Bývalý manžel sa chce vrátiť
Po piatich rokoch chodenia a troch rokoch spoločného bývania sme sa zobrali s priateľom . Boli sme dohodnutí na dvoch deťoch , máme tri , jedno bolo že ups . Spoločne sme sa rozhodli že si ho necháme. Každé dieťa vždy išlo po dvoch rokoch . Dovtedy to bolo vcelku v pohode, ja som bola doma a starala som sa o deti a domácnosť, všetko vybavovala okolo fungovania rodiny, manžel zarábal tak mierne nadpriemerne. Ale zle nám ani zďaleka nebolo Narodením tretieho dieťaťa nastal zlom syn bol veľmi uplakaný , ukolikovaný , vstávala som k nemu niekoľkokrát v noci , pričom som kojila aj jeho aj dvojročnú sestru a do škôlky som ráno vodila 4 ročnú dcérku . Bolo to veľmi namáhavé , do toho mi začal mi manžel vykrikovať že čo to je za skurvený život , len decká , decká a decká , kam sa pozrie len cumle, plienky, veci na deti , že on takto žiť nechce , že si mal radšej " vtáka useknúť ako ho do mňa pchať " a doslovne začal utekať z domu . Snažila som sa mu 1000 krát vysvetliť že to je dočasu , že je to obdobie ktoré prejde a bude to lepšie a lepšie .Robila som čo som mohla , od rána som s nezastavila , žiadne kávičky , varenie , pranie , prechádzky vonku , žehlenie . Keď som sa vydávala mala som 58 kg, v tomto období 49. Manžel ráno odišiel o 7 hodine , na otázku kedy príde nereagoval a chodil tak o 21 hodine, pričom bežne v práci končil o 16:30.Išiel na pivo , zahrať si bedminton , doma so mnou takmer neprehovoril, nespával so mnou aby som náhodou neotehotnela asi. Keď mal malý tri roky a ja som nastúpila do práce podal žiadosť o rozvod. Rozviedli nás na základe jeho neprekonateľného odporu voči mne , nezlučiteľnosti pováh atď. Prvý rok len posielal výživné a len to čo stanovil súd, druhý rok každý štvrťrok mi poslal dvojnásobok výživného + prihodil niečo ak malo dieťa narodeniny a potom na Vianoce poslal zas viac peňazí . Vôbec s nami nekomunikoval , deti si nebrával . Po dvoch rokoch od rozvodu sa mi ozval že by si rád zobral deti a že či s tým súhlasím .Najmenší syn keď ho videl si ho normálne pamätal , len vydýchol že tatino a stál tam ako prikovaný ( 5 rokov v tom období . Staršie deti už boli rezervovanejšie , najma tá najstaršia, tá mala už 9 rokov. Bývalý manžel postupne začal chodiť za deťmi , vzťahy medzi nimi sa popravili aj keď to trvalo .Sme 5 rokov po rozvode , neviem čo je to kupovať deťom zimné oblečenie, bicykle , korčule, platiť krúžky , všetkoto financuje on a nad rámec výživného . Toto leto ma poprosil či by som deti nepustila s ním k moru do Turecka , ale letenku kúpil aj mne a teda boli sme tam všetci . Parádne sme si to užili a raz večer mi pri víne povedal že by sa chcel vrátiť k nám , že si uvedomil aký bol debil a čo nám spôsobil , aj sex bol po 5 rokoch , taký rozpačitý ale bol . A ja neviem čo mám robiť , naozaj neviem . Mám 39 rokov , exmanžel 42 , možno je to náš posledný pokus Ale ja mám strach , deti sú už odrastené relatívne a teda kalkulujem . Dali by ste tomu šancu ?
