Bývanie so svokrou pod jednou strechou
Zienky prosim poradte my zajtra sa stahujeme ku svokrovcom ako to zvladnut bez hadok so svokrou kedze ona je ta najmudrejsia???Svokor je v pohode.Dakujem za vase rady.
@0silvia0 niekedy to nie je o tom ,ze si len tak idem zalozit rodinu a natrepat nevestu k rodicom....niektore vztahy so svokrami su spociatku bez problemov,svokrovci napriklad navrhnu,dom je velky,naco sa trepat do bytu,cele poschodie nevyuzite ,spravite si vsetko ako budete chciet ,podla svojich predstav....vsetko je OK,kym nepridu na rad vnucence,niektore svokry skratka neznesu,ked ich synacik uz "nepotrebuje" ,ked sa venuje viac zene,detom,....nastavaju situacie,kedy sa naozaj neda ani pri najlepsej voli neda vyhoviet....doposial som bola na materskej ale teraz sa tesim do prace ako male dieta,nikto nebude kontrolovat kolko balikov postarka prinesie,kolkokrat za den idem von,aka navsteva ku mne prichadza / vlastne uz ani ziadne nechodia/ ,lebo hore na poschodi sa dupe viac akoby sa malo.....stale sa nieco najde,takze nesudte nevesty ktore nie su spokojne so svokrami,ja uz teraz viem,ze dopredu poviem detom ,ze nechcem aby sme byvali spolu,nech si kazdy najde svoje hniezdocko a majetky si do hrobu nevezmeme a dostanu to co po nas zostane,to preto aby sa vyhli aj oni aj my "trapeniu" ,,,kazdy potrebuje svoje sukromie,,a ja chcem tiez zit svoj zivot a nie zivot niekoho ineho....asi tolko k tomu a kto to nechape,tak nech,raz mozno pochopi,ked nieco podobne prezije... 😵
pozeram na mojich synov a rozmyslam, ze raz aj ja budem svorka, a pozeram na moju dceru a myslimna to, ze raz budem svokra jej partnerovi, a tiez o tom, preco by mal byt rozdiel medzi svokrovcami zo strany muza, a tymi zo strany zeny.....
ja mojej svokre dakujem kazdym dnom, ze pre mna vychovala tak skveleho chlapa, ktoreho som si vzala, a ktory ma v ucte svoju mamu, a nehanbi sa ju objat, vypocut, pomoct jej...nase deti su deti jej syna, lubi ich preto nadovsetko...tak, ako nase deti su pre mojich rodicov detmi ich dcery...nie sme najlepsie kamaratky, ani moj muz a moj otec nie su, ale mame sa navzajom v ucte...
je to smutne, ak to tak nie je.
@emminka ja som reagovala na prípad, že syn privedie tehotnú priateľku - nie manželku domov a očakáva, že táto tehotná priateľka bude ihneď akceptovaná a milovaná. To, o čom píšeš ty, je niečo úplne iné. Na niečom ste sa dohodli, bolo Vám ponúknuté miesto v dome a boli ste požiadaní aby ste tam bývali. Hoci to nie je u vás ideálne, ale urobili ste toto rozhodnutie a treba toto rozhodnutie žiť. Poznám kopu mladých rodín, ktorí bývajú u rodičov, ale nepoznám ani jednu mladú rodinu, ktorá to časom neoľutovala. Generačné rozdiely, názorové rozdiely, rozdielny spôsob trávenia voľného času atď atď atď.
Nech sú tieto diskusie varovaním pre budúce mladé rodiny, ktoré sa chystajú bývať s rodičmi. Aj keď to spočiatku vyzerá na rodinnú idylku, časom vyplávajú všetky charakterové črty všetkých spolubývajúcich, ich maniere a nikto sa nedokáže pretvarovať večne.
