icon

Bývalí svokrovci chcú moje deti odlúčiť

5. jan 2024

Doteraz mali všetko sú bohatí a zistili, že chcú aj moje deti, (vzťah s mužom nám rozbili), ale nie all pack, ale pekne bez mamky. Zákaz mame prísť s deťmi k ním domov, len otec s deťmi. Zatiaľ len na povinnú návštevu niekoľko hodinovú dva krát do mesiaca. Nie nemôžu prísť oni k nám pozrieť deti ani nechodía sbsolútne vraj kvôli mne že ma nemajú radi. Aké moje deti sú im dobré? Už mi syn tačal hovoriť bez mamy, ty zostaneš doma. “Musím” tam podľa nich pustiť do toho nepriateľského prostetredia deti k ľudom, ktorí majú matku zablokovanú na telefóne a je u nich persóna non grata.

Strana
z4
autor
6. jan 2024

@doriiis myslím že by si mali ľudia vstúpiť do svedomia, lebo riešiť veci cez deti je choré. Zaťažovať deti súdmi, konfliktami a vyšetreniami je choré. Ničiť im matku a podkladať jej nohy v ešte v tejto ťažkej dobe, je choré. A v neposlednom a najdolezitejšom rade, ignorovať zlý zdravotný stav detí a priťažovsť im aj matke ktorá sa trápi, je choré tiež.

bekind
6. jan 2024

Snažila som sa prejsť celú diskusiu a nejako mi to celé nedáva zmysel. Ako si prišla na to, že svokrovci huckajú tvoje dieťa proti tebe? Je nekľudné a plačlivé aj keď vie, že ide k nim? Lebo mi napadlo, že po návšteve sa možno háďže o zem práve preto, že sa mu u nich páči. Keď je u svokrovcov má ich plnú pozornosť, venujú sa iba jemu a doma má mladšieho súrodenca na ktorého môže žiarliť a takto to dáva najavo. A prečo myslíš, že nevedia o zdravotnom stav tvojich deti? Predpokladala by som, keď vy spolu nevychádzate, že asi to riešia s tvojim EX. Prečo by sa domáhali aby k nim deti chodili, keby im na nich nezáležalo. Čo znamená mať vnúčatá na prestíž??? A ako si prišla na to, zé z navstevy u nich má dieťa ekzém? Majú nejaké nevhodné podmienky doma? Povedal ti to tvoj deckár? Moje dieťa má tiež ekzémy a vyrastá v podľa mňa v zdravom, láskyplnom prostredí. Zjavne ste si so svokrovcami nesadli. Stáva sa, ale možno im trochu aj krivdíš.

pipistrel13
7. jan 2024

@bekind tazko to pochopi asi niekto kto takych ludi nezazil,mojim ide o to,ze tym,ze maju vysoke spolocenske postavenie a este su jednymi z tych "skutocnych" krestanov,nemozu predsa povedat,ze nemaju zaujem o vnucata,ak by sme sa rozviedli,robili by mi presbe to iste co autorke ak nie horsie,ziskat deti (snazili sa o to odkedy ich mame,ked zistili,ze cez manzela neprejdu do istej miery ro vzdali)
keby som to ja nezazila,mozno mi to tiez pride,ze niekto prehana
nehovoriac o tom ako s detmi jednaju,ked su u nich,nebranila som im tam,dnes uz povedia,ze nechcu,syn sa svokry boji (jeho slova),to ako nimi manipuluju ako sa snazi za kazdu cenu (aj ublizenia) docielit svoje,neverila by si,coho su niektore zeny schopne voci detom
ja mam aj nespocetne mnozstvo mailov a kistov,ktore nam svokra popisala a keby si ich citala,rozum sa ti zastavi

