Budúca svokra mi dala na Vianoce manikúrne nožničky
Čo si myslíte o to že budúca svokra mi dala na Vianoce manikurne nožničky ? :D som s priateľom 5 rokov. ( Nie nedala mi ich preto že mám zanedbane nechty :D o nechty za starám ) ale nechápem že prečo taký dar, ostatným dala kopu darčekov ( nevravím že chcem veľa darčekov ) ale príde mi to čudné, ona má veľký dôchodok. Každému na sviatky dáva cez 400€ či narodeniny meniny a pod. A mne dala nožnice. Čím som si to zaslúžila ? Tým že sa starám o jej syna a mu periem osrate slipy ? A snažím sa vo všetkom ako sa len dá?
Podotýkam nemáme zle vzťahy, teda nebavíme sa až tak veľmi a vidíme sa raz do mesiaca.
Ty jej nabuduce daj pilnik na nechty a povedz ze ked bude potrebovat das jej aj tie noznicky. Kasli nanu neries ju.
@mima1 Presne som aj ja chcela napísať, nech jej da nabudúce pilník na nechty a budú si kvit.😁
ja si nemyslim, ze sa mas zmenit. Je to modry konik, forum plne moralistiek, ktorym by NIC nevadilo, ktorym keby aj svokra tresla po hlave panvicou, by sa jej podakovali. Jej to zvlastny darcek. Podla mna, nekaz vztahy v rodine, ale mas ponaucenie. Meniny vybav ako oni, na narodeniny drobnost, na vianoce kniha, tricko, detto, ziadne hodnotne dary. Bodka, Plus - jedna vec ma zarazila, mozno sa to uz niekto pytal - ty davas rodinnym prislusnkom darcek sama za seba? My davame ako rodina, predtym sme davali ako par. Jednym aj druhym rodicom. Myslim si, ze ci ste zobrati alebo nie, nehra v tomto pripade rolu.
@stanulienkat no ja by som sa nesr…. Normalne na drzaka by som kupila daky za 0,50 zabalila do krabicky pekne s maslou a cau. Akoze niesom svina inak ani si nepotrpim na darceky od svokrovcov ani mi ich nedavaju len peniaze ale teda keby mi toto urobi svokra tak fakt kupim pilnik😂😂
Ja keď som začala chodiť s mojím mužom tak som vždy nosila svokrovcom budúcim víno, koláč, bonbóny klobásu aby som neprišla naprázdno. Trvalo to tak asi 3 roky, ja som nikdy nedostávala na sviatok nič aj keď o ňom vedeli. Svagrovci nenosili nikdy nic.mmVždy keď sme išli na návštevu k mužovej sestre tak svokra doniesla plne tašky hlúposti.aj švagrovi detom atď...tak som si povedala ok.. majú deti chápem. Keď sa nám narodil syn, a začala svokra navštevovať aj nás a nám nikdy nič nedoniesla a raz na moje narodky ( bolo to na veľkú noc, a syn ju išiel kúpať ) sme opäť doniesli plno debilin )mi povedala že veď ty máš dnes narodeniny, viem to podľa toho že aj môj otec ich mal ... A potrialsla mi iba rukov a nevybrala ani tú posratu čokoládu (aj putovnu) bolo by mi to fuk ma to už vážne zamrzelo a povedala som si dosť. Ako vy ku mne tak aj ja k vám a odvtedy nenosím nič. Nech si myslia čo chcú.q
Veď nech sa jej opýta tvoj priateľ že prečo ti dala nožničky. Problém vyriešený 💁🏻♀️
A ešte k tomu dar s ostrým noo vy budete na nože 😁
Možno tým chcela niečo naznačiť...aby si sa od nich odstrihla alebo aby si prestrihla pomyselnú pupočnú šnúru medzi ňou a jej synom, ktorému perieš tie ...slipy...:D
Mne to pride,ze na teba zabudla a tie noznice kupila niekde narychlo v drogerke. Co ti zvykla davat na predosle Vianoce, kedze ste spolu uz 5 rokov?
