icon

Budúca svokra mi dala na Vianoce manikúrne nožničky

9. jan 2022

Čo si myslíte o to že budúca svokra mi dala na Vianoce manikurne nožničky ? :D som s priateľom 5 rokov. ( Nie nedala mi ich preto že mám zanedbane nechty :D o nechty za starám ) ale nechápem že prečo taký dar, ostatným dala kopu darčekov ( nevravím že chcem veľa darčekov ) ale príde mi to čudné, ona má veľký dôchodok. Každému na sviatky dáva cez 400€ či narodeniny meniny a pod. A mne dala nožnice. Čím som si to zaslúžila ? Tým že sa starám o jej syna a mu periem osrate slipy ? A snažím sa vo všetkom ako sa len dá?
Podotýkam nemáme zle vzťahy, teda nebavíme sa až tak veľmi a vidíme sa raz do mesiaca.

janetinka27
9. jan 2022

ahoj, asi na to dost tlacis, nosis im maso, ovocie, kupujes drahe dary. na ich mieste by som tvoje dary slusne neprijala. taky dar je zavazok a v podstate v tebe nemaju istotu, ze sa k tebe mozu tak viazat. kebyze ta priatel poziada o ruku, bol by to signal pre nich, ze si ta vybral. ked otala, tak to v nich vzbudzuje zrejme pochybnosti a nerataju s tebou "navzdy".
stopni tie dary, maso. obcas by som upiekla vseobecny kolac,ale ziadne vypekacky na narodeniny, torty, zlato atd.
aj ked si dnes rozvody caste, pre mnohe "svokry" je nocnou morou, ked ma ich syn nemanzelske deti, pretoze maju strach, ze raz o tieto vnucata pridu. pre mnohych ludi je manzelstvo slub, zavazok, rozhodnutie, ze idem stavat teraz nieco spolocne, pevne.

annamalaga
9. jan 2022

Teba by som teda chcela mat za nevestu, moja rodina ale nie, lebo u nás žitie bez papiera= tragédia na cely život , čiže mojej by si mohla aj za 500€ dar, bez viery a zobratia sa pred svadbou a nie spoločného žitia pred svadbou by si neznamenala nič. Ja by som ale ako nevesta svokre určite kupila niečo, prišla pomôcť poupratovať , ale nosenie jabĺk, masa ani tort u mna nie, ja len zdravé proteínove🤣. Čiže ľudia sú rôzni, jeho rodina ťa nemusí prijať vôbec a dieťa bez svadby radšej neplanuj, lebo sa stane niečo a si nahrata.!!! Nato je ten tvoj bezmyselný papier vieš.😊

janewithane
9. jan 2022

Čiže ak som dostala od sestry knihu tak ma nemá rada??

nenne27
9. jan 2022

@viestta pocuram sa😃😃😃😃😃😃

nenne27
9. jan 2022
autor
9. jan 2022

@janewithane nechytaj ma za slová prosím a skús čítať medzi riadkami a pochopiť pointu..

eva112014
10. jan 2022

Autorka, cítiš krivdu a smútok vo svojom srdiečku. Podľa mňa si pracovitá a aj máš láskavé srdce. A toto sa dá zneužiť.
Teraz už rob tak a správaj sa tak, aby si tú krivdu už viackrát necítila.

janewithane
10. jan 2022

Aj v mojej trosku provokacnej otázke sa dá čítať medzi riadkami- veľmi riešiš darčeky a ich hodnotu.. aj keď súhlasím s názorom že ti možno chce dať najavo, že drahé dary sú od teba nevhodné..

nini1978
10. jan 2022

@simsalabim vieš kde ťa posielala dúfam ....🤭👏🤦

soldi
10. jan 2022

tiez si myslim, ze svokra Ti chcela naznacit, ze sa jej nepacia drahe dary od Teba. nemusi to byt falos ani nic, len mozno nevedela ako Ti to povedat.
takto Ti dala jasne najavo svoj nazor bez zbytocnych slov.

