icon

Bývalý partner v mojom dome

mia1122
8. jan 2026

Ahojte žienky,
píšem sem, pretože potrebujem asi " dodať odvahu" pred finálnym rozhodnutím.

Stručne a jasne: Som rozvedená, mám dve deti, jedno z prvého manželstva, so súčasným " partnerom" mám syna. Ide o to, že sa cítim, ako doslova " padám na hubu"- pracujem, dochádzam 70 km každý deň za prácou. To pre mňa nie je až taký problém, ako to že spolu nevychádzame. Nesplní nič, čo sľúbi. Kúpila som rodinný dom, splácam hypotéku plus dofinancovanie úveru. Ťahám rodinu. On je doma na pn. Problémy pre ktoré bol vypísaný už pominuly.
Mal nastúpiť do novej práce, avšak nestále ma naťahuje a kladie si podmienky, za akých nastúpi. Núti ma zmeniť prácu, avšak ja ju zmeniť nechcem, lebo sa tam cítim dobre a som na manažérskej pozícii.
Viac menej, som už rozhodnutá a tieto problémy sú už len pomyselnou bodkou za tým všetkým, čím som si odkedy som s ním prešla.
Čo ma najviac mrzí je, že som investovala energiu do človeka, ktorý je diagnostikovaný narcis.
Vždy sa spoliehal iba na mňa, ja sa cítim ako muž. Nikdy mu nie je nič dobré. Ťahala som rodinu vždy, nikdy som nebola nezamestnaná. On - veľakrát a dlhodobo.
Finančná situácia rodiny ho neťaží, nemá potrebu pomáhať.
Chce, aby som si našla prácu blízko domu, avšak ja to odmietam, nakoľko by som nemohla byť so svojim prvým dieťaťom.
Už som ho veľakrát zobrala na " milosť" ale viem, že tentokrát ma nezlomí. Jedinú dilemu mám v tom, ako ho dostať z môjho domu - pretože viem, že dobrovoľne nepôjde. Nemám nikoho, kto by ho odtiaľ dostal preč a viem, že bez cirkusu to nepôjde.

petrao2
8. jan 2026
@mia1122

@anjelicek26 neviem ako pojde. je to proste človek, ktorý ma kontroluje, nedá mi dýchať. Hlavne mám obavy z cirkusu ktorý bude robiť aj keby som zavolala políciu

@mia1122 zena mas moj obdiv a nevzdavaj sa ked si to dotiahla uz tak daleko
Musis mat nejakých znamych/kamaratov co ti pomôžu
Byt bližšie pomozem ti ja dostať smrada z domu

natalka13
8. jan 2026

Budes to musiet vydrzat, v klude mu daj termin kedy ma odist a pohroz policiou.
Nema ziadne pravo byt v tvojom dome.
Ved ty ho zivis satis a on nerobi nic.

sova7
8. jan 2026

On ma na psychiatrickú diagnózu? Okrem nej ma ešte narcisticku poruchu osobnosti? No možno by si mala navštíviť jeho psychiatra s tým že mu povieš ako sa správa a ak má nejake lieky a sprava sa tak ako píšeš je možné že ich neužíva. Skúsila by som lekárovi vysvetliť že sa bojíš aby ti neublížil či by nebolo možné ho hospitalizovať lebo ta ohrozuje na zdraví a bojíš sa o život. Ak má diagnostikovanu poruchu osobnosti je to neliecitelny stav ak sa chová ako chorobne žiarlivy paranoik na zmiernenie agresivity bludov môžu pomôcť lieky len sa obávam že narcista ich brať nebude. Takýto človek dostane zachvilku na psychiatriu teba takže treba konať urobit všetko čo sa dá poradiť sa v oz kach s právnikom a musíš byť opatrná ale s ním ti ide o život. Tiež to už asi vieš bude na teba posobit cez dieťa. Takýto ľudia používajú deti ako rukojemníkov na vydieranie druheho rodiča. Ak by robil cirkus zavolaj políciu ak neberie lieky a má bludy môže byť nebezpečný

brendaa
8. jan 2026
@anonym_964107

@brendaa písala, že to už ma

@anonym_964107 neviem kde

anonym_964107
8. jan 2026
@anonym_a81c48

@mia1122 je doma na pn alebo bol (skoncila mu PNka?). To by som videl jediny zadrhel...

