Budúci partner môjho dieťaťa
Idu spolu bývať. Po rokoch chodenia, počas ktorých som každucký deň dúfala, ze stretne niekoho vhodnejšieho, v buse, na školení, ze sa v práci objaví niekto novy a zaiskri to. Ale kdeže, toľkého šťastia nemám a v robote mu prichádzali len starší kolegovia... Moje dieťa roky miluje túto bytosť, jednoduchú, neskolenu, nievzhladnu, chudobnu...z dobrých vlastností, ktoré mohlo dieťa očariť snáď submisivnost,chodí do práce adekvátnej jeho ne.vzdelaniu, inak bez názoru, bez záujmu, bez rozhľadu, bez smrncu a akýchkoľvek zručnosti, znamost z nejakej zoznamky, zrazu sa len zjavili. Celé tie roky som decku naznacovala, ze nieje jeho povinnost si zničiť život, ze všetko bude ťahať samo, posledné týždne už na neho hovorím priamo a zufalo, prosim ta, nájdi si niečo vhodnejšie a posli to k vode, naučilo sa to pri tebe jest s priborom, užiť si more, rozvazat sa vsade autom,celkovo sa pri tebe pozdvihlo. Prečo sa zrovna moje dieťa zapliettlo s takýmto nehodným partnerom... Sorry za stredný rod, ale keď to tu nájde, nech si to nesparuje so mnou a ved teraz je to in, takto bezrodovo. Vďaka za každý komentár z 99% negat. Beriem. Možno si naozaj nič normálne nezaslúžim a mam akceptovať, ze požiadavky môjho dieťaťa na svojho partnera sú, ze ma tep. 💘Len sa znazim vidieť za roh a do budúcna, ako vnúčatko podedi tie slabé vlásky a iné neduhy a bude neskoro ľuttovat. Akoby nestačila lotéria nemilosrdných génov, ešte tomu íde oproti. Moja rodina mi to čudo škodoradostne dopraje a mňa to tlakuje zo dňa na deň viac...
Co si ty za cloveka? Vlasy priorita c 1.. Ved si smiesna...
A vsetkym, ktori s tebou nesuhlasia, zelas zatov a nevesty na zaplakanie... To vazne?
Musis byt velmi prijemna osobka..
A co si si slubovala od tejto temy? Ze ti daju vsetci za pravdu a ako bonus zarucene rady, ako ich rozdelit?
Nuz, takto to nefunguje..
Mas 2 moznosti:
1- miesaj sa aj nadalej, dorazne vyjadruj spoju nevolu nad vyberom partnera/ky svojho "decka" a vysledok sa dostavi. Len nie taky, aky chces.. Skor sa to "decko" vykasle na teba, kedze s danou osobou tvori par uz niekolko rokov, takze zrejme je rozhodnute..
Cize vyborna a ista cesta, ako si pokaslat vztahy.
2- akceptuj, ze tvoje "decko" je dospela a sudna osoba a ma pravo na vyber zivotneho partnera/ky podla vlastnych preferencii. Ty si svoju sancu na vyber partnera mala (nieco mi hovori, ze to nedopadlo idealne...), tak ju nechaj aj potomkovi..
Aj ked teda, nemyslim si, ze toto das, kedze si zrejme nevidis dalej od nosa...
Keď sa bavíme o vzdelaní: ty máš akú vysokú školu? Koľko zarábaš? Predpokladám, že veľa a minimálne lekársku fakultu: najlepšie v Čechách. Ty inteligent. Ešte aby ťa raz tá neinteligentná ,nevzdelaná, malá tučná , škaredá skoro nevesta neopatrovala. To ti bude vtedy dobrá.
Autorka: A nebojis sa, ze vnuca podedi charakter po tebe? Vies, genetika preskoci aj viac linií. A nebojis sa, ze ak sa budes takto prejavovat voci partnerovi svojho dietata, ze ta raz a navzdy odstrihnú a ani nebudes mat moznosti zistit, po kom vnuca podedilo vlasky? Mne je smutno z takychto toxickych rodicov, ktori sa svojim dospelym detom ,montuju stale do zivota.
Autorka, neviem ci ma význam sa ti ešte pokúsiť prihovoriť, ale nedá mi to...
Skus sa hlbšie zamýšľať nad súvislosťami a nevidieť veci po povrchu. Áno, je dosť populárne hrať to dnes na krásu a skvelý imidž, ale uz naše prastaré matere hovorili, ze veľakrát nie je všetko zlato čo sa blyští.