My uz konecne byvame vo vlastnom a hlavne bez svokry konecne sa nam podarilo kupit si vlastny byt takze sme konecne stastny 😀
@januschka10 -píšeš o mne 😀
@januschka10 Ejha dievča/alebo už žena?/,kolkože máš rokov,ešte si toho asi veľa nepreskákala.Na môj vkus trošku odvážny postreh.
Ja po vlastnej skusenosti ine nemozem povedat,len ze ...prec,prec,utekaj rychlo prec....akokolvek ti da niekto radu,ze treba sa dohodnut a stanovit si pravidla,tak sa hlavne zameraj na to,ci to budu obe strany dodrziavat...ak si pred tym u svokrovcov nebyvala,nemozes vediet pravdaze ako sa partnerovi rodicia zachovaju,ked dojde na lamanie chleba,ale myslim,ze nemame po svojom boku "nastrocnych" partnerov,ktori maju mladych "slobodne,moderne,triezvo,rozumne" rozmyslajucich rodicov...a priklad zo zivota...sedime si so svokrovcami u nas a svokor vravi,ze stari,ak sa budu do mladych miesat a starat sa do nich,nikdy im to fungovat nebude.akurat ze svokra nadviaze na neho s tym,ze syncek co ti uvarim,co by si jedol? ... tak neviem,ci doma sa im.zrkadla rozbili
Dievčatá sen sa stal skutočnosťou 🙂 od nedele bývame vo svojom, obetovala som síce rok a pol materskej lebo som musela nastúpiť do práce ale už sme preč a svokra nech sa traz aj na hlavu postaví 🙂
@bambulka63 Nabudúce jej choď zaklopať, že ideš "na potrebu", nech zavolá mužovi, aby mal prehľad.....To je na vraždu ☹
@petra7777 chvála bohu sme už vo svojom skoro rok 🙂ale môžem jej poslať mms keď urobím tu potrebu 😀
@koala7 Úplne z duše mi vravíš (píšeš)....Niektoré mladé (nezrelé) slečny si nechajú urobiť dieťa tiež od mladého (nezrelého) frajera a nestarajú sa, čo bude...že nemajú kde bývať a nemajú čo jesť ☹ A keď im starí chcú pomôcť, tak ešte nadávajú...urážajú...a furt sa sťažujú....Mladí majú byť sami!!! A podotýkam ešte raz, "len niektoré slečny"....aby sa zase do mňa nepustil celý MK 🙂
@bambulka63 Držím palce🙂 Mladí majú byť sami...za každých okolností 🙂
ale, keď to bolo mladej z dediny pohodlnejšie zadarmo bývať aj jesť,ale teraz už len čakám, kedy odídu.Iba tam nebudú mať po ruke niekoho , kto im deti odvedie do školky a do školy, a za 5 minút dvanásť v chorobe zavarovať deti, Teraz budú dva roky s nevestou sa nerozprávam, ona ma prestala zdraviť už druhý rok,.lepšie je ak sa sňou nerozprávam akoby deti mali počúvať jej výplody fantázie , že im ničím nepomáham a čo ja viem
čo by si ešte vymyslela, proste ona je energetický upír, ktorý sa musí hádkou dobíjať.Teraz vie čo všetko musí
kupovať a musia prispievať na nájom, veď sa musia naučiť hospodáriť, čo nevesta nevie,
@bertabrigita ????
