Čakáme bábätko a stále sa hádame

tina147
20. máj 2015

Ahojte, neviem či potrebujem radu či pomoc, alebo sa len vyrozprávať z toho všetkého. Som v 8 mesiaci tehotenstva cakam s priatelom prve nase spolocne dieťa. Už sme spolu 6 rokov. Náš vzťah býval v celku harmonický, povedala by som že sme si po vsetkych strankach vzdy rozumeli az na male hadky ved kto ich nema. akurát ze teraz nas vztah odkedy som zistila ze som tehotna beriem ja trosku vaznejsie. zo zaciatku sa prve tyzdne priatel nedokazal vyrovnať stým že už budeme rodičmi, momentalne ked uz mam kusok pred pôrodom tak je to myslim si ze v norme akurát sa velmi hadame. ja mavam trosku aj vykyvy nalad ako to v tehu byva ale on mi nepomaha nijako to zvladat lepsie. mam snim ale problem hlavne vtom ze neustale ma potrebu vypisovat na sociálnych sietach ako pokec, Facebook a pod. inym zenam aj ked sa lubime a cakame spolu dieta. neraz som mu nasla nepekne konverzacie s neznamymi babami, neda sa to nazvat zeny pretoze su to vzdy velmi mladucke žaby. aby ste to nechapali tak ze ja som nejak stara budem mať 25 r. stale im vypisuje aby sli snim von , a tlaci kaleraby ved to poznate. nemam pocit ze by sa s nejakou aj osobne stretol...len mi velmi vadi ze to vôbec robi. a mna zakryva vzdy zaklame ze ziadnu priatelku nema. mrzi ma to najma tomu ze snim planujem buducnost a sme v stadiu akom sme, ze uz to nieje len o nas dvoch. neviem ci sa nieco zmeni prichodom malého ale dost casto premyslam ci to nebude este horsie. mam potom pocit ze mna vlastne vôbec nema rad a ze by rychlo prijal zamna nahradu. alebo o robi len aby si podvihol sebavedomie? naozaj neviem baby ak mate stym nejake skusenosti napiste mi prosim. alebo ako mu vysvetlit ze mi to velmi prekaza. uz som skusala naozaj vselico vzdy vezar ze pochopil a prejde par tyzdnov a zasa najdem nieco nove a neprijemne co ma prekvapi.

esterba
20. máj 2015

@tina147 "ved to poznate"... No ja to teda nepoznam a nemam s takymto muzom skusenost. To aj predtym nez si otehotnela komunikoval s inymi zenami takymto sposobom?

tina147
autor
20. máj 2015

No par krat som mu prisla nato, že komunikoval. nikdy tam nebolo nic zle myslene. ale teraz odkedy viem ze som tehotna mi to velmi prekaza. lebo si myslim ze sa nas vztah posunul niekam dalej. ano viem niektore zeny maju to stastie a maju muzov co sa za inou ani neotocia, bohuzial niesom ten pripad. myslela som ale ze ked vie ze caka somnou babatko ze sa zmeni ze uz nebude vyhladavat takyto druh zabavky, no ocividne to neprestalo.

cervenaruza123
20. máj 2015

@tina147 mohol by to brat teoreticky ako dobrodruzstvo, ma dobry pocit, ze sa onho zeny zaujimaju. ale kolko ma rokov? chlap, ktory si zaklada rodinu a ktory vobec ma priatelku a chce sa o nu starat, by toto nemal robit a uz vobec nie pravidelne. uz ked tak pisat si, ale pozyvat von? myslis, ze by siel, keby niektora suhlasila, ci ani nie?

esterba
20. máj 2015

@tina147 pocuvaj, bez nejakej ironie, nikdy si nepocula, ze muzi sa (zvycajne) nezmenia iba tym, ze im partnerka otehotnie (alebo nieco podobne - ze sa nezmenia po svadbe)? Napr. mama ti nic take nikdy nepovedala?

tina147
autor
20. máj 2015

No vzdy kazda jedna suhlasila a on sa potom nejak odmlcal a uz viac snou nepisal, neviem preco. nerozumiem jeho spravaniu takze tazko povedat. ma 27 r. mne sa to tiez zda pritiahnute za hlavu preto som chcela vediet ci robim len ja z komara somara alebo by to viacere tak citili...hlavne neviem ako to riesit, pretoze vzdy sa len kvôli tomu pohádame ja videm ztoho najhorsia, chvilu je dobre a prejde nejaky cas a zasa nieco najdem. uz ma obvinuje ze snorím stale ale to by nedalo asi ziadnej ked sa to dokolecka opakuje.