Často ma rodič skreslené predstavy aj o svojom dieťati, o jeho smerovaní, vzdelaní, šťastí a celkovo budúcnosti. Len ono je to naozaj veľmi relatívne, pretože čo sa môže zdať tebe prenho ako totalne terno, nebude v tejto pozícii stastny/šťastná.. Rozumieš? Pozeráš sa na to svojou optikou, ktorá nie je objektívna. Poznala som jednu úžasnú ženu, ktorá chcela plniť sny svojim rodičom. Vies ako to dopadlo? Psychicky ochorela, nikdy si nenasla partnera, bola na silných liekoch od najkrajších rokov svojho života, kedy si jej mnohi rovesníci zakladali rodiny či promovali na školách. Zomrela opustená a nasli ju rodičia. Ďalšiu, ktorej rodičia bránili frajera. Je na psychofarmakach a tesne pred 50tkou žije s rodičmi, sama nemôže. Ano, sú tieto príklady extrém, ale spomínam ich naschvál, pretože aj ty to hrotis, prepac, do extrémov. Zmeň uhol pohľadu a pochop, ze si diregentkou svojho vzťahu a nie vzťahu tvojho dieťaťa.
Autorka: mne tvoj popis strasne pripomenul cesky film: Tchyne a uzeny. Skus si ho pozriet ako to moze dopadnut, ked sa tvoje sny splnia.
Cele by si to mala podla mna velmi rychlo prehodnotit, lebo sa ti lahko moze takto stat, ze o svoje dieta a jeho priazen prides. Chapem, ze chces pre nu to najlepsie, no takto sa na to pozeras zle. Nech ju, nech si vyberie, predsa len ona bude zit so svojim partnerom, nie ty
no moje nervy, a co ked ten tvoj uzasny syn ochorie a zrazu ostane skaredy, plesaty, tucny...? :DDD ako vies ako bude vyzerat o 10rokov, a ako bude ona vyzerat? povrchna si a acim viac citam, tym viac.. chudata deti, toto mat doma.
uplna moja svokrusa 😂😂😂🫣🤔
Moja skúsenosť mala som frajera 3 roky co mal peňazí dosť ale čistý debil chovaním, polroka pred svadbou som sa rozišla a všetko zrušila, spamätala som sa ze zlata klietka nie je výhra,,, manžela mam co nemál skoro nič ale váži si na mne aj šedivý vlas keby som mala,po roku sme kúpili byt, nasetrene mame dosť a dve zdravé deti,,,
Po tvojom druhom prispevku len konstatujem, ze si vyslovne uboha osoba, zla a neprajna a k tomu aj agresivna.
Zostarnes sama, uplne sama.
Pises ako magor, posobis ako magor....komenty necitam
Prečítala som si tvoj koment. Prečo praješ druhým zle? Kľud. Vieš prečo si vybralo tvoje dieťa partnera "tebe nevyhovujúceho"? Lebo nechcelo byť už viac utlacane. Vlastnou matkou. Ten partner tvojmu dieťaťu asi tiež praje to najlepšie
A keď si myslíš, že si bola vlastným dieťaťom zneužívaná, tak vlastne dieťa kopíruje svojich rodičov. Dá sa zneužívať.
Hlavne kľud. Dopraj im šťastie, dopraj šťastie aj deťom mamičiek, ktoré tu prispievajú. A nehanbi sa za partnera svojho dieťaťa. Dopraj im, nech im to vyjde. Ak budú žiť spolu, kniha sa otvorí. Buď budeš mať vnucatko (aj s tvojimi génmi) alebo sa rozídu.
To bude asi syn, ktorý si priviedol "nevhodnú" priateľku:
"v robote mu prichádzali len starší kolegovia..."
No. A potom tu nestastna nevesta založí temu o svokre a zhrknu sa na nu že to určitě tak nie je ako píše a je nevdacna nevěsta bez ucty a respektu 🙉
Aký išiel, takú našiel. Chcela by som vidieť toho tvojho ,,krásavca". Možno je taký škaredý, že je rád, že oňho vôbec nejaká zakopla. Predpokladám, že ty si minimálne lekárka, vysokopostavená manažérka, politička, zarábaš 100000€ minimálne, máš vilu na Slavíne, žerieš so zlatým príborom zo zlatých tanierov, doma máš služobnictvo a vyhrala si minimálne MISS SLOVENSKO.
