Bývanie u svokry

18. júl 2022

Po svadbe sme začali bývať u svokry sú to cca 3 mesiace, čakám bábätko, no moja svokra je úplne neprístupná, strasne sa do mňa stará, chce aby som bola s nou, nič nerobí len sedi a ja za ňu všetko robím v 9tom mesiaci..
Plány na dom sú hotové ale začne sa až budúci rok 😪
Našla som nájom bytu za 400e, ist do toho ci radšej trpiet a setrit na dom?

mamamasama
18. júl 2022

Netrpieť, šetriť pomalšie je v tomto prípade na nezaplatenie

zmrzlinka2021
18. júl 2022

Do kelu, nemám na dom, kupujem byt.

petamich
18. júl 2022

a manzel si o tom co mysli?

autor
18. júl 2022

@zmrzlinka2021 to je nazor🤦‍♀️ ja nedam za byt 200 tisic a budem žiť medzi 2 stenami celý zivot🤦‍♀️ dom budeme mat svoj nový voňavý krásny... ja sa pýtam nato co by ostatní robili 😊

autor
18. júl 2022

@petamich on pracuje v zahraničí domov chodi po 10dnoch, rozhodnutie nechal na mne..

cacianka
18. júl 2022

@zmrzlinka2021 toto ani ja nechápem, prečo sa drvivá väčšina trasie na dom, keď nemaju kde bývať, kde priniesť dieťa, kde mu postaviť postieľku a kde nebude pindat svokra,svokor,švagriná,babka,
sused,strýko ujcina a ešte koňov brat....

melanta
18. júl 2022

Svokra sa do teba stará, ona sedí, ty tehotná pred pôrodom za ňu všetko robíš, muža máš v zahraničí. No ani náhodou by som so svokrou nebývala. To ozaj nevieš sama usúdiť, že toto nie je dobrá cesta? Ak nemáte peniaze na to, aby ste začali stavať dom už teraz a nie až za rok, tak asi ten dom tak skoro nebude. Ak by to bolo totiž na pol roka, oka, možno by sa dalo vydržať. Ale roky takto bývať, to nie.

galioska
18. júl 2022

ved docasne v byte vam bude super

petamich
18. júl 2022

uprimne a to sa ta nechcem dotknut, nechapem preco si na takyto setup vobec pristala na zaciatku - muz v zahranici a ty u jeho matky, ja mam vyborne vztahy so svokrovcami a nebyvala by som u nich ani s muzom, nie este bez neho 🤷‍♀️
a hovorime o rokoch, nie o dnoch

autor
18. júl 2022

@cacianka my na dom mame preco by sme nemali 🙃 len nemôžeme začať stavať ešte takže sa začne až budúci rok.
@melanta tam nejde o peniaze.. ale o jedno povolenie ktoré bude hotové až cez zimu..

belllinka
18. júl 2022

To sa budes stihat starat o deti, aj o barak a zahradu, ked mas muza v zahranici? 🤦‍♀️ Tak asi mate aj na podnajom, ked mate na stavanie baraku, co nie je lacna zalezitost.

autor
18. júl 2022

@petamich nebolo iné vychodisko, keďže ja som šetrný clovek a radšej odkladám na dom nechcela som ist do bytu tak som to skúsila pri nej ale asi radšej nie veru 🤦‍♀️

petamich
18. júl 2022

ak mas pocit, ze ak by sa s nou manzel porozpraval moze to pomoct, tak skus ak nie, sla by som asi do podnajmu, drzim paste!

mamamasama
18. júl 2022

My sme na tom boli ako vy. Naplánovaný dom, bábo na ceste. Svokra nepripadala do úvahy, dokonca ani moji rodičia. Chcela som mať s novorodencom pokoj. Šli sme do podnájmu, pri bábätku to bola perfektná voľba. Menej upratovania, pokoj, prvé dni som bola v byte prakticky nahá a o neporiadku ani nehovorím. Asi by som vraždila, ak by sa mi tam promenádovala svokra. Doteraz na ten byt v dobrom spomínam. Neváhaj.

mk22
18. júl 2022

To naozaj potrebuješ názory iných ludi, čo by robili?
Véd to je tvoj život, tvoja situácia, hádam vieš, ako Sa ty cítiš.. Rozhodneš sa podľa nickov tu na MK??
Keď sa niekde cítim zle, tak tam nezotrvam, zdvihnem zadok a odchádzam.. Urobím všetko preto, aby som sa cítila dobre.
Tak si na ten čas, kým sa postaví dom, nájdite byt.
Tu sa nejedná o čas, kým dostanete povolenie.. Počítaj plus čas kým sa postaví dom.. Je možno že už budeš čakať druhé dieťa.. O tri roky naor.
Vieš si predstaviť žiť so svojou dva, tri roky?
Ty musíš vedieť.. Nie ženy z konika😒

