Bývanie u svokrovcov
Ahojte,
rada by som poznala váš názor alebo skúsenosti.
Bývame s manželom a našou malou dcérkou v dome svokrovcov. Máme síce vlastné poschodie, vlastnú domácnosť a každý si fungujeme po svojom, ale spoločný vchod a celý dom patrí svokrovcom.
Problém je, že sa tu neviem psychicky uvoľniť. Nejde o to, že by sa nám starali do života alebo nás kontrolovali. Naopak, sú úplne v pohode a mám ich rada. Skôr mám stále pocit, že som "u nich". Neviem si pokojne sadnúť na dvor s kávou, lebo mám pocit, že ma svokra vidí alebo počuje. Rovnako sa neviem uvoľniť ani v intímnom živote, stále myslím na to, že nás môžu počuť. Aj keď sa s manželom občas pohádame alebo máme nejaké nezhody, mám z toho nepríjemný pocit.
Manžel sa sťahovať nechce. Tvrdí, že tu máme všetko, svokrovci nám pomáhajú s malou a nevidí dôvod brať si hypotéku, keď môžeme bývať vo veľkom dome.
Má niekto podobnú skúsenosť? Je to len môj problém v hlave a časom to prejde, alebo ste sa cítili podobne? Ako ste to riešili? Ďakujem😊
@anonym_autor Popratať, usporiadať?
@gribka1 aaano, velmi rada by.som, lenze tieto veci nemaju miesto inde, a oni to "vsetko potrebuju", proste veci, ktore uz nikto nepouziva... a nemozem vyhadzovat veci, ktore ani nie su moje...
to je udel jednoduchych ludi. Ak si dve deti spravia deti a nastahuju sa k rodicom, pocit domova tam nikdy nebude. Suchaj nohami, alebo si kup dom, manzelovi to len oznam, ved isto na to mate peniaze, ked zijete u rodicov stale.
@anonym_50cc65 🙈🙉🙊
to je udel jednoduchych ludi. Ak si dve deti spravia deti a nastahuju sa k rodicom, pocit domova tam nikdy nebude. Suchaj nohami, alebo si kup dom, manzelovi to len oznam, ved isto na to mate peniaze, ked zijete u rodicov stale.
@anonym_50cc65 pardon, ale toto si vyprosim, obaja mame vysokoskolske vzdelanie, ja aj doktorat, nie som stratena vo svete a nikdy ani nebudem. Jednoducho, potrebovala som nazor alebo radu od niekoho, kto uz bol v podobnej sit., ako to riesit, aby sme mali vsetky spolu pekne vztahy aj nadalej.
@anonym_50cc65 pardon, ale toto si vyprosim, obaja mame vysokoskolske vzdelanie, ja aj doktorat, nie som stratena vo svete a nikdy ani nebudem. Jednoducho, potrebovala som nazor alebo radu od niekoho, kto uz bol v podobnej sit., ako to riesit, aby sme mali vsetky spolu pekne vztahy aj nadalej.
@anonym_autor no nic, tak len ďalej pekne šuchaj nozickami na navsteve. Hlavne, že je manžel spokojní. Mňa by slahlo takto bývať. A ešte mať aj bordel na dvore. To musí byť radosť.
@anonym_autor Tak to potom naozaj nepochopim, preco ste sa nakvartirovali k svokrovcom. Keby to bolo kvoli tomu, ze nemate na hypo alebo zarabate minimum, tak beriem. Ale takto? Fakt nechapem.
@anonym_autor Tak to potom naozaj nepochopim, preco ste sa nakvartirovali k svokrovcom. Keby to bolo kvoli tomu, ze nemate na hypo alebo zarabate minimum, tak beriem. Ale takto? Fakt nechapem.
@anonym_e9a1c3 asi sme boli v tom, že źivot bude lahsie bez hypo a v tom obrovskom dome sa nam bude zit veselo... urobila som chybu, ked som s tym suhlasila, ja viem. Len som chcela vediet, ci je tu niekto kto ma s takouto situaciou pozitivne skúsenosti
@anonym_e9a1c3 asi sme boli v tom, že źivot bude lahsie bez hypo a v tom obrovskom dome sa nam bude zit veselo... urobila som chybu, ked som s tym suhlasila, ja viem. Len som chcela vediet, ci je tu niekto kto ma s takouto situaciou pozitivne skúsenosti
@anonym_autor takže ste boli lakomí a manžel je neschopný, lenivý truľo.