@lalenka33 to ma napadlo, keby ten syn bol.taky úžasný, z takej úžasnej rodiny, tak predsa by mal aj úžasné kontakty. A nehľadal by babu na zoznamke. Za predpokladu, že teda ho neosvietilo, a nepovedal si, že ma.tej povrchnosti dosť. Co mam okolo seba ľudí.z takých "lepsich" kruhov, scestovani, kopec známych, nemajú núdzu o ľudí na "svojej" úrovni. Ale toto mi príde ako malomestiak keď vykrikuje z akej úžasnej rodiny, šky úžasný syn a nik iný nič nevie... A co si to doniesol domov :D slabé vlasy :D co asi povedia susedky...?? Co to budu za fotky? :D
S takým postojom radšej píš nejakú prózu ale toto nie je vyjadrenie hodne matky v ktorej záujme je len a len to aby bolo jej dieťa šťastné...... Ty pozerás len na seba....na svoje požiadavky .... Nechaj svoje dieťa žiť svoj život a nech je šťastné s kým chce byť šťastné a s kým sa cíti šťastné.... Tieto litánie si nechaj pri ohovárani vlastnej rodiny pred susedmi.
... S takým postojom docielis jediné..... Že sa ti dieťa aj vnúča otočí chrbtom....... A už podľa mňa od toho nemáš ďaleko..... Ja mať takú mamu alebo svokru čo tak "nadnesene ",všetko komunikuje a vyjadruje tak si to hodím.... 👎
Ale bolo mi cťou "spoznať" stelesnenie dokonalosti za ktoré sa zjavne považuješ........ To ako píšeš je niečo neskutočné..... S takým "patosom" veď to ani nie je prirodzené..... Si si pomýlila storočie?alebo si prišla z minulosti z čias kráľov a kráľovien ???lebo mi tak pripadaš..... Normálne ma hlava rozbolela....
@simca06022011 presne tak, určite žena, ktorá nevie jesť príborom vie používať zoznamku a má internet. Tuto autorka si asi zabudla vziať liečiky od psychiatra.
No, matko, daj si Magnézium. Nech ta nepichá pri srdci. Kúp budúcej neveste či zaťkovi parochňu a problém vyriešený. A vlastne, v čom je problém? Idú sa brať?
Len nech idú spolu bývať. A čo najďalej od teba. Ja nechápem takýchto rodičov, čo sa takto extrémne miešajú deťom do života, že by mu aj partnera chceli vyberať. Je celkom možné, že tvoje dieťa si vybralo to one práve vďaka tebe. Že keď má povysenecku, náročnú, povrchnu matku, tak vyhľadáva obyčajnú, skromnú, srdečnu bytosť. A cíti sa s tou bytosťou dobre. Je možné, že lepšie ako s tebou. S objektívnych príčin. Tvoja dcéra musí byť silná osobnosť, keď si, aspoň zatiaľ, nenechala tebou zničiť vlastne šťastie.
Tak uz som tu videla vsetko. Maskovacka identity ako z nejakeho romanu.😀
Syn sa stahuje prec a mame sa zrutil svet. Ona dufala ze s nou ostane cely zivot ale on si nasiel inu. Preco preboha sa ten synacik taha za tou neschopnou, submisivnou putkou ked ma doma vsevediacu vlasatu bohynu???
Ako moze mama toto robit dietatu ktore udajne miluje? Ona miluje iba seba a nevie prekusnut ze uz nie je cislo 1.
@riela Ano, tych kolegov zabudla prelozit do stredneho rodu.😀
Tiez som nepocula ze by chlapi mali smrnc a aj to rozvazanie sa vsade autom je velmi malo pravdepodobne ze by zena mala vodicak a muz nie.
Keď som to čítala tak som si myslela, že si to odpísala z nejakej knihy... Neživíš sa ako spisovateľ/ja? Mala by si sa.... Máš dar 🙂
@andreatytler ako by si použila kolegu v strednom rode? Bežne sa používal mužský rod aj pre ženy (hosť) "Mu" v pohode = tomu dieťaťu.
Skôr to vyvažanie autom aj mne evokovalo, že ide o syna. Ale v súčasnej dobe je všetko mozne
Ježiš to čo som si prečítala 😳😂
Zi si svoj zivot. A tvoje dieta nechaj zit ten svoj.

A my Tebe autorka prajeme, aby Ťa mala dcéra/syn aspoň trosku rad/rada, aj keď si kus …. 🙂