icon

Bývanie u svokrovcov, investovanie peňazí

leatithia
10. mar 2018

Ahojte žienky, rada by som sa poradila ohľadom veci, ktorú teraz riešim. S priateľom chodím rok, zatiaľ nebývame spolu. Chceme už riešiť rodinu a chceme spolu bývať. Priateľ si prerobil rodičovský dom v ktorom ma horné poschodie pre seba, na prízemí bývajú jeho rodičia. Dom je už na neho napísaný. Ja by som si za svoje úspory chcela postaviť chatu, minidomček, kde by sme mohli tráviť víkendy. Chatu beriem aj ako investíciu aj ako miesto kde budem mať aspoň občas súkromie, kedže bývať sa bude so svokrovcami. Chatu by som mala v mojej rodnej dedinke. Keď som o tom povedala priateľovi dosť sa urazil a nechce o chate ani počuť....Peniaze, ktoré mám našetrené mam vraj použiť na rodinu, deti, dovolenky, auta a ako finančnú rezervu....Myslí si, že chatu beriem ako moje zadné dvierka a ak na nej budem trvať ukončí náš vzťah....

sissy27
14. mar 2018

@leatithia mal po rozvode 10r vzťah, ale dotyčnú si za ženu nevzal, ani rodinu s ňou nezaložil... to tiež o niečom vypovedá...lebo myslím si, že žiadna žena nepredrbe 10 rokov svojho života len tak bez vyhliadky keď nie na svadbu, tak aspoň na dieťa. Aby si nedopadla rovnako - venuješ mu 10 rokov života, celoživotné úspory a potom ahoj čau. A ktovie, možno ani deti nemôže mať, je si toho vedomý, ale teba naťahuje ako sopel po rukáve, sľubuje ti "svadbu až keď bude dieťa" lebo vie, že dieťa nikdy nebude a teda ani žiadna svadba...
Veď ti to povedal jasne, môžeš s ním zostať, ak dáš svoje prachy. Ak nedáš, potom nemáš v jeho živote miesto.
A so svojimi rodičmi ťa mal zoznámiť už len z princípu, že si prišla na návštevu do ich spoločného domu. Aj keby si bola len kamoška, bývalá spolužiačka, kolegyňa, náhodná okoloidúca... Aspoň mne to príde normálne, ak príde niekto k nám na návštevu, tak sa zoznámime. Nemusíme sa už nikdy viac vidieť, ale predstaviť sa navzájom menom a pozdraviť sa je elementárna slušnosť.
Ak tak strašne túžiš po dieťati, tak choď večer do baru, vyhliadni si tam nejaký fajn genetický materiál, uži si najlepší sex svojho života a budeš mať ako osamelá matka s "otcom neuvedeným" oveľa ľahší život ako s týmto exotom. Teda nie že by som toto navrhovala ako ideálne riešenie, ale fakt mi to príde oveľa lepšie ako čakať na založenie rodiny s tým, čo máš teraz.

kukina79
14. mar 2018

@leatithia jeho dieta dedi polovicu z jeho polovice. ako som vycitala, tak ty si bola proti byvaniu so svokrovcami a nie proti nim vseobecne, takze ta predstavit po urcitom case aj mohol...chlap na pohledani...ako citam, materialne je on zalozeny a nie ty...ako uz bolo viackrat pisane...utekaaaaj a co najdalej od takeho.

