icon

Bývanie v dome, ktorý je napísaný iba na manžela

symoneta
2. jún 2016

Prosím, poradí mi niekto? Po svadbe by sme mali ísť bývať do staršieho domu, z ktorého budúci manžel vyplatil súrodencov. Napísaný je na neho? Ale čo ja? Samozrejme nechcem, čo mi nepatrí, ale neskôr by som financovala úpravy,zarábam viac, vkladala financie a keby sa niečo medzi nami stalo, nemala by som kam s deťmi ísť. Môj bratranec takto dopadol, priženil sa do domu k manželke a keď došlo k rozvodu, nedostal nič, hoci do domu vložil dosť peňazí. U ženy môže byť situácia ešte ťažšia,lebo si berie deti a nemá kam ísť.

maciatkolulu
2. jún 2016

@jajka257 a inak ma to aj pokracovanie, preco by mal mat chlap nadobnute pred manzelstvom iba pre seba, tak opat v nasom priapade minimalne preto, aby jeho majetok, ktory nadobudol pred zoznamenim dajme tomu opat s novou laskou bol iba jeho pre moje deti, preco by mala mat nejaka nova zenska narok na majetok mojich deti? hmmmm? Tu si napr.ja chranim svoje deti a majetok ich otca na kt.si sice nenarokujem ja, ale uz moje deti, majetok, ktory ziskal odriekanim si stretavania sa s detmi a pride nejaka a juchuuu, je to aj moje. Co takyto priklad?

sono2
2. jún 2016

@emilia25 veď ja nechapem. Akoze mam muža, má firmu, ja porodim deti ale musím ísť rýchlo do roboty aby som nebola domased a neužívala jeho peniaze. Keď nemám extra vzdelanie pôjdem robiť za 400 euro ku Kasse len aby som0si niečo dala bokom. Či nechapem asi ja

maciatkolulu
2. jún 2016

@sono2 znova sa ta pytam, preco by mala ostat zena doma tri roky? Ked chce moze ist do prace, aj k manzelovi a nemusi byt doma. A pokial ostava doma, tak ma na to vytvorene podmienky a najma CHCE

maciatkolulu
2. jún 2016

@sono2 len pre informaciu, mam tri deti... 😉

sono2
2. jún 2016

@maciatkolulu tu už motaš ďalšiu osobu zbytočne

maciatkolulu
2. jún 2016

@sono2 nejde ani tak vzdelanie, ako o sikovnost a podla mna do rodinnej kassy pomoze aj 400eur. A najma zo seba nebudem robit trptelku, co sa obetovala za rodinu.

sono2
2. jún 2016

Ja som sa tu v tom už stratila. Proste nech každý robí ako jemu je dobre. Keď sa mužom/ženám ľúbi žiť na inom piesku prosim

emilia25
2. jún 2016

@sono2 ja som doma uz od roku 2008 a este dalsie 3 roky budem.a mi to takto vobec nevnimame lebo mi sme manzelia.a nie len spolubyvajuci co si daju na stol po 100eur na stravu a ostatne si kazdy nechava to svoje.to taketo zeny utekaju hned do roboty lebo zo sto eur moc na minanie nema.

maciatkolulu
2. jún 2016

@sono2 ale to nie je zbytocne, rovnako sa jedna o majetok nadobudnuty pred manzelstvom a ten moze byt aj deti.... jednoducho co je pred nie je spolocne a nebudem to chciet nasilu prepisat na seba, to pisem ja za seba 😀 a keby moj muz odo mna chcel, aby som nanho nieco prepisovala, zasvieti mi kontrolka... to je ale moj nazor. Vztah nikdy nie je isty a opakujem, muz ma rovnake prava ako zena.

mariana225
2. jún 2016

Ahoj,ved sa o tom porozprávajte.aj my sme to takto mali,v roku 2013 sme začali stavať dom,ja som bola vtedy bez práce,manzel zobral na seba hypotéku este pred našou svadbou v septembri 2013.inac by mu nedali,po svadbe som si našla prácu,tak som zobrala pôžičku na zariadenie,z každej jednej výplaty sme vždy niečo kúpili do domu.minuly mesiac sme konečne skolaudovali,a teraz riešime na katastri,aby išlo všetko 50:50. Zrobte aj vy takto 🙂

sono2
2. jún 2016

@maciatkolulu tak sorry ale mať muža čo má firmu ísť robiť niekde za 400euro to teda nie, teba by muž nechal takto robiť? Mňa môj nie a ani ja jeho! Veď to je smiešne robiť niekde od 8 do 16 tej len aby som ukázala, že aj ja viem.

