Bývanie v dvojdome so svokrovcami verzus nový dom
Ahojte, príbeh je dlhy.. Ale vybrali by ste si byvanie v dvojdome - dole svokrovci a hore my s tým, že tam chodia surodenci takmer každý den niekto do domu a "lahšie dýchať financne" Alebo nový dom so zadlžením do konca života a splátkou cca 1000€?
Obaja robíme s mužom.
Radšej 1000€ splátka 🙏. Aj keby ste mali tie najlepšie vzťahy teraz spoločné bývanie vám ich naruší 🙂
Byt s menšou splátkou
My sme si vybrali radšej hypo a vlastné bývanie 🙂 pred dobro všetkých :D
My sme postavili dom,ale splatka 450€ spolocne byvanie nie a to mam skvelych svokrovcov
Nie je nad čím váhať
Určite samostatné bývanie - hľadala by som ešte možnosti, kde by bola menšia splátka
Tu nie je ned čím rozmýšľať …..hypotéka to istí…..ten svätý kľud mi za to stojí
Som absolutne za vlastne byvanie aj za cenu vacsieho zadlzenia
Nech by bola druhá možnosť akákoľvek, jednoznačne si vyber tú 😁
akože z tej sumy 1000e sme tu mali zostať zhrození? veď vyššia splátka je za 3i byt v Bratislave 🤷 a dvoj alebo trojdomy nie sú vôbec zlé ak susedmi nie sú práve svokrovci 😂
druha moznost, bez rozmyslania
oddeliť horné poschodie od spodného nie je možné? ho uzavrieť a dať tam dvere? ... my síce bývame sami vo vlastnom ale do domu sme nešli ale do bytu aby bola nižšia hypo... držím palce
Nikdy v živote by som si nevybrala žiť v dvojdome / v blízkosti či už svokrovcov alebo aj rodičov. A to zlé vzťahy nemáme. Nikdy nebudeš mať ten svoj kľud, budeš mať spoločnú záhradu. U nás by to 100% nefungovalo. Radšej budem platiť 1000€, ako mať dennodenné nervy.
Som za kompromis = samostatne byvanie s nizsou hypo (kludne aj mensi byt). Ked sa so svokrovcami rozhadate, tak ci tak sa odstahujete a budete zacinat odznova. Zbytocne investujete peniaze do ich domu.
Som za kompromis = samostatne byvanie s nizsou hypo (kludne aj mensi byt). Ked sa so svokrovcami rozhadate, tak ci tak sa odstahujete a budete zacinat odznova. Zbytocne investujete peniaze do ich domu.
@zuzanka.zuzu neviem no, za mna to je vysoká splatka... resp. je to moj príjem a ked nahodou by som šla na matersku s druhým..
toho sa obávam.
@gov prečo by ti mali snoriť po dome? Brat s rodinou býva nad našimi rodičmi a keď nechsú, tak rodičov nevidia aj týždeň/dva. Majú však samostatný vchod. Keď k nim aj náhodou naši rodičia idú, tak im prezvonia na mobil, alebo normálne zaklopú na dvere. V prípade chorôb detí má môj brat o deti postarané 🙂 Brat si zobral hypo na prerobenie svojej časti.
Ja by som v živote nechcela bývať ci už s mojimi rodičmi alebo svokrovcami. Aj keď máme veľmi dobre vzťahy. Som za to, že rodiny majú bývať samostatne. Čiže radšej splátka 1000€. Ale skúsila by som sa poziert po byte s menšou splátkou, dom nie je všetko.
@mimaapeto máme, mame aj vlastný vchod. Ide o dvor, kde jar/leto nikdy nie sme samy...
Autorka a v akom zmyslel ti prekážajú na dvore?
So svokrovcami ci rodicmi nikdy ale teda nemozem ani z daleka napisat ze mat na krku mesacnu splatku 1000e by mi priniesol klud ci sväty pokoj do zivota 😆😆😆.
Ako sa poznam, radsej by som byvala v mensom svojom a nebrala jedno ani druhe
Ale ked sa uz musim rozhodnut, v pripade ze chcete, tak byvat sami s tou splatkou
@andreakotesova pisala som ti
Nejakú dobu by som vydržala, čosi nasporila, aby následné splátky boli menšie.
Záleží od konštelácie osobností a vzťahov. Bola by tá časť domu naozaj Vaša - aj po právnej stránke? Rešpektovali by to ostatní? Čo sa bude diať s časťou, v ktorej bývajú svokrovci, keď sa pominú? Ale o súkromí na dvore môžeš naozaj len snívať...
Niečo tretie. 1000m je dosť…
@ivik4 ono nejde o to zobrat mensie... kam kolvek by sme isli by ta cena bola rovnaka...
@tanyan my tam žijeme už niekoľko rokov tak.
Byt. Sme sami a splátka nie je taká vysoká.
Radsej pojdem do garzonky ako delit sa o dom. Urcite sa da najst 3 alternativa. Ked zijete roky mali by ste mat Dobry odrazovy mostik ked obidvaja pracujete

Sama s muzom. Na milion %