icon

Bývanie u svokry

mamina123321
30. jún 2025

Ahojte baby, viem, že je tu veľa diskusii na túto tému ale píšem to sem asi aj preto aby som sa trochu vyrozprávala inak ma asi šľak trafí. S mužom sme sa prednedávnom vzali. Bývame so svokrovcami, bývala som tu už predtým ako sme sa vzali. Nebolo to každý deň ružové ale boli a sú aj pekne chvíle no teraz je to cele zle a ja som psychicky už strašne vyčerpaná. Svokra nie je najhoršia ale skratka je to osoba ktorá by chcela aby všetci fungovali tak ako ona chce. Keď urobíte niečo inak alebo neurobíte hneď tak je zle. Dokonca mám pocit že mi dáva vyžrať aj to keď niekam idem. Chodí okolo mňa zduta, ako vzduch, nebaví sa so mnou a veci podobne. Inokedy sa s ňou dá pokecať, zasmiať ale toto je častejšie ako to príjemné. Niekedy sotva odzdraví keď prídem domov. Keď je nejaký problém tak si ma muž zastane, nejde proti mne ale ona si z toho nič nerobí. Sťahovanie nepripadá do úvahy keďže dom je na manžela. Som z týchto situácii dosť vystresovaná, chodím bez nálady, vôbec sa netesim domov, mám chuť plakať, dokonca prestanem mať naladu keď ma prísť domov. Ako mám toto všetko zvládnuť? Ako mám proste fungovať s tým ako to je? Cítim sa tu úplne zbytočná, ako keby sem ani nepatrím, úplne nechcená, proste ako príťaž… poraďte ako to zvládate tie ktoré žijú so svokrou podobnej tej mojej…je nápomocná, proste nie je zlá ale tá jej povaha ma privádza do šialenstva, mám pocit že sa jedného dňa zbláznim alebo z toho ochoriem. Schudla som z tých stresov 10kg… je možné že si jedného dňa svokra vstúpi do svedomia?

Strana
z2
nika11103
30. jún 2025

Paneboze , žena . Prečítaj si to ešte raz po sebe a utekaj !!!!

balerina2025
30. jún 2025

@mamina123321 tak odist.

jaskolka
30. jún 2025

Prečo bývate u svokry?

mogaa
30. jún 2025

nie svokra sa nezmení a prečo aj? veď ty bývaš u nej, tak sa s mužom osamostatnite hoci aj do prenájmu....

4stanka4
30. jún 2025

@mamina123321 my sme bývali u svokrovcov 3 roky po svadbe (4-5 dní do týždňa som bývala na sluzobke) a jedine co ma držalo pri živote bolo to ze sa ideme sťahovať so svojho domu. Stále hovorím ze keby sme tam zostali už som bud v base alebo na psychiatrii.

dskjhfdlkdjhl
30. jún 2025

Svokra sa nezmeni, je zbytocne tam cakat. Treba si poriesit svoje byvanie.

nila0622
30. jún 2025

To sú snáď všetky svokry rovnaké? Stále to isté dookola.. NIKDY by som nebývala so svokrovcami ani s rodičmi, naozaj nikdy.. 🙂

rejka7
30. jún 2025

@mamina123321 "sťahovanie neprichádza do úvahy, dom je na manžela" prosím ťa, ty len nechaj toho " manžela" pri mamke a utekaj pokiaľ ešte vládzeš. Veď toto nie je život.

kamatopo
30. jún 2025

Toto obdivujem. Dom je manželov a mamu ma ako bremeno. Takže pokiaľ bude žiť, ty budeš u nej. Môže si ťa zastávať no nič to nezmení na jej pozícii. Daj si pozor aby vás to časom nerozdelilo. Lebo nech ste teraz ako koľvek pevni prídu deti a to bude iný level. V skratke, je tam rivalita a s tou ty nič neurobíš to je v nej a možno tak trošku aj v tebe. Chudák manžel... mi to pripomenulo film Kavej🤣.

rozculena
30. jún 2025

@mamina123321 dom bol na manžela už predtým,ako ste sa spoznali?Alebo až potom?
Svokra je na koni,lebo tebe tam nič nepatrí,a dala by som si velký pozor na to,aby som neinvestovala ani cent do cudzieho majetku.
Nech muž na teba prepíše pol domu a ver tomu,že svokra sklapne.
Ale neverím,že to urobí

gribka1
30. jún 2025

No a čo, že je jeho dom. Niekde je napísané, že nemôžete mať ďalšiu nehnuteľnost?

koniarova
30. jún 2025
@gribka1

No a čo, že je jeho dom. Niekde je napísané, že nemôžete mať ďalšiu nehnuteľnost?

