifikovať telo a potom sa opýtala, či ho pochová. Ona odmietla. Pochovali ho na náklady mesta. Podľa tejto situácie si myslìm, že sa dozvieš včas o úmrtí svojho otca.
Neriešila by som to. A úplne by som ho odstrihla. Že autor umrel som sa dozvedela náhodou na pohrebe som nebola roky nás ignoroval a mne nechýbal ani ja jemu. Dedičské sa upratalo. Zbytocne si tahas do života zlú energiu. Nie je to otec je to autor a zbytocne tym smerom plytvas energiou. Nikdy ti nepovie že ťa má rád že mu to co urobil je ľúto. To necakaj. Neuzna že ti ublizil. Povedal že nemá deti ok ty nemáš otca. A dúfam že riesis aj nejaké terapie psychológa konštelácie aby si riešila svoju traumu. Ako si písala vyrastať s takýmto človekom deti poznaci.
@anonym_autor Vieš kde býva? Normálne by som kontaktovala domovníka alebo susedu, že ak sa mu niečo stane nech dajú vedieť, že proste Vás vidieť nechce, ale rada by si ho potom dôstojne pochovala.
@marsmykkok a naco? Nech ho pochova kto chce. Povedal že nemá deti tým povedal všetko a viac by ma nezaujímal. Už mu venovala priveľa času života a energie viac než bolo nutné
@anonym_autor mojej dobrej kamarátky biologický otec bol 20 rokov alkoholik a bezdomovec na opačnom konci republiky. Jedného krásneho dňa jej zazvonila pani z matriky aj s policajtami, že má ísť identifikovať telo a potom sa opýtala, či ho pochová. Ona odmietla. Pochovali ho na náklady mesta. Podľa tejto situácie si myslìm, že sa dozvieš včas o úmrtí svojho otca.
@jamimo dobre to vyriešila veľmi rozumne urobila by som to rovnako
@anonym_autor zbytocne vyhodené peniaze

Ak sa k mŕtvemu nik neprihlási a nezabezpečí pochovanie tak to urobí obec.
Ak vás na obecnom úrade nepoznajú nik vás nebude kontaktovať.
Maximálne ak sa bude riešiť dedičské konanie vtedy vás kontaktuje notár.