icon

Bývalý manžel sa chce vrátiť

17. sep 2021

Po piatich rokoch chodenia a troch rokoch spoločného bývania sme sa zobrali s priateľom . Boli sme dohodnutí na dvoch deťoch , máme tri , jedno bolo že ups . Spoločne sme sa rozhodli že si ho necháme. Každé dieťa vždy išlo po dvoch rokoch . Dovtedy to bolo vcelku v pohode, ja som bola doma a starala som sa o deti a domácnosť, všetko vybavovala okolo fungovania rodiny, manžel zarábal tak mierne nadpriemerne. Ale zle nám ani zďaleka nebolo Narodením tretieho dieťaťa nastal zlom syn bol veľmi uplakaný , ukolikovaný , vstávala som k nemu niekoľkokrát v noci , pričom som kojila aj jeho aj dvojročnú sestru a do škôlky som ráno vodila 4 ročnú dcérku . Bolo to veľmi namáhavé , do toho mi začal mi manžel vykrikovať že čo to je za skurvený život , len decká , decká a decká , kam sa pozrie len cumle, plienky, veci na deti , že on takto žiť nechce , že si mal radšej " vtáka useknúť ako ho do mňa pchať " a doslovne začal utekať z domu . Snažila som sa mu 1000 krát vysvetliť že to je dočasu , že je to obdobie ktoré prejde a bude to lepšie a lepšie .Robila som čo som mohla , od rána som s nezastavila , žiadne kávičky , varenie , pranie , prechádzky vonku , žehlenie . Keď som sa vydávala mala som 58 kg, v tomto období 49. Manžel ráno odišiel o 7 hodine , na otázku kedy príde nereagoval a chodil tak o 21 hodine, pričom bežne v práci končil o 16:30.Išiel na pivo , zahrať si bedminton , doma so mnou takmer neprehovoril, nespával so mnou aby som náhodou neotehotnela asi. Keď mal malý tri roky a ja som nastúpila do práce podal žiadosť o rozvod. Rozviedli nás na základe jeho neprekonateľného odporu voči mne , nezlučiteľnosti pováh atď. Prvý rok len posielal výživné a len to čo stanovil súd, druhý rok každý štvrťrok mi poslal dvojnásobok výživného + prihodil niečo ak malo dieťa narodeniny a potom na Vianoce poslal zas viac peňazí . Vôbec s nami nekomunikoval , deti si nebrával . Po dvoch rokoch od rozvodu sa mi ozval že by si rád zobral deti a že či s tým súhlasím .Najmenší syn keď ho videl si ho normálne pamätal , len vydýchol že tatino a stál tam ako prikovaný ( 5 rokov v tom období . Staršie deti už boli rezervovanejšie , najma tá najstaršia, tá mala už 9 rokov. Bývalý manžel postupne začal chodiť za deťmi , vzťahy medzi nimi sa popravili aj keď to trvalo .Sme 5 rokov po rozvode , neviem čo je to kupovať deťom zimné oblečenie, bicykle , korčule, platiť krúžky , všetkoto financuje on a nad rámec výživného . Toto leto ma poprosil či by som deti nepustila s ním k moru do Turecka , ale letenku kúpil aj mne a teda boli sme tam všetci . Parádne sme si to užili a raz večer mi pri víne povedal že by sa chcel vrátiť k nám , že si uvedomil aký bol debil a čo nám spôsobil , aj sex bol po 5 rokoch , taký rozpačitý ale bol . A ja neviem čo mám robiť , naozaj neviem . Mám 39 rokov , exmanžel 42 , možno je to náš posledný pokus Ale ja mám strach , deti sú už odrastené relatívne a teda kalkulujem . Dali by ste tomu šancu ?

miadi
18. sep 2021

@luccija presne on sa chce vratit stylom marnotratneho syna z biblie...ze ho prijmu s otvorenou narucou zabiju kozu opecu urobia party hura konecne je tu..