takze ako Ti radia baby vyssie, zarad spiatocku a prestan svokre tak okato nadbiehat, a ked ma sviatok ci su vianoce, tak jej nedavaj darceky za seba, ale davajte jej spolocny darcek s Tvojim priatelom 🙂

oblecenie99
10. jan 2022

Tak ja neviem teda, ja som z tých, čo tvrdia ze ak je to len papier, tak prečo ten papier ešte nie je (myslím tým manželstvo, som viac zástanca manželstva a ko bývania "nadivoko" ), ale toto bolo fakt grobianske. A keď ju ten jej syn nikdy nezoberie, tak ona nič nedostane alebo len nožnice? My sme si tiež dali len také symbolické dary, lebo sme sa dohodli, že kupujeme najmä deťom, ale určite by som toto nikomu v rodine neurobila, že len dotyčnému dám takýto dar a iným oveľa lepšie. Moja svokra, keď som ešte len bývala s mužom (vtedy len priateľ) mi stále dala rovnako, ako teraz. Keď som ja mala narodky, a naši mi kupovali ako darček drahší a kvalitný paplón a vankúš, tak kúpili aj priateľovi, aj keď on sviatok nemal a nebol mi ešte vtedy mužom, aby sme mali rovnake na posteli. (Ne) svokra môže mat svoje zásady, nikto jej to neberie, ale toto bolo od nej aj tak hnusne.. Autorka, vykašli sa na to, vieš, čo kúpiť nabudúce.

0kristina0
10. jan 2022

Preco ta nema rada? Z principu, vzala si jej syna. Neber si to osobne, keby si to nebola ty bola by to ina.

nini1978
10. jan 2022

Keď ti partner povedal o jej dôchodku,tak sa ho opýtaj,čo tými nožničkami jeho mama chce naznačiť.
Resp. Sadni na kávu so svokrou a opýtaj sa jej,či to má nejaký skrytý význam. Keďže ty dávaš darčeky rada a hlavne nepozeras na ich cenu,pokračuj v tom.
Veď predsa,darček je darček,tebe to robí radosť a nezmenis tvoj postoj,lebo ty si dostala nožnice....
Tak?

luccija
10. jan 2022

@nini1978 vôbec by som sa k tomu nevracala ani neeozoberala s nikým.A svokre žiadne predražené darčeky nedávala načo?veď ctiť si ju môžeš aj bez bieleho zlata.Naco jej nosis ovocie, mäso?veď píšeš, že má dobrý dôchodok?ty ju máš rada ona teba len akceptuje a potrebuje vtedy, keď idete na kávu, spoločnú dovolenku ja týmto super vzťahom so svokrou nejako neverím🙂,ak by Ťa mala rada kúpi čokoľvek okrem manikurovych nozniciek.Ja som čakala, že to bude luxusná sada v kozenom puzdre so Swarovski kamienkami

nini1978
10. jan 2022

@luccija asi nie mne si chcela..
Ale tak podľa všetkého ten nepomer v hodnote darov je najväčší problém pre autorku

alexk12
10. jan 2022

"Bud rada" ze ti ich"iba" dala a nepichla rovno do..😀

jaskolka
10. jan 2022

Keď dám darček, tak nečakám, že sa mi vráti v tej iste cene. Inak povedané, ak niekto ma obrovské peniaze a môže si dovoliť dat ako dar niečo v hodnote trebárs 300 eur, ok, nech sa páči nech dá. Ale nemôže to čakať naspäť. Ani keby ten druhy si ti tiež mohol dovoliť, a dupľom, keby nie. Teda je fuk, či svokra ma aj 5000 eur dôchodku a ostatným da 400 eur v obálke, a ze ty si s jej synom a peries mu os** slipy a nosíš ovocie a neviem co este(priam z teba kričí taka urazena jesitnist, že ako ti veď ja toto všetko robím a nič za to nedostanem) nemusí ti ona vôbec dávať nijake drahé dary. Dokonca ani tie nožnice ti nemusela dat.
Ty nie si ešte jej nevesta (proste nie si nech sa aj na hlavu postavis, nie si, nevesta je len a výlučne vydatá žena za syna tej ktorej ženy, to je proste status ) a ani potom nie je povinná ti nič dávať. Ale ani ty jej. To, že teraz ju zahŕňas darmi je čisto tvoja vec a tvoje rozhodnutie
Ale nemôžeš to vyžadovať na oplátku, tu reciprocita nefunguje, vo vzťahoch skrátka neplatí niečo za niečo. Bud to budeš akceptovať, alebo budeš do konca života nešťastná urazena, že ty toľko toho robíš a ten nevdacny človek, nech ide o hocikoho, to nedá to isté nazad.

