Bývate v jednom dome so svokrou?
Ahojte býva tu nejaká žienka zo svokrou v jednom dome?
Nie
áno
Byvala som.....uz by som to neurobila.
ano, uz 8r a velmi rada by som zila sama. My si vychadzame, ale chyba mi sukromie. Ist si len tak do kuchyne a robit si svoje bez toho aby tam dosla a robila si kavu, alebo taketo prkotiny.
Nas tam svokra lakala,lebo dvojdom a ona vdova.....snorila mi vo veciach ked som bola v praci,brala si co chcela,nikdy nevratila....same problemy s kurenim,vodou,elektrinou,chodila k nam hocikedy......mne toto urcite nevyhovovalo.....😎
@baska1930 byvala som rok, lenze moja svokra je vzacnym clovekom, takze trecie plochy neboli ziadne, s nou sa dalo vzdy dohodnut, nikdy sme sa nepochytili, ale vela spolu nasmiali
Na začiatku manželstva 10 rokov,žiaľ vtedy zomrela.Bola to vzácna žena,vychovala môjho manžela,ľúbila svojich vnukov,mala ťažký život,snáď tie posledné roky sme jej uľahčili.Vždy sme sa dohodli.
Nie a nikdy by som na take niečo nepristúpila.
@tezuzy to je super🙂 ale nemyslim ze staci sulad povah.ja by som napriklad nevedela byvat ani s mojimi rodicmi, lebo som v 18 odisla na VS a byvali sme s babami na private, potom sama v byte,ptm s muzom. Tak uz tazko by som sa prisposobovala.ti, co byvali s rodicmi a nebyvali sami nikdy to v tomto maju lahsie podla mna😉ale ked raz byvas sama a ptm u svokry...to musi byt zahul
@nenne27 mas ciastocne pravdu, my sme ten rok po svadbe byvali u svokry, kym sa prerobil byt, az potom sami, ale ona nas v nicom neobmedzovala, nekontrolovala, nechodila nam nikdy do izby bez zaklopania, neriesila kde ideme, kedy prideme, co sme kupili, ci sme si nieco uvarili, alebo nie. Je to skratka anjel, mne normalne vyhrkli slzy, ked sme odchadzali, velky rozdiel som nezaznamenala, ked sme uz byvali sami. Samozrejme, zalezi to aj od toho, ako je dom rieseny, ale najviac na tej svokre. Ja ked tu citam niektore temy, tak by som radsej v parku stanovala, ako s takou byvala. Som s jej synom roky rozvedena, stale mame krasne vztahy, velmi si ju vazim a mam ju rada Ja som mala stastie, kludne by som byvala aj s mamou, bola mojou najlepsou kamaratkou, podnikali sme damske jazdy a pod.
@elizabet173 Ja si viem predstavit byvat s ex priatelovymi rodicmi boli ku mne super. Mexičania takmer svokra skorpion a ti vraj su nebezpecni😂chodili sme k nim na vikend raz za cas na navstevu.Hoci z inej kulturi a s miernou jazykovou barierou ona nevedela anglicky a Moja spanielcina bola vo vyvoji., bolo snou fajn isla som s nimi aj na pracovnu dovolenku bez frajera.😂Lebo isla aj “svagrina “a oni nechceli aby som sa citila vynechana . Chodili sme snimi aj do kina 😄hoci “svokor “ tam zaspal. Super ludia boli by lepsi dedkovci ale tak zena si vybera chlapa a nie jeho rodinu.Ex sa nechcel viazat a do dnes je single. Snimi by som si vedela predstavit zit chvilku v jednom dome. Len by ma piclo lebo som zila v Mexico City a oni na dedine kde okrem namestia s kostolom a zmrzlinou toho moc nebolo. Ale zarabala som a zila roky sebestacne tak by ma to ani nenapadlo zit u niekoho rodicov. Da sa to asi ked su mladi hnet po skole bez prostriedkov bez skusenosti.. Moja svokra mà dost tazku povahu Neviem ako to snou svokor vydrzal.
@miadi tak jasne, zalezi na lokalite, ale najma na tolerancii a zivotnom style oboch rodin. My sme si tak nejako spolu vsetci sadli. Ale opakujem, ked tu citam niektore pribehy, brrrr. Este ma napadlo, ci da to nejako neprenasa generaciami. Aj moja svokra mala super svokru, moja mama tiez. Dufam, ze zo mna tiez nebude namet na temu do MK :D
Bývali sme u svokrovcov neuveriteľných 16 rokov a bolo to podobné ako píše 77daniela77.
Jedným slovom - hrôza,mohla by som o tom napísať knihu...
Čo konkrétne by si chcela vedieť?
