Svokra hučí do nášho dieťaťa

20. aug 2022

Aj vasa svokra huci do vasho dietata? Dcerka ma 15 mesiacov, so svokrou sme 2 krat mesacne vzdy take 2 hodiny. A ona huci do nasej malej. Mala pekne bezi po byte. A ona huci, pomaly, nebehaj a dookola. My sme radi, ze beha nikdy do nej nehucime, ako pomaly ma behat po byte. Na ulici ju samozrejme usmernujeme, ked ide dole kopcom, ze ma ist pomaly. Rozumie slovu pomaly. Dalsie napr. malej rastu zuby tak si niekedy dava prsty do ust (cumel nepouziva). Malej vravime, nie rucku do ust. Ale svokra musi hucat dookola malej, aby nedavala prsry do ust. Uplne mi to nervy robi.

xena0
20. aug 2022

V čom je problém že ona povie vašej dcére opakovane že nemá dávať ruku do úst? Riešiš blbosti

luccija
20. aug 2022

Asi ma o nu strach, ze spadne..

syslik81
20. aug 2022

najdi si iny konicek ako dceru lebo ti to uz trosicka dost prerasta cez hlavu ... hladas problemy tam kde niesu ... si jedina komu to robi nervy -ostatny vratane dcery su ok ... tak hadaj kde je chyba .. ???

pribinak
20. aug 2022

Nemám problém, vyrobím si problém

zuzana2299
20. aug 2022

Však jej povedz nech ju napomina nižším tónom hlasu 🤦🏻‍♀️ a nie sa sťažovať na koňovi

autor
20. aug 2022

Problem je ten, ze by sa mala tesit, ze vidi vnucku a nie do nej hucat. Mala objavuje svet, tesi sa ze bezi po byte. A svokra do nej huci, aby isla pomaly. A tiez myslim, ze staci, ze s muzom malu upozorbujeme, aby si prsty nedavala do ust. Ako sa take male dieta moze citit, ked aj dalsia osoba jej vravi, aby nedavala prsty do ust. Od vychovy su rodicia. A mala aj napriek navsteve 2 krat do mesiaca nema k svokre ziaden vztah, ziadna radost ked ju vidi. Vzdy sa najprv pol hodiny za mna, alebo muza skryva.

tykat
20. aug 2022

Svokre by prospeli 2h s vnuckou bez vas. A tebe tiez 😁

viestta
20. aug 2022

Svokrin byt, svokrinevpravidla. Doma behať môže, u svokry nie. A Š tými prstami? Zjavne to vaše upozornovanie nezaberá, keď to vidí aj svokra. Ešte nejaký konkrétny problém máš so svokrou alebo problém je svokra ako taká?

zuzana2299
20. aug 2022

Ja niekedy nerozumiem takýmto témam. Co čakáš, ze ti tu každá da za pravdu?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. aug 2022

@tykat To by mala preplakala, nema k nej ziaden vztah. Vzdy svokru prvu pol hodinu navstevy berie, ako keby ju prvy raz videla.

autor
20. aug 2022

@zuzana2299 Cakam radu, ako slusne povedat aby nevychovavala nase dieta, a nehucala do malej.

zuzinka888
20. aug 2022

Si z dcerou stale vies ako vie behat aku rychlost zvladne aj zatacku. Svokra sa boji ze spadne a bude zle. Mna velmi mrzelo ked bola u nas kamoska z malou - spadla a roztala si peru museli sme ist zasivat. Oni maju koberce a my podlahy. Je to iny povrch a ak nie je dieta zvyknute moze sa zranit.ostala jej mala jazva vzdy ked na nu pozriem zaboli ma pri srdci- ze mohla som ju " okriknut mozno by nespadla( kamoska by sa mozno ofucala), ale aj tak ma to mrzi aj ked som nic zle neurobila.

autor
20. aug 2022

@viestta Ved to je male 15 mesacne dieta, uci sa behat a tesi sa z toho. Nic jej nenici. Beha v jednej izbe, kde sme vsetci. A svokra ju okrikuje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzana2299
20. aug 2022

Moja ma 11 mesiacov a ked robí nejakú lotrovinu tak ju koľkokrát zvýšeným hlasom upozorni moja mama alebo brat a nerobim z toho vedu.
Tvoja svokra to vôbec podľa mna nemysli zle. Riešiš chujoviny. Nabudúce ked na nu zvýši hlas a tebe sa to nebude páčiť tak jej povedz nech nekrici. Neviem co ine chceš od nas počuť.

