icon

Bývanie u svokry

18. júl 2022

Po svadbe sme začali bývať u svokry sú to cca 3 mesiace, čakám bábätko, no moja svokra je úplne neprístupná, strasne sa do mňa stará, chce aby som bola s nou, nič nerobí len sedi a ja za ňu všetko robím v 9tom mesiaci..
Plány na dom sú hotové ale začne sa až budúci rok 😪
Našla som nájom bytu za 400e, ist do toho ci radšej trpiet a setrit na dom?

autor
18. júl 2022

@cubo2 ja nehovorím ze postavíme my ale sestra postavila, áno ale ploty nám nesúria to sa nebojte, pozemok sa predeli a jedna časť bude ešte pre dieta ak budu chcieť bývať pri nas 😊

katkami123
18. júl 2022

@zmrzlinka2021 v dnešnej dobe sa stavaju už iba pasívne domy, náklady sú v porovnani s typom minimálne. 😀 vyhrieva ti tepelne čerpadlo a na ruch si das solárne články a veternú elektráreň a v zime si mozes dom vypeckovať aj na 26 stupňov.

autor
18. júl 2022

@melanta ďalšia múdra. My mame nakúpeny materiál na hrubú stavbu🤦‍♀️🤦‍♀️ nebudem hovorit koľko nám ostalo ale ostalo nám ešte dosť nato aby sme sa nasťahovali, jasne ze za 120tisic nebudem mat všetko ale do nastavovania nám to stačiť bude😊

cubo2
18. júl 2022

@melanta ano, a to este som sa chcel spytat, ze kedy jej ho ten sikovny manzel chce stavat, ked na 10 dni pravidelne odchadza do zahranicia..

katkami123
18. júl 2022

@melanta dá sa za 120 ale nejaký maly montovaný bungalov, na tehlu môže zabudnúť.

autor
18. júl 2022

@cubo2 🤦‍♀️🤦‍♀️ môj manžel vlastní firmu, pol roka ostane doma keď začne stavat 😊 môže si to dovoliť a potom bude chodiť každé 4 dni domov ako doteraz, písala som ze posledný mesiac chodi na 10 dni ale vrsti sa to do starých koľají, vy ľudia ste neskutočne nedoprajny a musíte komentovať každú sprostost

karhu
18. júl 2022

🙄
ja som po VS sla pracovat do zahranicia, a ked sa dalo kupili sme si s manzelom byt, a dieta sme si naplanovali uz do svojho
obe moje sestry sli k svokram a tam cakali na postavenie svojich domov, zo spoluzitia so svokrami maju teraz uz velke zdravotne problemy...obom som poradila ist do svojho, nepocuvli..
baby ti tu radia, je tu xy diskusii na tuto temu, no co uz..mudry sa pouci na chybe ineho, hlupak na vlastnych a ani to nie vzdy pomoze

cubo2
18. júl 2022

Autorka, kolko myslis, ze este budete potrebovat penazi, v pomere k hrubej stavbe, na dokoncenie do nastanovania? Myslim, tak ze, hruba stavba stala X penazi, kolko este budes potrebovat, si myslis, na dokoncenie? Polku? Priblizne rovnako? Alebo viac?

autor
18. júl 2022

@cubo2 podľa nášho štandardu co tam chceme mať a vybavenia 2 krát viac.

autor
18. júl 2022

@cubo2 mozno aj viac. 😊

lenka1993
18. júl 2022

Ale veď ty máš na všetko riešenie. Vôbec si si neprišla pre radu. Dom máte postavený za rok a pol. Hnusná zlá ho svokra aaaale radšej budeš bývať s ňou a odkladať € na účet ako byt samostatná. Ja som odišla od rodičov keď som mala 19! Hneď po maturite. Áno bývala som cely život v byte a byvam v ňom doteraz. Kým sme stavali chatu tiež som bývala v byte. Teraz mame krásny priestranný 3 izbak v ktorom sme v zime a chatu v ktorej sme v lete. Nikdy som neoxidovala rodičom ani svokrovcom na krku. Neznášam takéto priživovanie sa. Tak pobaľ tasky a hybaj do nájmu keď je to take easy.

autor
18. júl 2022

@cubo2 ja nehovorím ze ja musím postaviť dom za 120tisic, v tom sa uskromnovat určite nebudeme co sa týka nášho bývania, ja pracujem s domu budem tam stále, potrebujem prostredie kde sa cítim dobre.. mne vážne nejde o to riesit koľko to vyjde ja som chcela len radu od ludi ktorý boli na tom podobne ako ja🤦‍♀️🤦‍♀️ ci to zvládali sami alebo ako takže tak.

katkami123
18. júl 2022

Tak ak materiál mate, muž ti ostane stavať, do toho je normálne, ze sa vždy prizvú 3-4 brigádnici na výpomoc a hrubá stavba ide rýchlo. Len potom zas prečkať zimu a vo vnútri sú piplačky s omietkami, kachlickami arď, to sa potom už vlečie.