@gribka1 presne tak. Dvaja pracujúci ľudia predsa musia byť schopní platiť aspoň prenájom.

sisska96
30. jún 2025

Však do podnájmu alebo zobrať hypotéku a kúpiť si niečo

glorikarebeka
30. jún 2025

Toto nedopadne dobre....a to nemáte deti lebo keď prídu to bude iný cirkus

7komorova
30. jún 2025

@mamina123321 my sme to mali podobne, isli sme byvat ku mojmu ocinovi - viac sukromia..

natalifatali
30. jún 2025

@mamina123321 nikdy by som nešla bývať ku svokre

deti95060810
30. jún 2025

svokra sa nezmení - to ani náhodou...
skôr by ste sa mali osamostatniť. napr. svokra na prízemí - vy na poschodí.
alebo svokre kúpiť garzónku - niekde blízko vás....

balerina2025
30. jún 2025
@deti95060810

svokra sa nezmení - to ani náhodou...
skôr by ste sa mali osamostatniť. napr. svokra na prízemí - vy na poschodí.
alebo svokre kúpiť garzónku - niekde blízko vás....

@deti95060810 tiez si myslim ze svokra sa nikdy nezmeni. stareho psa novym kuskom tazko naucis. svokry sa vedia dokonale pretvarovat ale maloktora necha dopustit na svojich synov

gabu_lienka
30. jún 2025

@mamina123321 prednedavnom ste sa vzali, a teraz si predstav, ze takto budes zit mozno aj dalsich 20 rokov (neviem teda kolko ma svokra rokov, ale predpokladam, ze cez 80 to nebude). To vam stoji za to? A co ked je dom na muza? Chodte byvat sami, pokial sa nechces zblaznit. Ked pridu deti, tak si bud ista, ze to bude este horsie.

balerina2025
30. jún 2025
@gabu_lienka

@mamina123321 prednedavnom ste sa vzali, a teraz si predstav, ze takto budes zit mozno aj dalsich 20 rokov (neviem teda kolko ma svokra rokov, ale predpokladam, ze cez 80 to nebude). To vam stoji za to? A co ked je dom na muza? Chodte byvat sami, pokial sa nechces zblaznit. Ked pridu deti, tak si bud ista, ze to bude este horsie.

@gabu_lienka suhlasim

pettom19
30. jún 2025

Ja som byvala so svokrou 3,5 roka, tiez sme boli tesne po svadbe. Svokor uz nezije, ale aj tak to povazujem za jedno z mojich najhorsich rozhodnuti v zivote. Druhykrat by som uz s tymto suzitim nesuhlasila. A to je moja svokra celkom fajn. Plus ja som do toho este otehotnela a 2 roky sme tam zili aj s dietatom. A hoci su nase vztahy fajn, dakujem celemu vesmiru, ze sme konecne prec.

alickapusinka
30. jún 2025

10 kg schudnuť stres rôzne choroby odíd kým si zdrava.Zblazniš sa ak nemate deti odíd lebo budeš chora s toho stresu.Muž keby bol rozumní tak zdediť mohol ale mala ste ísť bývať osobitne.A potom zdedene bud preda alebo si necha.Ale takto žiť roky v strese ved možno nebudeš môcť mať pre stres a zo stresu deti.Od stresu sú rôzne choroby.Ja by som dala podmienku bud pôjdeme bývať sami alebo sa odsťahuješ.Na čo chceš čakať že sa s toho všetkeho zblazniš a nedajbože že sa vám bude miešať do výchovy stratiš ako matak autoritu nič nebude dobre čo urobiš.Ja sa Ti čudujem že si si ho vzala mala si trvať na podmienke sa odsťahovať ešte pred svadbou alebo sa rozisť.Nechápem môžeš si zato aj sama ked si vedela aka je situácia a aj napriek tomu si si ho vzala ked si videla v akej situáci sa nachadzaš.Neboj prídu deti bude ešte horšie.Utekaj kým je ešte čas ak buud deti ešte to len bude veselo.