@anonym_a81c48 PN nie je žiadnou prekazkou

zmrzlinka2021
8. jan 2026
@mia1122

Nie je na LV, chválabohu, Len sa obávam tej reakcie že aká bude.

@mia1122

Pozri, na LV nie je, je to iba frajer, tak ho normalne vyraz z domu.

Uprimne, neuvazovala si prestahovat sa blizsie k praci? 70 km do prace kazdy den je fakt narocne.

maris5
8. jan 2026

Ak sa bojis, ze bude robit kino pre synom, vyprac ho kym bude dieta v skolskom zariadeni. Idealne pred vikendom a na vikend odist niekam na chatu.

Drzim palce. 💪

anonym_67952c
8. jan 2026

Ak to nepôjde po dobrom musí to ísť po zlom.Ty si sebestačna žena tak nech ťahá do .... Nenávidím lenivých a príživníckych chlapov

mia1122
autor
8. jan 2026
@maris5

Ak sa bojis, ze bude robit kino pre synom, vyprac ho kym bude dieta v skolskom zariadeni. Idealne pred vikendom a na vikend odist niekam na chatu.

Drzim palce. 💪

@maris5 pruser je, ze on nechce pustit syna do skolky. On trvá na tom, že syn musí chodiť do novej školky blízko nášho obydlia. Ja sa však plánujem vrátiť do rodného mesta a nechať syna aj dcéru chodiť do školy a škôlky tam, kde chodili

mia1122
autor
8. jan 2026
@zmrzlinka2021

@mia1122

Pozri, na LV nie je, je to iba frajer, tak ho normalne vyraz z domu.

Uprimne, neuvazovala si prestahovat sa blizsie k praci? 70 km do prace kazdy den je fakt narocne.

@zmrzlinka2021 pracujem na tom

zmrzlinka2021
8. jan 2026
@mia1122

@zmrzlinka2021 pracujem na tom

@mia1122 držím palce!

romiada
8. jan 2026
@mia1122

Nie je na LV, chválabohu, Len sa obávam tej reakcie že aká bude.

@mia1122 tak na tu sa s prepacenim mozes vy...ť. su to jeho emocie. Nie tvoje . Držim Ti palce aby si to ustala.

anonym_964107
8. jan 2026
@mia1122

@maris5 pruser je, ze on nechce pustit syna do skolky. On trvá na tom, že syn musí chodiť do novej školky blízko nášho obydlia. Ja sa však plánujem vrátiť do rodného mesta a nechať syna aj dcéru chodiť do školy a škôlky tam, kde chodili

@mia1122 teraz máš syna kde? Je s ním doma? Kolko ma rokov? Nemá ešte skolku povinnú? Toto sa dá riešiť sudne, začala by som hneď, lebo je to na dlhsie. Pripomeň mu, že to obydlie nie je vaše, ale tvoje. Keď ho výkupnes, môžeš sa s deťmi presťahovať kde chceš. On nech sa sústredi na hľadanie vlastného bývania

anonym_923401
8. jan 2026
@sova7

On ma na psychiatrickú diagnózu? Okrem nej ma ešte narcisticku poruchu osobnosti? No možno by si mala navštíviť jeho psychiatra s tým že mu povieš ako sa správa a ak má nejake lieky a sprava sa tak ako píšeš je možné že ich neužíva. Skúsila by som lekárovi vysvetliť že sa bojíš aby ti neublížil či by nebolo možné ho hospitalizovať lebo ta ohrozuje na zdraví a bojíš sa o život. Ak má diagnostikovanu poruchu osobnosti je to neliecitelny stav ak sa chová ako chorobne žiarlivy paranoik na zmiernenie agresivity bludov môžu pomôcť lieky len sa obávam že narcista ich brať nebude. Takýto človek dostane zachvilku na psychiatriu teba takže treba konať urobit všetko čo sa dá poradiť sa v oz kach s právnikom a musíš byť opatrná ale s ním ti ide o život. Tiež to už asi vieš bude na teba posobit cez dieťa. Takýto ľudia používajú deti ako rukojemníkov na vydieranie druheho rodiča. Ak by robil cirkus zavolaj políciu ak neberie lieky a má bludy môže byť nebezpečný

@sova7 si normálna?čo si myslíš, že psychiater mu zavolá, že ho chce hospitalizovať?

sova7
8. jan 2026
@anonym_923401

@sova7 si normálna?čo si myslíš, že psychiater mu zavolá, že ho chce hospitalizovať?

