Čakám bábätko a svokra má problém s naším psom
Máme dnuka psíka ktorý velmi dobrý, čistotný je to proste náš miláčik. S Priatelom budeme mať bábätko a tu sa Nám začali veci skomplikovať. Mi proste máme taky plán že bude psík dnuka aj s bábätkom lebo naozaj že je dobrý ale vidno na svokre že sa jej to nepáči. Stále hovorí že máme dnuka smrad od psa čo mi s priatelom necitime a nikto iny nam to nehovorili len svokrovci. Že to už vonka cítit a že oni nevojdu do domu. Ja som sa riadne rozplakala lebo presne vtedy prišla ked som 2 hodiny pratala...... Ešte som aj precitlivena a ešte takto to povedať. Priateľ odišiel za nou a vysvetlil jej že načo to bolo dobre a ona že pes má byť cez deň vonka. Ale je to taky typ ktoremu je teplo. Ja by som ho nikdy nevyložila v takej horúčave keď sama vidím že po 15 tych minutach pýta sa dnuka. Neviem čo mám robiť neide o to že či psika mám alebo nemám vyložiť lebo nedám ho von len ako jej to mám vysvetliť že proste je to náš člen rodiny ktorého len tak nevyložím do tepla. Oni že to je len pes. Ďakujem
@adalmba presne tak. My odkedy mame macky, tak sa nám neskutočne zlepšila alergia aj dcérin ekzem. Komu sa nepáči nemusí chodiť 🤷🏽♀️
Tipujem, že nebyvate u svokry, lebo zrejme by vám ani nedovolila mat psa vnútri. Čiže je len vaša vec, ako budete fungovať. Ja nie som extra milovnícka psov, nemáme nijakého, ani neplánujeme, naopak kamarátka so svojím tiež spi v posteli, mojka a tulka, čo ja síce nechápem, ale je to jej vec. Ale plne akceptovala, keď prišla k nám na návštevu, že proste pes vnútri a už vôbec nie na poschodí ani v posteli nebude. Spal v predsieni a bolo. Teda tým chcem povedať, že "váš dom, vaše pravidlá".A návšteva sa prispôsobi. Svokra psa mat rada nemusí, ale keď ho vy tak máte, má to rešpektovať.
Ja zvieratá milujem (všetky bez rozdielu, čiže psa, mačku, prasa, kravu - som vegetariánka), no kľudne ma tu ukameňujte - podľa mňa pes ani mačka nepatria dnu ale von. Je to ich prirodzene prostredie. A taktiež psíka je vždy cítiť, hoci domáci ho necítia.
Každopádne je to vaše rozhodnutie a svokra si môže síce názor povedať, no keď chcete mať psa pri bábätku dnu, tak majte. Vaša domácnosť = vaša vec 😉
Ak ho tam chcete, tak ho tam majte a vybavene. Ved ona moze ostat vonku, ked jej to u vas smrdi :D babatko si tiez na svojho psa zvykne a bude... Jednym uchom dnu a druhym von.
Ja som tiez bola za to, ze pes len vonku, no bohuzial mam utekaveho psa a uz dva roky zije u nas vnutri. Zvykli sme si vsetci :D A ani ma uz nenapadne ho vyhadzovat von.
Ak bývate vo svojom tak si určujete snáď pravidlá vy a nie svokra.A tak by som jej to aj povedala.
@mima172 Treba si uvedomiť, že zvieratá sú už miešané, šľachtené a prispôsobené.Niektoré psy by vonku zomreli pri chladnešom počasí a pes je zviera spoločenské.
Nie je pre neho prirodzené byť vonku sám, ale so svorkou.
Psy dnu určite cítiť, aj keď človek upratuje a vetrá. Nedá sa s tým až tak veľa urobiť, len zmierniť. Len ľudia, čo žijú v tej domácnosti, to necítia. To je jednoducho fakt. A mne je to teda srdečne jedno. My máme doma (dnu v dome) weimara a dve deti. Pes je očkovaný, odčervený, absolútne socializovaný, vycvičený s niekoľkými skúškami, zžitý s rodinou. Z hygienického hľadiska mám svedomie úplne čisté, deti sú v úplnom v poriadku. Priznávam však, že návštevám môže u nás smrdieť, určite by sa občas našiel aj zabudnutý chlp 🙂 Tak komu u nás smrdí, nech k nám nechodí 🙂 Súhlasím s názorom vyššie - je otázkou, čo je vlastne prirodzené pre psa - byť sám na dvore alebo spolu so svorkou. Ja zastávam druhú možnosť. A keď je to navyše môj dom, nikto mi do toho nemá čo kecať.

Bohužiaľ, to je tá stará generácia, ktorá si myslí, že pes má byť nonstop na dvore a strážiť dom. My máme francúzskeho buldočka a toho dať na dvor, tak pojde do dňa, neberieme ho v lete ani na dlhšie prechádzky, lebo to nedáva. By mi bolo u r*ti, čo si kto myslí. Mali sme ho už pred narodením malého a sú úplne super kamoši. Keď má svokra nejaký problém, tak nech ku vám nechodí, veď aspoň nebudeš musieť počúvať blbé reči 😁