Byť doma s deťmi x rokov verzus kariéra a práca
Zamyslam sa len,co je lepsie pre zenu,alebo ci by sa mala,resp.ci sa zeny zamyslaju nad tym co chcu ony v zivote pre seba,je lepsie byt 10,15,20 rokov na materskej a potom pracovat,poznam rozne zeny,take co deti nechcu,lebo v tom nevidia zmysel,proste dospele dieta neriesi svojich rodicov,neratam navstevy...potom zeny,co skoncia vysoke skoly,aj dve a okamzite idu na matersku a su aj desat rokov na nej,bez praxe a bez prace,otazku si polozim naco im boli skoly...hmmm...potom zeny,co aj pracu aj dieta prestriedaju,aj zeny,co maju 6,8,12 deti...hmmm....co by mala zena chciet od zivota? aky je zmysel zeny? ked som videla dokumenty z vych europy bolo mi do placu,zeny tam rodia od puberty x deti,x zdravotnych problemov...a nic,ani do troch nevedia naratat,plakali ake maju zdravotne problemy a cele zufale boli,do placu mi bolo nad nimi...mali xxx deti ale ony boli,resp su nuly pre seba pre muza pre deti,tak sa len zamyslam,ze kde je teda miesto zeny v tomto svete? mame stat pri plotni a mat desat deti,alebo mat jedno dve,alebo sest deti,alebo nemat ziadne...ja sa nad tym zamyslam...bo mam okolo seba zeny aj take aj take a niektore ziju tak mechanicky,ze bud deti maju,ani nevedia naco preco beru ich jak na pase alebo deti nemaju,lebo nechcu alebo nemozu a aj take co maju aj karieru aj dieta,co vy na to...hm?
@celasapremenim neznamená ak 6 hodín dva krát do týždňa nie som doma - že svoje deti nemilujem...myslíš, že pre koho chodím do práce - pre nich aby sa oni mali lepšie nie ja !
@lauricka vsak to ano,inac potesim vsetky,zaratava sa do dochodku 3 deti a aj ked nebudeme robit nikdy,aj tak nam stat da dochodok,ak teda nevymreme a este detail,zistila som,ze ak aj budeme xxx rokov doma,tak v podstste dostaneme taky dochodok,ako ta co makala 30 rokov,akurat teraz mi jedna pani povedala,ze ja som drela 35 r a mam tolko dochodok jak ine co boli 25 r doma taaakze mame to za par a podla nej sa viac zena zodere v praci ako doma s detmi,kliiidecek pospat si,papat svoju stravu a leharo
@irusa kde som pisala prosim ta, ze svoje deti nemilujes? ved ja som hovorila o sebe, preco som s nimi doma
vztahujes
10 rokov niekto lezi doma pri detoch a nepohne ani zadkom? to fakt chces toto tvrdit? ved to je hovadina strasidelna nehnevaj sa na mna
@celasapremenim poznám x žien, čo takto ležia doma aj 10 rokov - a keď sa jej spýtam , prečo nehľadá prácu tak odpoveď znie za 300 eur sa mi neoplatí robiť, alebo načo veď manžel ma vychová...... dokonca aj moja sesternica je vyše 10 rokov doma a takto jej to vyhovuje a deti ma 10 ,8 a 7 ročné a býva s mamou, ktorá do práce tiež nechodí, čiže ma sa o ne kto postarať - vychádzajú dobre
@irusa ty mas asi osobny problem, lebo sa stale porovnavas so sesternicou, ze si to inak zariadila..nuz, ved ty si spokojna s tym co mas, ona s tym co ma, tak co?
a stale pises to svoje najedovane, ze desat rokov doma lezi, sorry, ale neverim ti ani pol slova, len si nasrata do bledozelena, lebo niekto sa nenadrie tak, ako tebe by sa to pacilo, ked ma dve deti, urcite ma okolo nich pracu, ked si to podeli s jej mamou, tym lepsie
jej vec
jednoducho, nevidim problem, ked nejakej zene nevadi, ze je doma a moze byt doma financne, tak nech je doma
a keby si aj mohla rovno dve opatrovatelky s upratovackami dovolit, hovno koho do toho
@maria1989 alebo vsetci budeme mat viesco :D
@sensen12 nikto sa nechvali. Bol to len priklad ze uraz sa moze stat kedykolvek. 🙄
Nadobudam pocit ze ty nediskutujes, nefilozofujes a dokonca ta ani az tak nezaujima ako to maju ini a preco je to tak. Tebe ide o potvrdenie toho ze ty to vies najlepsie.....
Apropo uz si pisala kolko mas deti? Ak ziadne a riesis len co by bolo keby....tak to nema absolutne ziadnu vahu 🙄
@celasapremenim to najskôr 🙂
@sensen12 a preco ta skrie kto bude mat aky dochodok? Ja pracujem a je mi uplne jedno ze zena ktora nepracuje bude mat mozno tolko co ja.
Ak je to tak, ved kludne zostan doma.
