icon

Bývanie v dome, ktorý je napísaný iba na manžela

symoneta
2. jún 2016

Prosím, poradí mi niekto? Po svadbe by sme mali ísť bývať do staršieho domu, z ktorého budúci manžel vyplatil súrodencov. Napísaný je na neho? Ale čo ja? Samozrejme nechcem, čo mi nepatrí, ale neskôr by som financovala úpravy,zarábam viac, vkladala financie a keby sa niečo medzi nami stalo, nemala by som kam s deťmi ísť. Môj bratranec takto dopadol, priženil sa do domu k manželke a keď došlo k rozvodu, nedostal nič, hoci do domu vložil dosť peňazí. U ženy môže byť situácia ešte ťažšia,lebo si berie deti a nemá kam ísť.

maciatkolulu
2. jún 2016

@jajka257 tak moje vnucata budu mat po mojom synovi predsa.... A to co si s nevestou nadobnu spolu je ich - jednoduche

sono2
2. jún 2016

Mne napríklad mama dala milión na kúpu nášho bytu a nikako som si to neošetrila. Proste za nášho vsťahu či takého alebo manželského je všetko spoločne.

jajka257
2. jún 2016

@maciatkolulu hmmm a ked si tvoj syn najde inu a byvalku aj s detmi vykopne na ulicu, co potom? Deti budu cakat, kym zdedia a do vtedy budu v azylaku? Ci ako?

maciatkolulu
2. jún 2016

@jajka257 len taky priklad, moj priklad co som zazila
Byt moj, rozviedla som sa a je iba moj, darovala mi ho moja rodina, kebyze prepisem polovicu na mojho vtedajsieho muza, tak som v uplnych srackach a to s dvoma detmi, na vyplatenie by som nemala, takze by sa byt predal a mne by ostalo, tak akurat mozno na garzonecku v nejakej desnej stvrti a moj ex by si mastil so svojou novou laskou brusko. Ako sorry nie. A tak isto ma chlap pravo na svoj majetok.

jajka257
2. jún 2016

@sono2 aj ja som doniesla cca milion, manzel nic a predstav si, moja svokra pobehovala s predmanzelskou zmluvou, aby som ho chudacika neobrala😂😂 mozno o tie yrenku😂😂😂 my tiez mame okrem mojho deficstva vsetko spolocne.

mima4
2. jún 2016

@maciatkolulu
myslim, ze ma nechapes. Zena skonci skolu dajme tomu v 25, vydava sa v 27. Zo slovenských prijmoch nadobudnut majetok, a iba pri jednom plate za taky kratky cas je nemozne pokial nededis, nemas to ako dar a podobne.

Zena v manzelstve obetuvava tuto svoju stranku (karieru a podobne), za co ju spolocnost este viac ponizuje a devastuje jej prinos do rodiny, ktory podla sucasneho myslenia je de facto ziadny...

pokial nemas za sebou aspon 10-15 rokov prace, ze ta pomaly zivia rodicia, nemas sancu nadobudnut majetok pri sucasnych prijmoch..

ja kebyze zdedim, nemam problem polku dat na muza, vôbec to nepovazujem za problem.

maciatkolulu
2. jún 2016

@jajka257 tak podla mna snad nadobudnu majetok pocas zivota a to ako vsetky zenu su nemajetne chudery, ci ako? Lebo ja teda mam a aj som zarabala, ale ked doleziem s holou ritkou, tak neziadam zabezpecenie a neohanam sa iba detmi podla mna. Predsa nikto len tak zenu z domu nevyhodi a inak ti financne zabezpecenejsi si to osetria aj pocas manzelstva 😀 vsetko je fiermne a je to. Takze za mna mozeme pokojne zit v dome dajme tomu manzela a lubime sa nie, ze si dupkam, ze chcem polovicu. Ja by som to nerobila, pretoze by som nechcela, aby to robila aj druha strana.

