Bývame u svokrovcov a svokra mi nedovolí vyhodiť ich staré skrine
Prosim vas ako ste riesili stary nabytok po svokrovcoch? Nastahovali sme sa s muzom a malym do ich domu na poschodie, dole byvaju oni. Dohoda bola ze si to tu prerobime podla seba. Lenze svokra mi nedovoli vyhodit ani jednu staru skrinu z obyvacky, vraj je to "poctive drevo" a stalo to majland v 80-tych rokoch. Ja chcem modernu bielu linku a svetlu podlahu a v strede izby mi troni tmave ozrutne monstrum co smrdi naftalinom. Muz sa jej boji nieco povedat aby nebol ohen na streche, lenze ja sa tu citim ako v muzeu a nie vo vlastnom. Mam ju nechat tak a proste to tam nejako "zakomponovat" alebo ist do ostreho konfliktu aj za cenu ze so mnou svokra pol roka neprehovori?
@anonym_b0b9f5 v poriadku, ale potom nech neočakávajú, že ja budem do ICH DOMU dávať nejaké peniaze a prispevať na to, čo sa na dome pokazí. Zase dvojaký meter, ako stále na MK. Keď tu napíše žena, že býva v mužovom dome, tak je sprostá, lebo nenadobudla nič svoje a pod. Keď mne niekto niečo sľúbi, tak čakám, že to dodrží. A nešlo tu o to, aby to bolo moje, ale nebudem dvíhať cenu nehnuteľnosti, aby potom súrodenci môjho muža požadovali peniaze podľa novej hodnoty domu, ktorá sa samozrejme prerábkou zvýši. My sme ten dom nechceli zadarmo, chceli sme súrodencov vyplatiť, ale z vtedajšej hodnoty domu. Ale je to jedno, máme svoje a svokrovci si žijú vo svojom veľkom dome. A obaja s mužom sme radi, že je to tak, ako to je.
@anonym_401d95 veľmi dobre napísané!
@anonym_b0b9f5 v poriadku, ale potom nech neočakávajú, že ja budem do ICH DOMU dávať nejaké peniaze a prispevať na to, čo sa na dome pokazí. Zase dvojaký meter, ako stále na MK. Keď tu napíše žena, že býva v mužovom dome, tak je sprostá, lebo nenadobudla nič svoje a pod. Keď mne niekto niečo sľúbi, tak čakám, že to dodrží. A nešlo tu o to, aby to bolo moje, ale nebudem dvíhať cenu nehnuteľnosti, aby potom súrodenci môjho muža požadovali peniaze podľa novej hodnoty domu, ktorá sa samozrejme prerábkou zvýši. My sme ten dom nechceli zadarmo, chceli sme súrodencov vyplatiť, ale z vtedajšej hodnoty domu. Ale je to jedno, máme svoje a svokrovci si žijú vo svojom veľkom dome. A obaja s mužom sme radi, že je to tak, ako to je.
@anonym_401d95 Tak jasné že súrodenci ani rodičia nechcú na svojom majetku niekoho cudzieho, ak sa rozvedú ešte budú mať problém s jej podielom ak z pomsty im bude robiť zle. Ako ty by si dala polku svojho domu neveste a synovi a syn sa rozvedie a čo potom? Ako píšem, ak ísť takto bývať tak dočasne, akceptovať majiteľov domu a žiadna rozsiahla prerábka, zase aby to nebolo ako v cigánskej chatrči vymaľujem, hodím na zem najlacnejšie linoleum, kúpim linku za 300 eur a nejako sa uskromním a šetrím na vlastné bývanie kde mi nikto nebude diktovať či skriňu môžem vyhodiť alebo nie. Ale ženy-nevesty alebo aj chlapi-zaťkovia by chceli bývať zadarmo a rozhodovať ako keby im dom celý patril a potom jasné že sa to vlastníkom nepáči.
