icon

Čakáme na rozvod, manžel má milenku a môj zlý psychický stav

ladybird1l
27. feb 2014

ahojte, rada by som Vas poziadala o radu, kedze uz dlho v sebe vela dusim a neviem ako dalej. Zmietaju so mnou emocie, depresie, stavy uzkosti a dost sa to uz odzrkadluje na mojom zdravi. V skratke, s muzom /37/ sa /36/ poznam 15 rokov, z toho 7,5 roka sme zosobaseni, mame dve dcerky /5,7/. Cely zivot v podstate s nim bol boj, ma vybusnu povahu, casto z nicoho nic na mna vyletel, ponizoval, da sa povedal psychoterorizoval, ziarlil, obcas casto pil, obcas sa v domacnosti ani nezdrziaval, okrem toho mal casto adrenalin vypisovat si s inymi zenami, je pravda ze som mu ,ked som citila ze nie je nieco v poriadku, kontrolovala telefon, a vzdy sa potvrdila virtualna nevera alebo jeho stretnutia s inymi zenami. Vzdy dlhsie trvalo kym som to predychala, ale vzdy som mu vsetko odpustila, nekonecne vela x sluboval, ze sa kvoli rodine zmeni. Doma mu nechybalo nic, mal starostlivost, pozornost, vsetko co muz od zeny vyzaduje, aj komplimenty, staram sa dost o seba, podla inych ludi vraj velmi dobre vyzeram na svoj vek, aj sa snazim pekne obliekat. Prve slovo rozvod padlo pred 2 rokmi, ked bol na stretavke a do nejakej sa tam zalubil, vtedy som to predychavala dost dlho, a teda to bolo dost napete medzi nami, no olutoval to, a nakoniec som mu aj to odpustila. Minuly rok bol pol roka v zahranici robit, odkial mi neustale vypisoval ako ma miluje, a ze mu chybam. Ako sa vratil na Slovensko, lustroval mi nepricetne telefon a notebook. No tento rok som zistila, ze cele obdobie co bol v zahranici, minimalne virtualne ma podviedol, vypisoval si tam asi s 15 zenami, a podla sprav sa s niektorymi i stretaval, aj ked sa dusoval ze nie. Moja reakcia hned bola, ze definitivne uz rozvod bude,tak som mu v klude oznamila, co som nasla a s rozvodom lahostajne suhlasil. Lenze casom sa vo mne cosi zase ozvalo, ze mu odpustim, asi ze silou mocou chcem rodinu, a stale som dufala, ze este stale sa moze zmenit. Tak som ho prosila, nech to skusi, ze chcem aj kvoli detom s nim fungovat ako rodina. No medzitym si nasiel o 10 rokov mladsiu milenku, s ktorou je uz mesiac a uz planuju buducnost a zaryto si stoji za rozvodom, jeho argument je ze vraj uz mi nechce viac ublizovat, ze sa nevie zmenit a dopraje mi stastny zivot s inym,lebo si to zasluzim. S rozvodom v podstate suhlasim, lebo by som nerada prezivala opet tie jeho vystupy, ale prenasleduje ma predstava, ze co ked k tej druhej bude mily, ze sa poucil na nasom dlhodobom vztahu, na svojich chybach a uz bude pri nej opatrny. A tym sa tyram myslienkou, preco som si to nezasluzila ja? Zijeme v jednej domacnosti, lebo nema kde ist, stretava sa s nou casto a netaji sa tym, ale vraj chce so mnou dobre vychadzat, domov robi nakupy, ale sotva so mnou prehovori ... To je dalsia vec, ktoru tazko znasam, ze ked je doma, stale je na telefone a neustale si s nou vypisuje, a to je dva metre odo mna, kedze mame len dvojizbak, a v druhej izbe deti...ked je doma, neviem dychat, neviem, ci ziarlim, nenavidim ho za to ze rozbil rodinu...ked je prec a viem ze je snou, chytaju ma horuckove stavy, ze s nou robi to co so mnou, ze jej slubuje krasnu buducnost ako mne, ze ju miluje ako mna nedavno.. a stale sa pytam preco,ked som mu ja nic neurobila... vychvaluje sa ze konecne od nej dostava komplimenty a ze si ho vazi...lenze to mal aj u mna, nemal to len vtedy ked po jeho ublizovani som to zo seba nevedela dat, ale vzdy som mu odpustila, dokonca som si ho potom este so slzami pritulila...stale sa tyram myslienkami, ze si to nezasluzim co urobil, ked som mu tolko x v zivote odpustila, nic som mu neurobila a on to jednoducho takto vyriesil a nasiel si mladu, podobnu verziu mne ako som vvzerala ja, ked sme sa spoznali. Navrh na rozvod podavam, tak o par mesiacov bude pojednanie, chce vsetko v mieri, vraj ked budem robit problemy, pridem o vsetko...i ked nemam o co, s detmi som od narodenia 99% casu, byt je mestsky najomny na moje meno...... raz mi je fajn, ze sa s tym stotoznim a predstavim si ako dlho mi ublizoval, ze to takto bude lepsie...ze to bude fajn a mozno ma caka konecne pekna buducnost bez neho, potom ma chytia stavy, ze ho chcem spet, ze akoby to bolo super, keby bol ku mne mily ako k nej, a neboli by sme rozvratena rodina...inokedy zas ze ho za to vsetko nenavidim, ze preco ked sa poucil na nasom vztahu, ze potreboval si ihned najst nahradu a byt mily k nej.. Prosim, poradte mi, ako toto vsetko s nadhladom brat, aby som sa nenicila psychicky....velmi pekne dakujem

