Bývalá manželka chce zobrať deti žiť do zahraničia bez povolenia bývalého partnera
Dobrý píšem v mene svojho terajšieho manžela. Jeho exmanželka chce bez jeho písomného súhlasu uniesť deti do zahraničia a žiť tam s nimi. Ako to ma riešiť alebo na koho sa obrátiť na polícii ho vysmiali že ich ma zverené a môže si s nimi robiť čo chce. Čo je podľa mňa brutálny blud. Ďakujem
...My všetci v rodine vieme že v zahraničí je lepší život ale prečo by s ním mala zametať a nebrať ho za nič... táto veta ma úplne odrovnala, ide tu o to, aby sa mali dobre a boli v pohode alebo ide o trucpodnik. Vy ju neživíte, mne to už príde ako nová forma výpaľníctva. Budeš žiť tu a tu, a opováž si prdnúť bez môjho súhlasu. Nejde do Iraku. Nepoznám nikoho, pre koho by bol pobyt v zahraničí mínus. Od jazyka, iný školský systém, častokrát oveľa prepracovanejší ako u nás, cez nové skúsenosti po možnosti a príležitosti. Existujú videohovory, prázdniny, spoločná dovolenka. Dvaja normálni dospeláci by sa mali vedieť rozumne dohodnúť. Myslím, že gro je nechať ľudí žiť.
@marca12 nuž, ano.Tak to je keď rodičia spolu nežiju. Pendlovanie deti hore dole 😉. Na to su sudy aby rozhodli. Každy rodič ma pravo na vychovavat dieta kde chce a ako chce. V pripade konfliktu existuju sudy , mame striedavu starostlivost, mame auta, benzin, bohužial...
@kika900 tak po prvé. Pokiaľ viem, otec je rovnako zákonný zástupca dieťaťa ako aj MATKA. Prečo by mal byt obratý o pravidelný kontakt s nimi lebo lepší život? Opakujem ja som sa na vaše názory nepýtala. Ja som sa pýtala čo s tým robiť. Ďakujem rozumne odpovede mám a ostatné si nechajte pre svoje rodiny. Ďakujem
@dievcacitajucelist ich mama je veľmi ťažká povaha a môj muž s ňou chce mať kontakt čo najmenej oni sa stretli ona mu to oznámila a potom napísala SMS že to musí podpísať lebo inak jej bude jedno a odíde. Takže nerieš moje výroky lebo viem prečo som sa takto vyjadrila a je to môj manžel a milujem ho natoľko že nechcem vidieť ako trpí bez deti. Vži sa do jeho kože
@kika900 ma odrovnával tiež veta existujú videohovory, spoločne dovolenky…. Čo to taras prosím tá. Keďže sú tu tak si myslím že máš deti. To by ti stačilo ich vidieť cez videohovor a raz do roka dovolenka ??? To len preto že je niekto matka tak ma väčšie právo ako otec ??? Bohužiaľ keď niekomu nevyjde manželstvo tak sa dvaja ľudia rozchádzajú ale to neznámena že je v tu ranu otec menej ako matka … alebo sa mýlim ? Ako bude v ich živote cez videohovor? Ako bude ovplyvňovať ich život? Učiť ich novým veciam, tráviť s nimi čas cez videohovor ? 🤷♀️ Opráv ma ak sa mýlim
tak este raz ...My všetci v rodine vieme že v zahraničí je lepší život ale prečo by s ním mala zametať a nebrať ho za nič... ja reagujem na to, čo si napísala. Začala by som pri obmedzení agresivity, všetkým sa tu bude lepšie fungovať.
@kika900 trucpodnik? Skús sa do toho vžiť. Tvoj ex manžel sa rozhodne presťahovať tvoje malé 6 ročné deti do zahraničia, je tam lepšie, lepšia škola, vyšší životný štandard, viac príležitosti. Budeš z toho nadšená? Zablahoželaš deťom šťastný život a uspokojiš sa s videohovormi pár minút denne? S občasnou návštevou? Ak áno, potom beriem, čo tu píšeš, ja mám ale pocit, že sa na to dívaš len z jednej strany, strany matky, ktorá tie deti berie do zahraničia.
Za seba môžem povedať, že moj muž by odo mna nedostal súhlas a zároveň by som od neho nečakala, že sa vzdá kontaktu so svojimi detmi, takže nič také by som v ich malom veku neplánovala. Viem si to najskôr predstaviť okolo veku tých 15 rokov, skôr nie.
