icon

Bývanie v dome, ktorý je napísaný iba na manžela

symoneta
2. jún 2016

Prosím, poradí mi niekto? Po svadbe by sme mali ísť bývať do staršieho domu, z ktorého budúci manžel vyplatil súrodencov. Napísaný je na neho? Ale čo ja? Samozrejme nechcem, čo mi nepatrí, ale neskôr by som financovala úpravy,zarábam viac, vkladala financie a keby sa niečo medzi nami stalo, nemala by som kam s deťmi ísť. Môj bratranec takto dopadol, priženil sa do domu k manželke a keď došlo k rozvodu, nedostal nič, hoci do domu vložil dosť peňazí. U ženy môže byť situácia ešte ťažšia,lebo si berie deti a nemá kam ísť.

maria1989
2. jún 2016

@charlie1980 a hlavne, hlavne keby fungovala vymožiteľnosť práva. Ale nie za 10-20 rokov.

natalym
2. jún 2016

@maria1989 Vymožiteľnosť práva existuje. Záleží akého máš advokáta.

emilia25
2. jún 2016

@trdelnik234 a hebrejcinu sa ucil asi tak ze si na kazetu nahral slovicka a pustal si v noci pasku.este aj dnes mi sem tam zahebrejcinuje aloe etcha sice som uz zabudla co to znamena.

maria1989
2. jún 2016

@natalym 😀 😀 😀 nie vždy. Stačí taký osobný bankrot 😉 a ten, ktorému sa dlžia peniaze je v r**i. Alebo taká s.r.o., ktorá ručí do výšky základného imania. Atď atď.

natalym
2. jún 2016
mima4
2. jún 2016

@maria1989

socialne davky su cisto len politicke rozhodnutie.

pretoze bez nich by sa radikalne zvysila kriminalita, nepokoje... ludia co nemaju uz co jest, nemaju co stratit... cize zabezpecit minimalnu hranicu prezitia ma hlavne politicky kontext....

vela ludi narieka co sa tyka nasho sociálneho systemu, ale je tu ina moznost, a to minimalizovat dane/odvody, fakt len na zakladny chod statu a "vsetko si plat" 😉

ludia su zvyknuty na socializmus, ked ides na vysetrenie a nemusis calovat stovky ci tisice eur... sice ta vysetria o polrok ale vysetria 😀

mima4
2. jún 2016

@charlie1980 no vladu si zvolili ludia 😀 a o styri roky ju mozu zvrhntu, ale zda sa ze nebude vola

charlie1980
2. jún 2016

Veru, baby.....ako Fakt....ja som sa vratila na SK po 10r, no pripadam si ako Alica v krajine zazrakov. Tu je tak strasne vela nedostatkov, bordelu, ze to je des. A to Este stale po 25r. Je toto vobec mozne ? Tu sa nikto neboji nicoho, jeden velky bordel.

maria1989
2. jún 2016

@mima4 to mi je jasné. Bývam v KE, neďaleko L9. 😀 😠 🙄

charlie1980
2. jún 2016

@mima4 Ze vladu 😂😂😂 Vlada je akoze Kollar napr ? 😂 No nestihala som sa divit, Co za vladu to stvorili 😂

mima4
2. jún 2016

@charlie1980 Bohuzial mas pravdu ☹ .. slovenska mentalita je priserna... este aj "pohostinost" je v realite "aby videli, na co mame"

natalym
2. jún 2016

@charlie1980 A koho tam mali dať?

mima4
2. jún 2016

@charlie1980

pozri sa na tunajsie "ladies" 😉 čo tu vzyvali kolara, potom dalsie dámy, čo chválili kotlebu...