oslo1
14. mar 2018

@leatithia prosim ta a ako on bude tahat celu domacnost financne? Vsak ty tiez robis, tak tie zarobene peniaze date na spolocny ucet a z toho budete financovat spolocny zivot. So svojimi usporenymi peniazmi si mozes nakladat ako chces. On nie je ani len tvoj partner, je len obycajny frajer a takych si urcite mala celu furu. Nebyvate spolu, nemate nic spolocne, akurat tak rok, ked ste spolu randili a prespavali u teba. Keby sa ti nieco stalo, alebo jemu, tak ani v nemocnici nebudes mat pravo rozhodovat o jeho zdravotnom stave, tak preco on chce silou mocou rozhodovat o tvojich financiach? Stale to nevidis?
Ci to teraz ty das vsetky svoje usetrene peniaze plus svoju vyplatu, aby pan Macho bol spokojny? Toto kde ma logiku?
Ako som pisala, ja som za slobodna mala byt. Manzel sa ku mne nastahoval a neplatil mi ziadne najomne, mala som hypoteku a jeho prichod ku mne mi tuto vysku hypoteky neovplyvnil. Manzel chcel platit , ja som ale nesuhlasila. Zalozili sme si spolocny ucet, kde isla kazdemu polka z vyplaty. Polka z toho dovodu, ze vzdy bude jeden, co do rodinnej kasy prispeje menej. U nas to nastastie bola rovnaka ciastka. Z tejto ceny sa potom hradili vsetky ucty ohladom bytu, service charge, strava, vecere a podobne.
Doteraz tak fungujeme, aj ked uz mame svoj dom, ale teraz uz sa tie peniaze prehadzuju hoc ako, nakolko prerabame dom, tak kde su peniaze, tie pouzijeme. Ja v juni nastupujem na matersku, takze po par mesiacoch sa mi prijem maximalne zuzi a potom uz nebudem mat ziadny. Manzel je s tym upovedomeny. Mam moznost ist skor do roboty, sefka ma lame, kedy moze, lebo maximalna materska je tu rok. Ja chcem byt doma, muz tiez chce, aby som doma a je uzrozumitelny, ze do domacej kasy nebudem prispievat nic.

Dievca, velmi si rozmysli, ci toto je chlap tvojho zivota, lebo aby sa siapal po tvojich peniazoch a uz taraz o nich rozhodoval a to este ani spolu nebyvate.

Zbytocne riesite debatu, co bude, ked sa tam nastahujes, ze si ta zoberie, ked mu porodis dieta. To je ako vtip dna. V tomto pripade, ak s tym budes suhlasit, tak nezabudni pomenovat dieta po sebe, aby ten geroj vedel, ze ked nema na to gule, aby ty si mala jeho priezvisko, tvoje dieta bude mat priezvisko po tebe.
Kamoska mala podobneho manzela, dva tyzdne pred svadbou si kupil byt, iba na svoje meno, potom sa zobrali, nejak im to neklapalo, ale nakolko ona nemala kam ist, tak trpela jeho psychicke a hlavne financne tyranie. Pred svadbou z nej bola jedna velka kocica, sebavedoma s krasnym usmevom. Teraz je z nej jedno zakriknute sive dievca, no cista katastrofa.

Mas len jeden zivot, tak ho nepremrhaj s niekym, ktory ma len pekne recicky, ale skutek utek. Kazda zienka ti tu radi z nejakej skusenosti. A ano, tvoj problem je velmi vazny, lebo ked sa teraz nerozhodnes, tak vhupnes do toho a za par rokov si budes buchat hlavu o stenu.

julma
14. mar 2018

@leatithia prosim keby v Tvojej koži bola Tvoja milovaná dcéra, Tvoj milacik, Tvoje všetko...čo by si jej poradila? To urob čo by si poradila svojej dcére. Lebo tolko úcty a lasky si aj Ty zasluzis.

terezka1947
14. mar 2018

@leatithia myslim,ze tivela zien napisalo,ze ten vztah buducnost nema....a lahsie z kratsej cesty
laska tam nie je....

barborita_g
14. mar 2018

Prepáč moja co ti napisem, ale stojí ti takýto somár zato? Prepáč ale prečo ty máš investovať peniaze do vás oboch su tvoje a ty s nimi nakladaj ako chceš ! Chceš chatu postáv si ju ! Chceš cestovať cestuj atd. Len prosim ta neostan s takýmto co nevie pristúpiť na kompromis!

staniica
14. mar 2018

Mala som kamosku, dllho bola s priatelom, len sa navstevovali, kedze boli od seba niekolko km vzdialeni, resp.on k nej chodil prespavat...on mal viziu, ze si prerobi domcek hned vedla rodicov, na dedinu odkial ona pochadza vzdy nadaval, ze to je najvacsia zumpa a podobne... ona celu tu dobu x rokov dufala, ze sa nieco zmeni... nechcela ist k nemu byvat, on nechcel urobit kompromis, zeby sli niekde inam...vlastne tvrdil, ze az po svadbe by mali... vsetky kamosky sme jej vtlkali do hlavy, ze toto buducnost nema... nepocuvala, sem-tam poplakala, ked nebol schopny prist ani na Silvestra a nechal ju viackrat samu... no stale s nim bola... a tak plynul cas, kamoska po 30tke a po nejakej dobe si nasiel inu, ani jej nebol schopny sa jej priznat, cez rok ju zatajoval, no cele zle, premarneny cas...
@leatithia to ci budes stastna, je len a len na tebe, ale mam pocit, ze s tymto chlapom asi nie, ked nemal potrebu ta ani predstavit svojim rodicom, to uz o niecom svedci a to, ze rozhoduje ako nalozit s tvojimi peniazmi tiez...