Z môjho pohladu je psychické zdravie dôležitejšie. Keď ta už teraz posiela tehotnú drevo rúbať, počkaj aké peklo ťa čaká, keď sa dieťa narodí, aby si ho 2- mesačne nenašla s rezňom a klobásou v ruke, lebo však aj ona tak dávala.

cubo2
18. júl 2022

Zatial mate nakupeny material. To je co presne? Kamion tehly?

autor
18. júl 2022

@cubo2 všetko na hrubú stavbu, pre vás nemusí byť potrebné všetko vedieť co mame 😊 opakujem všetko k výstavbe hrubej stavby 😊

hermiona12
18. júl 2022

Tak radšej choďte bývať preč, tie 400 euro nie stoja za to že by vám svokra zničila zdravie. Teraz máte to zle, a čo bude keď bude babatko? Verte mi , sprosté rady a poznámky nepotrebujete . Budete len frustrovaná a nervózna a toto si dieťa naozaj nepraje.

autor
18. júl 2022

@hermiona12 áno asi mate pravdu všetci čo toto tvrdia, dnes poviem manzelovi, už teraz som dosť zle psychicky natom s nej

katkami123
18. júl 2022

Už sa to tu uvrháva a akosi sa tu viac rieši vaša stavba 😂😂😂

Ešte milá autorka, ty si tu taký milý ukaz na MK, kde v každej téme zatne vždy retardovana otázka - načo ste si robili dieťa? Načo ste si robili druhé dieťa? Atď., keby si tu občas prispela do podobnej diskusie, kde ty pochádzaš zo 7 deti, tvoj muž z 5-tich, napriek tomu máte fakt obrovský pozemok, ktorý ste dostali do daru, muž ma firmu, ty si vš vzdelaná a nie je to žiadna apokalypsa mat teda viac ako 1 dieťa, žiaden samorost z neho nevyrastie a dokonca dostanete ešte aj pekný štart do života od rodičov, ktorý nedaju často krát ani tí s tým 1 dieťaťom.

lopka1313
18. júl 2022

Autorka, kde si byvala do svadby? Preco si sla po svadbe ku svokre a neostala kde si bola, ked je manzel aj tak prec? Ved Ty si nemusela po svadbe fakt nic menit, ked aj tak bude manzel tiez skor navsteva...
Inak, to s tou "zatuchnutou bytovkou" si odpusti, ver mi, ze vela ludi v tych bytovkach byva, vacsina z nich nie je zatuchnuta a ludia su tam aj fakt spokojni... Zila som v dome aj v bytoch - dokonca aj v panelaku aj v novostavbe a na "zatuchnutost" alebo ine nevyhody bytu sa nemozem stazovat v ziadnom pripade...

cubo2
18. júl 2022

autorka - je nemozne, ze mate VSETKO nakupene na hrubu stavbu, zacial co stavba sa este ani len nezacala. Nechces konkretizovat ze co, ved dobre, ale z tejto sladkej nevedomosti, ze mate vsetko ta zaiste vytrhne realita. Ale ved dobre, drzim palce k uspesnemu stavaniu domu a odporucam ti trochu pokory, aby si prestala byt arogantna a rozpravat o inych ludoch so zdvihnutym pohladom, ze hniju v zatuchnutych panelakoch.

autor
18. júl 2022

@cubo2 je to mozne. To že si to nemal ty tak neznamená ze to nemôžu mať ostatný.

lentak1223
18. júl 2022

Ahoj, my prestavujeme dom na kompletku. Dve staršie deti a bábo bolo na ceste. Mesiac pred pôrodom sme šli do nájmu, prestavba vychádza na 9 mesiacov...Keď ti to nevyhovuje, choď do nájmu, s bábom mať kľud, ak financie nie sú problém. A dávame to v pohode aj s vozením škološkôlko povinných detí🙂Manžel je tiež často preč. A inak normálne sa dá zvládnuť dom aj deti, aj záhrada aj keď si často sama😉

hermiona12
18. júl 2022

A riešte to čím skôr, v žiadnom prípade nedajte sa prehovoriť , k lepšiemu sa to určite nezmení.

yna1
18. júl 2022

radsej na cas do bytu a postupne dom ako takto cakat a trpiet a neviem co. Neviem si to predstavit zeby som byvala u svokrovcov a muz chodil na niekolko dni prec. Akoze mame v pohode vztahy, ale toto ma vplyv aj na vztah teba a tvojho muza.

kvetinka75
18. júl 2022

ale tak sa potom nesťažuj. Si tehotná, nemáš teraz kde bývať a ešte sa aj sťažuješ na svokru. Bývaš u nej. To si uvedom. Aká je , taká je . Ty buď pôjdeš inde alebo to budeš trpieť. Možno ani ona nie je nadšená tvojou prítomnosťou. Vidím, že máš odpoveď na všetko. Tak si mohla vedieť, ako to bude, keď budete bývať spolu

alex49
18. júl 2022

trpíš už terraz, predstav si ako budeš trpieť po narodení bábetka a nejaký rok a pol kým dostaviate... zbal sa a chod do nájmu, chlap to pár dní s tebou vydrží aj v jednoizbovom byte

mandzula
18. júl 2022

@autor Urcite odid. Potrebujes pohodu a vase dieta tiez. Dom raz dostaviate (mne je na rozdiel od inych jedno, kedy a za kolko), no skody na psychike mozu byt nezvratne.

petkavka
18. júl 2022

@cacianka - no mozno preto, lebo drtiva vacsina nedostane od rodicov byt, alebo 3 mega na zaciatok. Ja samozrejme neuznavam spolocne byvanie. Na druhej strane, na zaciatok to moze fungovat. Vzdy lepsie ako ist s dietatom do podnajmu a z toho sa uz tazko bezna mlada rodina vyhrabe :/

danica2711
18. júl 2022

z pôvodného akého-takého súcitu s autorkou som po prečítaní zopár jej arogantných a premúdrelých odpovedí prešla "na temnú stranu" - že sa tej svokre možno ani až tak nečudujem...

evica17
18. júl 2022

@danica2711 tiež s tebou súhlasím. Asi ju chce svokra výstavy z tade a mať pokoj.
Keby nebola dostala od rodičov pozemok,peniaze, tak by buď bývala v dome pri svokre/mame alebo v zaprdenom byte. Sama sa k ničomu nepricinila a zhadzuje tu ostatných a tvári sa akoby si sám na všetko zarobila