icon

Bývanie v dvojdome so svokrovcami verzus nový dom

28. mar 2025

Ahojte, príbeh je dlhy.. Ale vybrali by ste si byvanie v dvojdome - dole svokrovci a hore my s tým, že tam chodia surodenci takmer každý den niekto do domu a "lahšie dýchať financne" Alebo nový dom so zadlžením do konca života a splátkou cca 1000€?
Obaja robíme s mužom.

Strana
z5
veronikaszabova
28. mar 2025

Sama s muzom. Na milion %

denkabemommy
28. mar 2025

Radšej 1000€ splátka 🙏. Aj keby ste mali tie najlepšie vzťahy teraz spoločné bývanie vám ich naruší 🙂

belllinka
28. mar 2025

Byt s menšou splátkou

123miaa123
28. mar 2025

My sme si vybrali radšej hypo a vlastné bývanie 🙂 pred dobro všetkých :D

petulda333
28. mar 2025

My sme postavili dom,ale splatka 450€ spolocne byvanie nie a to mam skvelych svokrovcov

patka06
28. mar 2025

Nie je nad čím váhať
Určite samostatné bývanie - hľadala by som ešte možnosti, kde by bola menšia splátka

gov
Odpoveď bola odstránená
pribinak
28. mar 2025

Tu nie je ned čím rozmýšľať …..hypotéka to istí…..ten svätý kľud mi za to stojí

guudy
28. mar 2025

Som absolutne za vlastne byvanie aj za cenu vacsieho zadlzenia

oliviakatka
28. mar 2025

Nech by bola druhá možnosť akákoľvek, jednoznačne si vyber tú 😁

zuzanka.zuzu
28. mar 2025

akože z tej sumy 1000e sme tu mali zostať zhrození? veď vyššia splátka je za 3i byt v Bratislave 🤷 a dvoj alebo trojdomy nie sú vôbec zlé ak susedmi nie sú práve svokrovci 😂

crazy_cat_lady
28. mar 2025

druha moznost, bez rozmyslania

mimaapeto
28. mar 2025

oddeliť horné poschodie od spodného nie je možné? ho uzavrieť a dať tam dvere? ... my síce bývame sami vo vlastnom ale do domu sme nešli ale do bytu aby bola nižšia hypo... držím palce

ssimusska
28. mar 2025

Nikdy v živote by som si nevybrala žiť v dvojdome / v blízkosti či už svokrovcov alebo aj rodičov. A to zlé vzťahy nemáme. Nikdy nebudeš mať ten svoj kľud, budeš mať spoločnú záhradu. U nás by to 100% nefungovalo. Radšej budem platiť 1000€, ako mať dennodenné nervy.

kp7333
28. mar 2025

Som za kompromis = samostatne byvanie s nizsou hypo (kludne aj mensi byt). Ked sa so svokrovcami rozhadate, tak ci tak sa odstahujete a budete zacinat odznova. Zbytocne investujete peniaze do ich domu.

kp7333
28. mar 2025

Som za kompromis = samostatne byvanie s nizsou hypo (kludne aj mensi byt). Ked sa so svokrovcami rozhadate, tak ci tak sa odstahujete a budete zacinat odznova. Zbytocne investujete peniaze do ich domu.

autor
28. mar 2025

@zuzanka.zuzu neviem no, za mna to je vysoká splatka... resp. je to moj príjem a ked nahodou by som šla na matersku s druhým..
toho sa obávam.

andreakotesova
28. mar 2025

@gov prečo by ti mali snoriť po dome? Brat s rodinou býva nad našimi rodičmi a keď nechsú, tak rodičov nevidia aj týždeň/dva. Majú však samostatný vchod. Keď k nim aj náhodou naši rodičia idú, tak im prezvonia na mobil, alebo normálne zaklopú na dvere. V prípade chorôb detí má môj brat o deti postarané 🙂 Brat si zobral hypo na prerobenie svojej časti.

lucia13022023
28. mar 2025

Ja by som v živote nechcela bývať ci už s mojimi rodičmi alebo svokrovcami. Aj keď máme veľmi dobre vzťahy. Som za to, že rodiny majú bývať samostatne. Čiže radšej splátka 1000€. Ale skúsila by som sa poziert po byte s menšou splátkou, dom nie je všetko.

autor
28. mar 2025

@mimaapeto máme, mame aj vlastný vchod. Ide o dvor, kde jar/leto nikdy nie sme samy...

andreakotesova
28. mar 2025

Autorka a v akom zmyslel ti prekážajú na dvore?

ivik4
28. mar 2025

So svokrovcami ci rodicmi nikdy ale teda nemozem ani z daleka napisat ze mat na krku mesacnu splatku 1000e by mi priniesol klud ci sväty pokoj do zivota 😆😆😆.
Ako sa poznam, radsej by som byvala v mensom svojom a nebrala jedno ani druhe
Ale ked sa uz musim rozhodnut, v pripade ze chcete, tak byvat sami s tou splatkou

autor
28. mar 2025

@andreakotesova pisala som ti

martinka13
28. mar 2025

Nejakú dobu by som vydržala, čosi nasporila, aby následné splátky boli menšie.

tanyan
28. mar 2025

Záleží od konštelácie osobností a vzťahov. Bola by tá časť domu naozaj Vaša - aj po právnej stránke? Rešpektovali by to ostatní? Čo sa bude diať s časťou, v ktorej bývajú svokrovci, keď sa pominú? Ale o súkromí na dvore môžeš naozaj len snívať...

ivangeline
28. mar 2025

Niečo tretie. 1000m je dosť…

autor
28. mar 2025

@ivik4 ono nejde o to zobrat mensie... kam kolvek by sme isli by ta cena bola rovnaka...

autor
28. mar 2025

@tanyan my tam žijeme už niekoľko rokov tak.

ankare
28. mar 2025

Byt. Sme sami a splátka nie je taká vysoká.

olimuc
28. mar 2025

Radsej pojdem do garzonky ako delit sa o dom. Urcite sa da najst 3 alternativa. Ked zijete roky mali by ste mat Dobry odrazovy mostik ked obidvaja pracujete

Strana
z5