autor
18. sep 2021

@luccija nie necítila som to , a v podstate ma to ani len nenapadlo . Mne je dobre aj samej . Až keď s tým prišiel ,som začala nad tým uvažovať, čo keby predsalen .....

autor
18. sep 2021

@miadi tak u mňa určite nie, to vôbec nehrozí .

autor
18. sep 2021

ak sa má vrátiť tak sa vráti ako partner a kvôli mne , nie kvôli deťom a ja ho prijmem kvôli sebe a nie kvôli deťom . A na to je ten jeden až dva roky . To mu dám šancu aby si ma získal do takej miery , že budem ochotná mu prepustiť časť periny na mojej manželskej posteli .

miadi
18. sep 2021

ja sa len bojim ze mas s tym pokusom viac co stratit ako ziskat. On ma 40+ to je este fajn vek mozete to zkusit rok dva tri a ked nebude spokojny vzdy si może najst inu koli której zas zabudne ze je otec bude len $ posielat a mozno bude nahnevany zas na teba a posle menej ..on si este moze urobit dieta c4 s nejakou mladsou...Proste nemas v nom ziadne istoty. Je sice otec tvojich deti ale oproti nejakemu novemu neznamemu ma zas minus to ze ta historia veci co urobil...moze sa to opakovat.Proste hlavne bud opatrna. Chran si svoje city, Bud ako skala dalej. Dala si mu milion sanci nez sa stebou rozviedol toto nie je prva a jedina sanca ..nic mu nedlhujes ani koli detom. Svedomie mozes mat ciste ci mu sancu das ci nie.

lily14
18. sep 2021

@miadi to musíš vedieť len ty...ale 2 roky kaslal na deti okrem financií no čudné....čo ak to urobí zase...možno nie veď teraz sú väčšie netreba sa starať to je veľmi vypočítave! Mali ste aj iných partnerov za tých 5 rokov? Možno ho len niekto odkopol tak aj ty si ok

miadi
18. sep 2021

@lily14 to asi nebolo mne 🙂

lily14
18. sep 2021

@miadi jooj nie autorke sorry

lucmirka124
18. sep 2021

Mila autorka, citam to tu od rana, len tvoje komenty,to ze to chlap posral a nahal ta samu s 3 malinkymi detmi neni ocom, zachoval sa ako k... no nie zas ako cisty hajzel kedze sama pises ze financne vas drzal dlhe roky,nemal problem,pises ze mate teraz 40, je to par rokov, takze kolko ste mali ? 34-35r? Neobhajujem ho. Ak financne dobre zarabal, nastartovana kariera, prisiel domov, narek, plienky, malinke deti. Mdloby zo vsetkeho, vyhorel,Mam jedno dieta, a mojmu chlapovi trvalo 3 r kym pochopil, ze potrebujem jeho pomoc,s dietatom, nie aby on dosel z roboty a zas len pracoval za pc.vyhrazala som sa plakala, rozvodom vyhrazala, pobalila ho, zas on nikdy neodisiel, ale kym dake veci pochopil trvalo roky, a ja som rezignovala bojovat z jeho karierov kde ho aj tak nevedia zaplatit. Mam 3 vazne zdravotne dg, ja som tu pomoc s dietatom potrebovala jak sol, no on to dlho nechapal. Momentalne bojujem s rakovinou, a poviem ti v marci som u svojho muza videla asi 1x v zivote zurit, zrutit sa, hysteriu,plakat, zlost, ignoroval ma,,, kym to vsetko spracoval. Momentalne lezim v nemocnici je mi daco lepsie, ale pred 2 tyzdnami mi slo o zivot. Nikdy nevies co sa stane.
Chlapi maju uplne ine zmyslanie ako zeny, niesu taki silni.zeny zvladnu nemozne, chlap umiera na sopel.
Mate 40r, mate 3 deti, chlap sa ti uz par rokov snazi dokazat ze chce byt s detmi, musel si utriast priority, facku od zivota, mozno dospel v 40🤷‍♀️ , vies ste relativne mladi zdravi ludia mate sancu na novy zivot od zaciatku, je to otec tvojich deti, sama vravis ze ta hryzie to , ze si budes raz vycitat ze si to s nim neskusila,,, pises ze sex bol taky vselijaky, asi nervozni ste boli.
Skuste mozno travit sem tam vikend spolu, u neho, u teba, s detmi, ci sa ta iskra a pocity , city obnovia, pises ze zlost voci nemu nemas, dovera sa buduje pomaly no mozno to pojde,vies ak ta iskra nepride budes vediet , ze sancu si dala, a nebudes o 10 r rozmyslat ci si dobre spravila. Zas si nemyslim, ze chlap by sa 3 roky pretvarol keby mu o vas neslo, o deti, o teba, a nie vzdy sa chlapovi podari povedat tie spravne slova,kt zena chce v tom momente pocut, nemyslim si ze potrebuje aby si sa onho starala, sak si zrejme pere, vari sam teraz, aj detom nie?ja by sancu dala,a skus kusok romantiky, ci ta iskra este pride, nie vsetci chlapi, rodiny, zvladaju riesit situacie ked pride skrat u cloveka. Ja bojujem cely zivot o zdravie, vy dvaja si skuste zabojovat o tu iskru medzi vami a pojde to , ste mladi, mozte este vela rokov pekne spolu zit❤️❤️❤️❤️🍀🍀🍀🍀🍀❤️❤️❤️❤️Drzim vam palce✊🍀

