icon

Bývate v jednom dome so svokrou?

baska1930
28. dec 2020

Ahojte býva tu nejaká žienka zo svokrou v jednom dome?

jaja20
28. dec 2020

@elizabet173 Zostali sme tu,lebo tu obaja máme stabilné dlhoročné zamestnania, veď dobre vieš,že v tejto dobe sa takáto robota zháňa veľmi ťažko...

Svokrovci majú veľký dvojgeneračný dom, ktorý stavali s úmyslom,že syn u nich zostane,ale bohužiaľ,naše spolužitie sa absolútne neosvedčilo...

elizabet173
28. dec 2020

@jaja20 chapem, vtedy bolo take zmyslanie, ze dom sa stavia aj pre mladych...no pred sestnastimi, mozno desiatimi rokmi nebol problem s pracou. Ale tak, asi ste mali ine priority, podstatne je, ze si teraz spokojna

deti95060810
28. dec 2020

@elizabet173 možno mimo tému, ale aj pred 10 rokmi bol problém so zamestnaním... bol kríza, a tak isto veľká nezamestnanosť bola aj v roku 1998 ..... to len na okraj... 😉

deti95060810
28. dec 2020

Bývala som so svokrou... Stačilo. Moji svokrovci sa zasekli kdesi v 17 storočí, nevestu mali len ako slúžku... Stačí uviesť že v novembri ma poslali na pole zbierať zemiaky za traktorom a svokruša si ostala doma.... Mala som necelé 2 mesiace do pôrodu. Nemohla som sa ani zohnúť pre brušisko...🙄

iinuska
28. dec 2020

Nerob to

arianna25
28. dec 2020

V minulosti ano. Boli pekne aj menej pekne dni. Ale urcite je najlepsie byvat sami a s rodicmi sa navstevovat. Urcite nie byvat!

lentilkaxxx
28. dec 2020

Našťastie už nie. Ani tých 50 000 eur, co sne tam vrazili, ma tam neudržalo a zdrhla som odtiaľ. Ešteže som mala svoje bývanie pred svadbou. Teraz sme síce v mojom malom, ale sami. Manželovi sa to moc nepozdáva, ale ak sa chce vrátiť, môže. Sám. My so synom mame svoj domov tu a tak to aj ostane. Nemám záujem mat ich rodinu nadriadenú nášmu manželstvu, ako si to tam všetci predstavovali.

jaja20
28. dec 2020

@lentilkaxxx Podobne aj my. Síce našťastie nie až toľko,ale manžel tam komplet prerobil spodné poschodie,kde sme bývali a to veru stalo kopu peňazí, času a roboty...

jaja20
28. dec 2020

@elizabet173 My sme to riešili tak,že sme kúpili záhradku a manžel tam postavil celoročne obývateľnu chatu s kúpeľňou,wc,wi Fi a Digi a trávili sme tam každý víkend,každé sviatky + 4 celé mesiace od mája do konca augusta.Dceru som 4 roky takto v tom čase každé ráno odprevadzala cez lúku a cez les do školy...keď bol daždivý máj alebo jún,bolo to strašné,musela si nosiť na prezutie ponožky aj topánky,aby nebola v mokrom...a v škole sa jej vysmievali,že býva na záhrade...proste nikomu by som to nepriala zažiť...☹️

janulka1802
28. dec 2020

@jaja20 nie v zlom, ale veď na to sú gumáky... aby mala nožky v suchu

bobana297
28. dec 2020

Mlady maju byt sami. Akokolvek mozes mat dobry vztah so svorkou, po case zistite, ze kazda mate iny rezim ci tracie a ani nevies ako a uz si budete vo vlasoch. 🤮 nikdy viac

elizabet173
28. dec 2020

@jaja20 nejako tomu nerozumiem, prepac, ak ste mali financie na celorocne obyvatelnu chatu s WC, kupelnou, aky bol problem dat tie peniaze plus hypo do bytu. Je to samozrejme vasa vec, ale pisala si to tak, akoby ste u tej svokry museli byt 16 rokov a pritom to tak vobec nebolo. Ako som pisala, keby mala svokra jednoizbovy byt, tiez by ste nejako museli riesit byvanie. Mozno ste tu chatu a tych 16 rokov povazovali za najlepsie riesenie, ja by som to svojmu dietatu neurobila

elizabet173
28. dec 2020

@deti95060810 hadam si poslusne do tych zemiakov nenacupitala. Pri mne by sa nacakalaaaa.