mima4
2. jún 2016

@maciatkolulu
ale ty pises z pozicie ze mas majetok. Vezmi si vydas sa, ides byvat k muzovi, porodis tri deti a kopne ta do riti, co potom?

sono2
2. jún 2016

@jajka257 ak si na Slovensku taká zmluva sa nedá uzavrieť. Niesu na to zákony.

worker_falcon
2. jún 2016

@maciatkolulu presne o tomto to tu je, vždy sa hľadí na práva ženy. na to, aby ona z toho vyšla lepšie. česť výnimkám.
Ako sa výstižne hovorí: čo je tvoje, je aj moje. a čo je moje, do toho ťa nič 😀

maciatkolulu
2. jún 2016

@mima4 tak je zena v prdeli...Ale rovnako by som bola v prdeli ja, kebyze napisem polovicu svojho...

maciatkolulu
2. jún 2016

@mima4 a ako som pisala ti prachatejsi, to maju dost slusne poistene....

jajka257
2. jún 2016

@maciatkolulu chi😃 ja som nedosla s holou ritkou😃

maciatkolulu
2. jún 2016

@jajka257 vsak ja netvrdim 😀

maciatkolulu
2. jún 2016

@worker_falcon tak su aj chlapi svine, ale v takzchto pripadoch su skor podla mna 😉 😉 vychcane zeny sikovnejsie. Podla mna je to spravodlive, ked je raz nieco moje a nadobudnute pred manzelstvom, je to moje a nenalieham na prepise, ale ked ta druha strana chce dobrovolne prepisat polovicu, tak ok, ale nebudem si nieco nasilu ziadat, som tvoja zena, tak je to moje, no nie je. A nam to vztah nijako nenarusa, zijeme si pokojne a ja viem, ze keby sa cokolvek stalo sme ok. Je mi luto zien, co sa obetuju a sedia doma, kaslu na karieru a chlap ich kopne do zadku a vyrazi, ale su aj chlapi co sa nechaju osklbat a zenska je svina, len sa o tom az tak velmi nerozprava.

worker_falcon
2. jún 2016

@maciatkolulu žeby ženy niekedy ošklbali chlapa o veľkú časť majetku? kdežeeee, to nemôže byť pravda 😀 😀 😀 😀 😀 To možno niekedy dávno boli také vychcané.

sono2
2. jún 2016

@maciatkolulu bože to opakuješ dookola. Máš zlú skúsenosť tak presadzuješ svoj názor. Mima ti dobre položila otázku. Prídeš bývať k mužovi porodíš 3 deti, muž má firmu čiže nerobíš alebo robíš u neho a po 8 rokoch ho prestaneš baviť čo by si teda robila? Dovtedy by ťa pozmaznaval dovolenky, vsetko, mala by si pocit, že môžeš všetko a zrazu ze odchod nezajem mam inú viac ma nebavíš.

emilia25
2. jún 2016

@maciatkolulu hej minule som pozerala sudnu sien a tiez tam bol pripad ze zena od muza ziadala prepisat byt na nu cely a este aj peniaze lebo ze to nebude stacit na vyplatenie hypo.su veru niektore zeny vyscane ze az.ale po vecsine su to chlapy.a jedno im je ako deti uzivy on si alimenty zaplati a vyse ho nehne.ale to ze zena ked dieta ochorie musi s nim zostat doma na ocr ked je sama a nema jej kto pomoct postrazit a co urobi zamestnavatel vyhodi ju.a muz si proste uziva slobody bez detnosti.ako za slobodna.

