Bývanie v dome, ktorý je napísaný iba na manžela
Prosím, poradí mi niekto? Po svadbe by sme mali ísť bývať do staršieho domu, z ktorého budúci manžel vyplatil súrodencov. Napísaný je na neho? Ale čo ja? Samozrejme nechcem, čo mi nepatrí, ale neskôr by som financovala úpravy,zarábam viac, vkladala financie a keby sa niečo medzi nami stalo, nemala by som kam s deťmi ísť. Môj bratranec takto dopadol, priženil sa do domu k manželke a keď došlo k rozvodu, nedostal nič, hoci do domu vložil dosť peňazí. U ženy môže byť situácia ešte ťažšia,lebo si berie deti a nemá kam ísť.
@natalym No presne na toto mierim. Preto pisem, ze ochrana zien na SK je na zaplakanie. Ja sa nechcem starat o moje deti lebo v nudzi si poradim. Vybrala som si otca, ktory zabezpeci deti na jeho urovni. Po materskej spolocne. Po rozchode/rozvode uz nie je otcom ? Ci ako ? To som mohla rovno hladat otca, ktory sedi doma, o rodinu sa nestara, peniaze do domacnosti neda. Mohol to byt hocijaky asocial v podstate.
@charlie1980 Ale akú ochranu myslíš? Každý by si mal uvedomiť koľko detí je schopný uživiť.
CHRLIE1980 nie je to teoria.. pravny system nie je na vine za nezodpovednost rodicov....
napriklad v de tiez je problem s vyzivnym,ak rodic zije so soc.davky.. alebo je nezamestnany.. takze neplati vyzivne... zo zakona...
amozem ti napisat, ze vela zien takto nedostava od partnera vyzivne. a stat im dava iste davky.,/ako na sk vprpade nevymozitelnosti vyzivneho/ ale do isteho veku deti......anie je to vyskka ciastka vzhladom na zivtne naklady v de....
takze nielen na sk je situacia s tymto zlozita....
takze si treba vyberat partnera, ktory sa CHCE o svoje deti starat .,at o aj ked prislel o pracu napriklad.
a presne pises tom,co ja tvrdim. ze jeto o ZRELOSTI .kazda zena tiez,ked chce byt matka ,tak musi pocitat s tym,ze dieta bude aj zivit.a mozno aj sama ..a mala by pocitat s tou sk realitou-----
takze nenarobit si deti ako smeti bez toho,aby bolo mozne sa o ne aj v krit.situacii postarat.....
@mojkamojka 🙂 tak ale vies ako to je... deti su pre matku len na prvom mieste - nastastie vaecsinou... a pokial tam chlap robi caviki tak ich predsa nebudu tlacit takemu chujovi... ( hlavne ked on este potrebuje nejaky free space kvoli novej velkej laske🙂 )
@alice107 a preto som pisala ja za seba, ze moj dom pred manzelstvom, tak je moj, rovnako ako si myslim, ze majetok mojho ex je jeho a ked sa objavi nejaka zenska v buducnosti, tak by mal byt jej majetok len od casu ked zacnu byt manzelia a nie ze podme prepisovat na mna, nech ti fagani nic nedostanu.....brrrr
@alice107 To je Fakt....Ale takyto Otec je zly vyber od sameho zaciatku. No chcela som poukazat na to, ze na SK je akceptovatelne pracovat nacierno, kedy je vyzivne nevymozitelne. A za pracu nacierno na zapade sa tvrdo plati sankciami.
@charlie1980 casto si zeny za to mozu same. Otca nepustia k nicomu a tak ani nevie kde maju plienky ulozene, ako sa zaraba mlieko ci kde ma decko skolku...Jasne, ze ked ho takto distancuju, nevytvara si vztah, nevytvara sa to spolupodielanie sa na starostlivosti a vychove deti. Zena potom pada na hubu a mlady sa jej este opyta preco nema na stole veceru. Moj muz si vztah k dietatu vytvaral od narodenia- chodil mi s nim pomahat do porodky. Dnes je rovnaky rodi ako ja. Vie s nim ist na niekolko dni k starkej, vie sa o neho postarat, zabavit. Heh obcas sa maly pomyli a povie jemu mama a mne ocko 😀 Ale berie nas ako rovnocennych rodicov.
