Čakáme na rozvod, manžel má milenku a môj zlý psychický stav
ahojte, rada by som Vas poziadala o radu, kedze uz dlho v sebe vela dusim a neviem ako dalej. Zmietaju so mnou emocie, depresie, stavy uzkosti a dost sa to uz odzrkadluje na mojom zdravi. V skratke, s muzom /37/ sa /36/ poznam 15 rokov, z toho 7,5 roka sme zosobaseni, mame dve dcerky /5,7/. Cely zivot v podstate s nim bol boj, ma vybusnu povahu, casto z nicoho nic na mna vyletel, ponizoval, da sa povedal psychoterorizoval, ziarlil, obcas casto pil, obcas sa v domacnosti ani nezdrziaval, okrem toho mal casto adrenalin vypisovat si s inymi zenami, je pravda ze som mu ,ked som citila ze nie je nieco v poriadku, kontrolovala telefon, a vzdy sa potvrdila virtualna nevera alebo jeho stretnutia s inymi zenami. Vzdy dlhsie trvalo kym som to predychala, ale vzdy som mu vsetko odpustila, nekonecne vela x sluboval, ze sa kvoli rodine zmeni. Doma mu nechybalo nic, mal starostlivost, pozornost, vsetko co muz od zeny vyzaduje, aj komplimenty, staram sa dost o seba, podla inych ludi vraj velmi dobre vyzeram na svoj vek, aj sa snazim pekne obliekat. Prve slovo rozvod padlo pred 2 rokmi, ked bol na stretavke a do nejakej sa tam zalubil, vtedy som to predychavala dost dlho, a teda to bolo dost napete medzi nami, no olutoval to, a nakoniec som mu aj to odpustila. Minuly rok bol pol roka v zahranici robit, odkial mi neustale vypisoval ako ma miluje, a ze mu chybam. Ako sa vratil na Slovensko, lustroval mi nepricetne telefon a notebook. No tento rok som zistila, ze cele obdobie co bol v zahranici, minimalne virtualne ma podviedol, vypisoval si tam asi s 15 zenami, a podla sprav sa s niektorymi i stretaval, aj ked sa dusoval ze nie. Moja reakcia hned bola, ze definitivne uz rozvod bude,tak som mu v klude oznamila, co som nasla a s rozvodom lahostajne suhlasil. Lenze casom sa vo mne cosi zase ozvalo, ze mu odpustim, asi ze silou mocou chcem rodinu, a stale som dufala, ze este stale sa moze zmenit. Tak som ho prosila, nech to skusi, ze chcem aj kvoli detom s nim fungovat ako rodina. No medzitym si nasiel o 10 rokov mladsiu milenku, s ktorou je uz mesiac a uz planuju buducnost a zaryto si stoji za rozvodom, jeho argument je ze vraj uz mi nechce viac ublizovat, ze sa nevie zmenit a dopraje mi stastny zivot s inym,lebo si to zasluzim. S rozvodom v podstate suhlasim, lebo by som nerada prezivala opet tie jeho vystupy, ale prenasleduje ma predstava, ze co ked k tej druhej bude mily, ze sa poucil na nasom dlhodobom vztahu, na svojich chybach a uz bude pri nej opatrny. A tym sa tyram myslienkou, preco som si to nezasluzila ja? Zijeme v jednej domacnosti, lebo nema kde ist, stretava sa s nou casto a netaji sa tym, ale vraj chce so mnou dobre vychadzat, domov robi nakupy, ale sotva so mnou prehovori ... To je dalsia vec, ktoru tazko znasam, ze ked je doma, stale je na telefone a neustale si s nou vypisuje, a to je dva metre odo mna, kedze mame len dvojizbak, a v druhej izbe deti...ked je doma, neviem dychat, neviem, ci ziarlim, nenavidim ho za to ze rozbil rodinu...ked je prec a viem ze je snou, chytaju ma horuckove stavy, ze s nou robi to co so mnou, ze jej slubuje krasnu buducnost ako mne, ze ju miluje ako mna nedavno.. a stale sa pytam preco,ked som mu ja nic neurobila... vychvaluje sa ze konecne od nej dostava komplimenty a ze si ho vazi...lenze to mal aj u mna, nemal to len vtedy ked po jeho ublizovani som to zo seba nevedela dat, ale vzdy som mu odpustila, dokonca som si ho potom este so slzami pritulila...stale sa tyram myslienkami, ze si to nezasluzim co urobil, ked som mu tolko x v zivote odpustila, nic som mu neurobila a on to jednoducho takto vyriesil a nasiel si mladu, podobnu verziu mne ako som vvzerala ja, ked sme sa spoznali. Navrh na rozvod podavam, tak o par mesiacov