sue
20. máj 2015

...on sa nezmenil, ty čakáš, že sa zmení...prečo by sa mal? ...pretože porodíš vaše dieťa? ...veď to nijak nemení váš partnerský vzťah a to ako on vníma komunikáciu s inými ženami... urobila si chybu, že si si to s ním nevydiskutovala ihneď na začiatku a že si si robila dieťa s niekým, na kom ti vadí niečo a nedokázali ste to za tých 6 rokov zmeniť...
Ty sa teraz stávaš výrazne závislou od neho a jemu teda bohužiaľ prirodzene rastie ego a aj pocit, že si "môže dovoliť viac" pretože ho potrebuješ...
Odporúčam nehystericky si sadnúť a vážne sa porozprávať - uveď kľudne príklad, či by to nevadilo jemu, keby si robila to isté...napríklad...

katka.gzd
20. máj 2015

@tina147 ked to robil aj predtym a si mu to tolerovala tak sa moc nedivim ze nema problem v tom pokracovat..preco si to vlastne tolerovala? Pride ti to normalne balit na nete zaby ked je dlhodobo zadany? A klamat im a volat ich von? Ako vies ze nikdy nesiel? Ja keby na toto drahemu pridem tak by dostal jasne na vyber..bud ja alebo tie zaby...musi mat velmi slabe sebavedomie ked si ho potrebuje dvihat na pubertackach...taky muz nieje zrely byt otcom...uz teraz ma asi dojem ze mu nieco uteka s jednou zenou..co este ked mu dojde naplno, ze je v pasci rodinneho zivota... Prajem ti pevne nervy.

tina147
autor
20. máj 2015

Nie baby vazne, esterba jasne ze viem ze chlapa len tak nieco nezmeni. ja som tym skor myslela ze mozno uz nebude mat tolko casu venovat sa pisaniu na sociálnych sietach. ze pride maly a ten ho zamestna. ja fakt neviem. sue len vies kolko krat som snim ja sedela a rozpravala sa otom? to sa neda ani na jednej ruke spocitat. a skoro vzdy to bolo bez hystercenia. vzdy som sa snazila z rozumom mu vysvetlit ze jemu by o tiez vadilo z mojej strany. skor mi pride ze on moze vsetko a ja nic.

katka.gzd
20. máj 2015

@tina147 system ze on moze vsetko a ty nic si si s nim sama dobrovolne a vedome nastavila tym, ze on nikdy nepocitil, ze by sa nieco stalo ak neprestane...a ani sa nestalo..chodila si s nim nadalej...a teraz este aj otehotnela...jasne ze si mysli ze vsetko moze..sak si mu to dovolila...

tina147
autor
20. máj 2015

katka.gzd to si napisala asi uplne presne. ja mam ten isty nazor ze proste ten kto lubi by toto nerobil. tak vies to ze si popisal par nezmyselnych sprav tak mi vadilo ale nebolo tam nic take, akurát ked som bola asi v 4 mesiaci som si poprecitovala krasne veci ako sa snimi dohadoval von a podobne. skor by sa tu dokazal ktomu asi vyjadrit chlap ze ako to vnima. v tomto jedinom mu nerozumimem. keby viem ze nam to neklape ze sa len hadame a ze uz to nema zmysel. ale my mávame naozaj vela krásnych chvil , toto je jedina vec ktora mi strasne vadi.

katka.gzd
20. máj 2015

@tina147 no tak mu to daj jasne najavo...ked si to v 4tom mesiacj zistila, co si spravila? Dohovor a koniec? Fungujme dalej ako predtym? Alebo si mu dala jasne najavo, ze toto nechces, neakceptujes? Spytoval si svedomie? Priznal vinu? Ospravedlnil sa? Slubil, ze to nespravi? Alebo ste sa tvarili ze sa nic nedeje?

sue
20. máj 2015

@tina147 prečo by to nerobil? 😕 keď sa s MM rozprávam o neverách, tak vždy mi povie, že je to o tom, ako si to dvaja nastavia a na čom sa dohodnú...MM bol neverný veľakrát v predchádzajúcich vzťahoch a vie, ako strašne sa mi hnusí jeho vtedajšie správanie. Zároveň vie, že ak by došlo k nevere (z jednej či druhej strany) dosť by sa ma to dotklo a s najväčšou pravdepodobnosťou by sme ako pár skončili - či ako manželia to neviem...to záleží od okolností... proste o tom diskutujeme otvorene a najmä ako rovnocenný pár = na princípe, ľúbime sa, tak si navzájom nerobíme to, čo tomu druhému ubližuje...
Vy fungujete dosť pokrytecky...ty si podriadená vo vzťahu, on je nadriadený, ty čakáš, že sa zmení (vrchol naivity...po pôrode bude mať tendenciu unikať od vás ešte viac, pretože narodenie dieťaťa je riadny záhul...a keď od teba uniká už teraz a nestačíš mu ty, potom, keď ty budeš musieť venovať viac pozornosti dieťaťu a on bude musieť rešpektovať, že je na isté obdobie na vedľajšej koľaji, to bude ešte horšie...)...on ťa drží v hrsti, pretože okrem iného ani nie ste manželia...