autor
18. sep 2021

@lucmirka124 ja ti veľmi pekne ďakujem za krásny príspevok . Je mi ľuto čím prechádzaš a práve u teba som si uvedomila aké kraviny riešim . Toto som asi naozaj potrebovala, presne takýto príspevok aby som si uvedomila mnoho vecí . Ak naozaj exmanžel bude o mňa stáť tú šancu mu dám .
Prajem ti do budúcna uzdravenie . Idem si dať nejaký koňak , lebo tvoj príspevok ma mimoriadne zasiahol, a troška aj poutierať slzy a rozmazanú špirálu .

lala123
18. sep 2021

Štýlom písania si mi veľmi sympatická o obdivujem ta ako si s chladnou hlavou vsetko zvládla. V podstate mas už svoj zabehnutý život bez neho. Myslím si, že tou odpoveďou povedal vsetko. Ja viem, nemame 17 ale od muza, ktorý sa chce ku mne vrátiť by som čakala inú reakciu. Nechcem mu krivdiť ale príde mi , že teba vníma ako mamu svojich deti( super mamu ) ale tam to konci možno časom sa to zmení ale neviem. Vieš čo podľa mna super uvažuješ, že si chceš nechať čas rok, dva. On bol nekonečný sebec, teraz buď ty. Presne ako píšeš, mas 40 deti už relatívne veľké tak si uzivaj život, venuj sa sebe, koníčkom, kamarátkam a nech si to panko užíva s detmi. A vieš čo? Asi by som sa nebránila ani novému vztahu

miadi
18. sep 2021

Drzim palce nech si stastna a neolutujes nech dokaze exmanzel ze je lepsi ako si myslim.. daj sem casom vediet ako ste na tom. Nie pre moju zvedavost ale pre niekoho v podobnej situacii ..Ty ho musis mat stale rada inak by Ta sni nenapadlo zobrat ho spet. Len si tvrda ako skala lebo si musela byt ., sama s 3detmi. Jedina istota pre ne a sama sebe oporou.

dada4
18. sep 2021

Chcela som ti hneď napísať ABY SI TO S NIM SKÚSILA A DALA ŠANCU. Potom som prečítala pár komentov, ku hrdinkam, ktoré tvojho ex hneď zatratili sa nevyjadrujem. Ale
@lucmirka124 to opísala úplne presne.

