icon

Bývanie so svokrou pod jednou strechou

bambulka63
29. nov 2012

Zienky prosim poradte my zajtra sa stahujeme ku svokrovcom ako to zvladnut bez hadok so svokrou kedze ona je ta najmudrejsia???Svokor je v pohode.Dakujem za vase rady.

janinah
16. jún 2013

@bertabrigita a prečo to neriešite? syn nech sa postará o ich bývanie,to u teba chcú byť navždy? čím ďalej tým budeš staršia a "bezbrannejšia" voči neveste 😒

maznacik007
16. jún 2013

@bertabrigita nuz ja neviem skus predat ten byt, ty si kup garzonku a zvysok peniazov si daj na terminak, plus chod pekne do kupelov a tak .... a syn so zenou nech sa o svoje byvanie postaraju .... chceli rodinu tak nech sa staraju predsa...

to nie je normalne aby to bolo tak ako to mas ty.. nepoviem docasne sa da vydrzat ale dlhodobo nie ...

mamavera
16. jún 2013

tiež by som mladých pritlačila, pomohla si im v začiatkoch, ale za osem rokov už sa dá poriešiť dosť.

zabka1000
17. jún 2013

...ja sa tiež tak v duchu pýtam, prečo niekto býva alebo chce bývať so svokrovcami, s ktorými si nerozumie?...a by som so svokrou a ani so svojou mamou nebývala....vzťahy sú oveľa lepšie, keď prídeme raz, dva krát do týždňa na návštevu a inak si každý žije po svojom....

timotea244
17. jún 2013

Bývali sme so svokrovcami chvíľu a už Nikdy...Nikdy...a ešte raz Nikdy!!!!!

katka116
17. jún 2013

My sme so svokrovcami nikdy nebyvali, ale v zivote by som s nimi byvat nechcela a ani s rodicmi. Prisposobovat sa a nemat sukromie... Makala som od 1 rocnika VS, aby som si mohla kupit a splacat 1 izbovy byt a vzdy lepsie ako byvat s rodicmi alebo svokrovcami. Teraz ked pridu na navstevu a spia u nas na dome 2-3 dni, uz sa tesim kedy zase budu prec a budeme mat sukromie

petula8
17. jún 2013

ja som nikdy nebývala so svokrovcami. Podľa mňa je lepšie pre mladých keď budú bývať sami, súkromie je na nezaplatenie. Ani s mojou mamou by som nikdy nebývala. Najlepšie je , ak prídu svokrovci a moja mama párkrát do mesiaca na návštevu a to stačí, všetci sme spokojný.

misinka26
17. jún 2013

Ja viem kočky, že lepšie píše ako zažíva ale ja tiež žijem so svokrou a nerozumieme si, keby som mohla tiež sa hneď odsťahujem ale nedá sa proste situácia nám to nedovoľuje. Tiež som si prisahala, že nikdy nebudem žiť so svokrou ani s mojou mamou a dopadlo to tak, že sme pod jednou strechou ... je to ťažké ale čo sa dá robiť, ľudia majú aj iné a horšie starosti 🙂

lylkatomaskova
18. jún 2013

@sudabe Hmm chapem,ale tak aspon tých 3O rokov si budete platiť svoje a nie cudzie.a mať pokoj to je na nezaplatenie.a potom sa treba pozerať do buducnosti ten byt bude Tvojho dieťata a nebude sa musieť trápiť ako Vy

sudabe
18. jún 2013

@lylkatomaskova to mas pravdu ale dnes nechce nikto zamestnat nä zmluvu,, vobec nie je ista robota taze sa nebudeme zbytocne zadlzovat. a moj mm zdedi dom po svokrovcov.

lylkatomaskova
19. jún 2013

Ach jaj je to tažké v dnešnej dobe.naposledy ma pobavila štatistika že 81 percent slovákov má vlastné bývanie bez hypotéky.Neviem či nerátali i tie drevené budy a osady u nás na východe.Ak áno tak potom tá štatistika je na tuty doverihodná 😝

lylkatomaskova
19. jún 2013

Myslím si že je problém vo viace rých aspektoch .V prvom rade že su ľudia nezodpovedný a čoi bolo je a čo bude tak bude nezačnpú šedtrit skromnejšie žit aby si šetrili čo to na byt.Ledva dokončia strednu mať dieta v 20ticha cakat na princa na bielom koni toto mi ovládame najlepšie.A vyhovoerky naše nezoberiem si hypoteku na nevviem kolko rokov a neviem aké iné bludy.Jasne podnajom je najhoršia hlupost hypoteka na 30 rokov menšia ale aspon platite svoje a nie cudzie.A spoliehat sa na to že ten byt priklad po svokre zdedite to už je si myslím dosť i na kona scvokra aby ešte aj Vás neprežila.Tak to býva skrátka.Všetko sa dá len treba vediet hospodariut s peniazmi a nehladat dovody ale sposoby ako to vyriesit