abbey1
30. jún 2025

@mamina123321 Píšeš, že si tam bývalá už pred svadbou. Vtedy bolo všetko zázračne iné? Prečo si s takýmto bývaním súhlasila a vzali ste sa? Nerozumiem.

ukgirls
30. jún 2025

a preco nejdete do podnajmu? preco sa 2ja dospely ludia nevedia postarat o vlastne byanie? 2 zeny a jedna domacnost nikdy nebudu fungovat ... dom je jej ..zariadila si ho, vie kde co ma a funguje ta a ty si tam prisla a ostala... to nikdy v zivote robiy dobrotu nebude.. ako by sa muz citil keby ste byvali u vasich? riesenie- osamostatnit sa

1ryba
Odpoveď bola odstránená
balerina2025
30. jún 2025

@mamina123321 a tato veta o tebe hovori za vsetko

''Sťahovanie nepripadá do úvahy keďže dom je na manžela. ''

domkakvet
30. jún 2025

@mamina123321 ja ti verim, ze pred svadbou to tak nebolo, ale svadbou ta chytili do pasce, tak svokra vystrcila rozky, ale tvoj manzel si uvedomuje, ze este nemate deti a ze este stale nie si cela v uplnej hrsti a potopena, ale pockaj co este len pride. Nechcem ta strasit, ale mamankovia su vsetci rovnaki a tvoj muz, ked ze chce byvat s mamickou taky bude, to je prve vystrazne znamenie. Ti maju zenu na sex a na deti a potom este len budes spominat na tieto krasne casy.

cukroska
30. jún 2025

@mamina123321 Musím to napísať takto. Lebo viem, že to určite bude tvoj prípad. Musíš čim skôr muža prehovoriť a odísť. Hoc aj do podnájmu.Lebo som si istá,že dobrovoľne nepôjde a budeš musieť aj zatlačíť.
Ak si chcete zachrániť manželstvo. Pretože vždy to zato stojí! A kým sú ešte v takom veku, že sa postarajú o seba. Neskôr ti nepôjde vôbec. Tomu ver! A nikdy to nebude tvoje úplne. Ani sa nenechaj oklamať sladkými rečami.
Nie všetky svokry sú zlé, ale radi sa starajúa, keď sú vo svojom ešte radšej. .Mojej mame svokra zničila život aj zdravie!

cukroska
30. jún 2025
@alickapusinka

10 kg schudnuť stres rôzne choroby odíd kým si zdrava.Zblazniš sa ak nemate deti odíd lebo budeš chora s toho stresu.Muž keby bol rozumní tak zdediť mohol ale mala ste ísť bývať osobitne.A potom zdedene bud preda alebo si necha.Ale takto žiť roky v strese ved možno nebudeš môcť mať pre stres a zo stresu deti.Od stresu sú rôzne choroby.Ja by som dala podmienku bud pôjdeme bývať sami alebo sa odsťahuješ.Na čo chceš čakať že sa s toho všetkeho zblazniš a nedajbože že sa vám bude miešať do výchovy stratiš ako matak autoritu nič nebude dobre čo urobiš.Ja sa Ti čudujem že si si ho vzala mala si trvať na podmienke sa odsťahovať ešte pred svadbou alebo sa rozisť.Nechápem môžeš si zato aj sama ked si vedela aka je situácia a aj napriek tomu si si ho vzala ked si videla v akej situáci sa nachadzaš.Neboj prídu deti bude ešte horšie.Utekaj kým je ešte čas ak buud deti ešte to len bude veselo.

@alickapusinka Áno úplne súhlasím!!! Radšej skôr ako nikdy..Alebo keď bude podlomené zdravie. A to ešte ani deti neprišli...

deninka233
30. jún 2025

Mám známeho, s manželkou sa prisťahovali k svokre (jej mame). Zomrel svokor, tak aby sama neostala.
Nuž po roku, manželka sa s ňou nonstop háda, nevlastná dcéra sa odsťahovala k otcovi a známy sa lieči u psychiatra.
Aby ste aj vy tak neostali! Majetky, a ani “aby sme boli za dobrých”, za to proste nestoja.

Strana
z2