Bývalý partner v mojom dome
Ahojte žienky,
píšem sem, pretože potrebujem asi " dodať odvahu" pred finálnym rozhodnutím.
Stručne a jasne: Som rozvedená, mám dve deti, jedno z prvého manželstva, so súčasným " partnerom" mám syna. Ide o to, že sa cítim, ako doslova " padám na hubu"- pracujem, dochádzam 70 km každý deň za prácou. To pre mňa nie je až taký problém, ako to že spolu nevychádzame. Nesplní nič, čo sľúbi. Kúpila som rodinný dom, splácam hypotéku plus dofinancovanie úveru. Ťahám rodinu. On je doma na pn. Problémy pre ktoré bol vypísaný už pominuly.
Mal nastúpiť do novej práce, avšak nestále ma naťahuje a kladie si podmienky, za akých nastúpi. Núti ma zmeniť prácu, avšak ja ju zmeniť nechcem, lebo sa tam cítim dobre a som na manažérskej pozícii.
Viac menej, som už rozhodnutá a tieto problémy sú už len pomyselnou bodkou za tým všetkým, čím som si odkedy som s ním prešla.
Čo ma najviac mrzí je, že som investovala energiu do človeka, ktorý je diagnostikovaný narcis.
Vždy sa spoliehal iba na mňa, ja sa cítim ako muž. Nikdy mu nie je nič dobré. Ťahala som rodinu vždy, nikdy som nebola nezamestnaná. On - veľakrát a dlhodobo.
Finančná situácia rodiny ho neťaží, nemá potrebu pomáhať.
Chce, aby som si našla prácu blízko domu, avšak ja to odmietam, nakoľko by som nemohla byť so svojim prvým dieťaťom.
Už som ho veľakrát zobrala na " milosť" ale viem, že tentokrát ma nezlomí. Jedinú dilemu mám v tom, ako ho dostať z môjho domu - pretože viem, že dobrovoľne nepôjde. Nemám nikoho, kto by ho odtiaľ dostal preč a viem, že bez cirkusu to nepôjde.
@mia1122 ja ti napíšem ako som to urobila ja. Po rozvode som nevedela dostať exmanžela z bytu. Byt bol môj a on tam nikdy nemal trvalý pobyt. Rok a pol rozvode sa rozvaľoval v mojom byte. Jedného dňa mi praskli nervy a isla som na políciu to riešiť. Chceli vidiet list vlastníctva, či nemá na byte podiel a išli so mnou do bytu. Povedali mu, ze do 2 hodin sa ma vysťahovať. Ja som sa po 2 hod mala vratit a ak by tam stále bol ,mala som zavolat znova políciu.Ja som zatiaľ isla k sestre. Po dvoch hod som sa vrátila a uz tam nebol. Potom sme sa este naťahovali za syna, ale to je iný príbeh a uz je tiez vyriešený... Drzim palce, aby si sa rozhodla a vyriešila to. Uľaví sa tebe aj deťom.
@anonym_819d29 ty mas teda vydrz a nervy....1,5roka trpiet cudzinca v byte
@anonym_964107 skolku ma povinnu a to mu vysvetlujem, ale on si trva na svojom ze syna pusti iba do vybranej skolky ktora je tu blizko. Ja sa vsak planujem vratit, mam uz porieseny prenajom takze ho kaslem
@mia1122 ak má škôlku povinnú, prečo tam nechodí? Veď sa ešte nesťahuješ, to máš ako ospravedlnené?
@anonym_819d29 ty mas teda vydrz a nervy....1,5roka trpiet cudzinca v byte
@natalka13 verím, ze keby si chodila v mojich topánkach, poradila by si si určite lepšie.. syn mal vtedy 3 roky, chodila som do práce, mala som hypotéku na krku, dokonca som mu našla podnájom, ale on sa rozvaľoval v mojom byte a fakt som nevedela ako to riešiť... Vymenit zamok a vylozit kufor pred dvere nie je také jednoduché ako tu všetky radia.. bála som sa , ze bude vyvádzať.. robit bordel.. bola som sama s malým dieťaťom... Verím, ze ty autorke poradíš lepšie...
@mia1122 ako môže byť v tom prípade na PN?
@rozculena mne tu nesedí viac vecí - je PN, lebo PN neukončil, k lekárovi nechodí, tak kto mu vystavil PN? Dieťaťu nedovolí chodiť do škôlky, ale škôlka je povinná, dom je na hypo, ale chce sa sťahovať...možno som to len zle pochopila a autorka témy nám to objasní
Polícia nebude za daného stavu asistovať zadávateľke otázky pri vysťahovaní.
Bol by som pri tom celom opatrný, ak tam má osobné veci, hlavne napr. cennosti.
@mia1122 skus ho najprv nahlasiť na socialku, že je na pn zbytočne a dohodni sa s nimi, že aby nehovorili, že si to nahlasila ale že robia nahodnu kontrolu. Ked mu zrusia PN (po novom moze pn zrusit aj revizny lekar SP) daj mu ultimatum, ze bud sa zamestna do jedneho mesiaca alebo leti z domu. Zdorazni, ze dom je tvoj a ty si urcijes, kto v nom byva. Najlepsie ked bude syn mimo domu ak je starsi a chodi do, skoly/skolky. Ak sa mu to nebude pacit, povedz mu, ze ak sa mu to nepaci, moze si rovno zbalit veci. Ked si nenajde pracu do jedneho mesiaca a nebude prispievat na domacnost, zavolaj policiu a oni ho vyprevadia, potom vymen zamky. Lebo je to len obycajny povalac a prizivnik.

@sasa1310 on takyto pred tym nebol. Hral dlhsi cas divadlo
@mia1122 ja ti napíšem ako som to urobila ja. Po rozvode som nevedela dostať exmanžela z bytu. Byt bol môj a on tam nikdy nemal trvalý pobyt. Rok a pol rozvode sa rozvaľoval v mojom byte. Jedného dňa mi praskli nervy a isla som na políciu to riešiť. Chceli vidiet list vlastníctva, či nemá na byte podiel a išli so mnou do bytu. Povedali mu, ze do 2 hodin sa ma vysťahovať. Ja som sa po 2 hod mala vratit a ak by tam stále bol ,mala som zavolat znova políciu.Ja som zatiaľ isla k sestre. Po dvoch hod som sa vrátila a uz tam nebol. Potom sme sa este naťahovali za syna, ale to je iný príbeh a uz je tiez vyriešený... Drzim palce, aby si sa rozhodla a vyriešila to. Uľaví sa tebe aj deťom.