@adriannasvk syndróm rychlej papule 🙂 👍
Nebola som v takej situacii, ale je tu opisany v komentaroch ako bezohladny hajzel, na druhej strane je štedrý viac než dosť, takže sa tu bijú dve strany a ak autorka kalkuluje, tak je to v poriadku, niekedy netreba pozerať len na motyle v bruchu, ale aj prakticku stranku veci, však daj mu šancu, ked to nepojde, rozidete sa druhy x, neviem čo by som robila ja na tvojom mieste, neviem si to realne predstaviť, možno tak 50:50. No napr jednej tety manžel sice nezdupkal, zarabal 3x viac ako manželka nedaval jej na život peniaze, ešte pridavky na deti si dal prepisať na seba, nakoniec ona v 70ke musela odist zo 4 izboveho bytu,lebo sa to s nim nedalo vydržať takže ludia su všelijakí
@oliolijanka tak keby si citala vsetky komentare a aj moje,tak vies,ze som to nepisala len tak na rychlo niekde pri polievke ..bolo tu vela komentarov typu,ze nie....a hotovo....ja som sa snazila pochopit aj zenu aj muza....a to co ty opisujes su extremy,oni sa medzi sebou nebili a muz si ani po 2 mesiacoch nezmyslel,ze ho uz deti nebavia...toto trva uz roky takze sa asi naozaj snazi...a pod pojmom dat mu sancu som nenapisala ani raz,ze ho ma vitat s rozkrocenou narucou doma...ale,ze si ma dat cas,kolko potrebuje...ked rok tak rok,ked dva,tak dva...su vztahy,ktore dokazali opat fungovat a lepsie ako predtym ale to neboli pripady,ktore opisujes ty....toto je uz extrem....a to su vztahy,ze tyzden spolu,mesiac od seba a dookola....ja si ho nechcem zastavat a ani nebudem ale viem ho pochopit,lebo moj muz tiez chcel velmi deti,lebo nechcel mat 40 a prve dieta a ked som mu vravela,ze je to narocne tak ako hrach o stenu a ked sa maly narodil tiez nevedel co kde kam ako,no bol hotovy.....a jej chlap to nezvladol....a povedz mi uprimne....ak sa snazi fakt ROKY a nie tyzden,mesiac tak mi chces povedat,ze to nemysli vazne a uprimne??? Podla toho co ty opisujes to mal uz x krat vzdat..ale nevzdava....a pokial ju doma netlkol a nepil "len" mu preplo a usiel ako zbabelec tak si mozno tu sancu zasluzi...mozno sa budu castejsie stretavat a pochopia,ze im staci kamaratstvo a budu spolu oslavovat napr sviatky a mozno sa im podari vybudovat vztah....ale ja osobne by som asi tiez mala vycitky keby som tomu aspon nedala sancu....
ano sme v diskusii a ty sa hadam neurazis nad uplne zauzivanym pojmom,ktory pouzil napr aj nas farar pri omsi 😅😉 tak ti to mozem napisat aj pekne...syndrom rychlych ust aby si sa neurazala 😉
@karolinakr hmm stedry alebo len $ si kupujuci svoje svedomie? Ja som asi divna radsej by som bola Keby chlap platil minimalne vyzivne ale si vedel urobit cas pre svoje deti a pestovat snimi vztah . Neviem si predstavit ze “ milujuci otec “ odide do ineho mesta aby nahodou nestretol svoje 3 .. 5 .. a 7 alebo kolko rocne deti. A ze bol v 35ke nevyzrety ? A teraz v 40 uz je ? Neviem nemam pre take chovanie ospravedlnenie. Poznam otcov co maju ex xantipy a Dieta si chodia z jedneho konca republiky na druhy pozriet hoci maju extra vydavky na hotel cestu atd, hoci ex huckaju deti proti otcom., tak clovek co toto dokaze podla mna tych 7 ci kolko rokov zil snimi ich nemohol mat uprimne rad. Aj dovod odist lebo posledne bolo nechceme?! Uff. A tie deti ked sa pytali kde je ocko? Chcem byt snim chyba mi! No milacik ocko nema cas ale poslal nam na vianoce 500e hura!? Tym detom to nic nehovori. $ .. stedry na $ ano ale to nie je to Hlavne . $ tie deti nepohladkali nezobrali na bicykel neucili ako zaviazat snurku nepofukali rozbite kolienko. Jasne ze deti chcu otca spet . Chyba im je to jediny otec ktoreho maju a poznaju. Deti miluju aj rodicov ktory ich tyraju. Deti miluju aj otca co ich opustil. Ale Ta rana na dusi tam je. A ak sa to zopakuje bude to este horsie, preto by som neriskovala stratit to dobre co maju teraz ., ale chapem ze autorka je unavena byt 5r sama s 3 detmi. A nejake ine moznosti ani nechce ani nevidi. .Mozno ani nie su. No nemala by som vycitky Keby som tomu sancu nedala Lebo sanci mal xxx kym spolu zili. Ale je to len jej vec. Ako sa zariadi musi ist podla svojich citov svojej logiky ona snim bude zit nikto iny a ich deti: a ked to zas nevide tak ., sa stym Nejak zmieria . Uz v tom maju prax. No Dufam ze tam bude happily end .
