Bývalá manželka chce zobrať deti žiť do zahraničia bez povolenia bývalého partnera
Dobrý píšem v mene svojho terajšieho manžela. Jeho exmanželka chce bez jeho písomného súhlasu uniesť deti do zahraničia a žiť tam s nimi. Ako to ma riešiť alebo na koho sa obrátiť na polícii ho vysmiali že ich ma zverené a môže si s nimi robiť čo chce. Čo je podľa mňa brutálny blud. Ďakujem
@panelacikova ja som to zažila, exka môjho muža tiež vyvádzala, on bol vykoľajený a nevedel si tak pozistovat informácie, poprosil mňa a ja som mu pomohla. Tak ako pomohol v iných veciach on mne.
Autorkin muž žije u svokrovcov, pracuje aby zarobil, stávajú dom, tak prečo by mu nemohla pomôcť? Je to ich vec.
Ona sa pýta na konkrétnu vec, nám nepatrí analyzovať. Kto vie poradí, kto chce poradí, ale aj rypnút si niekto chce...
@pribinak Myslim, ze kto chcel, pochopil. Ak su dvaja rodicia, ktorymbide o dobro deti, dohodnu sa a hranica nebude problem. Avsak, inokedy sa nedohodnu ani pri pobyte v jednom meste.
Jazykova bariera? Pre deri? Ako dlho trva detom naskocit na jazyk krajiny, v ktorej zije?
V kazdom takonto pripade je milion faktorov a my nepozname skoro ziadny. Preto som pisala, ze je treba si k tomu rozumne sasnut, idealne I s koliznou pracovnickou.
V skratke: ,obratte sa na socialnu kuratelu v mieste trvalého bydliska detí. Oni vas nasmeruju.
ALE, žiadna kaša sa neje taka horúca ako sa varí. Matka ich deti musi mat nejaky dovod na stahovanie.Keby chcela deti teatralne uniesť, šla by na iny kontinent.Skôr mam pocit že jej ide o prácu a chce to stihnut kym nenastupia deti do školy.Každopadne rodič nie si ty ale tvoj muż, takže nech skudní emocie a da si stretnutie s ich mamou, trebars aj na socialke.
Ak odhliadneme od právnej stránky veci, mne z textu autorky vyplýva,že jej partner už na polícii bol, čiže sa zaujíma o to, autorka mu pochopiteľne pomáha hľadať informácie a za druhé, to je síce všetko pekne a krásne, že žiadna kaša sa neje taká horúca, ale (vychádzam z diskusie) sa mi tiež nepozdáva konanie ex v tejto otázke, info o krajine majú od detí, cize nič konkrétne mu nateraz nepovedala, ibaže je už rozhodnutá a bodka. Tak ďakujem ja pekne za rozumnú komunikáciu pri takomto prístupe 😕 skúsila by som sa s ňou ešte raz normálne porozprávať do detailov a ako si to predstavuje a keď sa nepohnú nikam v dohode,tak smer právnik.
@pribinak @cacianka @autorka
....ale deti spomínali niečo o Rakúsko. Dôvod že ich máme tam žije priateľ a chce tam pracovať a žiť s ním.....
...... bez jeho súhlasu by si nemala ani prdnut čo ísť do zahraničia......My všetci v rodine vieme že v zahraničí je lepší život ale prečo by s ním mala zametať a nebrať ho za nič......
Tak po prve deti niečo spomínali ?? To fakt robíme haló kvôli tomu, že "jedna babka povedala"... To ako ten milujúci a starostlivý otec komunikuje so svojou ex ?
Prostredníctvom 6ročných deti, alebo svojej novej manželky?
Bez jeho súhlasu by si nemala ani prdnut??? 🤣🤣🤣 lebo jeho ex je nesvojpravna osoba a na všetko potrebuje súhlas tvojho muža, alebo tvoj??
A ona s nim chudáčikom zameta a má ho za nič...ešte, že ma taku iniciativnu ženu ako si ty...ty v jeho mene určite všetko vybavíš aj rozhodneš....
@dievcacitajucelist si v poriadku?
