Bývanie v dome, ktorý je napísaný iba na manžela
Prosím, poradí mi niekto? Po svadbe by sme mali ísť bývať do staršieho domu, z ktorého budúci manžel vyplatil súrodencov. Napísaný je na neho? Ale čo ja? Samozrejme nechcem, čo mi nepatrí, ale neskôr by som financovala úpravy,zarábam viac, vkladala financie a keby sa niečo medzi nami stalo, nemala by som kam s deťmi ísť. Môj bratranec takto dopadol, priženil sa do domu k manželke a keď došlo k rozvodu, nedostal nič, hoci do domu vložil dosť peňazí. U ženy môže byť situácia ešte ťažšia,lebo si berie deti a nemá kam ísť.
Zaujímavé je, že fakt či je to dobou alebo ľuďmi. Pred 20 timi rokmi by ma ani nenapadlo toto riešiť. A myslím, že viacerých. Teraz je to bežná vec moje, Tvoje a čo by keby........
@charlie1980 alebo si od neho polovicu domu odkúpi, ak nie sú ešte manželia ..
@natalym Ano, pretoze pred 20r nebol narod skazeny a pachltny. Na Co viac, po rozvode zena dostala s detmi byvanie, stacilo on poziadat. Auta, firmy neboli. Neboli dovody. Resp.bolo ich menej. Dnes ta aj za 10eur klepnu po hlave.
@charlie1980 Hej, máš pravdu. Moja mama sa rozviedla a dostala byt. Asi to tak bude.
@natalym keď to beriem podla seba, tak asi je to tým pesimistickým pohladom na dnešné manželstvá. :/ Rozvody sa stali tak bežné, že je to až desivé. Ľudia sa rozvádzajú aj pre malichernosti. Chlapi opúšťajú rodiny kôli milenkám, čo bolo kedysi neakceptovateľné, rodina sa jednoducho držala a chlap za tou cudzou frndou chodil len kôli tomu vrznutiu si. Ženy veľakrát trpeli chlapa - hovado, lebo by nemali kam ísť.
Hoci som aktuálne presvedčená, že môj partner je najlepší na svete a prekonáme všetky prekážky, že je veľmi rozumný a férový, že sa tešíme na bábätko a budeme skvelá rodina... Stále je tu pre mňa démon dnešného postoja k rodine...
Ja rozvody neuznávam, len sa bojím, že raz ostanem na holičkách.
Teraz čítam,že sa mohli aj byty dostať? Vidíte, toto by vyriešilo všetky tieto majetkové dohady a bitky, keby ženy s deťmi majú reálne kam ísť. :(
Baby a toto co keby sa moze veru lahko stat ked clovek tatko uvazuje.vlastne si to pritiahne sam.
@mysga Lebo je to jednoduché. Napíšeš návrh a rozvedú ťa. Kedysi ťa ťahali po poradniach a pod. musel si dokazovať a vysvetľovať. Neviem.
Asi je to jednoduchšie.
Ver mu. Ja si stále hovorím, preboha to som fakt bola taká sprostá, že som si tak zle vybrala? NO čo si budem o sama o sebe zle myslieť? 😉
Pozri, pokiaľ je manžel normálny, pochopí tvoje obavy. Všetko sa dá právne ošetriť. Sadnite si, porozprávajte sa o tom,preverte, ako sa dá dosiahnuť to, aby "aj vlk bol sýty, aj koza zostala celá". Mal by to vedieť pochopiť. Stať sa môže všelico.
Vo FR pri kupe platis poplatok notarovi, 17-19 000 eur
@trdelnik234 čože? :D A ľudia stále nadávajú, ako je tu zle, oproti západu.