6969eva
28. apr 2014

Ahoj, ladybird a Anika! Ďakujem za reakciu na môj príspevok. Pokiaľ ide o mňa, mala som pravdu. Stále sú spolu. Moje nálady sú ešte dosť premenlivé, ale verím, že idem správnym smerom a že jedného dňa aj ja budem vyrovnaná a relatívne šťastná.Človek niekedy verí, že ten druhý je mu súdený a trakto pristupuje k vzniknutým problémom, snaží sa vydržať v dobrom aj v zlom, ale niekedy to jednoducho nejde a treba hľadať inú cestu. Aj keď to možno vyzerá, že ide sám proti sebe.Držte mi palce.

ladybird1l
autor
30. apr 2014

...tak ubehol nejaky ten cas...slzy mam davno zaschnute, som vyrovnana, pokojna, v podstate je on uz pre mna jedna velka neznama, cize som ho vydeletovala zo zivota ako manzela, tak ako si to prial a vsugeroval mi to do hlavy tri mesiace ze mam konecne pochopit ze je koniec....lenze......od prveho aprila byvaju spolu.....po dvoch tyzdnoch byvania s nou mi jedneho dna oznamil, ze mu chybam, ze tam u nej stale na mna mysli, ze mu tam chybaju deti, to veselo co je u nas doma....teda zrazu si uvedomil o co vsetko prisiel...len zial u mna uz neskoro, pretoze k nemu necitim za zrnko citu.....denne mi posiela zamilovane smajliky, denne vypisuje ako vsetko lutuje co urobil,ze chce vratit cas, denne mi vyplakava jak mu preplo a ze ho to velmi mrzi ze mi ublizil, a chce napravit to zle co porobil........a to byva este u nej....denne mi chodia smsky typu maminka moja chybas mi, teraz som zistil ze neviem zit s inou....stazuje sa mi,ako sa furt hadaju - teda kvoli peniazom, bo ona vedela ze on vela nezarobi, a ze skoro celu vyplatu bude posielat mne ( vyzivne + splacanie dlhov v ktorych ma nechal - aj ked mi vyplatu poslal len raz odkedy sa poznaju, takze som kvoli nemu v kazdej banke a nebanke v 2 mesacnom omeskani a v sr***ch najvacsich ),len mu vraj slubila ze sa bude o neho starat - v stave najvacsej zamilovanosti...ale ako zacali spolu zit tak sa vsetko vraj zmenilo, bo zatial este muz tam prisiel s prazdnymi vreckami a ju uz nebavi ho zivit.....denne mi vypisuje ako tam nevydrzi uz len ani sekundu ze ju nenavidi, bo podla neho urobila chybu ona a on naletel jej sladkym recickam..samozrejme si o tom myslim svoje........mnou jeho stav absolutne nepohne....stale mu davam jasne najavo ze nemam zaujem s nim zit, po tom vsetkom ale on dokola skusa...rozvod sice este nie je podany, bo pravnicka (ktoru mi dohodil byvaly spoluziak,takze mna nestoji ani cent) to nejak natahuje,ale isto sa chcem rozvadzat.....takze bude rozvod, no kym vytycia termin to potrva....dohodu o vyzivnom a starostlivosti mi podpisal zatial este muz....ten byvaly spoluziakl mi aj dost psychicky pomohol aj financne (cize som si pozicala na uvery a dlhy ), a pomaha stale psychicky len aby som sa muza zbavila.....najnovsie sa muz chce nastahovat spet k nam, vraj chce na nu zabudnut a dokazat mi ze je iny clovek a ze chce len nas......ja uz nevladzem tie jeho ataky co skusa a presviedca aby som sa vratila....vraj nech sa kludne rozvedeme ale chce so mnou zit...ja uz neviem ako mu mam dat najavo ze ho nechcem spet po tom vsetko......ale byvat mu u nas nemozem zakazat, kedze nie sme este rozvedeni a byvame v mestskom najomnom byte na ktory ma aj on narok....neviem si to predstavit ako budeme zas spolu zit, ked som na neho uplne zanevrela a on to nevie pochopit.....a zas sa bojim, ze tymto mojim odmietanim sa mi pomsti tak ze sa uplne vykasle na dlhy co mi narobil na moje meno a budem uplne v prdeli....neviem co robit....zajtra sa chce nastahovat spet, nemilujem, nechcem ho, zvykla som si na zivot s mojimi detmi, sice s velkym financnym bojom a ten klud je na nezaplatenie........

kveta
30. apr 2014

@ladybird1l Uff. No, moja, a povedala si mu jasne, ze si ho doma neprajes a nech taha kam odisiel? Lebo ked budes vahat a nepouzijes psychicku prevahu doma-byvajucej na to, aby sa nenastahoval, tak o chvilu ho tam mas a zacne pre Teba peklo konciace Tvojim odstahovanim, lebo to nebudes zvladat psychicky. Takze po prve si urobila chybu, ze si s nim vobec komunikovala.. A po druhe prestan ho vnimat ako toho, co ma pravo tam byvat, ale zariad sa uz aj len podla seba a svojich potrieb.

kveta
30. apr 2014

@ladybird1l Plus ako bonus mu mozes dat podmienku, ze kym nevyplati Vase dlhy, Ty takeho chlapa spat nechces.

kveta
30. apr 2014

@ladybird1l Co sa tyka dlhov, Ty uz prepac v prdely si. Uz sa vykaslal na ich splacanie. Takze uz fakt nemas co stratit.

maya025
30. apr 2014

@ladybird1l Pevné nervy želám...nedá mi a musím napísať...prešla som si niečím takým a viem,o čom píšeš,u nás bolo aj fyzické napádanie ako bonus,dodnes nepočujem na ucho a pod...ale nie o mne.Nedovoľ,nesúhlas s tým,že sa vráti bývať ku Vám,všetko sa bude iba opakovať a ty budeš trpieť,všetko sú prázdne sľuby,ustúpila som viackrát a stále po čase bolo všetko ako predtým-zlé,zlé,zlé!!!Nikdy sa takí ľudia nezmenia,nech ma nikto o niečom takom nepresviedča.Popýtaj sa príp.na polícii,ako máš urobiť,keď už raz odišiel,neber ohľad na milosť,ublížil ti aj deťom,bude ťa iba nadalej využívať,radšej žiť z mála a skromne,ako sa trápiť s chlapom,čo si nič nezaslúži a iba ťa bude psych.trápiť...uzavri túto kapitolu,nech je to ako ťažké,mysli na seba a deti!!!
P.S. A na odľahčenie...Jedna pani mi raz povedala: "Za vlakom a chlapom neplač,príde druhý..." Držím palce,Silvia