Napr nám svokor povedal, že ten dom nám nikdy nebude patriť, sme tam len dočasne a mame sa zaopatriť. Po našom odchode dom predali a postavili si mini bungalov s jednou izbou.
@anonym_autor takže ste boli lakomí a manžel je neschopný, lenivý truľo.
@aurora33 manżel je jeden pracovitý muž, šikovný a úspešný, keď nie je v práci, tak pracuje na dvore alebo se venujem nám. Vôbec neviem, čím sme ťa takto nahnevali, ale v každom jednom komente máš problémy a urážky. Tvoj názor, samozrejme "vypočujeme", ale táto tvoja zlomyselnosť je nonsens. Mnohé ženy nemajú rady MK, asi už viem, prečo...Maj pekný život 🤷🏻♀️ dúfam, že doma nie si takáto...
Napr nám svokor povedal, že ten dom nám nikdy nebude patriť, sme tam len dočasne a mame sa zaopatriť. Po našom odchode dom predali a postavili si mini bungalov s jednou izbou.
@anonym_9c65f6 😵💫 takýchto ľudí je ja vôbec nepochopím
@aurora33 manżel je jeden pracovitý muž, šikovný a úspešný, keď nie je v práci, tak pracuje na dvore alebo se venujem nám. Vôbec neviem, čím sme ťa takto nahnevali, ale v každom jednom komente máš problémy a urážky. Tvoj názor, samozrejme "vypočujeme", ale táto tvoja zlomyselnosť je nonsens. Mnohé ženy nemajú rady MK, asi už viem, prečo...Maj pekný život 🤷🏻♀️ dúfam, že doma nie si takáto...
@anonym_autor kebyže je pracovitý tak máte svoje bývanie
No mas muža mamickara. Toto sú bežné výhovorky chlapov čo neodstrihli pupočnú šnúru. Bohuzial žiješ u nich nie vo svojom a len si na to zvyknúť pochybujem že muž odtiaľ bude chcieť odísť
@anonym_autor a keby si sa apytala svokri, ci si to mozre prerabat po svojom? Mozno by suhlasila, hm? Ved nikto tu nie je vecne. Casom to padne vam.
@anonym_autor tak to je skoda, ze sa neviete dohodnut a nechapu. Aj my mame zvierata...svokra kozy, sliepky, my sa starame o zajace. Tiez som prve roky snivala, ze nase deti budu chodit bose po trave, no...neda sa...na dvore kozie bobky a dvor je tiez pracovny, ziadny anglicky travnik nehrozi...ale uz som si zvykla. Altanok mame naplanovany uz 10r, ale az teraz sa pomaly zacina nieco hybat...stale je totiz ina praca.
Chcela som bazen, tak hoci manzel nema tuto potrebu, nasli sme miesto a ked je dobre leto, tak postavime a deti a ja sa vysantime.
Mali by ste sa porozpravat, ze zijete tu spolu, aj ty chces nieco na dvore.
Ked je jedinacik, tak jasne, ze nechce ist prec. Ale mal by stat na tvojej strane ako manzel.
@euka210 mame to podobne, ale manzel urobil plot, tak si uz mozem sadit, svokrov psik uz neserie u nas...tiez sa pimaly meni dvor...rovnako ako ty som cakala, ze to bude skor😄 ale inspirovala si ma tym bazenom...veru super napad. Mali sa v malom uz nechceli kupat, vo vacsom bude sranda aj s tatom🙂
@anonym_autor ahoj, my sme bývali zo začiatku 3 roky u svokrovcov, manzel nechcel odist, vtedy ešte nebol manžel, mali sme babatko. Ja som sa rozhodla, ze odchadzam, vzala som hypo, kupila som byt, podieľal sa na prerábke sam od seba, sice nebol nadšený, ale ked chcel byt s nami nemal inú možnosť. Nakoniec si nevedel vynachvalit a uz si nevedel predstaviť, ze by sa mal vratit k rodicom. On bol taky mamičkár. Svokra bola super, to nemozem povedat, brala ma ako vlastnu dceru, ale presne ten pocit, ze nikdy si podla seba nebudem ani s dvorom môcť nic spravit, vzdy budem v spoločných priestoroch s nimi bývať, to ma desilo hrozne.