0kristina0
10. jan 2022

@jaskolka je uplne jedno ci je jej nevesta alebo este nie, tak ako ma mat uctu buduca nevesta voci svokre tak by ju mala mat aj svokra k neveste. Mne to pride od buducej svokry ako naschval, ako keby jej chcela dat jasne najavo ako moc si ju nevazi. Manikerske noznice ako vianocny darcek? To uz jej rovno mohla kupit toaletak. A uplne najlepsie by urobila keby jej nekupila nic.

jaskolka
10. jan 2022

@0kristina0 tak bol to taký zvláštny darček, ale možno jej tým chcela naznačiť, že ju nevníma ako nevestu. Do hlavy jej nik nevidí.Možno je stara škola a nesúhlasí, že žijú len tak..
A ona nie je jej nevesta. To je, akoby si slobodná žena, hoci má 30 rokov partnera, chcela napísať do nejakej kolonky, že je vydatá. No nie je, hoci sa tak možno ona vníma.. Ale status vydatej nemá...
A tu mi pripadá, že autorka to vyratuje štýlom, ja dávam všetko, robím všetko, dávam drahé dary a nedistavam nič...A trichu takým ublizenym, alebo povýšeným štýlom to podáva, aspoň na mňa to tak pôsobí, miestami až mierne arogantne (periem jej synovi os***slipy)
Možno autorke krivdim, a len ja to tak vnímam, ale keby mne to tak budúca nevesta podávala, tak dupľom ju neprijmem... Aj keby mi dávala náhrdelníky z diamantov.

0kristina0
10. jan 2022

@jaskolka ja presne viem ako to autorka mysli, snazi sa zavdacit, mat pekne vztahy a co sa jej dostalo? Ja sa jej necudujem, tiez by sa ma to dotklo.

martul
10. jan 2022

Ahoj, nečítala som celú diskusiu, len prosím ťa nehodnoť svokru podľa darov. Píšeš že ju máš rada, vážis si ju. To je úžasné, pokracuj v tom. Nezahod pekný vzťah kvôli nožničkam. Možno stačí menej hodnotné dary nateraz.
Mnohé baby čo tu písali, nepoznajú teba ani svokru, tu na MK sa ľahko vyskakuje, ja by som hento tamto, aby ti tieto rady niekoho kto ťa nepozná, nezničili vzťahy v rodine.

eva112014
10. jan 2022

Ja nechápem, čo sa tu rieši dokola, že je nevestou na papieri, alebo nie je nevestou na papieri.
To akože k svojmu chlapovi sa má správať tiež po manželstve inak?
A keď na toto autorka odpíše, že perie mu o*sraté gate, tak je arogantná?
@jaskolka

jaskolka
10. jan 2022

@eva112014 ja len vravím, že ba mňa tak pôsobil spôsob, akým ona opisuje, čo vserko a ako robí pre "svokrinho syna". Hádam to robí pre svojho partnera, či? Teda robí to z lásky (aj keď os***slipy dúfam boli len v prenesenom zmysle).Keby on jej dal nožnice, a ona jemu to všetko, a ešte viac, možno by som viac chápala. Ale ze to urobila skorosvokra? Ona nie jej jej povinná darmi ďakovať, že "to robí pre jej syna"
A skutočne dávať dary, aby sa mi to isté vrátilo mi príde také vypočítave. Nikdy v živote som nepreratavala to, čo dám ja a co mi dajú iní.
Ako vravím, možno krivdim a vôbec to tak nemyslela. No na mňa to tak pôsobilo od prvého riadku