lucmirka124
18. sep 2021

Prajem ti aby si bola stastna, boli ste stastni, zdravi, a nasli si ku sebe cestu , vyslo vam to a bolo vsetko v poriadku✊❤️🍀, mna zenie vpred moje dieta, chcem tu byt pre nu co najdlhsie,,proste musim,,, ona je moj zazrak,,, a moj chlap by sa tiez bezo mna zrutil🤣 takze musim bojovat aj ked su chvile ked si porevem

miadi
18. sep 2021

@dada4 hrdinky? Ktore hnet zatratili jej exa na fakte ze sa o deti 2r nestaral? Ja si Neviem predstavit nezaujimat sa nevidiet svoje male deti 2roky len posielat $. optimista vidi len to pekne ze sa posledne 3r zaujima.. realista nezabuda na to zle a vidi aj to zle.odsudzujes zeny ktore odsudzuju jej exa 😆pytala sa na nazor - Dali by ste mu sancu? Dostala odpovede ktore ked sa tebe alebo inym nepacia tak treba zhodnotit ze “ hrdinky?” Dehonestovat inych len preto ze na vec maju iny nazor ako ty? A ze nebudes komentovat 🤣” hrdinky” a predca si to okomentovala jednym ironickym slovom. Pre mna by taky chlap Proste skoncil mam sa rada a znesiem len tolko kolko znesiem. Ine zeny si nechaju ublizit znovu a znovu . Ospravedlnia muzom vsetko . Aj ked sa roky nestara o dieta Aj ked si ich nevazia .. ale tak kazdy mà len to co si Sam dopraje.

dada4
18. sep 2021

@miadi život je príliš krátky na to aby sme neskúsili aspoň odpustiť... A očividne si jej ex uvedomil dosť veci..tak prečo to aspoň neskusit?????? . A neviem vlastne načo komentujes... Ja som napísala svoj nazor autorke...

simoncik
18. sep 2021

Ziadna ti tu neporadi. Nevieme cim vsetkym ste si presli. Kazda ti tu napise, ze druha sanxa v ziadnom pripade. No maloktore si tym presli. Su zeny u ktorych by nemal sancu. Zalezi naozaj na okolnostiach, ci sa zmenil. Ono je lahko sudit. Nikto nevie co sa v nom odohravalo v case ked boki deti male, v case rozvodu a po nom. No nieco sa v nom asi len pohli, ked rbi veci, ktore pred tym nerobil a nemusel by ani teraz. To by si si mala vydiskutovat s nim co sa v nom zmenilo. No jedno je pravda. Nie kazdy kto chce byt rodicom nim aj automaticky je. Vidim to na mojom muzovi. Tiez mal od deti ked boli malicke odstup. Neprebalil, nepomohol, neutisil. Nemal k tomu vztah, nevedel to a mozno sa aj takych malych deti bal. Ci mu das sancu musis vediet len ty. No dovernemu rozhovoru by sa u mna nevyhol. Zalezi na tebe co k nemu citis. Vyzera to, ze to olutoval. No ani to nie je zaruka, ze to vydrzi