@elizabet173 jasne hlavne ked si ludia sadnu a su pohodovejši. Moja svokra je taka neprijemna. Striehne na kazde moje slovo vsetko chce riesit hlavne co netreba alebo o com nema ani tušenia. 10rokov nie je schopna vyslovit moje meno spravne hoci svokor ano. Ale to neberiem osobne lebo jej vyslovnost celkovo je na nic. Mà silny akcent. Raz sme u nej boli 2t ked som bola teho prvy x a dali sme v dome prelakovat drevopodlahu. A dost dlho to smrdelo.. Varila dookola len to iste s jej paradajkovou omackou hoci som z toho vracala. Nejak samej varit mi nedovolila ze ona urobi co je naj pre vsetkych a ze sa mam prisposobit. A ked som 3x dogrcala tak mà zastavila cestou z wc a vypravala mi akp jej bolo zle pred 50r ked ju bolel zlcnik. A len ju trapilo ze preco mi nechuti jej omacka. Vsetko mam zle vlasy oblecko dom este aj sporak nemal byt plyn ale elektricky lebo ona mà elektricky. A vsetko co urobim co sa jej paci tak to urobil jej syn 🤣ked som potom povedala mm ze dalsi den uz tu omacku nebudem jest ze ideme do restiky. .. tak svokra sa mà dosla ako vzdy opytat co chcem na veceru aby mi mohla povedat ze aj tak urobi to iste😆Tak normalne ma nechcela pustit do restiky ze sak ona uvari. Som jej povedala ze nemam 15a nie som jej dcera aby mi mohla nieco zakazat. Tak to vzdala. Mala som vtedy tak opuchnute nohy zavodnene ze som ledva chodila no aj tak som im cele dni pomahala v robote. Ohlad ci empatia voci mne 0.Ale ona je Proste taka. Aj na pohrebe svagrinej sa kazdemu jednemu z 300 kondolujucich stažovala ze ONA nevedela ze svagrina mala rakovinu ze ona by. Jej doniesla polievku 😕svagrina mala raka 3r a posledne 3m ked uz bolo jasne ze umre to svokre povedali. Len jej to Proste nedocvaklo.Este aj na vianoce to svagrovi vycitala a rok potom zas .Empatia k nemu 0. Len Ja Ja Ja . Jej urazena ješitnost ze svagrina si dovolila bojovat s rakovinou bez jej vedomia. Ja sa jej ale vobec nečudujem chcela mat pokoj. Skoda reci. Zit s niekym je dost tazke nie to este s cudzou zenou inej generacie a este ked je dominantna tak to je koniec. . Neviem preco sa k tomu zeny daju ukecat. Mozno trochu usetria $ ale tie nervy. Ale potom sa ani nemaju pravo stazovat lebo kludne by mohli odist do podnajmu alebo riesit uver. Malo ktora svokra je tolerantna a neutralna co neriesi nestara sa do veci mladych. Maloktora respektuje sukromie ..mala si fakt stastie pri tej svojej. Vacsinou su svokry lekcia akou svokrou nechcem byt .😅
@jaja20 tak to ta obdivujem. Za takych podmienok by som odisla velmi rychlo. A partnera postavila pred hotovu vec, keby sa nevedel rozkyvat, kludne aj do podnajmu. Idem, ci uz s tebou, alebo bez teba
@nenne27 aj ja som byvala sama. Ale dom sme stavali spolu a od zaciatku sme mali samostatne hodiny aby sme sa nahadali kto kolko minul, mame spolocny vchod a svokrovci byvaju dole my nad nimi hore…je to aj to tolerancii, a ako si sadnete…my sme si sadli od zaciatku a veru ze s nimi sa mi zije lahsie ako bez nich…neviem co si pocnem bez nich…vyznie to mozno blbo ale nonstop opatrovatelska sluzba a tesco mat rovno pod bytom ma svoje vyhody…ale nie samozrejme len nie o tom to je…😀
Ja som tiež bývala...a mala som z toho strach, či to bude fungovať...nefungovalo...pokazilo nám to vzťah...spoločné bývanie vyžaduje veľa pochopenia a tolerancie a komunikácie...
@miadi kokso, ty musis mat svetoziaru. Ja by som odisla do hotela na druhy den. Naozaj zalezi v prvom rade na svokre, tu moju ma rad kazdy, aj svokra som zboznovala. Ano, mala som stastie
@sasa1310 Možno tam,kde bývaš ty,je veľa možností,ale u nás veru nie...Bývame v lokalite,kde sa už 35 rokov nepostavil ani jeden panelákový dom,mesto má len zopár sociálnych bytov,stavebné pozemky a domy v celom okolí skupujú za nehorázne peniaze bohatí Blaváci a stavajú si tu chaty ( bez urážky,je to fakt ) a zohnať podnájom je priam nadľudský výkon...
Aj my sme ledva zohnali pred pár rokmi 3 izbový byt... Kto to nezažil,nepochopí...
@elizabet173 jo tiez som nechcela minut na hotel len tak u nas nie su take lacne tak $250-300na noc . Ja som si setrila na dovcu na Svk a potom som zobrala mamu a malu do Omanu. Posledne ked som bola teho mm vymyslal ze chce znovu vymalovat cely dom ze mozeme zatial ist k svokre🤣ja ze mal malovat ked sme boli s malou na Svk k svokre sa nejde vymalovat moze ked bude mat maly 3r ., alebo ked budem s detmi u mami.( tuto farbu mame cca 4r Neviem co vymysla este je to pekne) Este svokor je srandista ked svokra navarila spaghetti tak nas vyzyval k potlesku ze bravooo. A u nas na veceru vsetko ofrflu este ked tu bola mama urobila zemiakove pyre a svokra frflala ze tam nedala cibulu. A som jej vysvetlovala ze tam sa nedava ze Kazdy mà iny recept. A ona ze “ale ty to mas radsej s cibulou ako ked to urobim Ja !’ No Ja si vobec nepamatam kedy ona robila pyre Mozno raz pred x rokmi 😆ale ona vie lepsie aj co mne chuti ako ja.Moja mama uz ich nechce ani cez Skype vidiet mà dost.
@miadi no tvojs svokra je hotovy poklad - len kopat a kopat
@jaja20 ved si nemusela zostat tam, bezne mladi ludia idu tam, kde maju pre zivot lepsie podmienky. Keby svokra byvala v jednoizbovom byte, tiez by ste to museli nejako riesit. Malokomu padne byt do lona len tak.

@baska1930 áno