Nechápem prečo si má označila? V texte nie je ani jeden výrok môj
@pribinak Môžem ta uistiť, že som v poriadku a nie nemám "obmedzený pohľad"....
Tie "výroky" su autorkine, ale keďže aj ty si reagovala na moju reakciu...dala som vás spolu nech neodpisujem každej zvlášť....autorka je vo svojich reakcia direktivna a až agresívna nezdá sa mi, že jej úmyslom je dobro deti, alebo jej terajšieho manžela....skôr jej názor, kt sa snaží presadiť....to, že ex mama deti nemôže deti bez súhlasu otca presťahovať do zahraničia je určite aj samotnej mamine známe...rodičia detí by mali práve pre dobro deti komunikovať v takejto zásadnej veci bez zásahu terajšej manželky...
@dievcacitajucelist a prečo by sa nemohla zaujímať aj ona? Veď s tým chlapcom trávi čas aj ona. Nie je to cudzie dieťa. Ja som minulý týždeň mala u seba na 4 dni mužovho syna, chodili sme na kúpaliská, muž bol pracovne mimo, chlapec mal byť u nás cez víkend, tak som si ho švrtok ráno prišla zobrať úplne normálne len ja sama, keď som ho v nedeľu doviezla, tak som si s mužovou ex aj kávu dala. To dieťa je súčasť jednej aj druhej rodiny, prečo by sa macocha nemala zaujímať? A že všetci vieme, že v zahraničí je lepší život? No nemusí. Že sa dotyčná odsťahuje do Rakúska ani náhodou neznamená, že sa dieťa bude mať lepšie.
@dievcacitajucelist Hm, aj tvoj štýl je veľmi agresívny, keď už hodnotíme štýly iných
@pribinak A v čom je agresívny?
@dievcacitajucelist prečítaj si ešte raz a pozri aké slova používaš
Ty to možno tak nevnímáš, ale ini áno
@melanta ale veď pri bežných veciach jasne, že je fajn byť súčasťou diania...ale tu zjavne komunikácia medzi exovcami nefunguje ako má a keďže sa nova pani vyjadruje o bývalej povrchne zrejme oni dve si kávu nedajú...a to, že 6 ročné dvojičky spomenuli, že možno Rakúsko...nie je lepšie ak by sa exovci stretli a o takejto veci porozprávali ? Preto píšem, že v tejto dôležitej vevi by sa nová zena mala držať v úzadí a nechat to riešiť otca a mamu detí
A to zahraničie je výrok zakladateľky témy...
Nie je môj názor, že zahraničie je naj...ja tiež žijem na Slovensku
@pribinak ok je to tvoje subjektívne vnímanie..
Argumentov pre sud ma ako otec kazdopadne dost - stavate dom, urcite je tam aj izba pre chlapcov naplanovana, spravne? Chlapci budu musiet menit krajinu, kamaratov, rec (!) co casto znamena opakovat prvy rocnik, pretoze kym sa to naucia, to potrva. Pretrhat vsetky rodinne väzby - vezmes im nielen otca, ale aj starych rodicov z oboch stran... ma tu matka pracu? Ak ano, aj argument ekonomickeho zabezpecenia neustoji. Pendlovat moze jej priatel za nimi... ze je to daleko? A tie dve 6 rocne deti, co budu v aute kazdy druhy vikend pendlovat za otcom to akoze je lepsie? Aby pendlvoal priatel je proste lepsie ako vytrhnut dve deti od vsetkeho, s cim vyrastali. Len sa treba obracat a nenechat to tak, drzim muzovi palce.
@dievcacitajucelist samozrejme že je subjektívne, píšem za seba, svoj názor
@anjelicek26 Ja držím palce deťom, aby boli šťastne 🤞🙂
@dievcacitajucelist no nevieme, či muž autorky nie je nepraktický čo sa takýchto vecí týka a ak to nebude riešiť dotyčná, tak nikto. Možno to preto ona rieši.