DAI ano,toto presne co opisujes som mala na mysli..no, tvoj manzel bol este asi mlady, pomerne neskuseny pravnik.. teraz by uz asi do toho tak nesiel.
...ano, toto made ale aj starsie pary casto ´romanticky a casto aj lahkomyselne ponimaju ... neboli ste sami....
nastastie vam to vyslo.ale na to sa netreba ozaj spoliehat..ved ty to vies dobre...
preto ja toto nikdy parom neradim urobit....
@dai ale to neznamena, ze ak budu deti v striedavke, ze ich zena nema rada 🙂 Paradoxne, vela sa tym vyriesi...Napriklad vztah s nadherou by mal rychlejsi spad, ocko by mal aj povinnosti, deti by si rychlo uvedomili co je ocko zac...atd 🙂
CHARLIE1980 to na ćierno´ vlastne na ciernoi nie je. myslim tym porzhodovanie sudov.. pretoze na navrhovatelovi je dokazne bremeno.a prave ta nerozvaznost a nezrelos tpri vybere partner asa potom odzrkadli na sude.ked sud nema prvnu moznost zistit,ci odporca prcuje na cierno ci nie.....
pravna uprava je dobra. bezna v kazdom state eu podbna co s atyka ziskavania dokazov pre pojednavanie.....
ina vec je moznost pracovat na cierno... ale to je uz o inom.nie o prbleme vyzivneho a sudnych rozhodnuti....
ale chapem plne,ako si to myslela aj na to,ze si pokazala na iny problem,s tym nepriamo spojeny......
MACIATKOLULU ano, vtom sa naozaj zhodneme...
treba respektovat vlastnicke pravo ineho aj pravo o nom rozhodovat....
@mojkamojka jasne... ja som tym chcela skor napisat ze zena moze mat pocit ze svoje nadherne milovane stvorenia natlaca niekomu kto o nich nema zaujem - teraz vychadzam cisto zo seba - ja by som mala asi taketo pocity, neviem... a asi by som nedokazala az tak pragmaticky rozmyslat, skor by som mala ten taky ochranarsky medvedi komplex🙂 asi by som bola prilis hrda aby som o toto zobronila - sam by raz nato prisiel o co prisiel... a mozno neprisiel... ale svoje deti by som nemohla pouzit ako nejaky bod pri rozvode - bud tam zaujem je a ja viem ze je o ne dobre postarane alebo nie je - a v takom pripade by som to svojim detom nespravila ze budem tlacit na pilu...
@dai hej, mas pravdu, niekedy sa tatkovia nespamataju,niekedy hej, ale netreba deti davat tam, kde v tej chvily nieje o ne zaujem, lebo mozog precuje na inej urovni 😉 a deti si velmi dobre uvedomuju co a ako, teda vacsinou a prejdu roznymi fazami, ta naj je v puberte 😉 ale vsetko sa da prezit, ak sa vedia dvaja byvali dohodnut a rozpravat, ale to tiez niekedy prichdza az neskor, alebo vobec, na velku smolu, kvoli detom...