natalyaas
19. jún 2013

Babulky vsetky ktore sa trapite pre svokrovcou hlavu hore ukazte im zr aj vy ste nieco niekto s nie si od nich nehate skakat po hlave! Ja som si xo svokru prezila dost! Mohla by som napisat knihu o tom! Zije s nami od kedy som spoznala uz teraz manzela...bolo to tazke bala som sa vzdy jej nieco povedat s vzdy som zo zlostou odcupitals! S tym som jej dovolila robit si co chce... no uz ss jej to nepodari teraz bude zit ona v mojej domacnosti takze bude posluchat 🙂 tak ako som musela ja 🙂

barbora286
Autor odpoveď zmazal
januschka10
10. aug 2013

@natalyaas veru ja zijem so svokrou v jednom dome a veru, na nervy som denne aj ked mame oddelene domacnosti. lenze moj muz tento dom zdedil a ona ma pravo dozit a on nechce ist prec,kym ona zije. lebo potom ho samozrejme predame,lebo ja tu uz zit nechcem a je to pre nas velmi velke. kupili sme si byt v bratislave,co mi je na prd platne, ked tam idem raz za rok, ale akoze nech mame tam kam ist spat a nemusime k mojim rodicom. ja by som moju svokru najradsej otravila a uz 10 rokov cakam, ze konecne umrie. a teraz je to uplne najhorsie. pred dvoma mesiacmi jej zomrel pes a stale len narieka a je zla a nervozna. kamoska takto byva tiez so svokrou a ona sa s tym uz naucila zit. ale ma asi iny charakter. ja som hlupa, stale sa jej chodim pytat, ci nieco nepotrebuje, nosim jej jest, kosim jej travnik, bravam ju kade tade. Uz som skoncila, spytam sa ci nieco nepotrebuje, ked nie tak nie, otocim sa a idem si po svojom a musim si pritom hovorit, tra-la-la. Ale aj tak sa mi zaludok chveje kazdy den. Uplne chapem vsetky zeny co prezivaju, ked maju blizko svokru.

1katkas
10. aug 2013

som zvedava ako by si sa citila kebyze mas nevestu co by o tebe povedala tvoje slova : ,, ja by som moju svokru najradsej otravila a uz 10 rokov cakam, ze konecne umrie" ..ze sa nehnabis taketo nieco napisat...

jankagm
2. sep 2013

@januschka10 čakáš kedy umre matka tvojho muža????????? prepáč, ale ty nemôžeš byť kompletná......

bambulka63
autor
7. apr 2014

Ahojte kocky ako sa mate?tie co ste sa mali stahovat vyslo vam to?ked ano tak vam srdecne blahozelam 😀
My sme este stale u svokrovcov je to uz na takej hranici ze sa znenavidime medzi sebou takze to asi hovori za vsetko ze ake mame uzasne vztahy ☹ ☹ ☹ :'( Pekny vecer

koala7
8. apr 2014

Ja uprimne nechapem tento slovensky trend zitia so svokrou a stazovania sa. Clovek resp par ktory nema na vlastne byvanie by sa mal najprv zabezpecit, a potom zakladat rodinu vo vlastnom, a nie sa k niekomu nasackovat a este kritizovat. Podla mna je to velmi pohodlne a lenive sa k niekomu vopchat namiesto osamostatnenia sa a na zapade take nieco neexistuje, je to slovensky FENOMEN

misinka26
8. apr 2014

@koala7 Och joj zasa premúdrelá, po prvé ako si prišla na to, že sa hneď ide niekto k niekomu nasáčkovať a potom kritizuje a že lenivosť ... kto neprežil nepochopí ... u nás je to napr. tak, že byt je na pol mužov a na pol svokry. Keď sme sa brali vyzeralo všetko ružovo, 4 izbový byt, svokra, ktorá sa dušovala ako nám bude pomáhať ( ona je rozvedená ) ... síce mi to od začiatku nesedelo ale tak čo sme mali robiť, odísť a nechať starej celý byt??? Problémy prišli až potom ale to už bolo neskoro ... Skús prosím ťa nehovoriť o veciach, o ktorých nič nevieš, nie každý má hneď na vlastné bývanie ... A slovenský Fenomén je aj starať sa do vecí, do ktorých je inému nič ...