Za vsetko moze emancipacia zien, baby 😂 To je "koren problemu" No kam by isla zena pred 30.r so 4 detmi ? Ked vacsina mala zakladne vzdelanie ? Boli odkazane na muza. Dnes nepotrpi zena tolko muzovi, Co kedysi. Zbali sa s detmi, financne sa vyrovnaju a zije si svojim zivotom. Sice tazsie, lebo jedna vyplata chyba, Ale nie je to nemozne. Moslimi vedia, Preco si zeny nakratko drzia. Cely ich Koran by mohli spalit, lebo by sa rozchadzal s postavenim zeny 😄
@charlie1980 Ale zaujímavé, že prečo si vždy žena berie deti so sebou? Prečo mu ich nenechá, však je taký istý rodič ako ona.
@sono2
Som nepochopila tuto pasaz " A zarobíme oficiálne 2euro plus tisíc čierno", aky mate oficialne prijem s manzelom?
Cize ste mali svojich 50 000 eur a potrebovali ste uz iba 10 000 pozicat, ci ako?
Kde ste kupili bytuk v zahranici za 60 000?
@charlie1980 nuž len aj morálka bola trochu iná
@6mia6
@natalym ako, ja v takýchto diskusiách s okolím, kde ľudia napr. nadávajú na zdravotníctvo na Slovensku (ktoré neobhajujem, len hovorím istý fakt) pripomínam, že naše zdravotníctvo máme zadarmo. Vo vyspelých štátoch sa často a operácie platí a to tisíce. Prípadne majú obrovské poistky. Chudobní ľudia niekde v amerike nemajú dobrú poistku a keď majú zápal slepého čreva a odoperujú ich, tak sú do smrti v dlhoch. Ako, je síce pravda, že u nás v nemocnici by ma asi poslali s octanovou masťou domov, tak neviem, čo je horšie, ale aj tak si nemyslím, že sa máme až tak velmi zle. 🙂
@natalym A neviem.....ved dnes je uz rovnopravnost. Napr.striedavka. Asi preto, ze zene je to prirodzenejsie. Chlapi sa castokrat nechcu nechat vyrusovat prebalovanim a robenim domacich prikrmov. To by museli na 50%fungovat ako zeny...prat, varit, zehlit, upratovat. Ved vies, ze Niektorym to nie je od prirody dane 😂 Ale tak, su aj taki, Co tuto starostlivost zvladaju, zvlast pri starsich detoch. Pri malych je to trochu diskutabilne, no....
@charlie1980 Ale stálo by to za to, že vyskúšať nechať decká mužovi. 😀
@mysga
jak ked som mojmu ockovi rozpravala o podobnych sumach vo FR, tak mal na cele kropaje potu.
Ale nestazujem sa, sama som si vybrala, tak mi treba. Ked sa mi nepaci, mozem sa zbalit a ist. Ale jedno viem urcite, ak mas dobry plat a praca ta bavi, tak je vsade dobre. Bohuzial ja musim este veela makat na sebe, aby aj plat bol slusny ( a namiesto toho som skoro obden na koniku, acha jaj).
Baby, nam by normalne mali za prispevky tu na konovi platit, sak to je tiez praca. A navyse ked to zvysuje navstevnost? Kto je za?
@trdelnik234 Výborný nápad !!! U mňa podobne.
@ajkava Tak urcite ! Ja by som sa rada vratila do minulosti miesto tohto amerikanizmu, Co tu mame....zmenili sa vychovne postupy, tam to zacina. Dnes sa idu rodicia pokakuskat z vlastnych deti. Kedysi mala zena 8 deti a vedela Co s nimi 😄 Dnes sa s jednym 2r. chodi k psychologovi
@trdelnik234 ja som tu večne v robote... :D:D Keď to zistí šéf a prestane ma platiť, tak by veru mohol MK začať. :D:D:D
@trdelnik234 čo nechápeš preklep 2 tisíc oficiálne, 60 tisíc sme potrebovali požičať svojich sme mali 50. Byt nestál 60 tisíc. Ale to je jedno proste mali0problém požičať 60 tisíc A na Slovensku požičajú v pohode 35 keď človek zarobí 400 euro. Som len to porovnávala

@mysga A veď v pohode. Pripravujú sa nové dane pre ,majiteľov nehnuteľností a hlavne pre tých čo v nich nebývajú. 😉