palicka
7. jan 2024

Zial, to je opat jedna diskusia, kde sa ideme takmer pobit, no opat situaciu pozname len z jednej strany. Po osobnej skusenosti by som zavery NIKDY nerobila po tom, co pocujem len 1 stranu.
Autorka, ak je to naozaj take zle, tak ti zeny radia- klinicky psycholog, sud. Mozes sa akokolvek.hnevat, kopat, kricat...nic nedosiahnes. Ak si si ista tym, co pises, jedina cesta vedie cez odbornika, ktory bude mat vsetko papierovo podchytene. Lebo sa moze stat, ze stari rodicia poziadaju o upravu styku na sude, sud im vyhovie a budes v este zlozitejsej situacii. Dokonca z mojho okolia ti mozem povedať, ze sud takto pridelil deti otcovi a matke dovolil styl len v jeho pritomnosti. A slo o male deti! Prave prero, ze obmedzovala styk... este len potom zacalo.peklo!
Stale sa ohrnas pojmam svokrovci....ty nemas svokrovcov, su to exsvokrovci! Myslim, ze vsetky zeny ti nejako chcu/chceli pomoct. Ty si vyberas len to, co ti vyhovuje. Prave preto v uvode pisem, ze pozname len 1 stranu mince...

autor
7. jan 2024

@bekind venujú áno??? Že pustia všetky nevhodné rozprávky a vôbec tv keď to doma robíme len výnimočne a vyberiem akú? Že sa zhorší stav? Objaví sa ekzèm? Že sa pocikáva obhrýza si nevhtíky??? Že mi plače a zajakava sa čo mu babka povedala? Že ho nedá spať poobede a večer s ním ide hodinu na Mikuláša? Že nerespektuje matku, diéty dieťaťa? Prosím ťa 🙏.

autor
7. jan 2024

@palicka oháňať neoháňať!? Deti vychovávajú rodičia a majú aj za ne zodpovednosť!! Nasilu sa natískať a nastoľovať pravidlá v cudzích rodinách je poriadne cez. Svokrovci si svoje deti už “vychovali”. Žiaľ psychicky sú všetky labilné, vidím prečo. Výchova a zodpovednosť za moje deti je na mne. Ja nesiem a deti tiež následky potom v škôlke, škole za zlé správanie. Tiež nesieme následky za ďslšie a ďalšie hospitalizácie a psychické a fyzickè ujmy z nich. Takže nie!!! Nie vyzobkať si hrozienka z koláča a mamka jednorodič hoď si slučku keď platíš každé 3-4 m hospitslizáciu a liečby, dochádzanie za lekármi, oddelenie od druhého dieťaťa. Mnohé ste tu poriadne pomýlené dobou.

doriiis
7. jan 2024

Tak v takomto prípade,že to až zachádza do takej fázy,že kvôli tomu treba hospitalizácie a pod.by som požiadala ja sama najprv milo cez ex partnera a nenavstevovanie svokrovcov.Keby to nešlo tak,tak by som normálne podala návrh na súd o zákaz styku.

sinusoida
19. jan 2024

Niekde som čítala, že starí rodičia majú právo vídavať svoje vnúčatá...a snáď tú hodibku, dve ich môžu vidieť bez matky, veď aj otec je zákonný zástupca, má rovnaké práva ako matka.

simca06022011
19. jan 2024

A co na to povie otec, ze deti chodia od jeho rodicov v takomto stave? ci fyzickom alebo psychickom?
Ak maju deti taketo vazne stavy, a zo starych rodicov, smer psycholog, sud a upravit styky. Ale je dost mozne, ze za aspon niektore stavy moze celkovo stres, nervy.. okolo nich, teba, nepriatelstvo, neznasanlivost. Deti to citia z teba, z nich.

milanemila
19. jan 2024

Ak robia tie veci, kt pises v komentaroch, tak by som to dala na sud. Lebo nerespektovanie diety dietata zo zdravotnych dovodov, zablokovanie teba (cize sa nevies dovolat/dopisat co je s tvojimi detmi a ci su ok) a rovnako aj pocikavanie, zajakavanie a celkovo zly psychicky stav su padnym dovodom, aby s nimi netravili cas bez tvojej pritomnosti.
To co im babka narozprava o tebe a tak celkovo, je uz iba ceresnicka na torte fakt :/

keterinka
19. jan 2024

Držím ti päste autorka. ❤️ Podobnú situáciu som zažila. Bolo to náročné obdobie, veľmi. Rozumiem tvojmu rozhorceniu...Keď deti trochu vyrastú, bude to lepšie. Viac budú rozumieť situácii. A budu ti oporou.

autor
19. jan 2024

@keterinka sa bojím, že ich dovtedy kým trocha vyrastú, zničia nadobro a mňa tiež.

simca06022011
19. jan 2024

@milanemila presne toto si aj ja myslím...

Strana
z4