17alexis
10. jan 2022

Autorka, uz to proste pochop. Nie si nevesta, v blizkej dobe podla tvojich slov ani nebudes, cize nepatris do rodiny a mozes porodit aj 10 deti. Kym sme so svagrinou neboli vydate, iba sme s nasimi chlapmi zili, stalo sa, ze na jednu svadbu nas dve pozvali az po veceri. Neurazili sme sa, brali sme to normalne. Akonahle sme sa do rodiny vydali, zmenilo sa aj nase postavenie. Ty si jednoducho cudzia a kym si ta tvoj s ******* slipmi nevezme za zenu, vzdy budes cudzou. A co sa darceka tyka - nezavid druhym drahe dary.

eva112014
10. jan 2022

@jaskolka Ona nie je povinná darmi ďakovať za svojho syna, píšeš. Súhlasím s tebou. Ona je povinná za seba ďakovať. Čiže, keď mi niekto pomôže tak sa mu neotočím chrbtom, keď potrebuje naopak pomoc.
Autorka spomína vyššie, že jej pomohla viackrát a keď ona potrebovala pomoc tak jej nepomohla. Píše, že chodili spolu nakupovať. Keď niekoho nemám rád, tak nepôjdem s ním na nákupy t.j. na dámsku jazdu.
Autorka tiež to prehnala s tou cenou. Tu bol vhodný ten komentár vyššie, že na okruhlé výročie bude kupovať jej auto asi.

jaskolka
10. jan 2022

@eva112014 áno, to je pravda. To beriem, že mala by byť vďačná za pomoc s nákupmi, a pripadne pomôcť na oplátku.Keby to takto napísala autirka, samozrejme odpoviem v tomto zmysle, a úplne inak by to vyznelo, ako začať opisovať, čo všetko ona robí pre svojho partnera, a aké drahé dary už ona dala...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
gleep1
10. jan 2022

Necitala som celu konverzáciu ale autorka, pripominas mi jedneho 4 ročného chlapca:
Syn mojej sestrenice mal narodeniny a jeho babka a dedko mu dali darček spoločný- odovzdala mu ho babka. Dedo mu len zagratuloval. Chlapec sa rozplakal že on si myslel že dedo ho ma rad ale že už vie že ho rad nemá lebo mu nedal žiadny darček. Dedo musel priniesť vlastný darček aby sa chlapec upokojil.

U 4 ročného tomu rozumiem ale u dospelej osoby? Vážne? Ja som tento rok nedala darček ani otcovi ani mame ani sestre. Idem sa im ozvať že či náhodou nefňukajú že ich nemám rada. Sa nad sebou prosím ta zamysli a nad tým koľko máš rokov a aké je adekvátne správanie sa k tvojmu veku.

Kvalitne manikurove nožničky vedia byt pekne drahé a vydržia ti take krasne ostré cely život. Buď vďačná. Asi vidia aká si a skadlia ta.

Inak čítala si 5 jazykov lásky? Tvoj jazyk lásky su podľa toho čo tu píšeš dary. Sama až prilisne veľa obdarovavas a čakáš že sa ti bude láska a náklonnosť vracať takýmto spôsobom. Pre mna je tento jazyk lasky najvzdialenejší. Tak sa možno zamysli nad tým, že niekto toto vidi inak než ty.

laura0107
10. jan 2022

mna by zaujimalo čo ti nato povedal priateľ?? a ja na tvojom mieste za nem kupovat tiež podobne darčeky ,v takej hodnote a čo ušetríš zato kúp radšej svojej rodine😉

eva112014
10. jan 2022

@jaskolka Vieš, mne je aj ľúto tejto doby. Na Vianoce treba dávať veľmi drahé dary, lebo asi tak sa dokazuje láska k svojmu blížnemu. Dostane iPhone a rieši farbu krytu a proste mnoho ďalších podobných tém, čo tu už na MK bolo, hlavne po Vianociach s darčekmi. A toto píšu bežní ľudia zo života.