@anonym_923401 nie nič také si nemyslím. Ale mal by mať nejakú zodpovednosť a pokiaľ viem ak niekto pod vplyvom bludov svojej paranoje ohrozuje seba alebo okolie môže byť poslany na liečenie aj bez jeho suhlasu. Poznala som situáciu keď chlapa do nemocnice zobrali policajti na žiadosť rodiny. Lekár má pohľad iba z jednej strany psychiatrické choroby sú vec aj rodiny ktorá s tým človekom žije a lekára by mal zaujímať aj pohľad druhej strany. Tu chlap autorku kontroluje chce aby bola viac doma dieťa v škôlke blízko domu všetko chce sledovať riadiť kontrolovať toto často robia paranoici chorobne žiarlivý ľudia. Ak má bludy paranoju neberie lieky môže byť pre okolie nebezpecny. Lekár by mal o tom vedieť. Tu treba skúsiť vsetko aj na prvý pohľad nemoznu vec a bojovať za seba a svoju bezpečnosť. Čím viac pokusov tým viac dôkazov a pohľadov aj z inej strany niekde určite nájde pomoc. Je to lepšie ako nerobiť nič a čakať

mia1122
autor
8. jan 2026
@anonym_964107

@mia1122 teraz máš syna kde? Je s ním doma? Kolko ma rokov? Nemá ešte skolku povinnú? Toto sa dá riešiť sudne, začala by som hneď, lebo je to na dlhsie. Pripomeň mu, že to obydlie nie je vaše, ale tvoje. Keď ho výkupnes, môžeš sa s deťmi presťahovať kde chceš. On nech sa sústredi na hľadanie vlastného bývania

@anonym_964107 skolku ma povinnu a to mu vysvetlujem, ale on si trva na svojom ze syna pusti iba do vybranej skolky ktora je tu blizko. Ja sa vsak planujem vratit, mam uz porieseny prenajom takze ho kaslem

mia1122
autor
8. jan 2026
@sova7

@anonym_923401 nie nič také si nemyslím. Ale mal by mať nejakú zodpovednosť a pokiaľ viem ak niekto pod vplyvom bludov svojej paranoje ohrozuje seba alebo okolie môže byť poslany na liečenie aj bez jeho suhlasu. Poznala som situáciu keď chlapa do nemocnice zobrali policajti na žiadosť rodiny. Lekár má pohľad iba z jednej strany psychiatrické choroby sú vec aj rodiny ktorá s tým človekom žije a lekára by mal zaujímať aj pohľad druhej strany. Tu chlap autorku kontroluje chce aby bola viac doma dieťa v škôlke blízko domu všetko chce sledovať riadiť kontrolovať toto často robia paranoici chorobne žiarlivý ľudia. Ak má bludy paranoju neberie lieky môže byť pre okolie nebezpecny. Lekár by mal o tom vedieť. Tu treba skúsiť vsetko aj na prvý pohľad nemoznu vec a bojovať za seba a svoju bezpečnosť. Čím viac pokusov tým viac dôkazov a pohľadov aj z inej strany niekde určite nájde pomoc. Je to lepšie ako nerobiť nič a čakať

@sova7
@sova7 áno, je psychiatrický pacient. Lieky samozrejme ze neberie.

pikachu999
8. jan 2026

Zbav sa ho čím skôr tým lepšie pre vás 🙏🍀

zmrzlinka8
8. jan 2026
@tundra

@mia1122 dostat prasiatko od plneho valova,nie je jednoduche,ale da sa to,samozrejme, bez kvikotu to nejde...Uprimne mi je luto,co prezivas,ale drzim palce,nech to dobre dopadne🍀

@tundra trefné s tým prasiatkom 🙂

sova7
8. jan 2026
@mia1122

@sova7

@mia1122 lekár by to mal vedieť tiež ako sa sprava doma. Ak je na tom tak že sleduje kontroluje a podobne neberie lieky a su tam bludy potom to ries čím skôr môže ti ublížiť ale opatrne. Určite už vieš že toto nie je partner ani vhodný človek do vzťahu

sova7
8. jan 2026
@mia1122

@anonym_964107 skolku ma povinnu a to mu vysvetlujem, ale on si trva na svojom ze syna pusti iba do vybranej skolky ktora je tu blizko. Ja sa vsak planujem vratit, mam uz porieseny prenajom takze ho kaslem