maciatkolulu
2. jún 2016

@sono2 ja som jej odpovedala, ze by bola v riti, ale tak snad aspon trochu tusim koho si beriem a znova pisem nebudem si narokovat na JEHO majetok, ale teda po 8.rokoch sa nejaky ten spolocny majetok najde, ale ako som opat pisala, takyto, co ma prachy si vsetko da na firmu a zena,ktora si berie takeho s tym musi aj ratat. Ja som pisala, ze chvalabohu mam dobru skusenost a majetok svoj a mojej rodiny som si ochranila a predpokladam, ze aj muz si chce svoj majetok chranit. Podla mna aj muz ma pravo sa bat, ze ho zena osklbe...

sono2
2. jún 2016

@maciatkolulu keby každý fungoval podľa tvojej schémy Neni problém. Lenže Neni to len tak že každá môže alebo má na kariéru. Proste Neni to dobre. Manžel aj manželka má mať pocit, že je u seba. Druhá vec, keď to niekomu nevadí a žije tak a nahodou chce na byte vymeniť okná a nemôže, lebo majiteľ bytu nechce ani počuť. Proste neviem ako by som si dupla toto bude takto keď by mi časť z toho nepatrila.

sono2
2. jún 2016

@maciatkolulu Hej a aky sa nájde? Rodiš deti kde nadobudneš majetok? Nechajme to.

mojkamojka
2. jún 2016

@sono2 no ak je niekto tak sprosty, ze "Prídeš bývať k mužovi porodíš 3 deti, muž má firmu čiže nerobíš alebo robíš u neho a po 8 rokoch ho prestaneš baviť čo by si teda robila? Dovtedy by ťa pozmaznaval dovolenky, vsetko, mala by si pocit, že môžeš všetko a zrazu ze odchod nezajem mam inú viac ma nebavíš." Tak za svoju sprostost hold... ad myslim na to, ze sa mam aspon podla moznosti zabezpecit pred svadbou vlastnymi rpostriedakami ad nerobila by som v muzovej firme ani si nevolkala doma s jeho prachmi z firmy, nenechala sa rozmaznavat bez vlastnej zabezpeky (financie, praca, dosatocne vzdelanie). No, uprimne mna by tiez domased co si uziva moje prachy nebavil. A tie co to tu hadzete na deti. Rodicia su obaja, nikto nekaze zene robit doma sluzku a opatrovatelku 24/ 7.

charlie1980
2. jún 2016

@jajka257 Ale ved Mysga nikoho nenuti zit v BA. Kazdy sa moze rozhodnut, kde budeme zit. Ci.....? Musis zit v BA? Ved predaj nehnutelnost a kup si za cenu ako Mysga.

maciatkolulu
2. jún 2016

@sono2 pocas manzelstva nadobnuty majetok je spolocny, takze rodenim deti sa ti neznizuje podiel nadobudnuteho majetku

emilia25
2. jún 2016

@mojkamojka zas su zeny to mas pravdu ze po roku idu do roboty lebo sak kariera a dieta hodi na krk opatrovatelke ktorej skor povedia slovo mama ako svojej co sice zaraba prachy kariera velka ale ten materinsky cit ide uplne bokom.dieta vyrastie takou rychlostou a ten cas uz nik nevrati.

sono2
2. jún 2016

@mojkamojka by som ťa veru za muža nechcela. Že domased čo si užíva peniaze😰😰

maciatkolulu
2. jún 2016

@sono2 tak, ale uznaj, ze osem rokov sediet doma je naozaj trochu moc.... 😉

sono2
2. jún 2016

Su tu múdre tie čo bývajú u nich muži, veď jemu to nevadí, my sa ľúbime😩😩

sono2
2. jún 2016

@maciatkolulu to je veľa? Veď kým 3 deti porodíš je to akurát.

emilia25
2. jún 2016

Kariera sa da rozbehnut v ktorom kolvek veku a clovek bude makat az do poslednych dni kedze dochodok nebude takze tak ku kariere.ale ten cas prvych rokov dietata kedy je najvecsie puto a to dieta nas potrebuje to vam uz nik nevrati.jedine co potom od dietata dostanete riadnu burlivu pubertu a tam to spocita aj s urokmi.