icon

Býva po rozvode vaše jedno dieťa s matkou a druhé s otcom?

erina102
10. jún 2020

Ahojte. Chcem sa spýtať či tu je niekto kto po rozvode má deti tak že jedno u jedného rodiča druhé u druhého rodiča. Môj syn sa po nezhodách so mnou ktoré sú v každej rodine rozhodol s veľkou podporou otca odísť bývať k nemu. Otec sa mojim deťom nikdy nevenoval a zrazu len aby neplatil výživné (podala som si aj zvýšenie ešte neprebehol súd) tak namiesto toho aby stál na mojej strane aby, syn videl že sú hranice ktoré musí dodržiavať ho stiahol k sebe. Takže ja som tá čo vyžaduje určité povinnosti a tak. No nevadí skoro dospelé dieťa neudržím nasilu doma. Ide o to že dcéra je so mnou. Ale chcem vedieť ako ste to zvládli. Mňe je strašne zle. Bolí to že sa takto dieťa zbalí lebo inde mu bude lepšie. Viem že to neovplyvním ale strašne mi chýba. Ako ste to zvládli? Ďakujem

Strana
z3
erina102
autor
18. jún 2020

@pribinak ahoj no mbe sa syn za dva týždne čo je skoro preč vôbec neozval ja som volala písala a nič

11mirka22
19. jún 2020

@erina102 nebuď z toho nešťastná, že sa ti neozýva... Je to pre neho tiež nová situácia... Napíš mu každý deň jednu správu, bez výčitiek, iba niečo v tom zmysle, že či je v poriadku a že by si bola veľmi rada, keby ti aspoň stručne odpísal alebo zavolal ... Že ho máš rada, že na neho myslíš a že veríš, že sa má dobre.. Neboj, raz odpíše. Neprerus kontakt, nevycitaj mu nič.

0silvia0
19. jún 2020

@erina102 ktovie čo chalan prežíva, možno sa mu o otca až tak nepáči a má chaos v hlave. Poprípade popros dcéru, nech mu na nejakú sociálnu sieť napíše či je všetko ok, súrodenci majú spolu vzťah ok? Ja keď neviem, čo robí môj syn a je niekde mimo domu, dcéra mrkne na instagram a ona vie všetko

erina102
autor
19. jún 2020

@11mirka22 ja mu píšem stále ale on neodpovedá nechápem 😕

11mirka22
19. jún 2020

@erina102 pohádali ste sa? Odišiel nahnevaný? Dohodli ste si návštevy? Mal by ich dodržiavať tak, ako keď sa stretával s otcom... Skús teda otcovi zavolať, iba sa ho spýtaj, či je syn v poriadku, čo má nového a povedz mu, že s tebou nekomunikuje.

erina102
autor
19. jún 2020

@11mirka22 no s mojím ex to nejde on mi ani na sms neodpovedal keď som potrebovala niečo riešiť a on je len rád že je to tajto pri rozvode sa vyjadril že urobí všetko pre to aby deti boli na jeho strane a ja som aj napriek tomu nikdy nezakazovala žiaden kontakt medzi nimi tak sa bojím toho že ho má omotaného 😕ale dcéra mi vravela že je v poriadku oni si píšu aj za nimi chodí

11mirka22
19. jún 2020

@erina102 tak aspoň vieš, že je v poriadku. Je to ťažké s chlapcami v tomto veku. Nechaj ho tak, vychladne. Otec si teraz myslí, že dosiahol čo chcel, že ti ublížil. Chlapi sú fakt idioti v tomto smere niektorí... Prešla som si z bývalým podobným obdobím... Skús sa zamerať na niečo iné, nájdi si nového koníčka, nerozmyslaj nad tým stále. Nedávaj pred nimi najavo, že ti ublížili. Život ide ďalej, všetko sa zmení časom. O syna neprídeš. Každé dieťa raz od rodičov odíde, tak ten tvoj odišiel trochu skôr ako si počítala. Vždy je to lepšie ako by mal do tridsiatky s tebou bývať. Občas mu prezvoň (tak raz za týždeň) ak nedvihne tak mu napíš. Píš mu o sebe, čo máš nového, ako sa máš... A formálne to máte nejako ošetrené? Kedy má osemnásť? Čo výživné, dohodli ste sa nejako? Ale bo sa iba zbalil a odišiel?

erina102
autor
19. jún 2020

@11mirka22 18 bude mať za cca pol roka a výživné to mi ex hneď napísal že mi nepošle lebo je syn uňho tak som súhlasila

11mirka22
19. jún 2020

@erina102 a on nežiada, aby si mu ty prispievala? On si neuvedomuje, že to výživné má určené súdom a svojvoľne nemôže prestať platiť?

erina102
autor
19. jún 2020

@11mirka22 na druhé dieťa poslal a ja som to riešila s právničkou že ak je tam celý mesiac je v poriadku že mne naňho platiť nebude ale na druhé dieťa musí pokiaľ súd neurčí inak

11mirka22
19. jún 2020

@erina102 a návrh na súd na zverenie do osobnej starostlivosti syna už podal? Alebo sa uspokojil s tým, že chlapec je u neho a ty sa doma trapiš....

apolka77
19. jún 2020

@erina102 a dcerka ma kolko? Je super ze aspon oni dvaja si pisu, stretnu sa a ze mlady je v poriadku..aspon nejaka dobra sprava.
Uprimne je mi luto co prezivas mame asi rovnako stare deti u mna syn 17 a dcera 15..zijem s nimi sama a ked si predstavim zeby jeden odisiel no tazko by som to rozdychala..u nas jej zas extrem ze s otcom travit cas nechcu a on sa nepretrhne..

11mirka22
19. jún 2020

@erina102 aspoň rodičovskú dohodu by ste mali spísať a požiadať súd o schválenie...

erina102
autor
20. jún 2020

@11mirka22 tak to neviem uvidím či mi niečo príde

erina102
autor
20. jún 2020

@apolka77 dcéra má 12

Strana
z3