Samozrejme, ak otec nejaví záujem o deti, tak je to iné, ak majú deti s otcom pekný vzťah neurobila som to tým deťom.
@sisaka pokiaľ by boli zverené z nejakého dôvodu otcovi,ktorý sa riadne stará a dohodneme sa ako dvaja rozumní ľudia na styku, nevidím problém. Rakúsko nie je Austrália. Mňa skôr udivujú vyjadrenia pisateľky, ´´My všetci v rodine vieme že v zahraničí je lepší život ale prečo by s ním mala zametať a nebrať ho za nič´´ ´´A ďalšia vec bez jeho súhlasu by si nemala ani prdnut ..´´
@sisaka, lenže tu nevieme, o akú vzdialenosť pôjde. Keď si odmyslíme extrem z totálneho východu na totálny západ, pôjde tu o vzdialenosť maximálne par stovák kilometrov. Jasne, ze to nepoteší, ale keby sa ta matka presťahovala z ba do Košíc alebo naopak, tak sa môže otec aj na hlavu postaviť a nezakaze jej to nijakým spôsobom. Len sa mi nechce veriť, že by nejaká pricetna matka ťahala deti do cudziny k frajerovi, ktorého spoznala nedávno. Proste tam toho bude nevypovedaneho viac, možno autorka nevie alebo zverejniť nechce, takto je to fakt veľmi divne. Ani deti jej nezoberú do školy len tak pre jej pekne oči a budú pýtať súhlas otca....
Rakúsko nie je koniec sveta. Ak deťom nevie zabezpečiť lepší život otec, nech tak urobí ich matka. Treba ich tam pustiť a každému dopriať slobodu. Priväzovať, pripútavať deti nasilu k sebe a k Slovensku je kontraproduktívne a bráni to ich rozvíjaniu sa. Aj v Rakúsku sa naučia novým veciam. A určite sa radi aj vrátia na návštevy. A dá sa ísť na návštevu aj do Rakúska.
@kika900 tebe by stačil len videohovor a spoločná dovolenka a pripadne len polovica prázdnin, lebo aj druhý rodič ma pravo ísť na dovolenku s deťmi?
Alebo z pohľadu dieťaťa, stačilo by ti vidieť rodiča je jedno ci otca alebo matku len cez videohovor a stráviť s nim čas len cez prázdniny?
Pokiaľ tam nešlo o fyzické ci psychické násilie, alkohol ci drogy, tak by sa mali obaja rodiča snažiť aby ostalo dieťa, tým ze im nevyšlo manželstvo/partnerstvo, poznačené co najmenej. A malo mať častý fyzicky kontakt s oboma rodičmi a nie cez videohovor
No nedá mi na toto nereagovať. Celý modrý kôn je plný diskusii, či " výlevov" ako sa otec dietata nestará, neplatí, nevidí tie decká. Tak je chúďa žena,chúďa deti. Teraz je situácia opačná. Otec sa stará,chce byť súčasťou ich životov. Vy čo píšete? Nech ich matka berie, však čo....Tak ani tá matka sa extra nepozerá na dobro detí,ze hej,maju tu otca, ktorý sa o nich zaujima,este sú malý, nech aj toho druheho rodica maju pri sebe. A teda povedzme si, ked aj ona tak reaguje,ze tak odidem a hotovo, tak urcite bude dbať o to, aby tie deti mali aspon tie videohovory...no to urcite🙄 a potom raz nebude cas na videohovor,raz zase nie pre nieco iné, potom pre nich pomaly sa otec stane cudzim ujom. Keby som na mieste otca,tiež by som sa velmi bála tohto. Hlavne ked s exmanzelkou nevychádzajú. Viete,nie vzdy je na vine muž. Sú aj ženy mrchy. Dosť ich je tu aj na MK.
@sense sú rozvedení. Smutné, ale fakt. Na takéto faktory a na deti asi treba myslieť pred rozvodom. Ak som dobre pochopila z diskusie, chodia ku otcovi každý druhý víkend. 4 dni do mesiaca x 12, to je 48 dní. Prázdnin je cca. 90 dní v roku, ale asi aj viac. Čo bráni stráviť deťom prázdniny s otcom a žiť v Rakúsku? Len sa pýtam. Mne to handrkovanie sa o deti príde už ako bitka o bicykel, každý sa má právo povoziť rovnako. Aká vzdialenosť je ´´v pohode´´, aby matka smela bývať od ex? Dokedy je teraz viazana žiť v blizkosti otca svojich deti ? Dvaja dospelí rozumní ľudia by sa mali vedieť dohodnúť, tam ani hranica nie je problém.
