Čakám dieťa a môj otec sa s tým nevie zmieriť. Čo robiť?
Ahojte, čakam miminko a moj otec to nevie prežiiť. Nerozprava sa som nou, dokonca ani na jeho 40-tku ma nepozval aj napriek tomu ze tam bola cela nasa rodina a jeho znamy. ☹ ☹ Tak som sa rozhodla ze ked sa malý/á narodi tak ho alebo ju ani neuvidi a ani ho nikam mnepozvem ked budem daco organizovat ak sa niekto prida do tejto temy budem velmi rada pretoze ma to dosť trapi a možno aj daka zvas ma podobnú skusenost a dakujem vam aj za rady pa poa pekny dnik vsetkym praje Katka.
Tak můj otec nemohl kousnout druhé těhotenství. Prý do této doby dvě děti jsou přepych. Díval se na mě, jako bych někoho zabila. Naštěstí docela brzo pochopil, že jsem dospělá a soudná a kdybychom si to nemohli dovolit, o dítě bychom se nesnažili. U prvního byl spíš v šoku - nečekal to. Připadalo mi, že se cítí na vnouče mladý - bylo mu přes 50 🙂 Podle mě chlapi těžce nesou, že jejich holčičky už nejsou jen jejich, dojde jim, že mají dospělou dceru a že budou dědečci.. Pro chlapi egoisty je to asiněco strašného 🙂. Přeju ti, aby to tvůj otec brzo rozdýchal a byl ti oporou. Děti dědy potřebují..
Tak mě se tohle sice nestalo,ale mám kamarádku a reakce obou rodičů byla ta samá jako tvých.kamarádce bylo devatenáct a na otázku" co vaši"?Jelikož byla moje nej kamarádka v dětství a pubertě,a bydleli kousíček od nás,tak jsme se hodně navštěvovali a já tudíž znala její rodiče 😀 No odpověd zněla,že je doma peklo 😀 ale jakmile jí začalo růst bříško a oni to viděli,tak se to najednou obrátilo,začali kupovat věcičky a všechno kolem 😉 Ještě upřesním,že kamarádka to ještě ke všemu čekala se ženatým,takže bydlela pořád doma a byla samoživitelkou.
Teď Denisku milujou nade vše 🙂
Přeju ti aby to tak dopadlo i u tebe,asi to chce čas,jak tu bylo psáno,ono celkově rodiče těžko nesou,když se z jejich miminek stávají prostě dospělé a zodpovědné osoby 😅
ahojte.ja som mala tiež trochu problém,no skor s matkou. druhý krát som sa vadala a velmi som chcela bábo,aj koli veku,aj pre isté zdrav.ťažkosti.boli sme radi že nám to vyšlo,ale od rodičov som akosi nevidela radosť.vraj na čo nám je druhé dieťa,mohli sme mať už pokoj,ked moja dcerka JE Už VELKá,a ešte aj staviame a či ked sme už chceli bábo,sme nemohli počkať dva-tri roky.....a pod. som povedala maame že vidím že jej to vadí,no ja viem čo robím,nie som najmladšia a kedy ja budem mať dieťa je moja vec....povedla som že registrujem že ju to neteší,že sa ani raz nespoýtala ako mi je,ako sa cítim,či je všetko ok...manžel chcel syna a ked sa potvrdilo že to bude chlapček,tak ešte akoby viacej zanevrela.len preto že neurobila akoby maželovi na priek. nejako sme sa nepohodli,aj koli sťahovaniu,aj koli mnželovi,lebo si pri mne predstavovali iného trulka.......no ale po čase sa to nejako predýchava,atmoška je lepšia...snád sa umudria. lebo som bola tiež za to ,že ked vidia problém v mojom dieťaťi,tak ho vidieť nemusia a basta!!
Dakujem vam ze ste sa pridali do tejto temy no nasi su rovedeny uz pomalicky 12 rokou. moja mama ma priatela a strasne sa tesia ze budem mat mimi aj ked mam 21. mam madsich bratou vlastneho ktory ma teraz 19 r. a moj otec zije s priatelkou a ma dalsich dvoch synou ktory maju 7r. a 4r. malo sa snimi stretavam pretoze otcova priatellka si to nepraj vsetci sa stym zmierili a su stastny aj to na nich vydno ze sa tesia na prirastok do rodiny len moj otec tym vobec ale vobec neni nadseny. pretoze je este mlady na to aby bol deda aj ked ma 40. ale ze j som sa narodila ked mal 19r. tak to si z nepameta ja som mala snim vzdy iny vztah pretoze so baba a nie syn . keby ste to vydeli ako sa sprava ku svojim synom a ku mne by ste ani nepovedali ze sme rodina a to myslim vazne...aaaaa ak sa stym nezmiery tak to je len jeho problem ja sa na svoje dietatko tesim a on mi tu radost nezobere aj ked ma to trochu trapi ze je taky ale co uz cloveka nezmenis. tak aj vam co mate podobne problemy a skusenosti drzim palce aby sa to zmenilo a vsetko aby sa len na dobre obratilo papa cmuka 🙂 ☹ 🙂
Podla mna ma tvoj otec problem preto, ze ma sam take male deti... Ale ty si dospela a svojpravna osoba, tak sa hlavne tes na babo.
Kedze tvoja mama a jej priatel sa tesia spolu s tebou, tak otca neries. Aj tak ho nezmenis. Bud pride k rozumu alebo nie. A ked nie, tak sa na to vykasli. Je to tazke, ja som tiez s mojim otcom skoncovala, ale z inych dovodov. Proste jedneho dna mi stacilo a tym padom bol pre mna koniec.
Mas podporu tvojej mamy, a to je dolezite. Hlavne, ze nie si sama. Uzivaj si to.
P.S. - Pokial viem, tak latkove plienky mava aj DM-ko 😉 A rozne obchody s detskymi vecami...
Ja som sa stym zmierila ze moj otec je taky ay je a tak ako som napisala na zaciatku ze vnuca nestretne dokym sa neuveomy tak na tom trvam a tie plenky... bola som aj v DMku a nic a aaj v detskom obchode a tam iba tie nove co maju tie bambusove a organicke vlozky a klasicke uz nie ale jedna mi poradila ze ich mam objednat s ceskej stranky a tam ich maju za super cenu tak stade ich objednam. No co uz mame to tazke s tymy rodicmy nie kazdy ale najdu sa aj vynimky hi. 😀

Ahoj Bubuláčik
no já jsem zažila to samé. Když jsem našim oznámila že jsem těhotná bylo mi teprve 18let, no vzali to dobře, ale zhruba po týdnu se jim to rozleželo v hlavě a nastal pravý opak. Naštěstí jsem u nich už nebydlela, takže jsem se prostě zbylila v vrátila se domů ke svému příteli. dovela dlouho jsem se jim vůbec neozvala a jediné novinky o mém těhotenství měli od mé sestry.
Mamču to potom začalo mrzet, přece jen první vnouče a zřejmě to vysvětlila i tátovi, který sám zavolal a ozval se. Byla jsem v osmém měsíci. když mi uspořádali narozeninovou oslavu a se slzama v očích tvrdili jak se na malé vnouče těší. A taky že jo, koupili kočárek, postýlku, oblečky...jen aby nám pomohli.
dnes je malé 22měsíců a pořád si voláme, jezdíme tam na prázdniny a je vidět jak svojí vnučku milují. Věřím že i tvůj otec příjde k rozumu. A hlavně jak se to malé narodí.
Je to sice smutné,ale určitě to dobře dopadne!