Bývanie v dvojdome so svokrovcami verzus nový dom
Ahojte, príbeh je dlhy.. Ale vybrali by ste si byvanie v dvojdome - dole svokrovci a hore my s tým, že tam chodia surodenci takmer každý den niekto do domu a "lahšie dýchať financne" Alebo nový dom so zadlžením do konca života a splátkou cca 1000€?
Obaja robíme s mužom.
Radšej 1000€ splátka 🙏. Aj keby ste mali tie najlepšie vzťahy teraz spoločné bývanie vám ich naruší 🙂
My sme postavili dom,ale splatka 450€ spolocne byvanie nie a to mam skvelych svokrovcov
Nie je nad čím váhať
Určite samostatné bývanie - hľadala by som ešte možnosti, kde by bola menšia splátka
Tu nie je ned čím rozmýšľať …..hypotéka to istí…..ten svätý kľud mi za to stojí
akože z tej sumy 1000e sme tu mali zostať zhrození? veď vyššia splátka je za 3i byt v Bratislave 🤷 a dvoj alebo trojdomy nie sú vôbec zlé ak susedmi nie sú práve svokrovci 😂
oddeliť horné poschodie od spodného nie je možné? ho uzavrieť a dať tam dvere? ... my síce bývame sami vo vlastnom ale do domu sme nešli ale do bytu aby bola nižšia hypo... držím palce
Nikdy v živote by som si nevybrala žiť v dvojdome / v blízkosti či už svokrovcov alebo aj rodičov. A to zlé vzťahy nemáme. Nikdy nebudeš mať ten svoj kľud, budeš mať spoločnú záhradu. U nás by to 100% nefungovalo. Radšej budem platiť 1000€, ako mať dennodenné nervy.
Som za kompromis = samostatne byvanie s nizsou hypo (kludne aj mensi byt). Ked sa so svokrovcami rozhadate, tak ci tak sa odstahujete a budete zacinat odznova. Zbytocne investujete peniaze do ich domu.
Som za kompromis = samostatne byvanie s nizsou hypo (kludne aj mensi byt). Ked sa so svokrovcami rozhadate, tak ci tak sa odstahujete a budete zacinat odznova. Zbytocne investujete peniaze do ich domu.
@zuzanka.zuzu neviem no, za mna to je vysoká splatka... resp. je to moj príjem a ked nahodou by som šla na matersku s druhým..
toho sa obávam.
@gov prečo by ti mali snoriť po dome? Brat s rodinou býva nad našimi rodičmi a keď nechsú, tak rodičov nevidia aj týždeň/dva. Majú však samostatný vchod. Keď k nim aj náhodou naši rodičia idú, tak im prezvonia na mobil, alebo normálne zaklopú na dvere. V prípade chorôb detí má môj brat o deti postarané 🙂 Brat si zobral hypo na prerobenie svojej časti.
Ja by som v živote nechcela bývať ci už s mojimi rodičmi alebo svokrovcami. Aj keď máme veľmi dobre vzťahy. Som za to, že rodiny majú bývať samostatne. Čiže radšej splátka 1000€. Ale skúsila by som sa poziert po byte s menšou splátkou, dom nie je všetko.
So svokrovcami ci rodicmi nikdy ale teda nemozem ani z daleka napisat ze mat na krku mesacnu splatku 1000e by mi priniesol klud ci sväty pokoj do zivota 😆😆😆.
Ako sa poznam, radsej by som byvala v mensom svojom a nebrala jedno ani druhe
Ale ked sa uz musim rozhodnut, v pripade ze chcete, tak byvat sami s tou splatkou
Nejakú dobu by som vydržala, čosi nasporila, aby následné splátky boli menšie.
Záleží od konštelácie osobností a vzťahov. Bola by tá časť domu naozaj Vaša - aj po právnej stránke? Rešpektovali by to ostatní? Čo sa bude diať s časťou, v ktorej bývajú svokrovci, keď sa pominú? Ale o súkromí na dvore môžeš naozaj len snívať...
@ivik4 ono nejde o to zobrat mensie... kam kolvek by sme isli by ta cena bola rovnaka...
Radsej pojdem do garzonky ako delit sa o dom. Urcite sa da najst 3 alternativa. Ked zijete roky mali by ste mat Dobry odrazovy mostik ked obidvaja pracujete

Sama s muzom. Na milion %