0silvia0
2. jún 2016

@maciatkolulu prečo by mala ostať žena doma tri roky? No jednoducho preto, že prvé tri roky sú mega dôležité pre vývoj dieťaťa, citových väzieb atď. Dieťa rýchlo vyrastie, z dieťaťa je o pár rokov pubertiak, z pubertiaka dospelák. Kedy by tá žena mala byť doma keď nie pri vlastnom dieťati a práve vtedy, keď ju to dieťa najviac potrebuje? Každá jedna budeme makať do staroby, narobíme sa ešte fakt dosť, aj zabudneme, že sme 3 roky boli na rodičovskej dovolenke, ani pravda to už nebude. Čo sú to tri roky pri zrátaní tých desiatok rokov, ktoré odmakáme? To fakt nie sú ochotné stráviť dnešné ženy úbohé tri roky so svojimi deťmi?

sono2
2. jún 2016

@maciatkolulu neviem prečo ale skôr ty mi prídeš ako pekne vypočítava alebo ťa život tak poznačil, že si nemala dobre manželstvo.

emilia25
2. jún 2016

@sono2 a to je to delenie na moje tvoje nie nase.

maciatkolulu
2. jún 2016

@0silvia0 jejda, ten kto chce, nech ostane, ten kto nechce, nech neostane, v zahranici to tak nie je a ziju tie deti a su normalne, ale nebudem robit zo seba nejaku zenu, ktora sa obetovala detom a rodine, robim to preto, ze to chcem. A nie kazdy to chce, nech si robi ako jemu a jeho rodine vyhovuje, bola som doma so vsetkymi svojimi detmi doma po tri roky a poviem ti, ze posledny rok som pri kazdom uz citila, ze by mozno ten kolektiv bol lepsi. A inak vyvediem ta z omylu, najdolezitejsie pre vyvin dieta nie su len tri roky, ale prvych az sest rokov. A rovnako moze dat dietatu vela aj kolektiv, to nepopieram. Ja som bola doma a uzivala som si a nijako nepocitujem traumu, ze som sa obetovala a statila nieco. Som spokojna. Ale tu hovorime o tom, ze majetok nadobudnuty pred manzelstvom je len jeho a nie druheho....Ale ked sa dohodnu inak, ich vec

sono2
2. jún 2016

@emilia25 no veď a ako možeš povedať naše, keď žiješ u muža doma? Veď toto ja by som nemohla

maciatkolulu
2. jún 2016

@sono2 preco by som mala byt ja vypocitava? Predsa si budem chranit majetok moj a mojich deti, ved tu ide o to, si to sama pisala, co uboha zena ma robit, ked ju muz vyrazi. Nejako ti nerozumiem. Ale dofrasa nebudem doslova vymahat od muza majetok jeho rodiny. To je podla mna vychcanost. Snazimsa aj sama o nieco a nebudem chciet, ze daaaaaj aj mne.

jajka257
2. jún 2016

@sono2
@emilia25 jaaaj, baby zlate, nerieste, malokto chape tento postoj. Zeny chcu byt sebestacne, nechapem ani ja. Manzelstvo ma byt o tom, ze nie moje a tvoje, ale nase. My mame tiez vsetko spolocne.

charlie1980
2. jún 2016

@sono2 Dam ti priklad....zena vstupi do vztahu, je sebestacna, ma byt, mozno aj 2,3....ma Auto, ma vzdelanie, pracu. Najde si priatela. Z priatela sa stane manzel. Predaju nehnutelnosti, muz zoberie hypo, kupia si v manzelskom zvazku rodinny dom....Preco by toto malo ist napoly, ked vacsiu cast investovala zena, len preto, ze sa stali manzelmi. Tu nejde o vypocitavost, Ale Preco by moje deti maly tym utrpiet a Preco by sa moj muz mal o 15 rokov vyvalovat s frajerkou v kvazi v mojom ? Mojich deti. To nie je vypocitavost, Ale obozretnost.