elisebah91
18. sep 2021

@autorka tiež ta čítam od rána a plne súhlasím s @lucmirka124. Veľmi pekne to vystihla a napísala. Áno život je príliš krátky na to aby sme sa hasterili, odpustila si, on sa chce vrátiť, ba čo viac iniciuje už dlhší čas. Ako píšeš, ak teraz neskusis dat šancu, nebudeš vedieť ako to mohlo dopadnúť, a o 10 rokov budeš už len rozmýšľať... Čítam, že samej ti je fajn. Ale predsa len dvom sa ten život ťahá ľahšie, deti idú do puberty a aj ty budeš potrebovať podporu autority, z jeho strany. Myslím, že ich sama v dnešnej dobe nezvládnes úplne.
Dobre si sa vyjadrila, či sa chce vrátiť len koli deťom ci aj tebe. Vidíš, aj kvôli tebe. Máš možnosť nechať sa rozmaznávať, hyckat.. Ty drzis latku, dávaš povolenie tak si to pekne premysli, nech ta dobíja, nech si ta zaslúži.. A ak to dáte tak si premysli a spis podmienky jeho návratu. Neviem co tam ma byt len hádam ako nejaké domáce práce, alebo aby ste držali jeden názor pred deťmi a súkromne si vydiskutovali vaše rozpori... Naozaj neviem, len viem ze podmienky sa určujú na začiatku, v priebehu sú už na prd platné.
Chlapi sú takí, nie všetci všetko zvládnu. Umierajú na soplik... Naozaj možno len potreboval padnúť na hubu, ale uvedomil sa. Tu ide o vás, hľadajte a buduje spoločne šťastie. V živote sa stáva veľmi veľa zlého, a je len na nás ako sa k tomu postavíme. Ci muža hneď,, zabijeme/odstrelime,, alebo budeme bojovať, alebo mu dáme druhu šancu. Život je pri krátky aby sme si uchovávajú hnev, rozbroj, nenávisť...na čo budeme spomínať na starobu. Na toto? Poďme radšej budovať pekne spomienky, vzťahy, nádeje a plany(to píšem aj pre seba, tiež to mame o drzku občas). Prajem ti múdrosť a odvahu do správneho rozhodnutia. Si hodná lásky 😊

oliolijanka
18. sep 2021

Sancu mu daj, ale tak ako to vyhovuje tebe.
Nie, ze on pride k vam a ked sa mu zunujete, odide. Nie. Vy sa nastahujte k nemu. Svoj byt/dom si nechaj, nepredavaj neprenajimaj. Ak ma pan maly byt, tak nech si kupi/prenajme väcsi a nech je chladnicka vzdy plna a vecera navarena. A nech je tam cisto. Jasne, po sebe si odpratajte, ale o zvysok nech sa stara, ako ked ste tam neboli. Takze aj v zehleni nech pokracuje.
Nesmie mat ziadnu vyhodu z toho, ze ste tam, iba tu, ze vas ma (bud si vedoma vasej hodnoty). No a takto dozivotne.
Ta korona bola aspon na jedno dobra.. ukazalo sa, ze slava, krasa, peniaze, uspech v robote, pekne oblecenie, obdiv kolegyn... vsetko polna trava. Pritomnost najblizsich, objatie, pokoj, pohoda v rodine, stastne deti.. je najviac, co clovek moze od zivota dostat. Mozno aj on dostal lekciu, mozno si to uvedomil.
Ak je ale neho navrat iba dosledok toho, ze ho po dvoch rokoch nechala milenka a o nejaky cas vam to prestane klapat, tak sa vratite do svojho s tym, ze ste nic nestratili.

cacianka
18. sep 2021

Hm, syndróm nechceného dieťaťa. Oteckovat sa môže do sýta
Ale mne by zvonila v hlave spomienka nielen na tie urážky, ale aj že by som chodila do práce a doma 3 deti.
A ON si rok užíval ticho kľud a samotu, k deťom 2 roky ani obraz ani zvuk a bolo mu uprdele či jeho deti nehicuju so 40 C, či vyčerpaná matka jeho detí nekolabuje a deti osamote, či im vládze nakúpiť, uvariť. Hlavne že im nechal byt, ale ten byt deti neobjal nenavaril.
Pre mňa cez čiaru

tulenka1
19. sep 2021

Za mna veľké áno. Minulosť nezmenis. Tá už bola
. Pozri sa do budúcnosti. Čo za 10 rokov. A možno ten čas využijete krásne aj pre teba. Zbytočne nečakaj a nestracaj čas. Budúcnosť je neistá a to pre každého.

