icon

Bývalá manželka hucká syna proti nám

lula3108
2. máj 2021

Ahojte, potrebovala by som sa poradiť s niekym kto s tym ma skusenost. Moj priatel je rozvedeny a ma dieta s ex. Je to uz takmer dva roky co su od seba, a ona neustále malehe hucka proti otcovi, zakazuje mu rozpravat o tom co mama robí alebo hovorí. Maly ma 5 rokov a vidiet ze ma v hlave hrozny gulas, nevie co komu moze povedat, hovori otcovi ze maminka mu zakázala sa s nim bavit a ze ci ho bude mat maminka rada aj ked on ma rad aj tatinka. Je to hrozne len počúvať, naozaj veľakrát sa maly preriekol a potom bol z toho smutný a bal sa ze ho mamina uz nebude lubit. Myslím si ze to nie je normalne správanie, priatel sa s ex niekoľkokrát o tom rozpraval ale samozrejme ona si chybu neprizná a vzdy z toho vznikne len hádka. Je nejaká moznost ako to riešiť? Rozumne sa to naozaj neda, ona nechce o tom ani počuť a mysli si ze vsetko to robí pre dieta, pritom mu len ubližuje. Ako ma priatel zoznámil so synom sa to začalo stupňovať, preto sme sa zase s malym prestali stretávať. Rešpektujem to rozhodnutie, priatel chce urobiť všetko len to najlepšie pre svoje dieťa, ale aj tak je to s byvalou len horšie a horšie a bojim sa kam to až zajde. Riešenie nevidíme.... mna napadol len psycholog, mozno mediator, pripadne rodinná poradňa? Sud?

Strana
z2
jarmila2010
3. máj 2021

@lula3108 urcite,nech si priatel uklada tie spravy ...mozno mu budu raz napomocne,keby nieoc chcela spekulovat ex..a priatel ma normalne sudom urceny styk so synom?byt na vasom miest,by som neustupovala a uz vobec neodchadzala so spolocneho byvania...nedovolila by som,aby ona mala,taky dosah na vas spolocny zivot...

lula3108
autor
3. máj 2021

@jarmila2010 ano preto sa snazi vsetko riesit cez spravy aby bolo vidieť ze on sa snaží dohodnúť aj sa zaujíma o syna a teda ustupuje koľko sa dá...dohodli sme sa ze este mesiac vydrzime, chce urobiť všetko správne, aby keby nahodou prišlo na sud, nemala ona nejake esa v rukáve ze on robí za jej chrbtom alebo aj napriek jej vyslovnemu zákazu. Neviem ako sa reálne sud stavia k takým veciam, ci je len na otcovi kedy zoznámi syna s novou priateľkou alebo ci to musi byt vzájomná dohoda a ked si to matka nepraje tak sa nedá nič robiť...ja sa im do toho starat nechcem, ja priateľa podporujem a radsej som ticho, aby nemal pocit ze ho tlačím alebo ze ma davat prednosť mne pred svojím synom...vedela som do čoho idem, tak uz len vydržať...

zooeynka
4. máj 2021

@lula3108 tvoj priatel je slaboch, uboziak a teba si nevazi. Ak by si ta vazil tak nedovoli aby si odchadzala z bytu ked ma prist jeho syn, aby exka riadila aj dnes jeho zivot, choval by sa ako chlap, a nie ako predpokakany zufalec. Fakt sa ti cudujem ze jeho spravanie ako zena tolerujes. Nema gule a poslucha byvalu. Nesvieti ti kontrolka?

lula3108
autor
4. máj 2021

@zooeynka preboha to si uplne mimo. Ved to je jeho syn, on tu bol skorej ako ja. Ked sme isli spolu bývať ja som vedela o tom ze to bude takto aspon chvilu. Každá žena by bola rada keby mala chlapa ktorý na prve miesto stavia svoje dieťa a nie nejaku novu ženskú. Ja by som bola najšťastnejšia keby som mala dieta s takým chlapom. Hlavne ked to tu čítam ze chlapi sa o deti nezaujímajú. My dvaja mame super vztah, ja mu absolútne nič nevycitam, lebo keby som sa ja dostala do takej situacie tak by som bola rada aby to takto riesil. Svojej bývalej zabezpečil byvanie, nechal jej auto, dava jej take alimenty ze každý mesiac by sme mohli ist za to na dovolenku. A ja si to vážim, ze nie je slaboch a aj ked im to nevyšlo neznamená ze sa im otočí chrbtom. Takeho chlapa by chcela každá jedna!

mondolina
4. máj 2021

@lula3108
čo má s tým súd preboha či má exmanžel či exmanželka nový vzťah...do toho nikoho nič.
a troška súhlasím so @zooeynka čo chodíte po špičkách okolo hysterickej ex, čo ty máš čo odchádzať zo spoločného bývania...no ani by ma to nenapadlo a divné, že ste sa takto dohodli.