emilia25
2. jún 2016

@jajka257
@sono2 no ved to je to.a nakoniec zostanu same lebo muzi nechcu muzozeny co ich vlastne ani nepotrebuju.nech si skocia do spermo banky tam ich oplodnia zaplatia si opatrovatelku a hotovo.

maciatkolulu
2. jún 2016

@jajka257 jasne, ze nase, to co spolu nadobudneme je nase, to aboslutne nikto nepopiera, ale znovu sa pytam, byt je tvoj, porodis dve deti, napises polku na muze, lebo vsak nase a bum, muz si najde niekoho a bum byt, TVOJ byt, ide na pol a hajde von z neho aj z detmi, lebo predpokladam, ze by si nemala na vyplatenie. A pekne by si dostala polovicu a mozes ist zo svojho. Hlavne, ze to bolo nase. A zbytocne by sa dokazovalo na sude, ze to bolo tvoje, uz by bolo neskoro na plac. Rozumies co pisem. Ja nie v zlo, ale pekne fifty fifty. My mame nas dom, ale je psiany na mna. Nikdy nevies co sa moze stat, nikdy a to svojho muza milujem a aj on mna.Ale radsej budem poistena....prave preto, aby som neostala s detmi s holou ritou

maciatkolulu
2. jún 2016

@charlie1980 presne tak, obozretnost

maciatkolulu
2. jún 2016

@emilia25 pocuvaj ma, ty si asi nechapava... 😉 skus citat pomaly, tu nikto nepise, ze ma byt zenomuz, ale co je moje je moje, ja som zena, ktora je momentalne financne zavisla od muza, lebo som na rodicovskom, ale to najhlavnejsie je, ze mam kde byvat, keby nahodou preplo mojmu muzovi a nemussela by som vyplakavat, ze nemam kam ist s detmi. Rozumies? Nerobim zo seba hrdinku, ale normalne zdravo rozmyslajucu zenu...

majkeel
2. jún 2016

@maciatkolulu 😀 Zaujimava logika, kolko prace si niekto urobi, aby "kvoli detom zachranil" jeho majetok nadobudnuty pred manzelstvom pred (ex)manzelom, aj pred jeho novymi partnerkami, ale kvoli tym istym detom nepojde pracovat a vzdelanie si kvoli vyssiemu platu zvysovat tiez nebude. 😀
To ako ked mi zlodej vybieli byt, aby ho nevybielili ini zlodeji a vlastne mi pomaha, lebo peniaze prinasaju iba starosti. 🙂

maciatkolulu
2. jún 2016

@majkeel ja neviem, ci si sedim na kablz???? Ako? Nerozumiem. Ja mam skoncenu vysoku skolu, 18,15 A 2,9rocne deti a aku namahu som si dala? Boze....Ze som mala dom napisany na seba, na koho som ho mala mat, to nechapem. 😀 😀

sono2
2. jún 2016

@maciatkolulu Áno ženomuž ja som to pochopila

Ináč už tu pletiete ďalšie generácie frajerky deti bavíme sa mentálne čo zakladateľka rieši. Ja už ani neviem čo rieši. Veď majte svoje majetky, lebo veď treba mať zadné dvere. Ja by som teda ženu s tromi deťmi nechcela to je horšie ako pýtat o byt.

charlie1980
2. jún 2016

@majkeel Pojde, pojde pracovat, coby nie. Staci, ze ty ostanes na materskej a zena s kludnym svedomim odide do prace. Vyhovuje ?

maciatkolulu
2. jún 2016

@sono2 nerozumiem? Aku zenu s tromi detmi?

sono2
2. jún 2016

By som sa ozaj citila ako vôl tri deti, bývam u ženy v dome, musim robiť veď ako by to bolo. Veď chlapi v krčme by sa mi smiali že robím oper😀😀

charlie1980
2. jún 2016

@majkeel V tom pripade Ale Este cakaj zenu doma usmiaty, deti zriadene, uspate, vyvencene, unavene vecer, prikrmy nachystane v mraznicke, uvarene, vyzehlene a doma poriadok, dlazky umyte. A vecer musis samozrejme aj vykon podat, osprchovany, cerstvo oholeny a milujuci sexualny partner 😜