icon

Bývanie u svokrovcov

Včera o 20:16

Ahojte,

rada by som poznala váš názor alebo skúsenosti.

Bývame s manželom a našou malou dcérkou v dome svokrovcov. Máme síce vlastné poschodie, vlastnú domácnosť a každý si fungujeme po svojom, ale spoločný vchod a celý dom patrí svokrovcom.

Problém je, že sa tu neviem psychicky uvoľniť. Nejde o to, že by sa nám starali do života alebo nás kontrolovali. Naopak, sú úplne v pohode a mám ich rada. Skôr mám stále pocit, že som "u nich". Neviem si pokojne sadnúť na dvor s kávou, lebo mám pocit, že ma svokra vidí alebo počuje. Rovnako sa neviem uvoľniť ani v intímnom živote, stále myslím na to, že nás môžu počuť. Aj keď sa s manželom občas pohádame alebo máme nejaké nezhody, mám z toho nepríjemný pocit.

Manžel sa sťahovať nechce. Tvrdí, že tu máme všetko, svokrovci nám pomáhajú s malou a nevidí dôvod brať si hypotéku, keď môžeme bývať vo veľkom dome.

Má niekto podobnú skúsenosť? Je to len môj problém v hlave a časom to prejde, alebo ste sa cítili podobne? Ako ste to riešili? Ďakujem😊

Strana
z3
euka210
Dnes o 14:31
@anonym_autor

Uz som tu, vobec nerozumiem, preco je problem ak nereagujem hned niekolko hodin?? Ale nevadi, niekto sa mozno velmi nudi a travi kazdu minutu za mobilom/ pocitacom. Nevadi, kazda sme nejaka 🙂
A co sa tyka temy, muz je jedinacik a zijeme takto nieco vyse 5 rokov, stale vieme normalne fungovat, fakt, za tie roky sme nemali ani jednu hadku. Zijeme ako keby sme zili v panelaku asi, oni dole, my hore a kazdy si robi co chce.. No ale co sa tyka veci ako dvor, zahrada, chodba atd. tak oni maju uplne iny vkus, stara skola, maju zvierata a svoje veci vsade na dvore, aleee nechcu altanok, nechcu virivku, nic, co ja by som ja chcela mat. Aj by som chcela na dome nieco robit ale proste nebudem investovat do ,,cudzieho,, domu. Je to tazke... A dakujem za kazdy koment, kazdu radu 🙂

@anonym_autor tak to je skoda, ze sa neviete dohodnut a nechapu. Aj my mame zvierata...svokra kozy, sliepky, my sa starame o zajace. Tiez som prve roky snivala, ze nase deti budu chodit bose po trave, no...neda sa...na dvore kozie bobky a dvor je tiez pracovny, ziadny anglicky travnik nehrozi...ale uz som si zvykla. Altanok mame naplanovany uz 10r, ale az teraz sa pomaly zacina nieco hybat...stale je totiz ina praca.
Chcela som bazen, tak hoci manzel nema tuto potrebu, nasli sme miesto a ked je dobre leto, tak postavime a deti a ja sa vysantime.
Mali by ste sa porozpravat, ze zijete tu spolu, aj ty chces nieco na dvore.
Ked je jedinacik, tak jasne, ze nechce ist prec. Ale mal by stat na tvojej strane ako manzel.

euka210
Dnes o 14:34
@anonym_autor

@euka210 klobuk dole pred tebou🥰

@anonym_autor dakujem, hoci nevidim dovod 🤭

gribka1
Dnes o 15:05
@anonym_autor

@gribka1 ano bola by to naša investicia a s tym su OK, len nemame na to miesto na dvore 😁😁 oni potrebuju vsetky svoje veci po celom dvore. Vraj kludne jr to aj vas dom/dvor ale neviem ako to riesit ked vsade samy bordel😅

@anonym_autor Popratať, usporiadať?

autor
Dnes o 15:14
@gribka1

@anonym_autor Popratať, usporiadať?

@gribka1 aaano, velmi rada by.som, lenze tieto veci nemaju miesto inde, a oni to "vsetko potrebuju", proste veci, ktore uz nikto nepouziva... a nemozem vyhadzovat veci, ktore ani nie su moje...

anonym_c2b95d
Dnes o 15:18
@anonym_50cc65

to je udel jednoduchych ludi. Ak si dve deti spravia deti a nastahuju sa k rodicom, pocit domova tam nikdy nebude. Suchaj nohami, alebo si kup dom, manzelovi to len oznam, ved isto na to mate peniaze, ked zijete u rodicov stale.

@anonym_50cc65 🙈🙉🙊

autor
Dnes o 15:23
@anonym_50cc65

to je udel jednoduchych ludi. Ak si dve deti spravia deti a nastahuju sa k rodicom, pocit domova tam nikdy nebude. Suchaj nohami, alebo si kup dom, manzelovi to len oznam, ved isto na to mate peniaze, ked zijete u rodicov stale.

@anonym_50cc65 pardon, ale toto si vyprosim, obaja mame vysokoskolske vzdelanie, ja aj doktorat, nie som stratena vo svete a nikdy ani nebudem. Jednoducho, potrebovala som nazor alebo radu od niekoho, kto uz bol v podobnej sit., ako to riesit, aby sme mali vsetky spolu pekne vztahy aj nadalej.

Strana
z3