No...napriek krásnym chvíľam a podobne by som riešila aj materiálnu časť veci a zadné vrátka pre teba...pretože ako len priateľka aspoň pouvažuj o tom, keby sa niečo zosralo (čo sa snáď nezoserie), či budeš mať kam ísť a ako hospodárite s peniazmi... odkladáš si? ...ako a kto čo financuje? ...koho je bývanie?...

tina147
autor
20. máj 2015

jasne ze som mu povedala ze si to nezelam. niesom zasa truba co si necha. ospravedlnil sa, a povedal ze to vazne nic nieje ze sama som videla ze tam snimi nic neriesil len obycajne veci. to je pravda ale zasa stale tomu nechapem naco mal tu potrebu. mne by stacila len tato odpoved, ze preco ked vie ze mi to ublizuje vadi, tak preco to robi . odhliadnuc od toho ze si pise proste vediet preco...ci si naozaj tym cosi dokazuje alebo ja vazne neviem.

tina147
autor
20. máj 2015

sue ja som tiez vzdy bola taka ze snim riesit vsetky veci problemy hned a narovinu. vzdy o vsetkom sa zacnem rozpravat on je menej taky ze by potreboval preberat niektore veci ale vzdy docielim svoje ze mi povie co a ako. ale toto jedine nedokazem pochopi. urcite ma pocit ze je na koni, to on vzdy je v znameni barana a to tazko niekedy pohnut,. tak o nevere mame aj my jasno ak by som sa dozvedela ze ma podviedol umna by skoncil na tuto vec som tiez velmi hakliva. chcela by som to nejak vyriesit dat mu znacne najavo ze uz sa to nemoze ani raz opakovat. a otcom si mylsim ze bude dobrym, on nieje zasa zly clovek. proste co bude po porode to mozem posudit potom dovtedy by som nejak rada vyriesila tuto zalezitost.

sue
20. máj 2015

@tina147 a pre teba je nevera čo? 🙂 len pohlavný styk? ...pretože aj to je dôležité mať vydiskutované...

tina147
autor
20. máj 2015

nie premna je nevera bozk , stretnutie s inou ....pisanie premna nieje nevera iba ak by bola na baze trebárs toho ze by tam pisal ze sa stretli videli a ine podobne veci. pokial su tam veci ako sa mas co robis to premna nevera nieje, ale natom sa nemeni nic ze mi to vadi. pretoze to potom nema uz umna daleko od nevery ... takze tuto situaciu asi nevyriesim uz ziadno vsak? bude vypisovavat stale...

sue
20. máj 2015

@tina147 nejak nevidím dôvod prečo by s tým mal on zrazu prestať 😒 ale možno sa ti to nejak podarí...možno mu navrhni partnerskú poradňu...aby videl, že je to vážne, že ťa to naozaj trápi...

tina147
autor
20. máj 2015

No tak je tu moznost ze mu poviem ze to mienim robit aj ja ak stym mieni pokracovat... ale stou poradnou by som to mohla skusit.

katka.gzd
20. máj 2015

@tina147 ego, nuda, sebavedomie....ale neni to jedno? Ten chlap robi nieco co vie ze ta zranuje a robi to nadalej tebe pod nosom... Je jedno aky ma motiv...toto sa vo vztahu kde panuje VZAJOMNY respekt a ucta nerobi.... A bohuzial ak respekt a ucta niesu pre tvojho draheho samozrejmost tak si ju musis vytrucovat...kym neuvidi nasledky svojich cinov, nema motivaciu sa menit... A ked sa maly narodi, nebude to lepsie...bohuzial je naivne sa na to spoliehat

tina147
autor
20. máj 2015

katka.gzd navrhujes odist od neho na nejaky cas aspon kym neuvidi ze to myslim vazne? koncom juna rodim.

katka.gzd
20. máj 2015

@tina147 a inak oplacat rovnakou mincou nieje dobra strategia.. Aj tak by ti v tvojom stave na to neskocil... Ale jemu je jedno ked ta vidi smutnu? Urazenu? Ponizenu? Odchadzat si mohla kym si nebola v 8mom mesiaci...ved o tom uz vies minimalne 4... Urobila by som mu scenu a nebavila by som sa s nim minimalne kym by neprisiel odprosit so slubom ze prestane...bez toho by som sa s nim nebavila..a po tomto slube ak by som ho nacapala, potom by som zvazila ujst k mame ak sa da... Ak by to s nim pohlo..