Poradte nevieme si rady so svokrou nechce prispievat do domacnosti plyn a elektrika co robit dom je pol na mna a pol na svokru a inkaso je na mna
Ide o to ze mame hypoteku na dome a nezvladali by sme platit aj podnajom
Ahoj, ja so svojou svokrou žijem uz pomaly tri roky a neviem sa dočkať dňa kedy od nej konečne odídeme. Zo začiatku bolo všetko fajn, nemozem povedat ze svokra je zla, chce mi pomáhať aj všetko lenže ja si najradšej všetko urobím sama. Dalo sa to zvládnuť su do chvíle kym som neotehotnela, začala to preháňať s pomahanim (podotýkam ze som od nej pomoc nikdy neprijala pretože ja zvládnem všetko urobit sama a podľa seba ), stale mi nieco vyvarala, chodila nam l vkuse hore, ked som bola v praci tak mi prišla hore poupratovat a podobne. Odkedy sa narodil maly je to katastrofa, uz som z nej úplne na prášky. Mam pocit ako by stala cely den ta dverami a čakala kym vyjdem z izby. Stale ked otvorim dvere tak je tam s chce vidiet malého a to sa deje aj niekoľko krat do dňa, ked som prišla z pôrodnice vkuse mi vyvarala samé mastné a tučné jedla, darmo jej hovorím ze chcem zhodiť ze sa nebudem zbytočne prejedať. Najhoršie je ked maly začne plakat svina aj v noci príde ku nam do izby ze preco plače, no lebo je to dieta preto, co jej na to poviem, toto robi sústavne, snažím sa chodit po schodoch potichúčky aby ma nepočula, ale vzdy počuje, a vypytuje sa kam idem co idem proste ma to uz všetko unavuje, prestávam sa uz ovládať, a nechcem sa s nou tak posekat ze spolu uz nikdy neprehovorime, ale speje to presne tam, manžel to ma na háku ten stale len huci do mna, ze som sibnuta, ze mi nikto nic nerobi, ale co sa týka jeho tiez mi vadi ze stale príde svokra k nam a tu mu uvarila cajicek, tu mu vari kazdy den obed, pritom ja varim tiez a potom manžel len priberá a priberá lebo nechce uraziť mamu ani mna, uz to fakt takto dlhšie nevydrzim, pobalit sa a pôjdem naspat domov inak to nevidím ....
@wena aj my byvame u svokrovcoch bohuzial uz 5 rokov ale co sa tu robi je strasne az mi je na grc z tohoto. Este ked sme spolu chodili s muzom mi naaluboval hory - doli budeme sami byvat atd...dnes to uz neni pravda,ze som si to vymyslela. On o uvere nechce ani pocut. Este jeho mamicka ho podporuje ,ze ako by sme vyzili keby sami byvame. Mame 2 krasne deti 5r a 2,3r. Muz pracuje tu v dedine na druzstve ja som este na RD. Svokra je strasne hlucna ked je doma svokor ten je nervak strasne. Otras otras...ked starsi nepocuva otca tak mu otec nadava do faganov, rozmaznanych..neviem co mam robit uz. Ja som dost citliva hned placem ked ocujem ako mu hovori.
Vsak rozviest, nech to prepise a na dalsi den sa zase vziat, manzel nech svokru zbavi vsetkeho co sa da a nebude mat z firmy ani blby polichciply fikus.
@bambulka63 ahoj, mozem sa spytat ako ste nakoniec dopadli s tou svokrou? Ja mam to iste a este je aj učiteľka a to je ten typ, co to ma aj diagnózu a nie len povolanie.
@matulik19 ahoj tak my už teraz úplne v pohode nežijeme v jednej domácnosti už 9 rokov čiže paráda 😊

neviem ale nie vsetky sme sa trepali k svokram aby nas obskakovali,napriklad sme si planovali svoju buducnost,chceli sme si kupit byt a potom postavit domcek,no prehovorili nas ,co bude s tym velkym domom,ostane prazdny?naco platit inde byt ,ked je v dome cele poschodie nevyuzite?!samozrejme manzel suhlasil a ja som sa prisposobila,netreba ma obskakovat ,viem sa o svoju rodinu postarat,ale jednoducho neznesiem,ked ma neustale niekto poucuje,dycha na krk,ja mam svoj zivot,a chcem si ho zit podla svojich predstav,je na tom nieco zle?len jednoducho potrebujeme kus sukromia nie neustale kontrolovanie,to teraz akoze mam chodit po kolenach a byt donekonecna vdacna ?ved sme sa tam nepchali.... 😒 kto nezije so svokrou nech nekomentuje,nevie o com to je.,..