marce63
14. mar 2018

Keď pridáš nejakú novú informáciu, je to ešte horšie / jeho 10 ročný vzťah po rozvode/. Máš aj nejaké objektívne informácie o tom vzťahu od nejakých spoločných známych, alebo priateľov.
Ja toho dotyčného nepoznám, ale podľa jeho života, jeho skutkov, priorít, keď sa to celé zosumarizuje, je to čím ďalej, tým horšie. O čom chceš vlastne s ním diskutovať? Že ti po dlhosiahlych diskusiách dovolí kúpiť si vlastný byt? A k tomu ešte milión podmienok ako budeš byt financovať a on ťa nebude predsa živiť atď. A to hrajkanie s deťmi, no neskutočné, veď on sa celý trasie, že nebudeš mať príjem, on bude chodiť do práce a ty sa budeš hrajkať.
Už sa konečne zobuď, vyhliadni si nejaký byt v lokalite ktorá je tvojmu srdcu blízka a tomu truľovi nič nevrav. Ak ti nebudú úspory postačovať požiadaj o hypotéku a dofinancuj. Ty budeš majiteľka bytu a nikdy nedovoľ, aby ťa tento, alebo iný vypočítavý truľo nahovoril prepísať naňho polovicu. Tohoto súčastného, už ani neviem ako by som ho slušne nazvala o ničom neinformuj, nemá to význam, nenič si nervy, ak chceš mať v budúcnosti dieťa, budeš ich potrebovať. Keby aj tento truľo išiel milostivo bývať do tvojho bytu, viem si to predstaviť, čo by ten vypočítavec vymýšľal, len aby nemusel minúť korunu. Určite by ti oznámil, že predsa musí financovať svoj dom a nie tvoj byt, Mne on príde celý divný, pretože tie jeho výroky že sa dosť narobil a keď sa ty budeš doma "hrajkať" s deťmi on bude makať v robote a podobne. Ja som podľa tých jeho výrokov usúdila, že si si našla nejakého 60 ročného otráveného chlapa a potom napíšeš, že chlapec bude mať 41 rokov, no amen tma.

miku1
14. mar 2018

@leatithia Čím viac informácií máme, tým je to horšie a horšie....

siska1313
14. mar 2018

Baby, najhoršie na tom je, že zadavatelka temy sa už asi rozhodla. Normálne tú tému sledujem, čítala som všetky príspevky a bojím sa, že jej tu všetci radíme zbytočne. Dievča zlaté, dúfam, že ten pád do reality ustojíš.

marce63
15. mar 2018

@siska1313 Veď aj ja túto tému sledujem, konanie toho chlapa je tak priehľadné a zakladateľka si hneď uvedomila, že niečo nie je v poriadku, inak by tému nezakladala. Chlap je zrejme dobrý manipulátor, všetko má vopred premyslené a vie ju presvedčiť o svojej pravde. Asi spolu strávili romantickú nedeľu a presvedčil ju.

montemotherone
15. mar 2018

@leatithia Uvažuješ rozumne. On vzťah neukončí 😉 Robí bu-bu. Vysvetli mu, že na takéto vydieranie by mal v zdravom vzťahu rýchlo zabudnúť. Trepe hlúposti. Finančná rezerva je predsa tiež investícia do rodiny. To, že má také myšlienky hovorí o jeho vlastnom uvažovaní 😕

siska1313
15. mar 2018

@marce63 len či bude romantika aj potom, keď sa minú peniaze. To, na čo ich on plánuje minúť, ani nejdem komentovať, lebo budem mať zasa tlak 200/200.

ollynka
16. mar 2018

@leatithia niektoré dievčatá písali, že si nerozhodná. V skratke, postav si dom, po ktorom túžiš. Postav ho pred hotovú vec. Jemne, vecne. A uvidíš čo sa stane, čo ti povie tvoje srdce a či sa necháš aj naďalej ponižovať a obmädzovať.

maty112
16. mar 2018

Zaujmalo by ma,co poriesila.. Asi len dalsi rozhovor o "nicom" 🙂

bejami
17. apr 2018

Kup si chatu jednoznačneeeeeeee😉 je to tvoj sen a žijeme len raz. Správne rozhodnutie a potom uvidíš či sa ten tvoj prejaví rozchodom alebo to prekusne (v prípade že by ťa skutočne miloval)

baboobchod
21. nov 2018

@leatithia ahoj, našla som tuto starsiu diskusiu a veľmi by na zaujimalo, ako to dopadlo, prezraď prosím ... ako si sa rozhodla? Ste ešte spolu?