simca06022011
4. máj 2021

@lula3108 iste a hlavne jeho byvala je rada, co mu diktuje co ma robit vo SVOJOM sukromnom zivote, vyhraza sa mu... ak toto co opisujes ona robi, prve co mal urobit je zatrhnut jej tieto benefity, aby sa spamatala a nie sa tym obhajovat ,aky je super a ako ju zabezpecil. Pre mna to je trosku slaboske ano, lebo napr. moj chlap sa postara a urobi, zaplati, ale ked sa druha strana sprava nevhodne, tie dvere zatvori a nevyjednava. Ale tvoj sa viditelne boji. Boji sa nevyhoviet jej, lebo.. neviem co. Ja predpokladma, ze sud na jej zakazy prihliadate nebude, ako otec zije svoj sukromny zivot, pokym to nie je teda nejake "nevhodne pre dieta" nebudu riesit, to ze sa hrate na rodinku tiez nie... prave naopak. Ak je to z jej strany taketo, tam ani nie je co sa dohadovat, vsetko mal riesit sudom. Od vyzinveho az po starostlivost. Na co moze prihliadat su jej vyhrazky, to ze maly syn ma traumu rozravat o zazitkoch, lebo mama zakazala...

zooeynka
4. máj 2021

@lula3108 Bud si velmi dobra a tolentna zena, ktora svoje potreby kladie az za nezmyselne naroky priatelovej exky, alebo si velmi mlada a to, co sa u vas deje vnimas cez inu optiku. Tvoj priatel musi prestat skakat ako piska ex, musi sa prestat bat jej vyhraziek, pozbierat si gule, ktore mu exka zrejme pri rozchode zabudla vratit a zacat sa spravat ako muz, ktory vie co chce. Je super ze ma dieta na prvom mieste, ale aby kvoli tomu jeho ex riadila jeho(vas)zivot najblizsich 15 rokov je trosku cez ciaru. Ci cakate, ze exku zazracne osvieti a zacne sa spravat normalne?

chrumka120
4. máj 2021

@lula3108 ako písali už vyššie, tvoj priateľ je slaboch a neváži si ta, osobne by som dala ruky preč od neho, máloktorá žena by bola v živote s takým šťastná, poznám tieto typy, aj keď trocha z inej strany 🙂

lula3108
autor
4. máj 2021

Ano momentálne skáče tak ako ona piska ale ma na to dôvod. Ked pride na sud a ona zacne rozkrikovat ze on nepocuva jej názory a ide si svoje a dava zly príklad dieťaťu alebo mu robi traumu alebo sa nechce na ničom dohodnúť tak mu to veľmi nepomôže. Ale ked preukaze ze sa s nou snazi dohodnúť, ze navrhuje riešenia a snaží sa robit pre syna to najlepšie tak tym padom bude jasne vidieť kto ako vplýva na dieta. Chce sa snažiť o striedajú starostlivosť ale keďže nám je jasne ako by to byvala mohla skomplikovať tak je toto najjednoduchšie správanie. Jasne ze s toho nejsom nadšená ale opakujem, viem do čoho som isla, chapem ze jeho syn je na prvom mieste a chce urobiť všetko správne. Ja som rada ze je taky aký je lebo keby som bola ja raz v situácii ze riesim s bývalým spolocne dieta tak nechcem aby nám diktovala jeho nová frajerka co a ako sa ma robit. Tento vikend mal maleho a boli u babky, ku ktorej mu samozrejme byvala zakázala ist a tento tyzden uz zrazu nemoze ist pre maleho do škôlky lebo byvala sa rozhodla ze idu na chatu. Potom ked sa dožadoval s nim aspon telefonovať povedala ze je maly chory. Toto sú presne veci ktoré ona robí ked neni podla nej, preto je správne jej chvilu ustupovať tak, aby mohol tráviť čas s malym kym sa nevyrieši sud

mondolina
4. máj 2021

@lula3108
a ako majú vlastne poriešenú starostlivosť? veď súd už ohľadom toho bol.

mondolina
4. máj 2021

@lula3108
lebo neexist, keď má súdne daný styk, aby mu dieťa nedala, lebo ide na chatu.

lula3108
autor
4. máj 2021

@mondolina maju kazdy druhy vikend a plus cez tyzden dva dni podla dohody. Takze ked ona zahlásil ze sa nedá lebo ma iný program tak smola. Nemaju to veľmi dobre vyriešené, ani sviatky nemaju dohodnuté, preto sa ta dohoda ide este riešiť, preto vieme ze na sud este pride a nerobi priatel naschvaly.

simca06022011
4. máj 2021

@lula3108 čiže dohodnuté nemajú nič. To co sa ústne dohodnú sa neráta. Musí to byť na papieri.
Inak nenapísala som v predošlom: ja nemyslím, že je to zlý chlap a slaboch atd a chápem aj tvoju tolerantnost. Ale aj tie reakcie na tuto jeho mäkkotu treba chápať. Nezabudni ako sa vraví, za dobrotu na zobrotu. Čím by akože on spôsobil traumu dieťaťu? Ze.ma.parnerku, ktorá ma synatora rada.a pomáha ? No tak na to hádam dokáže argumentovať. V tvojom prípade by som bola trpezlivá ak už je návrh na súde. Inak nie, lebo tieto ich dotahovacky mimo súd môžu trvať roky, a ešte dlho na súde budu. Teraz si vezmi vašu budúcnosť, budete chcieť mať rodinu atď a budeš riešiť bývalú... No... Treba na to byť asi trochu rázny, ak sa to nezačne hýbať.

Strana
z2