@miadi mne sa hlavne ten dovod na rozchod zdalo absurdny, lebo sa narodilo 3. babo, nezvladol to a zdupkal, tak to bolo neskutočne bezcitne, tie štedre dary nechapem, tu sa ženy za min, výživné dohadujú, takže cele to je zvláštne, alebo proste neni povedané všetko. Nesedí mi tá skladačka, ale to je jedno, autorka sa sama rozhodne, ako najlepšie vie
Nechaj ho este snazit sa. Ma co vyzehlovat.
@oliolijanka este raz,pouzila som zauzivany vyraz,lebo sa to tak hovori a nemyslela som to konktetne na teba tak si vyprosim aby si mi pisala,ze mam zavriet papulu. Je to diskusia a 100 ludi a 100 nazorov,ja som napisala svoj a nahodou autorka napisala to iste,ze ako to jej muz prezival...takze som sa asi trafila....a ty ked mas nazor na to,ze nie,tak nie...aj ked nikdy nehovor nikdy lebo nie si v jej situacii a neprezila si to co ona ani si neprezila to co ja.... a ja respektujem kazdy nazor len som napisala,ze vela ludi,nie len konkretne ty sa neviete vzit do jej koze alebo koze jej muza...je dost mozne,ze mal chlap realne psychicke problemy z toho vsetkeho...ale to ty zase nie pripustit lebo mame respektovat iba tvoj nazor....a nie farar nas tak neuci len poznamenal,ze viete ja trpim tym syndromom rychlej papule a nikto na nedourazal ako ty a nezacal osocovat nikoho ako ty...takze sa ty preber a ak chces diskutovat,tak diskutuj normalne a nezur, ja som ta nenazvala papulou ako ty mna a ani som konkretne nenazvala tvoje usta papulou, povedala som to VSEOBECNE...takze tolko....ps nerozdavam mudrosti,pisem z vlastnej skusenosti,pocitov a snazim sa vzit do ich situacie co nie kazdy dokaze a ja netvrdim,ze to robim spravne....
@oliolijanka tak zase neprehanaj. je tu aj kopec komentov, ktore hovoria dat mu este sancu. ja by som tiez dala v tomto pripade sancu, dokonca si naozaj myslim, ze z tohto moze byt este velmi pekny vztah. vsak chlap sa nesnazi mesiac, ale tri roky, to uz tiez o niecom svedci.
@adriannasvk hej kto vie? Mozno sa odstahoval k frajerke do druheho mesta s igelitkou plnou $ . Nech to bolo ako chce:. Je to zas len na nej a na nom ci sa po druhy x podari stastne spolu zit. Ju chapem ze chce mat komplet rodinu s otcom svojich deti. Jeho nepochopim .. jedna vec je ukoncit vztah so zenou ok. Ale odstrihnut deti ?