6969eva
30. apr 2014

Ahoj ladybird! Závidím ti tvoj vnútorný pokoj a rozhodnutie i odvahu śť ďalej sama. Ja stále vrávorám, pretože ten môj sa od nás nechce odsťahovať a chce sa o nás starať. Posledné roky to robí naozaj dobre, to mu nemôžem zazlievať, kupuje darčeky,peniaze nosí, lebo zarába dosť a má dosť aj pre svoju druhú domácnosť. Chodieva k nám raz mesačne na týdeň, teraz bol na sviatky dona až dva týždne. Denne sme riešili, ako na to a čo budeme robiť, bol to stres. Nechcem takto žiť v trojke. On by rád, lebo obe vraj nás má rád a nevie sa zbaviť ani jednej. Tak som mu konečne po prvýkrát otvorene povedala, že je koniec a nech so mnou na staré kolená nepočíta, idem si žiť svoj nový život bez neho. Strašne rada by som na všetko zabudla, ale dá sa to?

6969eva
30. apr 2014

A prepáč, zaoberám sa asi viac sama sebou ako tebou. ale to asi preto, že naše životy sú si také podobné. Držím ti palce, aby si vytrvala, viem, aké je to ťažké, a preto máš moju podporu a obdiv.

tatianka79
30. apr 2014

@ladybird1l Ahoj,neda mi nenapisat...nemam podobny osud ale viem si predstavit co prezivas. Chcem Ti povedat, ze obdivujem tvoju odvahu a odhodlanie bojovat za lepsi a krajsi zivot a verim, ze vytrvas a dotiahnes to dokonca. Tvoj manzel je profesionalny manipulator, cele roky mal zadne dvierka otvorene a uz je naozaj cas aby sa zatvorili a ty si zila svoj zivot, mozno tazsi po financnej stranke...ale co vies co ta caka za rohom? Uz by si iste nechcela nasadnut na ten isty vlak...verim ze pride dalsi (ako tu uz bolo spomenute🙂

lieska
30. apr 2014

@ladybird1l - prave som ti isla odpisovat na tvoj povodny prispevok, ktorym si zalozila temu (v zmysle...nechaj ho ist a vobec sa netrap myslienkami, ze k nej bude iny!! Vsetkym babam, ktore "sa zavesia" na zenatych alebo zadanych chlapov sa to vrati...aj opacne) No a potom najdem tvoj dnesny prispevok!
Potesilo ma to, ze si to tak psychicky zvladla, ale ja na tvojom mieste by som okamzite akykolvek tvoj krok konzultovala s pravnikom! Podla mna mas teraz mozno este vacsi problem ako v tom februari! Ak ho teda naozaj nechces! 😉
V kazdom pripade musis v prvom rade mysliet teraz na tvoje deti - ale to isto vies!
V kazdom pripade drzim velmi paste, aj tak to je cele smutne!