@alaguema ja som ti to uz vo viacerych diskusiach pisala - napriek tomu ze citam od 6tich rokoch v priemere 20-30 knih za rok z velmi sirokeho spektra gramatika mi nikdy vela nehovorila , od mala som citala rychlocitanim - nikto ma to neucil, ale asi tym mnozstvom knih sa mi ta schopnost vyvinula - nasledok bol ze som nesledovala pismena len vyznam... tak citam doteraz... takze zo SJ som mala vzdy za jedna kedze som milovala literatura a pisala slohy, ktore boli pravidelne uverejnovane v rocenkach, novinach etc. ... ale moji ucitelia nad mojim pravopisom vzdy zalamovali ruky😉 VS som nestudovala v slovencine a v praci slovencinu nepouzivam - vlastne v nej pisem len na toto forum🙂 moje deti tiez nenavstevuju slovensku skolu - napriek tomu napr. moja dcera je v pravopise perfektna🙂
takze u mna absolutne neide o to ci je alebo nie je dolezita - pre teba je, pre mna omnoho menej kedze ju k svojmu zivotu nepotrebujem... viem ze som schopna pisat bez chyby ked potrebujem ( staci mi text si raz po sebe precitat ) - tu ale pisem vaecsinou rychlo sposobom ze otvorim poslednu odpoved na mna a rychlo odpisem a zavriem😉
@alice107 Tak veru....porozumela si, ze poukazujem na to, ze tu je proste vsetko od zakladov zle....ze jedno suvisi s druhym a treba to riesit od korenu problemu. A tak je to so vsetkym v nasom pravnom systeme. Od zakladov. Ale ako sa hovori : ryba smrdi od hlavy, hlavnym korenom je nasa vlada a nase derave zakony, ktore im vyhovuju a vypomsti sa to na obycajnych ludoch.
@mojkamojka No 😄 Ono, vies.....niektori chlapi nie su schopni dieta prebalit.....ktory ako....maju dve lave ruky, su naozaj neschopni, Ale aj pohodlni...a su aj taki, ktori sa zapajaju a ide im to uplne prirodzene. Popravde, neviem si predstavit striedavku u mojho 1.syna 😀 Anilen nechcem 😀
@charlie1980 ja by som pridala ze by bolo fajn mat uz od ZS aj nieco ako pravne povedomie ako predmet na skolach... lebo ja ked tu niekedy citam ako niektore zeny rozmyslaju a ake zaklady im chybaju, tak sa zamyslam kde doteraz zili a ako riesili jednoduche pravne situacie;-/
@charlie1980 🙂 suhlas... ja si napr. tiez neviem predstavit striedavku ked mali nase deti 0-1 rok... momentalne ale uz uplne zivo kedze moj muz si deti uziva a oni jeho... ale teda ten prvy rok bol u nas za trest🙂 ale asi pre oboch - ja tiez nie som ten tutuli mutuli babaetko krasne vonia a cele by som ho spapala typ🙂 tiez mam uz radsej deti ked uz maju nejaku osobnost 🙂
@dai Ja ti neviem, aka je vyuka na ZS dnes, kedze mam male dieta, Ale v 8.r by som teda urcite k tomu tvojmu spominanemu pravnemu povedomiu zariadila aj planovane rodicovstvo 😀
@charlie1980 🙂 take nieco tam myslim je... ja mam doma zatial len 3tiacku, ale mam pocit ze som postrehla ze sa rodicia proti tomu buria🙂
@charlie1980 a nezabudajte na financnu gramotnost to je tiez v dnesnej dobe dolezite.
@dai
@maciatkolulu zo skusenosti s takymito detmi (z rozvedenych rodin, ktore ostali vylucne pri mame), väcsina deti tym, ze nemala otca pri sebe si ho brutalne zidealizovalo a inklinovali k tomu, ze chcu ist byvat k otcovi. Velmi casto sa to deje v puberte. Decka maju pocit, ze ich mama dusi, ze opustila otca pre blbosti, ze ona je zodpovedna za rozvod (toto sa casto deje, ak decka nevedia o pricinach rozvodu lebo su vtedy male alebo ich mama pred tym chrani). Decka potom chcu ist byvat s otcom a mame puka srdce, lebo ona sa stara, nahana peniaze na kruzky, vylety a smotanu zlizne super ocko, co casto neplati alebo plati minimalne vyzivne. Ano, 90% deciek sa k mame vrati spät, ale ten vztah je uz viac ci menej naruseny.
@dai Ja som to myslela skor nie ako to praktizovat realne, Ale normalne matematicky vzorec na to vytvorit 😀

@dai no ak by mi chlap zdrhol s lejakou luzou a povedal moja vystahuj sa, tak by som na tej striedavke trvala uz v navrhu 😀