no zasluzime si mat sa dobre???!!!! 😀 😀 😀

podla mna este nie!!! tato generacia tupohlav musi vymriet... inu moznost nevidim 😀 😀 😎

charlie1980
2. jún 2016

@mima4 😂😂😂

jajka257
2. jún 2016

@mysga joioooj, tak pod machrovat do BA. Tu ani s mojim platom nemam sancu a to mam dvojnasobny ako ty. Apropo, aj ja mam vela majetku, zdedeneho pred svadbou a manzel nie je na LV, ale vynosy z majetku miname spolocne a ak so mnou vdrzi do smrti, tak ho zdedi. Ale pri rozvode ho vyplacat nebudem z mozolov mojich predkov a ani by som na to nemala, aby som ho vyplatila😂😂😂

charlie1980
2. jún 2016

@natalym Tak ja neviem, Ale su moznosti, kedze som tu nezila, Ale staci Kollarova pofiderna minulost (jeho okruh priatelov) po prevrate....toto ma byt niekto prosperujuci pre nas stat ? No ja neviem teda😄 Ako, mne nevadi, ze ma 12 nemanzelskych deti, ked ich dokaze uzivit, ale cim sa teda inak preslavil/zviditelnil Kollar napr. Co vystudoval, Comu sa venoval ? Fun radiu a pofidernym ludom? Tento clovek Co tam ma Co hladat ?

maciatkolulu
2. jún 2016

@sono2 a preco by automaticky mal byt moj nadobudnuty majetok mojho manzela, dakujem vsetky svatym, ze bol byt moj a nebola som strelena a nenapisala som polku na byvaleho....Pocuvala som svoju staru mamu, ktora mi mimochodom prispela na byvanie. teraz je tiez dom iba moj a zijeme si absolutne ok. Nebudem predsa ja chciet nieco co nebolo moje, moje su az veci nadobudnute pocas manzestva a ked spolu investujeme, tak mam od toho doklady a je to, ak sa nedohodnu pri rozvode manzelia, tak sa urci sudny znalec a je vec vyriesena, ale majetok nadobudnuty pred manzelstvom nie je spolocny a preto je nefer chciet ho mat na seba, teda pokial jedna strana chce, ok, nech prepise, ale narokovat si, to nie. ALe to je moj nazor a ja sa ho drzim. Ty by si napisala polovicu na muza, ked ti dajme tomu tvoji rodicia darovali dom? Riskovala by si, ze v pripade rozvodu, darujes dajme tomu byvalemu a jeho novej zene polovicu domu tvojich rodicov, resp.tvojho rodneho domu? No ja nie a pozeram sa na to aj z pohladu muza....

6mia6
2. jún 2016

@maciatkolulu je to mozno blbe ale ja zas rozlisujem ci ma nieco chlap alebo baba. Nechce sa mi to rozpisovať... pointa je v tom ze zenu chlap vykopne vacsinou uz aj s detmi a chlap sa vie o seba postarat aj sam ked ho vykopne baba.

sono2
2. jún 2016

@maciatkolulu ja som už napísala. Reagujem na zakladateľku. Neriesime muža. Už to nechaj tak

maciatkolulu
2. jún 2016

@6mia6 tak ja sa zase na to pozeram ako matka syna 😉 preco by som ja mala darovat moj dom nejakej zenskej, ktora moze mojho syna vykopnut z mojho vlastneho domu, aj to sa stava... Takze nech si kazdy hrabe na svojom piesocku a bude to spravodlive.

sono2
2. jún 2016

@maciatkolulu my máme všetko spoločne od prvého bozku. Aj dlhy čo mal muž za slobodna. Ja som už trikrát písala žeby som u nikoho nežila. Muselo by sa to vyriešiť nejako. Odkladať si bloky atď mhm. Proste za mňa nie. Preto aj zakladateľku chápem, že má obavu.

