icon

Bývanie 20 ročnej bez rodičov

7. mar 2022

Ahojte
Mám 20 rokov, pracovať som začala minulý rok. Priateľa nemám a momentálne bývam s rodičmi.
Prácu mám tu u nás v dedine a zatiaľ neplánujem meniť. Nezarábam síce veľa ale mne samej to stačí. Zarábam okolo 600-700€ a rozmýšľam, či ísť sama do prenájmu. Tu nenájdem žiadnu garzónku ale v najbližšiom meste (20min) som našla 350€/mes vrátane energií. Teraz mám povinné výdavky len platenie rodičom “nájom” 100-150€ a faktúra na telefón 25€.
Pridalo by sa mi tam cestovanie ale rodičom nájom by opadol takže by sa to vyrovnalo. Samozrejme jedlo , hygiena, stým počítam.
Aký máte nato názor? Zvládla by som to? Alebo využiť , že tam môžem ostať a počkať kým budem mať partnera a sním neskôr do vlastného?

Strana
z3
autor
7. mar 2022

Nejde tu len o vzdelanie. Samozrejme je vždy väčšia šanca nájsť si lepšiu prácu s vysokou školou no to, že niekto dokončí vysokú nezaručuje dobrú prácu a úspech v živote. Nie každý chce študovať ďaľej a to neznamená hneď, že bude navždy robiť za minimálku. Ale v poriadku, chápem. Skôr ma zaráža, že sa niekto naozaj takto stavia k vlastným deťom? Sama uvažujem o odsťahovaní a o tom, ako to vyriešiť aby to bolo najlepšie. No neviem si predstaviť - v zmysle , že našťastie takáto nie je - aby mama došla za mnou stým, že “Strednú máš, na výšku nechceš. Bal kufre”. Nemám 30 a ani sa nejedná o to, že by som nechcela. Takže to nevidím somnou až tak katastrofálne ako to tu opisujete 🤷🏼‍♀️

darkswan
8. mar 2022

@marca12 tiez nechapem, ved nemozu byt vsetci v spolocnosti manazeri a nik nie je menej hodnotny

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
8. mar 2022

@zoro9836 Nie sú povinný no vychádzam z toho , čo mám doma ja i keď viem, že bohužiaľ nie každý to má takto. Nejde o povinnosť ale moji rodičia by ma neboli schopný poslať preč z domu. Zas samozrejme sa nebavíme o niekom , kto má 40 a denne míňa peniaze na chlast ale o babe, ktorá sa nedávno zamestnala a snaží sa s väčším-menším úspechom ostamostatniť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lulu1812
8. mar 2022

Ja byt na tvojom mieste tak by som si len uzivala to co mas...mozes cestovat spoznavat...popritom si radsej odlozit a riesit si neskor svoje vlastne byvanie ako riesit podnajom len preto aby som bola sama by som do podnajmu nesla...mat roky ako ty a byt bez zavazkov myslim aj kusok viac dopredu 😉

Strana
z3