@miadi no kto vie ako to bolo...ale podla toho co opisala autorka,jemu mohlo fakt prepnut z toho vsetkeho....tak ako maju aj zeny svoje muchy,maju aj muzi....mozno to co my nechapeme iny pochopi hned a naopak...je to tazke rozhodnutie...ale chlap sa fakt snazi,to mu nemozme upriet....vsak si zober,ze si dal urobit dobrovolne vazektomiu takze on musel byt fakt vystraseny 😅 lebo maloktory chlap to podstupi dobrovolne....ja som si zazila sok mojho muza z vlastnych deti,nereagoval az tak skratovo ale bol tiez hotovy takze viem pochopit aj jej muza...nam s muzom pomohlo,ze musel vycestovay kvoli praci,keby nebol siel na 3tyzdne vtedy prec tak by sme mozno tiez uz spolu neboli....on ked zrazu ostal sam tak sa spamatal z toho soku a pomaly sme fakt zacinali odznova.....no to su proste chlapi...ako my nechapeme ich,oni nechapu nas 😅
@oliolijanka nie nenastavila si mi zrkadlo...zobrala si to vztahovacne,hoci som pisala do zatvorky a vseobecne ....nenapisala som to konkretne tebe...ja napr trpim syndromom rychlej papule obcas 😅🤪 a tak v kazdom kraji asi inak ale ja tento vyraz poznam a nikdy sa nikto neurazil lebo to pochopil...dobre nevadi...zhodneme sa,ze sa nezhodneme...ja som to napisala inak ako si ty pochopila...nebudem to teraz riesit 2 dni....nechcela som sa ta dotknut,takze prepac. Nepochopili sme sa,nevadi... Tak drz p.cu poznam aj ja ale to je uz ozaj nieco ine,co nemozes porovnavat a to by som sa neodvazila povedat takmer nikomu, to si asi neviem ani predstavit.... 😅
@adriannasvk
Ze? Aj ja som rada, ze uz sme udobrene😊 Ono sa ma to naozaj dotklo.
Aj ty prepac🥰
@oliolijanka ja som to nemyslela tak konkretne ako si to ty zobrala....naozaj by som si nedovolila niekoho urazit. Takze mame vysvetlene😊som rada. 😍
@adriannasvk mne sa výraz syndrom rychlej papule velmi páči, aj ked neviem presne, čo to, ale je to sranda
@karolinakr to znamena,ze rychlejsie rozpravas ako rozmyslas😅🤪 cize povies nieco skor ako si to premyslis....mne sa to obcas stava a poviem ti,dost to komplikuje zivot ak tym trpis 🤣🤦♀️
@adriannasvk tak vazektomia v jeho pripade 100x lepsia ako urezat vtaka😆ale to by si mal dat spravit kazdy chlap co mu stacia 2deti. Pre nich je to mensi zasach do tela ako pre nas. A vedlajsie ucinky su vraj vacsia vydrz .. a zeny maju hot flushes. 😆
@miadi ja si myslim,ze on to povedal v navale emocii,frustracie, mal pocit,ze z toho kolotoca niet uniku....jednoducho v tej chvili bol nazoru,ze si mal radsej odrezat vtaka ako toto sposobit (tj. Chaoz,krik,plac,bordel po 3 detoch atd...)hoci vsetko robila jeho zena,makala ako fretka ale pri detoch to je ako boj s veternymi mlynmi....kym jedno poriadis,druhe ti rozhadzu atd....mala som suseda,ktory chcel strasne dieta jeho zena sa este necitila ale budis,maly mal strasne koliky,plakal,nespal a on ju po 6 mesiacoch vystahoval,ze uz ju nelubi🤨🤦♀️no kkt jeden,dieta si bral ako urcil sud aj ked bol malinky ale vzdy prisla aj jeho mama samozrejme,co by on sam...hrdina...zenu nechal bez nicoho,nemala kde byvat ani nic...za par tyzdnov si do bytu nanominoval uz milenku a prve dieta zacal bravat cim dalej tym menej...milenke spravil tiez dieta ale cuduj sa svete stale ju lubi lebo mala je vzorne dieta.....obcas si este zoberie toho maleho ale byvalej robi stale problemy hoci on nedodrziava to co ma sudom urcene....atd ...ale to je iny pribeh..... autorkin muz sa tiez zachoval ako zbabelec,co som aj napisala ale pozbieral sa a snazi sa zlepit co rozbil...a ma u mna velke + ,ze zene nechal naozaj vsetko,zobral si akurat nejake prachy aby mal za co riesit ubytko atd....lebo podla mna vedel,ze zlyhal on a nie ona na plnej ciare a vedel,ze po tom co sposobil to nema sancu zachranovat tak aspon platil tak ako mal ba aj navyse aby aspon tymto kompenzoval co pokazil....a ked uplynul nejaky cas a vychladla zena aj on tak sa pomaly snazi ponapravat to co sposobil.....keby nebol zbrkly a rozpraval sa so zenou,vyhladal odbornu pomoc tak si myslim,ze by to tak daleko nedoslo...ale to je len moj dohad....a je to minulost...treba pozerat do buducnosti 😊
A teraz k tej vazektomii,jasne,je to 10 minutova zalezitost pre chlapa,co si budeme....moj ked videl,ze dve deti na prvy sup tak ani nerozmyslal a siel aby sa aj 3 nepritrafilo 😅 zeny maju casto problemy po sterilizacii veru....
