icon

Bývalý partner zakazuje synovi komunikáciu so mnou

2. mar 2023

Viete mi dať radu čo v takejto situácii? S ex manželom sme sa rozviedli ešte keď mal syn 3 roky - súdom má určený rozšírený styk s ním - nie je to úplne striedavka.
Okrem toho k nemu chodí cez prázdniny na 2 týždne - vždy boli okolo toho problémy, pretože mi ho nikdy nedal k telefónu - a to som volala, teda chcela volať len raz za týždeň. Takže nikdy keď bol pri ňom mi nebola umožnená vôbec žiadna komunikácia. Ak chce syn zostať doma, tak mu nedovolí. Ak chce prísť domov čo i len o pol hodinu skôr, tak ho nepustí - nedonesie.
Teraz má 9 rokov, prvýkrát ma uprosil, či si môže k nemu zobrať mobil, presne som vedela čo z toho bude.
Syn mi včera napísal správu - ako sa mám, čo robím atď - tak som mu normálne odpísala. A potom mi písal, že už nemôže písať lebo mu oco povedal, že ak mi ešte raz napíše, tak mu vypne wifi a začne kričať ...
Popritom naopak to takto vôbec nefunguje - ak by chcel, kľudne by som mu syna dala k telefónu - lenže on nikdy nevolá, nepýta sa, nezaujíma sa.
Syn sa veľmi sťažuje, že tam nechce chodiť - za čo si môže sám, lebo neustále na mňa nadáva pred ním a robí si posmešky zo mňa.
Neviem či sa dá toto nejako riešiť alebo už len vydržať? Ak to dám na súd, tak sa pre mňa začne psychický teror ako naposledy. A toto už nezvládnem ešte raz, čo robil.

Strana
z3
baskakl
3. mar 2023

Jj to isté u nás. Mám 100x lepší život teraz ako som mala s ním. A nevravím o materiálnej a finančnej stránke. Dlho to nevedel stráviť že prečo som odišla keď ON mi dával peniaze na čo som chcela, keď ON je ten co zaplatí čokoľvek, komukoľvek a kohokoľvek a ja sa bez neho stratím...no nestratila som sa ani nahodou a zistila že život nie je len o tom. Ja som napríklad nepýtala ani výživné. Nechcela som mať s ním nič spoločné okrem riešenia veci okolo detí. Má financie, nech im kúpi, nech sa stara keď sú u neho. Ja im neviem ponúknuť dovolenky v Dubaji a drahu elektroniku. Snažím sa im ako mama dať do života hodnoty a to si myslím že je viac lebo všetko materiálne raz pominie ale čo si tie deti ponesú v ♥️ zostane u nich navždy. Takže áno, zvolila som cestu mieru aj skrz mojich hraníc, ega a sebazapreni hlavne kvôli deťom a aj kvôli sebe. S tým súdom a kuratelou ťa tiež chápem. Ja som sa z toho šoku na súde dostávala dosť dlho a pri predstave že tam mám znova všetko vyťahovať, riešiť, rozoberať a spomínať...polku svojich životných síl som tam vtedy nechala 😔 na to musíš nájsť kopec energie, času aj financií keď chces mať dobrého právnika a hlavne sudcu, čo hodnotí objektívne lebo takých je už žiaľ malo.

mamamoni
3. mar 2023

Napíš mi spravu.....tam ti aj hned napísem preco tu skupinu nezverejnim....

autor
3. mar 2023

@baskakl Áno, presne také isté pocity mám. Ono to pochopí len ten, čo si prešiel totálne poníženie na súde. Normálne až ma plač chytá , keď si predstavím, že tam mám ísť znova.

marca12
3. mar 2023

@mamamoni presne aj my mame narcistickeho manipulatora psychopata. Je nebezpecny a navyse on ma vsetko nastudovane,vie ako manipulovat,ci uz kuratelou,sudmi,ludmi v okoli a podobne. Je to peklo na zemi a dozivotny trest za nestastny vyber partnera a otca deti. Tu treba mat podporu rodiny,inak sa zena moze zblaznit a nepomoze jej nikto. My sme ako rodina zomkli a pomahame si. No mnohe zeny su same a odsudi ich aj vlastna rodina,neveri obeti a zlahcuje situaciu.

vizazista
15. júl 2023

@tosomja trapne

Strana
z3