lucmirka124
19. sep 2021

Viete zeny ja si myslim, ze ten jej muz ked zazival taketo stavy z deti, z placu, ze mu bolo zle, a pod bol zrely k psychologovi, ( ale kt chlap si to pripusti) proste daky blok, vyhorenie sa tam udialo a riesil to sproste, mozno keby zene vysvetlil pocity , miesto nadavok, prisla by nato,,,
Kolke sme ozaj nedokonale, a v zlosti posleme tie svoje polovicky do teplych krajin, moj chlap kym si zvykol ze prv potrebujem vypenit😂, potom vychladnut a mozme sa rozpravat,,, ale riesime,netvarime sa , ze sa nic nedeje, moj je zas pri hadkach ticho ani slovko nevida, kuka do blba, to by zniesla skor keby ma zo 3 x poslal do riti, a rozpraval, nikto nieje dokonaly,

To ze je @autorka silny clovek, zvladla vela, mami su take, zvladnu vsetko, ale ak vidi ze ta snaha od exa, pohoda, robit vsetko pre deti tam je, a chce byt s nimi aj s nou, je im spolu fajn, len musia prist este tie spravne slova,

pred par rokmi bola ina generacia chlapov.vidim to na svojom otcovi, ma 2 vazne chore deti, a robil vsetko aby sme zili,bolo na lieky, 2 roboty, z doktormi sa vadili rodicia, aby mi pomahali, bo ma odpisovali ze neprezijem, neslo to na SK ,islo sa inde,,,nevzdavali to nikdy , dnes mnnoho chlapov neustoji, chore dieta, postihnute, ci choru zenu, psychicky to nedaju..

Dnes chlap ma asi najviac napor v praci, aby robil 20 h denne,a najlepsie za almuznu, niesu taki, odolni voci vsetkym stresom, prekazkam v zivote,a riesia to sproste,a nemusia to byt zas ti najhorsi chlapi na svete, exo manzelku nebil, nepil,financne sa staral, aj ked s nimi nebol,to ze si 2 roky deti nevidel nepochopim, ale zas ak mal psychicky problem z toho kolotoca, potreboval cas, a riesil krizu v sebe,,,

Keby zene pocity vysvetlil , a vecer si dal po jednom neurole,myslim ze by nezdupkal, lebo by sa mu psychicky ulavillo..

Mila autorka, drzim vam velmi palce🍀 a to ze chlapi nenajdu tie spravne slova vzdy 😂😂

Hlasky mojho...
Laska vies uz si stara,, mali by sme si spravit babatko😂( asi som sa mala urazit, no v preklade to znamenalo chcem mat s tebou dieta🤦‍♀️)

Nechcem sa nikdy zenit, o 6 mesiacov,,, vies ja by sa rad ozenil😂( v preklade vydas sa za mna? )
Moj chlap je dobry clovek, asi vysoke IQ bo co on dokaze vsetko v zamestnani vyriesit, spravit, nemozne tam opravit, ale jednoduche veci mu robia problem... nema problem malej obliect saty na oslavu na spanie, a poslat dcerku do skolky v pyzame🤷‍♀️ Takze fungujeme teraz tak, ze foti kopky s oblecenim a kazem mu co ma vybrat😁 a vies co ? Podstatne je pre mna to ze to zvladaju spolu❤️ Viem ze nas muz lubi a to je podstatne, dokonalost uz neriesim,,,,je nepodstatna