panelacikova
18. júl 2022

autorka, ak nejde o peniaze, choďte do nájmu, jednoznačne. ak chceš, počkaj ešte do pôrodu, ale ja by som nečakala. s dieťaťom si poradíš sama, neboj. choďte čím skôr, lebo keď sa narodí, tak ešte prevezme starostlivosť oň a to len bude: prečo plače? je pocikaný? málo papal, že? daj mu von aj fusak, fúka vietor..... a iné hlúposti. budeš v nervoch denne a neprospeje to ani tebe, ani dieťaťu. sama sa pretlčieš, neboj. dieťa bude potrebovať len mlieko a ty si uvaríš niečo jednoduché na 2-3 dni a budeš mať pokoj svätý. bežte preč.
@cacianka
@zmrzlinka2021 ale tak baby, zas.... možno naň proste majú, možno mali pozemok a dom ich vyjde lacnejšie, to nie je podstatné. podstatné je to, že ak sú prachy, nech beží do podnájmu 🙂

svetlonos
18. júl 2022

Najom. Pre mna by to nebolo. Ten prvy rok s babom je taky krasny ale aj niekedy narocny. A nechat si ho svokrou ci inymi kazit je blbost. To iz nevratis ako dodzubsnu dobolenku, ze pojdes na inu a hotovo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0kristina0
18. júl 2022

Ja sa ta spytam, naco ste si robili dieta skor ako ste si postavili dom? Teraz je neskoro vyplakavat, bud to trp minimalne este dva roky alebo sa odstahujte.

panelacikova
18. júl 2022

@0kristina0 prepáč, ja mám ale pocit, že čo tvoja rada, to perla 😀 autorka jasne píše: peniaze nie sú problém. problém je čas (kedy začnú stavať). nájom nie je problém po finančnej stránke. je už len na nej, ako sa rozhodne, muž to necháva na ňu, zarába v zahraničí, čiže je doma tak 4 dni v mesiaci nanajvýš (myslím si). pýtala sa: ísť do nájmu alebo ostať u svokry, kým postavíme dom?
tvoja odpoveď? načo ste si robili dieťa skôr ako ste si postavili dom?
veľmi inteligentná odpoveď vzhľadom k tomu, že autorka nemá problém s tým, že je tehotná, ale s tým, že svokra, aj keby autorka tehotná nebola, vysedáva, asi chce kecať alebo neviem a autorka ak chce, aby bolo, robí aj za ňu. to, že je zároveň tehotná, je už len čerešnička na torte.

cubo2
18. júl 2022

Jednoznacne do najmu, ano, bude vas to stat celkom slusne peniaze (uvedom si, ze ked nabuduci rok zacnete stavat, tak v tom najme budes najmenej 3 roky, kym dokoncite, a ked vam dojdu peniaze pred dokoncenim, tak aj dlhsie), ale budes mat pokoj a sukromie, co je na nezaplatenie.

Pisem ti to preto, lebo my to robime tak isto. Dom tesne pred dokoncenim, dva roky byvame v najme (ale za 700 mesacne, nie 400), dcera ma rok. Napriek tomu, ze to stalo dost penazi, to rozhodne stalo za to - obdobie po narodeni dietata je citliva doba a neviem si predstavit svokru, ktora kazdy den rype a stara sa do nasej rodiny..

autor
18. júl 2022

@0kristina0 toto sú s prepáčením take sprosté otázky naco ste si robili dieťa. WAU to je otazka🙃 preto lebo sme chceli 🙃

autor
18. júl 2022

@panelacikova veru presne tak ako píšeš 😊 nie nie muž je častejšie doma 😊 teraz posledný mesiac chodi na 10dni😊 ale inak kazde 4 dni je doma 😊

rhodesian
18. júl 2022

Utekaj do nájmu čo ti nohy stačia 🙈 bývať so svokrou je priama cesta k rozchodu 🙈

autor
18. júl 2022

@rhodesian haha akurát včera mi to chlap hovoril ze ma hroznú mamu😄

mondolina
18. júl 2022

hrozná mama a haha?
🤦‍♀️
ale jej strecha nad hlavou ti teraz vyhovuje, že?

nikyball
18. júl 2022

tak preco si sa k nej nasackovala a neriesila hned byt? alebo garzonku kedze tam budes cele dni aj tak sama?
peniaze pre teba nie su problem, stravovat sa budes rovnako tak to budu max 3 stovky navyse

rhodesian
18. júl 2022

Autorka, aj môj to hovoril.
Ale vadíme sa my, pravdepodobne aj pôjdeme od seba. Ale s ňou je stále "mamánek" ktorý sa len usmieva a drží hubu aby sa náhodou mamička nenahnevala.
Veľký pozor na toto 🙈

zuzinka888
18. júl 2022

@belllinka ja mam 4 deti zahradu a dom. Muza v zahranici a stiham uplna pohoda.este aj psa a brigadu. Ak nieje leniva mrochta tak to da. To je uz len roboty raz za tyzden pokosit. Ved na zahrade nemusi mat pole s mrkvov.

rhodesian
18. júl 2022

Autorka : a to ešte podotýkam že my s nou ani nežijeme, ona chodí len na neohlasene návštevy kedy sa jej zachce. Vykrikovať pod okná, vyklopkavat a vykrikovať pri dverách. 🙈