@anonym_401d95 Tak jasné že súrodenci ani rodičia nechcú na svojom majetku niekoho cudzieho, ak sa rozvedú ešte budú mať problém s jej podielom ak z pomsty im bude robiť zle. Ako ty by si dala polku svojho domu neveste a synovi a syn sa rozvedie a čo potom? Ako píšem, ak ísť takto bývať tak dočasne, akceptovať majiteľov domu a žiadna rozsiahla prerábka, zase aby to nebolo ako v cigánskej chatrči vymaľujem, hodím na zem najlacnejšie linoleum, kúpim linku za 300 eur a nejako sa uskromním a šetrím na vlastné bývanie kde mi nikto nebude diktovať či skriňu môžem vyhodiť alebo nie. Ale ženy-nevesty alebo aj chlapi-zaťkovia by chceli bývať zadarmo a rozhodovať ako keby im dom celý patril a potom jasné že sa to vlastníkom nepáči.
@marsmykkok jasné, nechcú nikoho cudzieho, ale slúžka im vyhovuje. Tá, ktorá sa postará o ich rodičov, keď potrebujú ísť k lekarovi, na nákup a pod. Veď ty s nimi bývaš tak choď, zariaď, uprac, ešte aj deti keď prinesieme babke na prázdniny, veď jej pomôž s nimi. Jasné chápem. Preto teraz svokra nás prosí, aby sme predali náš domov a prišli naspäť k ním bývať a zrazu všetko nám dajú aj bez vyplácania, lebo zvyšné deti sa na rodičov vykašľali a nemajú na nich čas, takže im nemá kto pomôcť. Ale mňa sa to netýka, ja s nimi nebývam a ani by som nikdy nespravila takú blbosť sa tam vrátiť. Ale zažila som si to, preto viem, o čom píšeš a chápem aj autorku, že pokiaľ si to tam chceš trošku prispôsobiť a cítiť sa tam dobre, tak chceš, aby to bolo trochu aj podľa teba.
@marsmykkok a ešte aké bývanie zadarmo, platili sme normálne polovicu za všetko, ešte aj za drevo na zimu, kosačku a všetko, čo sa kúpilo. Ani mesiac sme tam nebývali zadarmo.
@anonym_autor Svokrovcov som si vážila a vážim, ale dvojmesačné prechodné bývanie u nich nás presvedčilo o tom, čo sme podvedome vedeli aj predtým: Nikdy nepodľahnúť návrhu,aby sme šli bývať k nim,lebo dom je dosť veľký aj pre dve rodiny a aj ušetríme, keďže sa réžia bude deliť medzi dve rodiny.Bez ohľadu na to, že čo všetko by sme opravili, prerobili, vždy by to bolo ich a mojich švagrin v plnej miere
@marsmykkok jasné, nechcú nikoho cudzieho, ale slúžka im vyhovuje. Tá, ktorá sa postará o ich rodičov, keď potrebujú ísť k lekarovi, na nákup a pod. Veď ty s nimi bývaš tak choď, zariaď, uprac, ešte aj deti keď prinesieme babke na prázdniny, veď jej pomôž s nimi. Jasné chápem. Preto teraz svokra nás prosí, aby sme predali náš domov a prišli naspäť k ním bývať a zrazu všetko nám dajú aj bez vyplácania, lebo zvyšné deti sa na rodičov vykašľali a nemajú na nich čas, takže im nemá kto pomôcť. Ale mňa sa to netýka, ja s nimi nebývam a ani by som nikdy nespravila takú blbosť sa tam vrátiť. Ale zažila som si to, preto viem, o čom píšeš a chápem aj autorku, že pokiaľ si to tam chceš trošku prispôsobiť a cítiť sa tam dobre, tak chceš, aby to bolo trochu aj podľa teba.
