icon

Ako komunikovať so striedavo náladovým partnerom?

12. máj 2026

Dobrý večer,vedeli by ste mi poradiť ako komunikovať s mužom čo raz je úplne v pohode,plánuje výlety, budúcnosť (s dieťaťom ) a na druhý deň človeka ponižuje,uráža, obviňuje,že za všetko môže žena. Uvediem príklad. Máme syna. Snažím sa vychádzať v kľude,aby bol aj s malým. Nakoľko malinký na ňom lipne. Má si prísť po syna o 13 jeho niet. Tak mu volám kde je on iba výhovorky,že stratil kartu,že je s políciou, nabúral alebo povie, že kvôli tomu,že som nezdvíhala telefón v tú sekundu ako volá. Súdom má určené stretávanie ale nerešpektuje a robí všetko napriek aj pred malým aj keď som mu to slovne sa snažila vysvetliť,že ubližuje týmto dieťaťu. Alebo príde bez ohlásenia a volá políciu,že som uniesla dieťa kvôli tomu,že som není doma ale na výlete a nespíme doma. Ďakujem za každú radu.

anonym_1a65ed
12. máj 2026

@anonym_autor toto je na poradu s právnikom.

ali_mora
13. máj 2026

@anonym_autor tiež by som to radšej riešila s právnikom, lebo očividne nie je v poriadku, keď takto stále niečo vymýšľa a inokedy je zase v pohode

dadis
13. máj 2026

Nema nejaku diagnozu alebo zavislost?

anonym_f933b2
13. máj 2026

@anonym_autor najlepšie nekomunikovať, nedávať žiaden priestor na jeho " manévrovanie". Najlepšie ho vynechať zo života úplne. Nesnažiť sa o nič, len ho nejako vykopať zo svojho života. Ja by som mu ani dieťa nedávala, ak by to šlo. Ak by neodišiel na čas, dala by som vedieť koliznej a urobila si hneď so synom svoj program.