jaja20
28. dec 2020

@janulka1802 Skúšala si v gumakoch chodiť dole kopcom cez mokrú trávu a ihlicie v lese? Očividne nie,inak by si vedela,ako sa v nich strašne šmýka...vyskúšaj si to s deťmi...

elizabet173
28. dec 2020

@deti95060810 byvali u svokry 16 rokov,tych desat som strelila, za 16 uz zamestnanie najdes, ak chces.

jaja20
28. dec 2020

@elizabet173 Záhrada stala 2 tisíc euro,chatu postavil sám,ako som písala a stala 4 tisíc...
Prečítaj si lepšie môj predchádzajúci príspevok,u nás jednoducho byty na predaj nie sú...aj momentálne je v ponuke iba jediný 3 izbak...dá sa to ľahko overiť na stránke nehnuteľnosti...
Je to strašné,ale ľudia tu doslova čakajú,kedy im nejaký rodinný príslušník umrie a oni budú dediť po ňom byť...
Ako píšem,kto nezažil, nepochopí.

jaja20
28. dec 2020

@elizabet173 Prosím ťa,nechytaj ma za slovíčka...
Nie každý má " gule " na to,aby odišiel z dobrej dlhoročnej práce,kde uz niečo dosiahol, do neistoty...plus dieťa dávať do nového prostredia,a školy,bolo tam proste viac faktorov a kebyže sa dá niečo poriešiť, určite by sme to urobili už skôr.
Momentálne sme dosiahli vsetko,po čom sme túžili a ako sa hovorí," radšej neskôr,ako nikdy ".

elizabet173
28. dec 2020

@jaja20 prepac, ja som sa ta nechcela dotknut, no tvoj prvy prispevok vyznel, akoby ste nemali inu moznost a museli ste u svokry trpiet 16 rokov, ale vy ste mali ine priority. To bolo vase rozhodnutie, ale ja mozem mat nan svoj nazor. Mne by bolo luto tych rokov. Kazdy si je sam strojcom svojho stastia

elizabet173
28. dec 2020

@jaja20 ja nemam dovod ti neverit, ze momentalne nie su byty, bolo by odo mna ubohe si to overovat, ale sama dobre vies, ze to tak nebolo vzdy s ze nemusis cely zivot stravit tam, kde si. Pre mna sa nemusis obhajovat, robili ste zrejme to, co ste povazovali za najlepsie pre vasu rodinu. Ale ja mam pravo s tym nesuhlasit a napisat, ze by som to riesila inac

jaja20
28. dec 2020

@elizabet173 Samozrejme, každý môže mať svoj názor, ale som dosť stará na to,aby som z vlastných skúseností vedela,že platí stará známa múdrosť " nesud niekoho,keď nezijes jeho život " alebo " nikdy nehovor nikdy ".
Ja som proste autorke prispela do tejto diskusie svojou životnou skúsenosťou, iní môžu mať iné skúsenosti a tak to proste chodí.

jaja20
28. dec 2020

@elizabet173 Myslím,že darmo sa tu budeme mu dve baviť na tému mojho života,keď autorku diskusie zaujíma niečo úplne iné... A asi už ani nemá záujem o rady,lebo dlho ničím nezareagovala...

elizabet173
28. dec 2020

@jaja20 ona sa mozno len potrebovala utvrdit vo svojom rozhodnuti, precitala si aj pre aj proti a hadam sa mudro rozhodne.

lentilkaxxx
28. dec 2020

@jaja20 aj my. Celý spodok a vyplatený dedičský podiel tetkam. Brrrrr. Keď si to uvedomim, ide ma vyvrátiť. Mohli sme mať svoj bungalov. Takto viem, že vzdať sa svojho bytu by bola najväčšia chyba

ljzozv
29. dec 2020

@elizabet173 ale ty sa na to pozeráš len zo svojej výšky... Nie každý je ochotný opustiť zabezpečené zamestnanie a ísť do neznáma. Nie každý má na to "gule".
Niektorí ľudia majú obrovský problém so zmenami v živote a radšej majú istotu a nepôjdu do neistoty. Tým hádam nie sú zlými ľuďmi.
Namiesto toho aby si uznala, že teda za šesťtisíc si asi hypotéku na byt nezoberú, ďalej v podstate zhadzuješ @jaja20
Neviem či som dobre čítala, možno som to zle pochopila z prečítaného, ale mám pocit, že oni sú naďalej v nájme.