Môžete kupit byt a vyskúšať to. Ved co sa stane ak by to nevyšlo? Byt budete mat ako investíciu, az by ste sa chceli vratit, co ty by si sa uz urcite nechcela. My sme kupili byt v malom bytovom dome ,odkúpili sme pozemok pri bytovke, sme na prízemí ( celkovo len traja obyvatelia) takze mame vlastný dvor, garáž, altanok ,kedze manžel tiez rad robi von.
@anonym_autor aj my sme tak boli zo zaciatku. Muzovi doma nic nechybalo, ja som sa s dcerou odstahovala do podnajmu. Pretoze, potrebujem mat svoje sukromie a citit sa uvolnene a za mna ina cesta nebola. Nasledne za mnou prisiel muz. Neskor sme sli z podnajmu do vlastneho.
Ja som ani náhodou nechcela bývať u svokrovcov a to maju dve izby volne takze by sme sa zmestili v pohode.Niesú zlý ale bývať spolu to je iná vec ja si to neviem predstaviť necítim sa tam doma ajkeď ideme na návštevu a to mi by sme nemali ani vlastne poschodie.Momentálne bývame v prenájme a áno ako väčšina povie sú to "vyhodené peniaze" ale mám tu svoj klud pokoj nikto neotravuje nestará sa.Bývame so svokrovcami v rovnakom meste tak cca 10 minút od seba ale prídu tak raz za mesiac väčšinou chodime mi k nim aby partner nepovedal že im neberiem vnučku ukázať keď už ju oni nepridu pozrieť no to je iná téma😀každopádne ja radšej v podnájme ako so svokrovcami😀
Žijem u svokrovcov xy rokov, najväčšia chyba v mojom živote. Na staré kolena si hľadáme dom, keďže tu to je zo vzťahmi už na úplnom dne, ak nie pod😁 vyhýbame sa im ako môžeme.
Žijem u svokrovcov xy rokov, najväčšia chyba v mojom živote. Na staré kolena si hľadáme dom, keďže tu to je zo vzťahmi už na úplnom dne, ak nie pod😁 vyhýbame sa im ako môžeme.
@anonym_f56e85 ako sa to zacalo zhorsovat?
@anonym_f56e85 ako sa to zacalo zhorsovat?
@veroni2 nezačalo, ono to bolo od začiatku čudné, teda iba voči mne a privlastnovanim si ich syna na robotu. Mne sa to nepáčilo, takže od začiatku som zlá nevesta😬 , ako stari rodičia nula bodov, ako rodičia môjho muža nula bodov/ale to sa vykreslilo až časom a posledných 5r vieme presne kto sme a čo chceme, a nechceme/

Uz som tu, vobec nerozumiem, preco je problem ak nereagujem hned niekolko hodin?? Ale nevadi, niekto sa mozno velmi nudi a travi kazdu minutu za mobilom/ pocitacom. Nevadi, kazda sme nejaka 🙂
A co sa tyka temy, muz je jedinacik a zijeme takto nieco vyse 5 rokov, stale vieme normalne fungovat, fakt, za tie roky sme nemali ani jednu hadku. Zijeme ako keby sme zili v panelaku asi, oni dole, my hore a kazdy si robi co chce.. No ale co sa tyka veci ako dvor, zahrada, chodba atd. tak oni maju uplne iny vkus, stara skola, maju zvierata a svoje veci vsade na dvore, aleee nechcu altanok, nechcu virivku, nic, co ja by som ja chcela mat. Aj by som chcela na dome nieco robit ale proste nebudem investovat do ,,cudzieho,, domu. Je to tazke... A dakujem za kazdy koment, kazdu radu 🙂
@anonym_autor tak to je skoda, ze sa neviete dohodnut a nechapu. Aj my mame zvierata...svokra kozy, sliepky, my sa starame o zajace. Tiez som prve roky snivala, ze nase deti budu chodit bose po trave, no...neda sa...na dvore kozie bobky a dvor je tiez pracovny, ziadny anglicky travnik nehrozi...ale uz som si zvykla. Altanok mame naplanovany uz 10r, ale az teraz sa pomaly zacina nieco hybat...stale je totiz ina praca.
Chcela som bazen, tak hoci manzel nema tuto potrebu, nasli sme miesto a ked je dobre leto, tak postavime a deti a ja sa vysantime.
Mali by ste sa porozpravat, ze zijete tu spolu, aj ty chces nieco na dvore.
Ked je jedinacik, tak jasne, ze nechce ist prec. Ale mal by stat na tvojej strane ako manzel.