@snapi musis ich prilepit lepiacou paskou na koberce o stenu :D
vnatou von :D:D:D:D
@celasapremenim hm, dakujem za super radu :D to by bolo urcite ucinne :D
@sensen12 algoritmus prepoctov dochodkov sa tak meni, ze kym zamestnankyna, co to robi pride zo skolenia v piatok domov a ma vikend, v pondelok jej v praci oznamia novu zmenu ....krstna ma kamosku, co to vykonava, takze cisty real :D aj sa narehoceme obcas
myslim si, ze zdroje na dochodky budu cim dalej tym mensie
okrem toho, pokial viem, ale to je info asi mesiac dozadu, tak sa uz rata dochodok z najhorsich rokov a berie sa do uvahy aj pocet ocr, kolko kto bol na rodicovskej a tak, nemala som pocit, ze je to pozitivna zmena pre matky, skor naopak, ale mozno som tomu zle porozumela, velmi sme to nepitvali
@snapi my tu mame prave na zemi celu ikea krabicu duplo lego vysypanu a medzito poker zetony :D stavia sa vo velkom
myslim, ze uraz budu mat aj tie starsie, aj dospeli, ako sa pomedzi to brodime :D
do ostatnych izieb nejdem, viem len, ze v spalni mam dva nove bunkre
ale dnes vonku nespadol :D a deti nechceli biky, len kolobezky, huraaa
@mima4 Napr. moj ma pustit nechce. Zatial nie a ani tak skoro nie. Dokonca mam tusaka, ze uvazuje nad tretim, co by som uz asi aj odmietla (inak velmi sa mi pacia velke rodiny). Ako to nakoniec bude, neviem...este som len tehotna a uz sa zamyslam nad tym, ako by som bola na osoh aj niekomu inemu ako detom 😀 Cas ukaze...
@sensen12
tu info, ako sa zaratavaju deti do dochodku mas od tety Tomanovej alebo odkial prosim Ta?
lebo co ja viem, tak po roku 2014 už bude pre všetky ženy platiť dôchodkový vek 62 rokov bez ohľadu na to, koľko má žena detí.
😉
mozno kym umriem to zase zmenia naspat, ale momentalne je statu jedno, kolko deti som mu porodila 😎
@irusa alr ved nevies ci sa tak nedohodli..koepc zien je aj takt na zapade doma a staraju sa len o deti a domacnost.
Aj sesterkina mama sa po porode uz nikdy nevratila do prace. Bola doma, kym nesla sedterka do skoly,lebo boal chorlava,potom sa dohodli,ze este zostane daky ten rok,no tetka schytala rozne zdravotne problemy,takze bola a je doma.
Jednoduchy dovod, Preco zeny na zapade zostanu doma : ak by sa rozviedla, ma pravo zit na takej urovni, ako pred rozvodom. Tj.ak nikdy nebola "nutena" nastupit do zamestnania, pri rozvode si vysudi vyhodne alimenty. Taka je matematika. Samozrejme, neplati to v pripade nejakych zdrav.problemov.
@margarita ja viem tiez tak :D ale este sa nam to bude kocky dobre navysovat nebojte
budeme radi, ked sa dozijeme
@marcelatje mne je to fuk,aky bude dochodok,rocniky 80 a viac budu urcite robit do 70tky
@sensen12 a prave preto ze sa to tak meni a je to cele na figu,sa zamyslam,co spravit,aby som sa vobec pri tomto systeme v zdravi dozila,aj ked asi budeme nutene robit,aby som si raz nepovedala,ze zdravie v keli kvoli detom a este si aj oddret 30 rokov v praci,tak ja sa zas mam celkom rada
no mate v podstste pravdu vsetky,len ide o to,ze jak to premyslet,resp budovat,aby nakoniec clovek si na stare kolena nebuchal hlavu,ze nema z coho vyzit,pochybujem,ze deti nam budu davat peniaze ked budu rady,ze maju same co na prezitie,kedze nie sme multimilionarky
@sensen12 buducnost sa do detailov premysliet neda=staci choroba a sme uplne inde,staci nedajboze nehoda,atd,atd
neda sa zit zo dna na den...ale ani planovat si velmi a este tak spekulovat
mozno treba byt vzdy tak trosku realny...pri zemi...dopriat si,ale aj realne sa pozriet na svoje moznosti.
@terezka1947 vsak to tvrdim tiez,hadam aj myslet na zadne vratka,poznam x pribehov,ako aj vy,ze niekto xxx deti a preratal sa niekto zas odmietol mat deti,niekto aj s jednym ostal zle na tom a niekto dokazal najst zlatu strednu cestu,hadam par zaloznych planov sa vzdy zide

@namornicka a z polovice umrelo pred 40 aj skor,odobne by som radsej nikde sa nechvalila ako sa moje deti kde dorazili,inac v mojej family sme asi zazracni,nikto nebol za detstva dorazeny,ani len zub zlomeny nic nikto