veroonikadan
21. nov 2018

@baboobchod ja dufam, ze ak spolu ostali, ze sa veci zlepsili, ze sa pohli niekam, ze neostali na jednom mrtvom bode 🙂

baboobchod
21. nov 2018

@veroonikadan no ja dúfam že mala rozum a neostala s ním 😂

michaela1109
22. nov 2018

No to som zvedavá aj ja 🙂

veroonikadan
22. nov 2018

@baboobchod nech uz to dopadlo akokolvek hlavne aby bola stastna 🙂

anka32
Odpoveď bola odstránená
dilino
22. dec 2019

čosi nesúhlas ty sa zabezpeč po svojom ty svoje úspory máš dať jemu že je všetko spoločne dáš všetko čo máš do domu a po krátkom čase ťa môže vykopnuť kam pôjdeš ty sa zariad po svojom kúpila by som si na tvojom mieste byt a dala ho zatiaľ do prenájmu a mala zadne dvierka v pripade núdze ved už tu bolo veľa takých pripadov a vždy sa ta dotyčna zabezpečila zabezpeč sa aj ty bez toho aby vedel to ako naložiš s tvojimi úsporami je tvoja vec ak by si si našetrila viac potom kúpiš domček a byt predáš tak sa už da a dieťa s takým ani zadarmo že ty budeš platiť polku podnájmu ked pôjdete bývať a z rodičovskeho prispevku alebo materskej čo ti zostane je to obyčajný špekulánt povedz mu že nech na teba prepiše pol domu jeho či s tým bude súhlasiť povie že nie nemáš čo ľutovať moja rada kúp si niečo sama pre seba v pripade vyhadzovu aby si neskončila v drahom podnájme ved to je obyčajný vypočitavec a ked budeš mať naviac peniaze tak aj ked budeš s nim si odkladaj niečo pre pripad núdze aby si neostala bez penazi jasne tvoje peniaze investuješ do jeho majetku a ked nebudeš nič mať a budete mať hádku ti povie tak sa pozbieraj vezmi si veci a chod svojou cestou nikto ťa nedrži a čo potom ked by si nemala nič a načo spoločný účet nebud hlúpa nesuhlas čo ti povie že stači nám jedna karta a ty budeš bez karty a on rozhodovať o tvojich finánciach a budete mať deti bude ti vydeľovať na plienky, mlieko, potom ked pôjdeš do práce zasa pôjde tvoja výplata na jeho účet a nič z nej neuvidiš ber sa preč pokiaľ je čas pokiaľ nemate deti potom to bude ešte horšie bude ťa vydierať cez deti že ked odijdeš deti budu s nim to je manipulátor a taký sa nikdy nezmeni vždy bude iba horšie odijd kým je čas a zabezpeč sa po svojom či byt či dom či chata len aby to bolo len na tvoje meno a nie na jeho.

som_ponorka
22. dec 2019

No tak ten vzťah treba ozaj prehodnotiť? Už teraz ma aké vyhliadky? Keď budete na materskej, tak vás živiť nebude? Bude vám potom dávať presne peniaze iba na stravu alebo bude robiť nákupy on? Aby ste náhodou neminali jeho peniaze na seba a na nejaké somariny? Toto presne delenie výdavkov na polovicu mi pripadá hrozne u dvoch ľudí, čo chcú spolu žiť a mat spolu rodinu. To ze nechce dovoliť chatu, ktorú vy chcete už je len bonus

dilino
22. dec 2019

@leatithia len ho ľubiš tak načo chceš poradiť ked ho ľubiš oči sa ti otvoria ked minie tvoje peniaze ostaneš na ulici z holou riťou a potom si povieš ľubim ho spamätaj sa kým je čas

miku1
22. dec 2019

@dilino
@som_ponorka
@dilino Baby, ta tema bola zalozena 03/2018....

som_ponorka
22. dec 2019

@miku1 🤣 nevadí.... 🤣🤣

acrobaleno
22. dec 2019

A vieme ako to dopadlo? 😂
@miku1

dilino
22. dec 2019

tak ako si dopadla po po roku a 9 mesiacoch si s nim či už ste sa rozišli

dilino
22. dec 2019