ladybird1l
autor
30. apr 2014

@lieska si zlata 🙂 z kazdej strany rozmyslam, 99% rozumu mi hovori ze ho nechcem ani vidiet, lebo zatial co ja som bola na dne kvoli nemu on sa mi len smial a hadzal polena pod nohy, doslova ma prosil nech ho nenavidim......mala som pri sebe ludi co ma postavili z kolien a aj vdaka zienkam tu na MK som sa denne fackala aby som sa z toho dostala, bo bola zo mna uz len chodiaca troska.......jedneho dna vsetko prestalo bolieť, som sa zaťala a začala nenavidieť, ale iba vo vnutri, navonok som sa aj pred nim tvarila ze som uplne v poriadku a vyrovnana, dokonca sme aj normalne komunikovali ked som mu deti odovzdavala k nim......mam v sebe nenavist, a stale vidim pred sebou tie zle chvile, ked sa mi vyhrazal bojom, ked mi neplatil ucty a ja doma s detmi bez elektriky, ked mi obmedzoval mobil,ked si ju vodil k nam a na moje namietanie mi na vysmech poslali spolocnu fotku ake su stastne hrdlicky.....toto vsetko aj viac z minulosti mi neustale rezonuje v hlave, na to sa zabudnut neda..........ale uprimne, v kusticku duse rozmyslam ze mozno by som mu odpustila, a to prave kvoli detom ako pises, bo pre ne by to bolo najlepsie asi mat zas rodinku kompletnu, ak robim chybu ze takto rozmyslam tak ma niektore prefackajte, akosi mam vycitky ze zrazu ja nechcem rodinu ked on prosi o sancu ze sa chce do nej vratit....... viem ze vela vela x prosil o druhu sancu a vzdy som mu len naletela na sladke reci, teraz si tak na maly moment poviem, ze mozno fakt si tymto uvedomil ze s inou nevie zit a ze mozno sa fakt poucil a bude si vazit dlhodobo ze nas ma a vsetko bude ok............ale takto uvazujem len chvilu,v momente to v sebe zamietnem..a nechcem, nenavidim ho......dnes mi poslal x smsiek ako zas vsetko lutuje a prosi stale len prosi...ze nechce objatia odo mna,ale mam mu dat sancu aby sa o nas staral, ze dokaze ze je iny,ze ho tato etapa zmenila,ze sme jeho vsetko, strasne prosi a slubuje, az mi je ho luto ako cloveka, ze nema nic, ani mna ani ju, ani peniaze, ked ho ona vyhodi, a ja ho nevezmem spet tak ani strechu.....ale z lutosti ist zase do kaluze? tiez si poviem ze on ma nelutoval a neutrel slzu a ked mu to pripomeniem, aj to olutuje...
@tatianka79 dakujem, s tym titulom na manzela si vystihla presne....ale preco ma napadaju take veci ze mozno bude iny? ze sa na tom poucil ked zil s inou ze fakt to nevie byt bez nas? uz zas sa vo mne ozyvaju pochybnosti...ale to je to asi tou manipulativnostou jeho....
@6969eva ten tvoj osud sa mi zda este tazsi nez moj, u nas jedna osoba vypadla z trojuholnika, ale uprimne najradsej by som bola keby si ho nechala, asi jej napisem sms nech sa ho nevzdava a dam jej este aj referencie.......ale ten tvoj nerozumiem, preco ked on sa nevie vzdat ani jednej, teda ani teba, tak ty mu to vlastne ulahcujes ked mu davas najavo ze ho uz nechces a nevladzes takto zit, preco to nevyuzije? ale zas vlastne chapem, navonok sa vsetko zda jednoducho, a pritom je to vsetko tazke rozhodovanie, hlavne po rokoch spol.zivota...tiez ti drzim palce silno...
@kveta
@maya025

maria1989
30. apr 2014

@ladybird1l pozri, keby odišiel za inou "z lásky", možno by som ho vzala späť. ale ani zaľúbení ľudia nerobia také svinské podrazy, ako on tebe... držím palce 🙂

eeffka
30. apr 2014

@ladybird1l samozrejme ze prosi, mlada zacala mat naroky a ju pri nom nedrzia deti, vyrazi ho pred dvere a cau lasko. A ty poskytnes opat mamahotel? nebud sprosta a never tomu ze sa zmeni.... nech sa pekne odstahuje hoc aj pod most a ked ta tak miluje, moze ti opat dvorit. Deti nech do toho netaha. Vyhrabala si sa z najvacsieho h...a a zasa v nom chces byt po krk?

laila22
30. apr 2014

@ladybird1l chlap sa nezmení, ked ho zoberies späť, chvíľku sa bude tváriť, že je všetko ok. A potom to bude ešte horšie, ako si opisovala teraz.. Jemu ide iba o seba... 😉 Nie o deti a teba...