@adriannasvk podla mna to planoval cele 3 roky ze odide len cakal kym pojde maly do skolky. Jasne nie je uplny odpad posielal $ a extra co je fajn . . Lakomec nie je. Ano ludia povedia vselijake hluposti v strese.. ale horsie je to co urobil. Niektori chlapi Proste neznasaju male deti hoci aj svoje. ( nechapem to no su taki je ich dost z mk vieme) a s vacsimi uz nemaju problem. Mne vcera maly usiel pri prebalovani hovienko bolo na stene ked sa schoval do kuta 😂pre mna je to Sranda .. milujem to babatkovske obdobie Aj ked su deti na mne nalepene.Tento chlap mà jedno velke stastie mà jednu uzasnu exmanzelku silnu a schopnu odpustajucu. Tak Snad si tuto sancu uz nepokazi.
@miadi myslis,ze by to planoval??? To si nemyslim, to sa podla mna vsetko nabalovalo a on to jednoducho nedal...akoze aky vyznam by to malo,ze cakal kym pojde do skolky??? Vsak on sa aj tak o ne nestaral a ked slo to najmensie do skolky tak uz v podstate mali to najhorsie za sebou.... mne toto hlava neberie,podla mna to bol skrat aj ked mozno mas aj ty pravdu....tak moj muz napr nie,ze by neznasal nase deti ked boli male ale on proste nevedel co s nimi,ked prisiel domov tak to ako keby ani doma nebol,len na pc,mobile atd,no ja do vyvrtky sla....🤣potom sa mi priznal ked som ho uz pritlacila,ze on nevie co s takym malym ma robit,ze ked bude vacsi tak sa postara atd no skoro som ho ovalila🤣 ze do vtedy akoze co.....dala mu dieta sla so psom von a staraj sa🤦♀️volal mi asi po 2 minutach,ze maly place,ze co ma robit 🤣no starat sa,prebal,nakrm a uvidis....som prisla po hodine,maly apokojny,najdeneu,prebaleny,sice s hovnom na licku ale dal to,musel 🤣 takze som ho doslova donutila starat sa a pochopit,pri mensom uz bol natrenovany ale pri prvom bol vystraseny ako male dieta a fakt sme to mali doma na male.....akoze mne tiez toto obdobie chyba,ja som len vonala tu babatkovsku vonu,nozky bozkavala,no take male krasne 😍to mas svatu pravdu,ze moze dakovat tomu hore,ze ma taku silnu a skvelu ex lebo inak by nemal sancu....
