icon

Bývanie s rodičmi

23. sep 2022

Tiež ste toho názoru,že ak 30 ročný človek,nebodaj po 30tke, 40tke byva s rodičmi tak niekde sa stala chyba? A je jedno že je slobodný, či muž či žena. Myslím tak všeobecne. Ja mám 20 a som v podnájme,odsťahovala som sa pred mesiacom. Napríklad.. 35 ročnej sesternici sa páčil jeden 44 ročný chlap, ale odradilo ju to, že býval s mamou aj sestrou či kto vie skym ale viem že s mamou určite.. je toto normálne?Naozaj sa da donekonečna vyhovarat na drahe bývanie?

Strana
z2
lujza123
24. sep 2022

Mňa by to odradilo, pre mňa su dospelý ľudia žijúci v detskej izbe s vlastnými rodicmi proste divný.... Taky 44 ročný starý mládenec žijúci s mamičkou to je fakt terno.

Ako samozrejme sú aj výnimky - rodic je chorý, rozvedený, vdovec a potrebuje pomoc alebo býva sám vo veľkom dome, statku.... Dobre, to sa dá pochopiť.

janaspa
1. okt 2022

Pozri brat môjho muža býva sám o 3ul ice ďalej od svojich rodičov, každý deň k nim chodí na obed majú po 80tke, robia mu nákupy, riady po sebe neodlozi zo stola, nieze ešte umyť......ale býva sám......spĺňa tvoje kritériá o samostatnosti?

amiaja
1. okt 2022

Treba zistit okolnosti.. mozno maju velky dom, alebo chorych rodicov, netreba hned odsudzovat.
Ale ak je to ozaj len z pohodlnosti tak ano, 40rocny chlap v detskej izbe je samo o sebe odpudzujuce. Co dalej? Zacat rozmyslat o vlastnom byvani, pokial nema nasetrenu hotovost, je dost neskoro. Brat hypoteku v takom veku a pri dnesnych cenach...
V kazdom pripade je to divne.

foreveralone
1. feb 2024

Zalezi od okolnosti..Ked je rodic sam a stary, tak niekto by sa mal vediet postarat..ja si napr. zakladam rodinu v dome, v ktorom byva aj buduci svokor..uz mu taha na 70, dom ciastocne prerobil moj priatel. Neschopny nie je absolutne, praveze ma nasetrene tolko, ze by sme kludne mohli byvat vo svojom byte, ale skrz ten vek jeho otca nechce, lebo ma len nas..ale musim povedat, ze nam tam robi velke dusno 😏 ale stale je to take, ze da sa zatial..

bendak
20. apr 2025

No je to problém.Ja som mala partnera ktorý byval do 35 s rodicmi a ano, nezvladol odstahovanie a zalozenie vlastnej rodiny, stale ho to tam tahalo a aj náš vzťah stroskotal a vratil sa domov. Lebo tam bol doma a nic ine si zvyknúť nevedel. A nedokazal sa starať o inych, bol zvyknutý se sa staraju len o neho

Strana
z2