miadi
29. dec 2020

@ljzozv nemyslim si ze
@elizabet173 ju chcela zhodit. Iba fakticky pochybovala zeby “museli “ 16r zit u svokry . Hlavne ked vravi ze to bolo peklo.( tak urcite to Nebolo idealnw ani ore svokru) Ja zas nechapem ked pisala ze mala dobru robotu ze to nechcela zahodit Ved ked mà Niekto dobru robotu nemusi zit u rodicov.. Niektori ludia maju obrovsky problem so zmenami v živote A to Z nich nerobi zlych ludi., pokial tym neubližuju niekomu druhemu. Zabudla som napisat preco sa Moja mama uz nechce ani vidiet s mojimi svokrovcami. Lebo mali plany ked som porodila prvy x aj teraz druhy x ze moje novorodene babo mam dat svokre senilnej 82r ( ktora uz sa hada s ludmi z tv ) a ist na nich robit do pokladne v rodinnej firme Lebo oni veria ze cudzi ich okradnu. 😤 Lebo oni sa tak trasu o svoje $ ze by kludne okradli svoje vnucata hnet po narodeni o mamu .. len koli svojmu dobremu pocitu. Maju velky dom a byt pri mori na floride a uplne v pohode mozu mat aj 3 cudzie zamestnankyne. Ja by som fakt radsej žila v maringotke ako u svokry. Mat svoj klud a sukromie je nad vsetky $.

jaja20
29. dec 2020

@miadi Vieš,ľahko je elizabet173 mudrovat,keď so svokrou byvala iba rok...keby zostala dlhšie,tiež by mala s najväčšou pravdepodobnosťou horšie skúsenosti.Nevieme o nej vôbec nič,ani koľko má rokov,ani či má vôbec deti,jej profil je prázdny,registrovala sa len minulý mesiac,ale príspevkov ma už takmer tisíc ...
My sme si v dobrej viere prerobili u nich spodné poschodie,tak aj preto sme dlhšie váhali,či odtiaľ odísť,predsa len to bola veľká investícia a robota.

miadi
29. dec 2020

@jaja20 no hlavne ak tvoj muz nechcel odist., casto je to tak. Ze ti chlapi predca im nie je zle mama je mama su na nu zvyknuti. A zeny su dost ine na ženy ako na mužov. Ked som isla rodit mama ma otravovala nech este ponuknem mm polievku aby mal dost “sil”. Akoby on siel rodit 😂

elizabet173
29. dec 2020

@ljzozv ale ja som jej pisala, ze kazda z nas ma ine priority. Pre nou bola priorita praca ich oboch, aj ked trpela 16 rokov u svokry, ja by som robila vsetko na svete, aby som odtial odisla. Ja som ju nijako nezhadzovala, aj som sa jej ospravedlnila, ze som sa jej nechcela dotknut. A ani sama tomu neveris, ze si nemohli zobrat hypo, za 16 rokov ju ma niekto splatenu. Pamatam si ju z temy o dovolenkach, tiez sme chceli ist do tej destinacie, kde boli oni, ale korona, takze aj ta hypo by sla, keby sa zlavilo z ineho...no jej prvy prispevok vyznel tak, ze tam musela trpiet 16 rokov, nemusela. Opakujem, bolo to ich rozhodnutie, ved ja ju za to neodsudzujem, nemam na to pravo, mozno by to dnes riesila inac a mozno rovnako. Ale ine riesenie v ich pripade urcite bolo, lebo su pripady, ze sa neda.

elizabet173
29. dec 2020

@jaja20 to, ze som registrovana mesiac, neznamena, ze to tu roky necitam. Mam dieta, som od teba urcite staria, svokru mam uzasnu, ale chceli sme vlastny byt, neskor dom, pretoze sme planovali viac deti, no nepodarilo sa a v tom pripade by nam bolo tesno. Ani bez deti by sme ale u svokry nebyvali dlhsie, aj ked viem, ze aj roky to je mozne, ak si svokra a nevesta sadnu. Moja mama zila u svokrovcov cely zivot a vztah mali krasny, zila som tam s nimi do dospelosti. Ale viem, ze je to vynimka, nie pravidlo. A ze mam tisic prispevkou? No cusime doma, takmer mesiac, dieta dospele, precitala som 8 knih, TV nemusim.

jaja20
29. dec 2020

@elizabet173 No vieš,mne sa zdá,že tu zrazu všetci začali riešiť mňa a môj život,a pritom som len chcela prispieť vlastnými skúsenosťami do tejto diskusie a ponúkla som autorke,že ak niečo chce vedieť, kľudne jej napíšem,napr.do IP.
Len sa to tu akosi zvrhlo...ale ako som už poznamenala predtým,nikto nemá patent ani právo posudzovať rozhodnutia iných ľudí bez toho,že by sa niekedy ocitol v jeho koži...