marylis
8. apr 2014

@koala7 ja to tiez nikdy nepochopim... Ani u vlastnych rodicov by som nedokazala byvat, nieto este u svokrovcov!! 😠

koala7
8. apr 2014

@misinka26 to si ten byt kupila svokra pol na pol so synom? alebo na neho polovicu prepisala, aby ho pri sebe drzala? preco si nekupil on sam dvojizbak namiesto stvorizbaku so svokrou? alebo nech svokra byt preda a da mu polovicu penazi, a hned budete mat na vlastne, aspon z casti... podla mna VZDY existuje riesenie, ako sa k vlastnemu byvaniu dostat, a ano moze to byt zo zaciatku garsonka, mozno treba trosku pockat s detmi a najprv zarobit, ale mamacikovat sa na stare kolena u svokier, a este k tomu na nich nadavat a neznasat ich za to je podla mna vrchol nesamostatnosti a drzosti. neber to osobne

misinka26
8. apr 2014

@marylis To som povedala aj ja ale človek mieni a pán boh mení ...

misinka26
8. apr 2014

@koala7 Takže aby si to pochopila, moja milá svokra je až tak milá, že byt, ktorý jej pripadol po rozvode jej skoro zobral exekútor kôli jej dlhom, neviem a ani nechcem, vedieť prečo tie dlhy mala a môj muž aby im obom zachránil strechu nad hlavou si zobral hypotéku aby jej dlhy vyplatil... ona mu za to prepísala pol bytu, prečo len pol, to som sa aj ja pýtala, proste je vychcaná a bála sa asi, že ju raz jej synáčik vykopne ... takže teraz budem asi tak do 60 splácať svokryné dlhy ☹ Keď som si muža brala nevedela som podrobnosti, áno vedela som, že má hypo, ale ktorý mladý človek nemá, tak mi to neprišlo divné a tiež som sa ho hneď nepýtala koho je byt, a tak, prišlo mi to na hlavu ... až po čase som prichádzala pravde na koreň ...

marylis
8. apr 2014

@misinka26 Samozrejme, pokial sa nieco stane a clovek nema inu moznost, tak ok. Ale skor som myslela, ked clovek nerozmysla a automaticky sa pristahuje 🙂

marylis
8. apr 2014

@misinka26 a neda sa predat ten byt a z tej sumy jej kupit garsonku a vy si kupite tiez nieco vlastne. Mozno trochu priplatite, ale budete mat po probleme.

koala7
8. apr 2014

Tiez nerozumiem tomu, ze ked niekto nieco zdedi, alebo rodicia na niekoho nieco prepisu, ze to automaticky neznamena, ze tam musim uz hned aj zit s nimi, ved dom je investicia ktora stoji a nikam neutecie, a su aj ine moznosti ako sa navzajom zozierat v jednom, ako napriklad to predat a rozdelit si peniaze, alebo pockat kym sa dom "uvolni" od tych ktori v nom maju pravo "dozit" a medzitym byt v podnajme atd, moznosti je neurekom, ale mam pocit ze vela ludi by chcelo hned velky dom aj deti v 20tke bez vlastnej snahy, bez vlastneho setrenia, bez vlastneho zamakania a zarobenia a zitia podla vlastnych moznosti, tak potom to tak vyzera, cele generacie pod jednou strechou. Uplne zle

koala7
8. apr 2014

@misinka26 tvoj manzel to velmi zle vyriesil, a ze ste to nemali jasne pred svadbou je trosku divne. kludne jej ten byt mohol exekutor zhabat, svokra by bola s cistym stitom v prenajatej garzonke alebo ubytovni, a vy dvaja ste si mali brat hypo na svoj vlastny byt

maznacik007
8. apr 2014

@misinka26 no mas to tazke platit svokrine dlhy na byt ktory ani nie je tvoj ... 😝

koala7
8. apr 2014

@misinka26 tvoj pripad je inac dost extremny, reagovala som hlavne na 99% zien v tejto diskusii a zakladatelku, ktore nie su schopne utiahnut vlastne byvanie, maju zle zorganyzovany a naplanovany zivot, vydaju sa hned, idu byvat k synacikom a ich mamam a potom sa na forach stazuju ake su ich svokry kravy. V prvom rade by mali od svojich 18 makat na sebe aby raz o 10-15 rokov si boli schopne zabezpecit svoju rodinu samy, to bol cely moj postoj k tejto teme. Pekny den 🙂