mogaa
20. aug 2022

Ty ale ako matka neovplyvníš okolie čo budú alebo nebudú hovoriť tvojmu dieťaťu....svokra má uplne normálnu reakciu, to tvoje reakcie sú prehnané....každý si môže hovoriť čo chce a to aj tvojmu dieťaťu, s tým sa zmier, lebo sa z toho zblázniš....tvoje dieťa neskôr na ihrisku či v škôlke zažije aj reči ktoré mu ublížia, aj posmievanie od iných detí, či mu cudzí povie niečo s čím ty ako matka súhlasiť nebudeš....tkaže nerieš ak povie svokra tovjmu dieťaťu nech po byte nebeží - je to normálna reakcia rozumnej dospelej ženy ktorá len nechce aby tvoje dieťa spadlo.....detto prsty v puse, bude lepšie ak sa mu budú v škôlke posmievať deti že si pchá ruku do úst?

autor
20. aug 2022

@elizabet173 Opakujem, ocakavam radu, ako slusne vysvetlit svokre, aby nehucala do nasej malej, a aby pochopila, ze na vychovu sme my rodicia. Mala je naozaj dobre dieta, nic jej nenici, iba si beha po izbe, kde sme vsetci, a tesi sa. A ozaj mi vadi, ze svokra malu okrikuje.

sens3i
20. aug 2022

Na tvojom mieste by som zvažoval návštevu psychiatra.

syslik81
20. aug 2022

vidi ju 2x do mesiaca..aj keby bola ako rozpravkova babicka za ten cas si k nej vztah nespravi .. a jedina moznost je tam prestat chodit .. teda ty sed doma a posli len muza a budete mat vsetci klud

spadnutaslivka
20. aug 2022

malá má 15 mesiacov... neviem, ako si predstavuješ, že by mala prejavovať radosť, že vidí babku... Nemá sa jej hodiť okolo krku a povedať "babka, rada ti vidím, chýbala si mi... kde máš čokoládu?" ? Nebojí sa jej, len ju nevidí tak často, aby mala k nej extra väzbu, proste musí trochu podrásť. Neboj, malej nič nebude. Len tvoje ego trpí, že si svokra dovolí niečo, prečo sa cítiš nepríjemne (napr. máš pocit, že si neschopná, keď musí ona upozorňovať vaše dieťa?)

autor
20. aug 2022

@syslik81 Manzel by bezo mna nesiel. Chodime spolu na navstevy rodin.

zuzanockamt
20. aug 2022

Autorka:
Veď to dieťaťu hovoríš aj ty, ale keď to isté povie svokra, tak už je to problém, lebo je to svokra. Uz si dlho na RD asi, začni s tým niečo robiť.

panelacikova
20. aug 2022

zvyčajne sa neprikloním v diskusiách na stranu svokier, ale tie príklady, čo opisuješ v úvodnom príspevku, mi jednoducho tentokrát jednoznačne hovoria urobiť opak. ČO JE NA TOM ZLÉ akože? pod názvom "hučí" som si predstavila, že dieťa má tak 6-7 rokov a svokra mu nasukáva nejaké choré názory na život apod. a ona pritom, chúďa, len normálne reaguje na konkrétne dianie.

viestta
20. aug 2022

Ježkovi oči! Ty si tak nesamostatna, že nevieš sama od seba vymyslieť jednu zdvorilu vetu, ktorou svokru oboznamis s tym, že máš vyhrady k jej okrikovaniu tvojho dietata? To sa musíš o jednej vete radiť na koni? Synacik tvojej svokry to tiež nevie sformulovať a povedať maminke?

syslik81
20. aug 2022

no mas pod kontrolou manzela teraz este dceru plus chces aj svokru ,.. fakt potrebujes dovolenku ... btw ak si myslis ze len vy dvaja vychovavate si na omule..pockaj az pride do kolektivu,skola skolka etc .. vase nununu skonci vies kde .. pretoze dieta vychovava aj okolite prostredie velmi vela odkukava od deti a podobne ..

autor
20. aug 2022

@spadnutaslivka Neviem ci mas deti. Ale mala teda vie prejavit radost. Napr. pride manzel z prace, a mala hned viska, a uteka k dveram k tatovi svojmu. Takze aj 15 mesacne dieta vie prejavit radost. A teda uz viac mesiacov vie prejavovat radost.

autor
20. aug 2022

@viestta No neviem. Chcem byt slusna. A ozaj neviem ako jej slusne povedat, aby nehucala do malej.

panelacikova
20. aug 2022

jedna z mála diskusií, ktorá všetky diskutujúce až na autorku spája 😀 😀

3vita
20. aug 2022

Pri týchto témach a predstave, že aj ja budem raz svokra zviera pri srdci mňa 😬 hádam takú nevedtu mať nebudem 😄