@mia1122 určite nestavaj svoj život na tomto človeku ani pre neho nemen rozhodnutia on koná nie na základe toho čo je dobré pre teba a syna ale rozhoduje sa pod vplyvom svojich zdravotných problémov a poruchy osobnosti

cacianka
8. jan 2026

Komu patrí dom/ byt v ktorom bývate ? Je tvoj. Ok. Ale ako ho chces riešiť, aby sa henten v ňom nemohol zdržiavať ?
Naozaj musíš osloviť niekoho kto ti pomôže, ako dozor pri zbalení jeho vecí, vyložení pri bránu, výmena zámku, pustiť alarm, presťahovať teba a tvoje veci môžu stahovaci. Ak by pánko vyvádzal, môžeš volať políciu,

mia1122
autor
8. jan 2026
@sova7

@mia1122 lekár by to mal vedieť tiež ako sa sprava doma. Ak je na tom tak že sleduje kontroluje a podobne neberie lieky a su tam bludy potom to ries čím skôr môže ti ublížiť ale opatrne. Určite už vieš že toto nie je partner ani vhodný človek do vzťahu

@sova7 on nechodi k lekarovi ani nema obvodneho psychiatra.

mia1122
autor
8. jan 2026
@cacianka

Komu patrí dom/ byt v ktorom bývate ? Je tvoj. Ok. Ale ako ho chces riešiť, aby sa henten v ňom nemohol zdržiavať ?
Naozaj musíš osloviť niekoho kto ti pomôže, ako dozor pri zbalení jeho vecí, vyložení pri bránu, výmena zámku, pustiť alarm, presťahovať teba a tvoje veci môžu stahovaci. Ak by pánko vyvádzal, môžeš volať políciu,

@cacianka dom je moj.

cacianka
8. jan 2026
@mia1122

@cacianka dom je moj.

@mia1122 veď píšem, takže len a len ty rozhodujete kto v ňom bude a odkedy dokedy

sova7
8. jan 2026
@mia1122

@sova7 on nechodi k lekarovi ani nema obvodneho psychiatra.

@mia1122 pn mu napísal kto? Kto mu diagnostikoval poruchu osobnosti?

muzula
8. jan 2026
@brendaa

@anonym_964107 neviem kde

Dnes o 11:29: "toto je poriesene, syn je v mojej starostlivosti"

sasa1310
8. jan 2026
@mia1122

@sova7

@mia1122 a s takýmto si si urobila dieťa už po jednom nevydarenom manželstve? Však to prvé dieťa musí byť riadne zmätené. Ja by som ti na to všetko napísala len, máš čo si chcela. Do ďalšieho dieťaťa ideš s takým chlapom, ktorý ti nikdy nebol oporou a nikdy poriadne nepracoval a ešte k tomu psychiatrický pacient. A do takého vzťahu ideš s jedným dieťaťom a porodíš ďalšie. Ja neviem, ale keby som bola rozvedená s dieťaťom, tak druhé dieťa si 30x rozmyslím s kým ho budem mať. V prvom rade s manželom a s niekým zodpovedným koho poriadne poznám.

sasa1310
8. jan 2026

a tvoje prvé dieťa nevyrastá s tebou?

mia1122
autor
8. jan 2026
@sasa1310

@mia1122 a s takýmto si si urobila dieťa už po jednom nevydarenom manželstve? Však to prvé dieťa musí byť riadne zmätené. Ja by som ti na to všetko napísala len, máš čo si chcela. Do ďalšieho dieťaťa ideš s takým chlapom, ktorý ti nikdy nebol oporou a nikdy poriadne nepracoval a ešte k tomu psychiatrický pacient. A do takého vzťahu ideš s jedným dieťaťom a porodíš ďalšie. Ja neviem, ale keby som bola rozvedená s dieťaťom, tak druhé dieťa si 30x rozmyslím s kým ho budem mať. V prvom rade s manželom a s niekým zodpovedným koho poriadne poznám.

@sasa1310 on takyto pred tym nebol. Hral dlhsi cas divadlo