@adriannasvk myslim ze to planoval..nechcel dalsie dieta..asi ju aj poslal na potrat nepovedala ..no nesla..chlaoi vacsinou neodidu len tak bum z popudu,, oni si to velmi dobre premyslia a planuju.. Kamosku chcel opustit muz ked bola teho mal milenku...ky...ked cakala druhe..nevedela to ..2 roky len hádky a aka je otrasna ze snou sa Veda zit ..pripravoval si cesticku von dlho to trvalo..lenze ta ktoru chcel mala tiez vztah oficiálny. Zila u otca aj s frajerom v cechach.. takze on nemal jednoduche len tak odist..a potom ho zas ta druha nechcela ze je kurvos..a on uz v robote vsetkym kecal ake je to doma zle otras ze odide...jej Poveda v lete ze odide...na jesen mu zistila tie milenky...na vianoce este bol doma potom siel k rodicom....ona Videla na jeho starom mobile co pisal whats up s ex milenkou ako ju prisikal nech mu da sancu ze na silvestra uz budu spolu...nakoniec z toho nic nebolo vrátil sa domov a seka dobrotu uz par rokov... troj rocne dieta uz nema ani cumle ani plienky je to samostatná jednotka....to uz mohol rovno ostat..ale tak kto vie ako to bolo..v jeho hlave z jeho strany...
@miadi tazko povedat,lebo chlapi su kadejaki,myslim,ze ked chcela radu,spomenula by aj potrat,lebo je to dolezita info....nemyslim si,ze by napisala iba nieco....ale tazko povedat kde je pravda...akoze chlap ak ma milenku tak to mas pravdu,vyborny "planovac" ale podla opisu autorky to na tento pripad nevypada....akoze fakt,keby som nezazila mojho muza takeho vystraseneho tak by som neverila 🤣pravdu sa nedozvieme co a ako.....ale snazi sa nenormalne,to sa musi nechat....a nie je to jeho chvilkovy rozmar...vsak kazdy robime chyby,ci uz vacsie alebo mensie....a on sa ich snazi napravit....mozno raz vyklopi celu pravdu zene ak to uz aj neurobil....ja verim,ze sa autorka rozhodne spravne a bude stastna
Inak vieš čo má napadlo. To čo je za mega chrapun ten tvoj ex keď píšeš, že nezvládal situáciu okolo deti veď on nemal čo nezvladat keď ty si vsetko okolo nich robila. A ešte ty si bola ta, čo ho povzbudzovala aj keď si na hubu padala, že je to len do času, že sa to zmení. Keby si bola niejaka hysterka čo by vyrevovala, že nič nestíha lebo má tri deti tak vtedy by to ako zvládal ? Zabil by ta či ako? Vieš ako to myslím ....on ani nič v podstate nemusel robiť a aj tak zdrhol
@lala123 to neries,nepochopis 😅ja som tiez doma lietala,moj chodil iba do prace a domov a nic nerobil a bol hotovy....to su proste chlapi....🙄
Z mojej vlastnej skusenosti - ak sa zo vztahu vytrati dovera, uz nikdy to nebude dobre. Ale ako to hore myslim Jajka velmi pekne popisala, mozu ti tu zeny radit cokolvek, zit to budes len ty a tvoje deti. Takze sa musis rozhodnut sama. Drzim palce.
tu by som citovala slova draheho pri rozvode: neprekonatelny odpor. Nic viac by som k nemu citit uz dalej nemohla.
@majoranka24 ona uz sa rozhodla sancu mu da. Uvidi..

@oliolijanka zase neprehanaj,je tu sice viac komentarov kde ju zeny varuju ale aj dost zien dava ich vztahu sancu,ja napr tiez....netusis aky vztah mali predtym ako vychadzaju posledne roky a chlapi su naozaj niekedy mimo a riesia veci pre zeny nepochopitelne a to plati aj opacne....a ak si citala vsetky komentare tak vies,ze sa chlap nesnazi mesiac ale posledne 3 roky.....je tam toho viac samozrejme co by si si mohla precitat a mozno by si zavahala....ano zobral ju ten komentar,mna tiez stislo pri srdci...kazdy totiz vnima rozne veci inak...niekto citlivejsie,niekto nie....autorka prechadza zlozitym obdobim,biju sa v nej emocie a rozum.....
Ja nepochopim jedno,ako mozte (nie len ty) reagovat na zlozite situacie hned,zbrklo,bez rozmyslu....vola sa to syndrom rychlej papule 🤪 .... bez toho aby ste sa skusili vcitit do jej koze ci do koze jej manzela.....lebo keby ste to robili tak by ani jedna nepovedala na 100%,ze sa ma na neho vykaslat a ani neuvazovat.....