elizabet173
19. sep 2021

@dada4 to je uhol pohľadu, život je príliš krátky na to, aby som ho strávila s človekom, ktorý mi veľmi ublížil a odišiel v čase, keď som ho najviac potrebovala. Mať partnera manžela je hádam o tom, aby sme si život robili navzájom ľahší a nie, že ten jeden zdúchne, keď je rodina v ťažšej situácii a príde vtedy, keď mu to práce vyhovuje.
@dada4 hrdinky? Hrdinstvo je postarať sa sama o tri deti, keď to najmladšie je náročné a pán tvorstva odíde, lebo mu idú na nervy aj detské veci zavesené na balkóne, lebo má k manželke neprekonateľný odpor, povie jej, že si ho mal radšej odťať, ako ho do nej strkať. O takého muža by som nestála, muža, ktorý zdúchne, keď prídu problémy, ktorý ma uráža, nájdem na každom kroku. Viem, čo je to starať sa sama o chod rodiny, bez muža, pár rokov som to absolvovala, ide to, nemusí žena brať to, čo príde, môže si aj v takejto situácii partnera vyberať, ešte stále existujú skutoční muži, ktorí neutekajú, keď je zle.

bagre
19. sep 2021

@lucmirka124 ❤❤❤

sense
19. sep 2021

Po tvojich komentoch si myslím ze ty si už pri založení témy bola rozhodnuta dat mu šancu a chcela si len nejaké potvrdenie ze áno konas správne..
Bud len opatrná aby ta nesklamal opäť keďže sama píše ze z jeho strany nepadlo to ze oľutoval chybu a chce sa vrátiť k tebe ku vám kvôli tomu ze sa zachoval ako idiot nezvládol situáciu, a ze sa chce vrátiť kvôli tebe

amima
19. sep 2021

@lucmirka124 trošku asperger asi, vsak?

autor
19. sep 2021

@sense nie môj exmanžel to oľutoval veľakrát , viackrát mi povedal za tie tri roky aby som sa na neho nehnevala a odpustila mu , že on si to plne uvedomuje že sa choval ako debil ale že proste nevedel inak to riešiť .
Áno úšiel , rozviedol sa so mnou ,nezaujímal sa o nás , ale nikdy ma nenechal v situácii že by som nemala čo dať deťom do úst, alebo počítala centy ráno na mlieko alebo či budem mať na podnájom , na chleba na krúžky. nemusela som sa pretĺkať po podnájmoch , ani rozvážať deti autobusom, ani podávať trestné oznámenia alebo žiadať o náhradné výživné. To prišlo vždy načas a v druhom roku aj značne prihadzoval. Áno tým si do značnej miery kompenzoval svedomie, ale ja som mu za tie peniaze navyše vďačná , často mi veľmi pomohli keď sa mi nakopili výdavky a pomohlo mi aj tých 500 eur čo mi pristálo na účte 18 decembra s poznámkou Pekné Vianoce už po dvojnásobnom výživnom .Niekto povie že Vianoce nie sú o peniazoch ,ale oni sú aj o peniazoch . V tomto mi život veľmi uľahčoval a hlavne mi ho nekomplikoval ako mnohí exovia čo tu čítam .
Ktorý chlap odíde od ženy a nechá jej celý zariadený byt, dvojročné auto a polovičku úspor , ani ich nie je veľa. Nezaujímal sa , za to je fakt riadny k... , to uznávam . Odišiel do iného mesta aby náš ani len nestretol ..niekto povie chorý človek, ja teraz poviem totálne vyhorený z rodiny a z toho náporu . Ja som ho vydržala , on nie. Nezvládol to na plnej čiare , proste to nedal ale stále to je lepšie ako keby ostal doma a preplo by mu tak že by nás vyzabíjal alebo ja neviem vyskočil z okna ako tu bolo už veľmi dávno na MK keď jeden chlap nezvládol situáciu doma a vyskočil v afekte z okna.