mojkamojka
2. jún 2016

Vsetky co tu pisete co bude zena robit bez strechy nad hlavou s detmi... Tej zene niekto drzal pistol pri hlave, ze si do svadby nemoze nic nadobudnut? Mala +- take iste moznosti ako chlap. Za predpokladu, ze sa beru dvaja v priblizne rovnakom veku. Jasne, ak je medzi manzelmi rozdiel 20 rokov tak rovnaku startovaciu ciaru nemali. Ale toto je skor ovela mensie % parov. Takze aj zena si mohla nadobudnut svoje. Tie co pisu, ze muz ju ma napisat svadbou automaticky na LV su zvycejne tie, co maju holy zadok. Len blba majetna zena da bez akehokolvek pricinenia napisat na LV nemajetneho muza.

mima4
2. jún 2016

@maciatkolulu
čo je nefer?

nefer je aj to, ze zeny sa tu vzdavaju kariery kvôli rodine, muz si robi karieru, chodi z prace o siedmej-osmej vecer, je upljne inde ako zena profesne a zena sa neraz rozhoduje pre slabsiu pracovnu poziciu aby poskytla starostlivost o domacnost a deti NAMIESTO MUZA a umoznila robit karieru muzovi.

toto je nefer, ale deje sa to..inak by neboli deti 😉

mima4
2. jún 2016

@mojkamojka
no ja neviem, ja som sa vydavala asi s 1000 eckami na ucte, hned zo skoly... to bol cely moj "majland"... studovala som, bola som rada, ze som mala vôbec na vifonky a iny šuvix... lebo na viac som nemala...

pokial nemas "pomoc" rodicov/starych rodicov, ci nevyhras peniaze v loterii, ci si nenadabes zbohatlíka.... ci sa nebudes vydavat v 35+, nemas sancu nieco nadobudnut....

mysga
2. jún 2016

@jajka257 veď ja som hneď napísala, že v BA by som si mohla trhnúť nohou, nechápem, prečo je taký tŕň v oku to, že nehnutelnosti sú po slovensku aj lacnejšie :D

maciatkolulu
2. jún 2016

@mima4 ale ved tu hovorime predsa o zaciatku manzelstva, presne ako tu bolo spominane, aj zena si mohla nadobudnut majetok, potom, ked je zena uz nefer doma a nerobi karieru, uz maju spolocny majetok, uz rozumies, je nefer, ziadat od muza JEHO majetok, tak isto ako by to bolo nefer od zeny, nadobudli spolu je to ich, nadobudol kazdy sam, je kazdeho majetok, to co nadobudol.
Takze nerozumiem vobec tvojmu prispevku, prepac.Pretoze ked je uz zena obmedzena detmi, tak uz su manzelia, maju spolocny majetok a ten chlap si asi gule v praci neskrabe, ako sorry za prirovnanie, ale uz mi lezie na nervy robit zo zien - matiek, samaritanky, ved moze vyuzit jaslicky a hor sa do kariery a nie sedkat domenka tri roky a plakat, ze kariera fuc. A este dopredu rozmyslat ako ziskat muzov majetok po rodicokch, to je nefer podla mna.

p_z
2. jún 2016

@charlie1980
Len takú faktickú...
Vláda nie je "akože Kollár." Vládu tvoria SMER, SNS, MOST-HID a SIET.
Kollár a jeho crew sa vyvaluje v NR SR.

luciferkax
2. jún 2016

ak dom získa a prepíše na seba po uzavretí manželstva, tak stále máš nárok na polovicu :D :D

jajka257
2. jún 2016

@maciatkolulu hmmm, a tvoja nevesta bude pre teba co? Chodiaca maternica? Ona a tvoje vnucata nemaju narok na nic? Ja som sa kvoli rodine vzdala kariery, mam pracu, kde zarabam menej ako manzel, fungujem doma hlavne ja a toto sa nepocita? To ako zena musi a chlap si zoberie smotanu....

emilia25
2. jún 2016

@mima4 dnes uz vela zien davaju prednost kariere pred rodinou.a ked zistia ze tik tak bio hodiny utekuju zrazu si spomenu no uz mnoho krat neskoro prirodzenou cestou.