@pribinak čítaj čo píšem...nepíšem.nech ich matka berie a otec nech si trhne...píšem.ze nevidím dôvod pre ktorý by mali naše úrady zabrániť vysťahovaniu.ak sú deti zverené matke...možno taký dôvod právne existuje.ale ja ho nepoznám...a nepýtala by som sa na mk.ale na patricnych
Uradoch
No to nie je pravda, že keď sú jej deti zverené do výchovy, môže si to it, čo chce. Rozlišuje sa medzi bežnými vecami, o ktorých rozhoduje iba jeden rodič a potom sú to veci závažnejšie, o ktorých sa musia dohodnúť obaja rodičia a v prípade, že sa nedohodnú, tak rozhoduje súd. K takým veciam patrí výber školy pre dieťa a rovnako aj presťahovanie sa do zahraničia. Takže súhlas na dovolenku v zahraničí dávať druhý rodič nemusí, ale na trvalé presťahovanie áno.
@simona92101 na dovolenku môže. Ale sú krajiny, ktoré vyžadujú súhlas druhého rodiča, ak dieťa cestuje iba a jedným. A dokonca aj v prípade, ak sú rodičia manželia.
Súhlas exa alebo súdu matka potrebuje. Pokiaľ tam ma matka vybavenú prácu, bývanie a školu pre deti, tak ten súhlas (minimálne od súdu) zrejme aj dostane. Nakoľko ma deti v starostlivosti už teraz, bude blabotanie o izbe v otcovom budúcom dome irelevantné. A teda bude zrejme aj záležať na vzdialenosti, kam sa chce sťahovať, je iné sa sťahovať z Medzilaboriec do Bregenzu cez 1000 kilometrov ako z Bratislavy na opačnú stranu kopca, kde otec v prípade potreby aj dopľuje.
no. ešte môže byť alternatíva, že to len priateľ si zmyslel, že on nebude hore-dolu pendlovať ako idiot a tak navrhol ex (matke detí), aby sa oni presťahovali za ním do zahraničia. ale toto je len jedna z možností, prečo sa to deje. v tom prípade by bola tá matka naozaj sprostá, ak by to urobila iba pre neho.
prikláňam sa jednoznačne k názoru
@anjelicek26 matka mohla ostať tu aj s deťmi a priateľ nech ich raz za 1, 2 či 3 týždne navštívi /podľa turnusov/. žije takto x plnohodnotných rodín, že otec rodiny takto funguje a žijú a žijú mnohí dokonca pekne. nevidím dôvod, prečo utekať za frajerom a ťahať tam dve malé deti, ktoré tu majú iste svoje sociálne väzby. to len tak na okraj.... 😀
@panelacikova, v tom prípade by jej to žiaden súd neodklepol, taka blbá snáď nie je.... Zase nejaké zázemie tam dane byt musí.
Toto riesila znama, pred 15 rokmi.
Chcela ist s dcerou, okolo 5 rokov do UK natrvalo.
Byvaly jej dal povolenie, ale pod podmienkou, ze dceru na vsetky prazdniny, vsetky sviatky bude vozit (letiet) na slovensko, samozrejme na vlastne naklady. A taktiez po nu na slovensko pride.
Tak ona potom vsetky prazdniny ( v UK su prazdniny kazdych 6 tyzdnov) a sviatky letela na slovensko.
Ona to ako tak zvladala par rokov, potom si nasla priatela a mala babatko, tak chcela zmenu. Neviem, ale ci a ako ju dosiahla, lebo nejak sa nam cesty rozisli.
@monkasponka Zena by sa mala v prvom rade pozerat na blaho deti. Ak maju deti otca radi,on sa pekne o ne stara a venuje sa im,tak je na mieste zvazit stahovanie daleko. Len kvoli tomu,ze ma novy priatel pracu v Rakusku,tak pobezi aj s detmi za nim? A prevazat deti kazde dva tyzdne 5 a viac hodin v piatok tam a v nedelu naspat,no dakujem krasne. Alebo aby otec mal taky obnos penazi,aby mohol 2x v mesiaci travit vikend v Rakusku,to je sialene.

@panelacikova sú to len dohady. Nevidím nič zle na tom, že sa chcela poradiť