motovidlo
30. apr 2014

@ladybird1l Ahoj, nebola som v tvojej situácii, tak neviem, či môžem radiť... ale napíšem, čo by som spravila ja. PRÁVE kvôli deťom by som neodpustila . Prečítaj si po sebe čo je to za chlapa - vodil si k vám milenku, ponižoval ťa, vyhrážal sa. Toto im chceš dať za vzor ako otca a manžela? Akého partnera si potom budú hľadať oni?
Čo sa týka toho nasťahovania sa späť, skús si zavolať na miestny úrad (alebo kto vám pridelil byt), čo v takomto prípade. Ja by som si určite zavolala domov bratov a otca (alebo nejakých kamarátov, toho spolužiaka, čo ti pomáha) - aby mu fyzicky zabránili vrátiť sa. Jednak je to mužská presila, ktorej sa skôr zľakne a jednak nebude mať šancu oblbovať ťa rečičkami. Držím palce, aby si to ustála, je to boj, ale bude lepšie 😉

kveta
30. apr 2014

@ladybird1l Az Ta bude chciet vystvat z bytu, bude robit este horsie veci ako doteraz. Bude si tam vlacit frajerky, ponizovat Ta, vydierat financne. Najlepsim predikatorom buduceho spravania je minule spravanie. Never mu. Neriskuj. Nech vyplati dlzoby a potom mozes zvazovat dalsie sance..

happyfrog80
30. apr 2014

@ladybird1l doved si kamarata,mozno si zbali veci ten blbec

kveta
30. apr 2014

@ladybird1l Az pri rozvode clovek realne spozna s kym vlastne zil. Moj ma vyplatil, respektoval dohody, pomahal mi aj po rozvode..

adri266
30. apr 2014

@ladybird1l ja by som radila NEBRAT naspat do bytu, lebo tym mu uz davas najavo, ze ma nejaku sancu. Normalne, ako dospeli ludia, si to vydiskutujte, povedz, co citis, ze teraz nemas chut byt s nim, ze mozno o pol roka TA to prejde. Za ten cas nech sa on laskavo postavi na nohy, splati dlhy, nech Ti dvori, ale nevnucuje sa, a ked o pol roka bude citit on to iste, aj Ty to iste, das mu este jednu sancu. POslat par smajlikov, on si mysli, ze to staci ako ospravedlnenie za to, co Ti spravil? Nozik sa mi otvara vo vrecku 😠
Ak podvolis hned teraz, riskujes, ze o rok budes mat s nim ten isty problem.
Takisto by som si riesila veci cez pravnika, podpisat papiere, ze ak spravi dlhy, TEba sa uz netykaju, atd...

A hlavne, ak ho uz nemilujes, nie je co riesit.

lieska
30. apr 2014

@ladybird1l - no j amam o dost iny nazor a pohlad na vec ako vacsina bab tu! V prvom rade...ono sa strasne lahko pise "neber ho, blbca sprosteho prec"! Nepozname teba, nepozname jeho, nepozname okolnosti, ... Samozrejme ani v najmensom nechcem zmiernovat absolutnu primitivnost a nezodpovednost takeho spravania sa!!!! ALE!!! Ako sa to slubovalo? Budeme pri sebe stat v dobrom i zlom????
Urcite nedaj na babenky z MK ak to vnutorne citis inak!! Nech si mysli kazdy kto chce co chce. Daj na svoj vnutorny hlas! Viem si predstavit tvoje vnutorne boje a akusi schyzofreniu...raz tak, raz onak! To co opisujes co ti robil, fuuu, hrozne!! Ale absolutne chapem aj tvoj emyslienkove pochody na druhu stranu... ak citis, ze tam je co i len troska nadeje, ze by to s tou jeho zmenou mohol mysliet vazne, daj mu sancu! Urcite by som ho nechala sa trocha vypotit a potrapit, aby si herec nemyslel, ze to je len tak. Suhlasim s @adri266 ... celkom dobry napad dat mu par podmienok!
Drz sa!!!!!!!!!!!!