cervenaruza123
20. máj 2015

@tina147 za chvilu rodis, teraz by si mala mysliet na babatko, ked si to 6 rokov zniesla to vypisovanie, tak by si este ten mesiac pripadne dlhsie mala z lasky k babatku vydrzat a neriesit to. alebo mas kde odist? chces mu teraz davat nejake ultimata, pred porodom? a ked nahodou on o teba nebude bojovat, ale si vydychne, lebo je mozno este v hlbke duse vydeseny z neplanovaneho tehotenstva, tak ako to budes znasat? obaja ste v tazkej situacii, on sa asi ledva zmieril s tehotenstvom, ty si pred porodom, teraz by podla mna nebolo mudre robit nic radikalne, lebo by to mohlo viac pokazit ako pomoct. jedine co by som spravila ja by bolo, ze by som sa psychicky nastavila na to, aby som sa nanho prilis nespoliehala, aby potom bolo jednoduchsie davat mu ultimata, aby tak jemne pocitil, ze nie som na nom uplne zavisla. potom, po porode, ked uz budu aj najtazsie dni s babatkom za vami, to mozes zacat nejak radikalne riesit

sue
20. máj 2015

@tina147 nie, prečo by si mala odísť? ...inak preto som sa pýtala na byt a hospodárenie - ako to máte vyriešené?

tina147
autor
20. máj 2015

Nevypisoval 6 rokov. to by ma nenapadlo ani mu taky cas tolerovat , tak na zaciatku ked sme sa dozvedeli ze som tehotna nadseny nebol potreboval to asi vstrebat ale teraz sa tesi. aj to zneho citim a vidim to nanom, s kocikom lieta po chodbe uz teraz. tuzil po synovi a ma ho mat. ano mam kam odist k mojim rodicom. nerada by som sa toho ale dozila ze by som to naozaj musela urobit len preto ze si nedokaze dat pokoj s nejakymi socialnymi sietami. naozaj mi to pride pubertalne, a kvôli tomu zahodit pekny vztah by bola velka hlupost.

tina147
autor
20. máj 2015

no chceme ist stavat chalupu uz mame pozemok akurát ze zatial budeme byvat svokrovcou maju dvojposchodie takze dole sme my a hore svokrovci s ktorými si velmi rozumiem takze zatial mi to neprekaza.

decode
20. máj 2015

ak už bol predtým vypisoval babám, lepšie to nebude a ja by som sa vykašlala na jeho zdvíhanie sebavedomia, ak by v tom pokračoval, partnerom by som ho teda už nenazývala

katka.gzd
20. máj 2015

@tina147 nikto nehovori ze mas zahodit vztah do kanala, ved je to otec tvojho dietata, ale nesmies sa ani tvarit ze je vsetko ok ked nieje a dat mu to pocitit, ze to co robi nieje normalne...inak s tym neprestane a co ak to v navale tolkej zodpovednosti a neprespatych noci pojde ventilovat naozaj na schodzku s nejakou cerstvou vyspatou vymalovanou sviezou zabou co nema take problemy ako cerstva mamina? Toto treba zarazit hned...

tina147
autor
20. máj 2015

katka.gzd to ak by mi urobil to by bol premna koniec a nemusel by ani vysvetlovat uz. ja sa nechcem tvarit ze je vsetko ok, keby to tak beriem nepisala by som sem o rady. chcem stym nieco urobit a hodlam stym nieco urobit.

cervenaruza123
20. máj 2015

@tina147 akoze dnes chlapom aj dlho trva, kym dospeju. poznam styridsiatnikov, ktori sa spravaju jak mali chlapci a ani manzelstvo a deti ich nezmenili. inych zmenilo uz len to, ze sa ozenili, zacali inak, zodpovednejsie uvazovat, lebo museli alebo mozno sa len prestali nudit a z nudy robit pubertiacke somariny. ktovie, mozno ked pride babatko, nebude mat ani cas ani chut take vypisovat, lebo to robil len z nudy. mozno v tom bude pokracovat, to sa teraz povedat neda, mozno o par mesiacov prides na sposob ako ho to odnaucit. hlavne ho neospravedlnuj, lebo to, co robi, nie je dobre, uz len tym, ze ta to zranuje, aby si nemohol robit co len chce. hovori sa, ze zena robi z chlapca muza, takze z neho urob muza, aby uz nemal chut na chlapcenske radovanky, ale chcel ta chranit.

tina147
autor
20. máj 2015

cervenaruza123 krajsie si to napisat ani nemohla. len mi povedz ten recept ako urobit z chlapca muza...🙂