Mne je divne,ze das niekomu drahy darcek a ocakavas,ze drahy aj dostanes. Uprimne,toto robila cely zivot moja babka a nebola v rodine teda oblubena. Vzdy to bolo z jej strany len frflanie "Tak ja nieco kupim za xy penazi a ona/on mne len toto?To tak si ma vazi?" No des takato povaha🙈 A kedze dookola opakujes za kolko si dala ty a za kolko ona inym,tak ma nepresvedcis,ze ta potesi malickost,fakt nie. Vies co,ja som s muzom 15r.,na sviatky od svokry obcas nieco dostanem,obcas nie,zvycajne je to bomboniera,ktoru od niekoho dostala,uz aj po zaruke..😂 Raz som dostala kvetinu v kochliku so slovami "Tam na parapete mas darcek"😂 A vies co? Za tych 15r.sa neraz stalo,ze si ani nepamatali,ze mam meniny ci narodeniny. Vobec sa na nu nehnevam,mam ju rada a beriem ju taku aka je. Ona proste neriesi,kto si co o nej mysli🤷♀️
Neriesila by som. Síce neviem ako k tomu prisla, mozno v zhone na teba zabudla a to bolo jediné co v rychlosti mala doma (moj kedysi kupil svojej mame v strese a na poslednu chvilu opalovaci krem ako vianocny darcek lebo bol pri pokladni vystavený v zlave :D ) alebo mozno chce len vidiet ako zareagujes, tak si zachovaj klud, mna by aj noznicky potesili, večne ich doma hladám...
Nič iné ti neostáva len sa zmieriť s faktom, že Ťa jednoducho nemá rada. Do očí ti to nepovie, pretvárka bude fungovať naďalej, ale z takýchto darov si už pochopila aj ty, ako jej na tebe záleží. Keď chceš, zabojujú o jej priazeň, možno to dopadne dobre.
Moja exsvokra bola ako med, úsmev, srdečnosť, atď. Na každé Vianoce som od nej dostala 4 ks nástenných, reklamných kalendárov, ktoré dostala zadarmo a soľ do kúpeľa, napriek tomu, že vedela, že máme iba sprchový kút. Love is in the air! 🤷♥️😂 Neskôr nevyhovujúci, shitný kávovar, ktorý nechcela vrátiť do obchodu. 😉 🤷🤦
Tak jej nedavaj nič a bodka ani negratuluj
Viaceré tu píšete, že autorka dáva drahé dary a určite ich aj očakáva. Ja si zase myslím, že keby sa ktorákoľvek z vás ocitla v takejto situáciu, tak ju to zamrzí. Ak sa raz stretnete pri vianočnom stromčeku 10 a všetci dostanú dar v podobnej hodnote, iba vy jedna jediná nejakú narýchlo kúpenú vec (a ešte v porovnaní s ostatnými darmi v úplne inej cenovej relácii), tak je to naozaj od "svokry" nie pekné, nech je to oficiálna ci neoficiálna nevesta. Autorka tu nerieši, že ona dala kávovar za 500 eur a dostala kozmetiku za 5 eur, ale niečo úplne iné ☹
Necitala som vsetky komentare, ale Vy na Vianoce nedavate darceky s priatelom spolu? On da zvlast a Ty zvlast? Tvoj priatel dostal od mamy co? Nebolo to spolocne pre Vas 2? A co jej dal on? Ved ak sa uz citis ako manzelka, u nas davaju manzelia darcek spolocne. Nezdoraznuju, co kupil muz a co zena. To len tak na zamyslenie...a inak manikurovu supravu sme aj my dali svagrinej, stala 30 e 🤷♀️
My dávame darčeky spolu a to od začiatku. Ono viem, že to zamrzí, ale nejako by som sa s tým netrápila. Ty tiež si nerob už nejaké starosti s výberom darčeka pre ňu a bude vybavené.

Tu je problem tvoja zakerna povaha...inym zavidis ze dostali obalky so 400€ ze tebe taku nedala, rozculujes sa ze ty si jej dala nahrdelnik zo zlata za 250€ a ona tebe...len manikurove noznicky....neviem vlastne co cakas azda nie to ze by ti este mala platit za to ze sa staras o jej syna?...mam taky pocit ze z toho co tu pises je to akoby si ta udaaajne hmotne svokra nevazila za to ze jej syn je v cistom a najedeny 🤣...toto ked je laska tak dovi dopi....a ked som toto citala tak mam pocit ze som bohata tym ze som na vianoce nedostala ani h*vno 🤣 aspon nemusim riesit zavist a kraviny ako ty kto si ta ako v rodine vazi cez peniaze