adri266
30. apr 2014

@lieska vies, uz som sa rozpravala s niekolkymi babami tu na MK, ktore museli po rozvode byvat s exom v jednom byte,a ani raz to nebolo dobre ☹ Takze ja tiez radim byt od seba, dat si nejaku lehotu a potom, ked bude chlapec pocuvat, tak ho MOZNO vziat naspat
ESte k tym podmienkam by som priratala aj testy na prenos pohlavnych chorob 😝
A este jedna vec, fajn, v dobrom aj v zlom, ale preco to ma vzdy platit LEN pre podvedene manzelky a manzelov a nikdy pre tych podvadzajucich??? Ved keby sa drzali pravidla oni, ti podvadzajuci, tak by sa nikdy taketo veci nemuseli riesit 😔

lieska
30. apr 2014

@adri266 - jasne, ja som uz predtym suhlasila s tym co si napisala! 😉 Len tiez je trosilinku ina situacia zobrat si do bytu exmanzela, s kt. som uz rozvedena a zobrat naspat "este-manzela", ktory odomna odisiel pre dvoma mesiacmi!
Ako som pisala, nemienim zlahcovat situaciu a viem, ze je ais vacsina zien, ktore by ho poslali do prdele ale pochodom vchod! Ja som len @ladybird1l poisala, aby sa neriadila nazormi - aj ked vacsiny - bab, ktore ani nepozna, ak to vnutorne citi inak! Neexistuje jednotne univerzalne riesenie na takuto situaciu. Moze to vypalit tak aj onak!
A samozrejme, ze to "v dobrom aj zlom" neplati len pre tych podvedenych!!!! Ved to je jasne! Len ... keby bolo keby!!! V tom vztahu je vzdy niekto kto "ma navrch", niekto kto ziada o odpustenie a ten druhy, ktory odpusta, ten co to posral a ten co si to odskakal...
@ladybird1l - drzim fakt palec, nemas to lahke!

tatianka79
30. apr 2014

@ladybird1l je normalne ze pochybujes...neda sa na vsetko zabudnut,ved iste boli aj pekne a nezabudnutelne chvile...nezabudaj vsak,ze tvoj manzel pocas vasho manzelstva vyskusal toho az dost...moj nazor je,ze clovek sa v podstate nemeni, ten zaklad ostava ☹ aky je on, to vies...a na akom zaklade stoji vase manzelstvo? Na laske? Ucte? Dovere? Co z tohto si od neho dostala? V dobrom aj v zlom z tvojej strany...ale co on? Ja nevidim az tak do vasho vztahu, ale ak je to tak ako si to opisala, tak verim ze vydrzis 🙂 a pojdes svojou cestou 🙂

lauri
30. apr 2014

@ladybird1l nedovol mu vratit sa!!! drzim palce aby si zvladla.

nikam to nevedie.. ON ma problem, ale konecne musi pochopit, ze ty je sam zodpovedny za svoje ciny.

Vies ako sa spravas? Ako matka voci synovi - nech vyvedie cokolvek, vzdy mu das sancu do vyzehlit, odprosikat..
Partnerstvo je ina dimenzia.
Daj mu konecne najavo, ze je tvojim BYVALYM partnerom a otcom vasich deti. Nic viac uz neostalo..

kveta
2. máj 2014

@ladybird1l Vratil sa?

sherynkamalinka
2. máj 2014

a nie je tam problem v tom ze ho milenka kopla do riti a on teraz nema kam ist? tebe bulika do hlavy ako to lutuje ze ju uz nemiluje len aby si ho vzala spat lebo slecna ho kopla do prdele?

kveta
2. máj 2014
ladybird1l
autor
2. máj 2014

....je spet,postavil ma pred hotovu vec a prisiel aj s kuframi....nekomunikujeme,nemam silu...neskor napisem viac..

kveta
2. máj 2014

@ladybird1l Tak to je blbe. Je podobny ako Rychtář. Ten sa tiez chysta vratit k exke. Nedopadni ako jeho partnerky. Vzchop sa a ries to nez sa to u Vas schronifikuje!!!

sherynkamalinka
2. máj 2014

@kveta ja len ze ta dlhsie sledujem a velmi sa mi pacia tvoje nazory lebo su ako moje :p