Nie včera som nebola vôbec rozhodnutá , bola som na tej pomyslenej hrane , že ani tam a ani tam . Ja som taký človek že mňa samota neubíja , dokážem existovať aj bez chlapa a je mi tak aj dobre. Rovnako dobre však dokážem existovať aj s mužom , ale v mojom veku nie už s cudzím . Ja naozaj nechcem domov cudzieho chlapa k mojim ešte pomerne malým trom deťom . Deti mať nechcem a už ani mať nemôžem , nechcem riešiť šarvátky medzi otčimom a mojimi deťmi , nechcem riešiť ex môjho nového partnera a ani mať pre mňa cudzie deti v byte na víkend . Čítam aké komplikácie takéto poskladané rodiny môžu prinášať a ja nemám naozaj chuť si takto komplikovať život. Ak mám niekoho domov priviesť tak len otca svojich detí .

Včerajší príspevok od
@lucmirka124 ma mimoriadne zasiahol , až by som povedala bolestivým spôsobom , naliala som si becherovku a som si dobre poplakala. Tak ma našla 12 ročná dcéra a sa jej pýtam Jani chcela by si aby sa tatino vrátil , aby som mu dovolila aby sa k nám vrátil , a ona mi na to veľmi by som to chcela mamina.

Príspevok od lucmirky bol pre mňa rozhodujúci , kedy som sa priklonila na stranu dať mu šancu, dať nám dvom šancu sa vrátiť k sebe späť. Len to chce ten čas, u mňa sú to ten rok až dva roky .

Som Vám všetkým nesmierne vďačná za názory , nech boli akékoľvek , lebo ma nútili sa zamyslieť a aj to že ste mi obetovali svoj čas. Vďaka. Z mojej strany je to všetko .

miadi
19. sep 2021

@sense presne nad tym som dumala ze ludia sa tu 90% pytaju hoci uz maju jasno len chcu pocut to co si oni myslia akoby chceli schvalenie ., a casto sa hnevaju ked tie nazory su opacne. A ze preco to vlastne robia ? Preco si svoje rozhodnutie neschvalia sami v sebe?

miadi
19. sep 2021

Mna ten koment ktory ta presvedcil zas naopak na mna posobil ze topiaci sa slamky chyta ., a je mi luto zien ktore to tak maju a prajem jej nech vyhra svoj boj s rakovinou. Zivot je kratky ja v sebe nezivym hnev ale pre to co sa stalo u vas by som nenasla ospravedlnenie. Mozno mam na to iny uhol pohladu na zapade je dost bezne ze muz necha zene a detom dom a ostava takzvane holy a ide zit trebars aj do maringotky. Nechapem vyhoretie z rodiny z deti. Utiect od deti do ineho mesta aby som ich nestretla?Neviem co je to za cloveka ci je psychicky chory ci len mà srdce o dve cisla mensie.A ten extrem ze mohol vyskocit z okna alebo vas pozabijat 😖to je ako ked emocionalne tyrana zena povie - mohlo byt horsie nebije ma nikdy nedal facku., ale je to tvoj zivot je fajn ze sa vies preniest cez veci ktore by ina nedokazala. Ze necitis negativne emocie za to co urobil. Ale o teba sa nebojim ty by si to zvladla mat ho zas doma len ci to zvladne on? Ale tak to zistis len ked vyskusas. Drzim ti palce aby si bola stastna so svojim ex aj bez. Kto dokazal utiect od deti Raz dokaze to zas. Uz len dufat ze sa to nestane.

oliolijanka
19. sep 2021

Veru, je tu 6 stran komentov, ktore ta varuju a ty si vyberies jeden, ktory jediny hovori za tvojho ex.
Ty sama sa popalit mozes, preboli. Ale mas tri deti, ktore si zradu ponesu cely zivot.
Aj ja prajem vsetko dobre a uprimne by som vam zelala, aby vam to vyslo.
Len ber nejako do uvahy, ze ono to teraz vyzera vsetko super, ale pri prvych problemoch to bude vyzerat inak.

Este... nechcem rypat, ale mna celkom dost zarazilo, ze ta rozcitil nejaky komentar tak, ze si si musela naliat becherovku... nesudim.. mna to ale sokovalo, ze ti to pride normalne.