@anonym_401d95 tak jasné že rodina čo tam býva maká a robí všetko a druhý súrodenec len sa obskakuje aj jeho deti, lebo sú vzácnejší. Proste preto nikdy žiadne rozsiahle prerábky polky domu s cieľom bývať tam navždy. Ak sa nedá tak len bývať dočasne, lebo zhodneme sa na tom že takéto spolunažívanie spoločné prináša veľa nezhôd a nerobí dobrotu vo vzájomných vzťahoch. Preto píšem nech to berie ako dočasné bývanie a nerobí dráhu prerábku a neháda sa zbytočne so svokrou a rešpektuje že ona je majiteľka a treba našetriť a kúpiť niečo vlastné. Lebo toto dobré nikdy nebude takto bývať.
A aspoň druhé dieťa je už na ceste? … keď zatiaľ ani na vlastne bývanie nebolo …
@anonym_e21cc2 ty budeš rovnako blbá ako pani svokra, že? 🙄
@tiezjedna hlavne, ze ty si múdra ako chudera, ktora sa v cudzom dome chce citit ako vo vlastnom
@anonym_401d95 "jasné, nechcú nikoho cudzieho, ale slúžka im vyhovuje" Ako sa hovorí (ale už neviem kde to bolo) tesať do kameňa!
Ja som takúto spálňu zdedila, bola pekná, no obrovská s dvoma veľkými skriňami, dala som ju na inzerát a kupec sa hneď ozval. Keď ju uvidel v skutočnosti, iba zalomil rukami, či naozaj to chcem predať. Spýtal sa, či postačí 15 v000 Eur. Na moju prekvapenú otázku "prečo" povedal, že je síce z kaukazského orecha, rozkladateľná s pekným vzorom, ale viac mi nemôže dať. Iní kupec ponúkal viac, no ja som ju už nepredala a opatrujem ju. Nakoniec sa ukázalo, že úložný priestor má väčší a praktickejší ako nové a životnosť aj niekoľko storočí. Tie nové, čo sme do iných miestnosti kúpili sa postupne rozpadávajú.
@anonym_autor Ad 1. Nie si vo vlastnom. Ad 2. Jej dom- jej pravidla Ad 3. Nasporit a či najskor odist do vlastneho.
opýtam sa, neskúšali ste jej navrhnúť, že si ten nábytok renovujete?
My to riešime kombinovaním. Kúpila som si gauč zo 60r. Keď ho videl calunik, potešil sa. Kvalita taká,že nič nebolo potrebné okrem vrchnej látky meniť. Aj tu len preto,ze sme si priali inú farbu. Je rozkladaci, minimalistický, poctivý masív a úložný priestor. Nosnosť paradna. Za taký by som sa nedoplatila. Teraz je "trendy" kombinovať moderné a retro-kvalitku. Dobri dizajnéri vedia nakombinovať tip top a pýtajú za také dizajnové prenájmy majland. Skús sa inšpirovať na nete, pintereste. Bude ovca celá aj vlk sýty 😉
My to riešime kombinovaním. Kúpila som si gauč zo 60r. Keď ho videl calunik, potešil sa. Kvalita taká,že nič nebolo potrebné okrem vrchnej látky meniť. Aj tu len preto,ze sme si priali inú farbu. Je rozkladaci, minimalistický, poctivý masív a úložný priestor. Nosnosť paradna. Za taký by som sa nedoplatila. Teraz je "trendy" kombinovať moderné a retro-kvalitku. Dobri dizajnéri vedia nakombinovať tip top a pýtajú za také dizajnové prenájmy majland. Skús sa inšpirovať na nete, pintereste. Bude ovca celá aj vlk sýty 😉
@anonym_35375f presne tak som to myslela. ani ja nie som za to, že všetko staré treba vyhodiť. veci, ktoré sa kedysi robili boli na kvalitu. dnes sa vyrába na kvantitu. mne sa páči, keď sa vdýchne nový život starým veciam.

@anonym_401d95 svokra mala pravdu, prečo by ti mala niečo prepisovať, keď ona este žije? Aby si jej povedala, že je to tvoje a bude po tvojom teda? Mimo to, ty si pre nich cudzia osoba, keď už by sa tak rozhodli, tak to môžu prepísať synovi. Tebe nemajú dôvod.