@kika900 tak ak otec zije v bratislave a matka ide do kitsee tak vzdialenost je minimalna, ale keby casom chcu nieco pravne riesit tak aj ked oba staty su eu tak zakony rovnake nie su a na dieta sa vztahuju zakony krajiny kde je ich obvykly pobyt cite tym padom to bude uz rakusko, a je aj rozdiel ak otec byva v Ziline a zena sa odstahuje do insbrucku alebo povedzme do bregenz. To he cez 1000km. A naotaj je to v zaujme deti cestovat aj ked kazde len 2 tyzdne 2000km aby si videli otca?
Alebo bude potom zuadat od otca deti aby chodil za nimi a financoval si kazdy druhy bikend v rakusku , plus platil vyzivne a ah sa venoval detom?
Ty byt v roli toho "kto o deti prichadza" by si suhlasila?
A tych deti sa zrejme tiez nikto nepytal ci chcu alebo nechcu predpokladam
A nie zena nemusi ostat byvat na vedlajsej ulici. A preto ak sa nevedia dohodnut medzi sebou, tak rozhoduje sud.
A najsmutnejsie je pri takychto dotahovackach trpia najviac deti a vela rodicov (je jedno ci matky alebo otcovia) pouziva svoje dieta/deti ako nastroj pomsty.
@kika900 by ma zaujimalo preco nemoze priatel dochadzat raz za dva tyzdne za priatelkou, alebo matka deti nemoze chodit za priatelom ked su deti u otca a tiez by ma zaujimalo kt sud rozhodne takto v prospech matky aby deti odviedla (ak tam teda nie su dovody ohrozujucu bezpecnost a zdravie deti otcom) do ineho statu kee nema zazemie ona ani deti (priatel sa moze na nu vyprdnut a co potom) a je tam jazykova bariera.
A nie nenadrzam konkretne tomuto oteckovi kedze autorka diskusie nenapisala nic blizsie a nevieme ani nazor druheh strany, ale vo vseobecnosti
@sense Rozvodom o deti jeden príde tak či tak. Nenavrávajme si, že handrkovanie sa o ne ako o bicykel a pendlovanie každý druhý víkend je úžasné a deti sú z toho celé nadšené. Nastať môže hocijaká situácia, ktorú treba riešiť, ale postoj nedovolím, zakážem , bez môjho súhlasu si ten druhý ani prdnúť nemôže, nebudeš so mnou kývať jedným slovom trucpodnik, nemyslím, že toto je tá správna cesta. Či má pendlovať priateľ alebo nie, je irelevantné. Skôr si myslím, že babe sa v Rakúsku páči a videla, že sa dá žiť aj inak a myslím, že pre deti chce ako matka niečo viac. Ex už novú rodinu má. Som zaujatá, pretože podobný prípad rieši moja blízka osoba, chodia tam s deťmi na každé prázdniny, zázemie tam je - rodina, prácu by mala istú, deti rozprávajú v superlatívoch celý september, ako to tam funguje a aká je super škola, lebo bratranci tam chodia a rozprávajú. Pred odchodom na Slovensko depka, že sa musia vrátiť do tejto citujem mizérie. A tatík hodil trucpodnik, že ani bohovi a sa doma smeje, ako s ex ´´vyďzubal´´. Ale negeneralizujem, toto je jeden prípad z tisíciek rozvedených žien, čo zhodou okolností ja poznám dosť dobre.
@kika900 tiež som rozvedená a žiadne handrkovanie o dieťa ako bicykel každý druhý týždeň nie je. Pretože je s dieťaťom každý týždeň, a kľudne by mohlo aj jazde poobedie keďže žijeme v susedských dedinách. Lenze kvôli dieťaťu a jeho vzťahu k otcovi by som sa x 100km neodstahovala aby mala kontakt len cez videohovor. To je zas druhý pohľad k tvojej zaujatosti.
Tvoj názor je iný, môj iný.... To je v poriadku ale kým ani jedna z nás nevidí ako je to u nich a kt robí komu na truc u nich, a ako to v skutočnosti u nich. A zvyčajne je to tak keď sa nevedia dvaja dohodnúť rozhodne súd. A neviem ako to chodí na svk ale tu kde žijem už 6 ročne diera môže vysloviť svoj názor a súd naň prihliada.

By ma zaujimalo ktory sud dovoli matke odist do zahranicia s detmi len preto ze si "nasla frajera"? A ked jej vztah nevyjde tak co potom.