bude pojednanie, chce vsetko v mieri, vraj ked budem robit problemy, pridem o vsetko...i ked nemam o co, s detmi som od narodenia 99% casu, byt je mestsky najomny na moje meno...... raz mi je fajn, ze sa s tym stotoznim a predstavim si ako dlho mi ublizoval, ze to takto bude lepsie...ze to bude fajn a mozno ma caka konecne pekna buducnost bez neho, potom ma chytia stavy, ze ho chcem spet, ze akoby to bolo super, keby bol ku mne mily ako k nej, a neboli by sme rozvratena rodina...inokedy zas ze ho za to vsetko nenavidim, ze preco ked sa poucil na nasom vztahu, ze potreboval si ihned najst nahradu a byt mily k nej.. Prosim, poradte mi, ako toto vsetko s nadhladom brat, aby som sa nenicila psychicky....velmi pekne dakujem
@jay_j najprv som uvazovala, ci spravne pises mne 🙂 lebo nemyslim, ze tvoja sprava je spravne adresovana mne...... pretoze s mojou situaciou nema ziarlivost nic spolocne, som ziarliva ale zdravo, z nas dvoch bol ten viac ziarlivy on...a ze lipnem na nom a mi uteka?? tam ten dovod nie je, ze lipnem na nom a ze som ziarliva...muz mal vzdy volnost pri mne, nespovedal sa kam chodi, nespovedala som ho ked prisiel, nekontrolovala som ho, doverovala som mu dlho aj ked ma viac krat sklamal, nekontrolovala som mu mobil ako on mne....mal doma vsetko co muz potrebuje, bez vycitiek......a aj tak mu to bolo malo...a je toho ovela viac co narobil, jednoducho tazka povaha, ludia co ho poznaju, urcite potvrdia, tazky manipulant, ktory potreboval mat istotu vo mne akoby v "mame" ktora sa o neho postara a pritom potreboval adrenalin ine zeny, flirty, obcas mu preplo ze aj slobodu .....viem ze vo vztahu nie je vzdy len jeden vinnik rozchodu, narobila som chyby aj ja, ale nevinim sa za nas rozchod...pretoze to rozvratenie z jeho strany prislo necakane, ked sme akurat prezivali pekne obdobie....takze si dovolim nesuhlasit s tvojou spravou, pretoze chorobna ziarlivost pasuje na mojho muza, z tej jeho ziarlivosti vyplyvali obmedzovania, hadky, ponizovania, a este vela ineho...a mohla som zdupkat ja, utekat..a neurobila som to......ale diagnostiku karmy si urcite rada prestudujem.....
....v piatok sa nastahoval spet, prisiel aj s kuframi, vraj sa s nou rozisiel.....myslel si ze vsetko pojde do starych kolaji a zabudne sa na vsetko, lebo to olutoval a chcel vratit cas.....len ta dlha doba co bol s nou ma zmenila, a uz vobec nemam zaujem s nim byt...aktualne so mnou ledva prehovori, pretoze sa karta otocila, lebo som mu dala jasne najavo, ze my dvaja uz nemozeme spolu zit a ze k nemu nic necitim, ze vo mne vsetko zabil....teraz som ja za zlu, lebo nechcem kompletnu rodinu....velmi rychlo zabudol co spravil, a podla neho to asi nic vazne nebolo, ked ma zrazu taketo ocakavania, ze budeme zas komplet rodina....neviem sa premoct, ale bojim sa ist opet do vztahu s nim....este ked sa nastahoval spet bez mojho vedomia bol malicky, stale prosil a sluboval ze odo mna nic nechce len aby som ho obcas pozdravila...a teraz po par dnoch uz mu je to malo (aj ked sme ako tak aj normalne komunikovali ) a dava mi najavo ze ja som ta zla, ktora mu neda sancu na nas spolocny zivot......tak ja uz neviem.....ziadost na rozvod poslana, cakame na termin, co bude na sude nechcem ani mysliet, ze sa tam zahra na otecka a manzela ktory si zrazu uvedomil chyby a este mna obvini z toho ze mu nedam sancu...
@ladybird1l Sikovny manipulator a psychopat v jednom. Popiera Tvoje zranenia a robi z Teba rozbijacku rodiny.
Jednu radu Ti dam: vzdy, ked Ti bude takto vymyvat recami mozog, mysli na jeho ciny.
hlavu hore, moja švagriná tiež po rokoch a dvoch deťoch zistila, že ju manžel roky podvádzal a to nielen s obyčajnými ženami, ale aj s prostitútkami. Rozviedla sa s ním, robil jej vtedy zo života peklo, ale teraz si našla nového chlapa, ktorý sa príkladne stará o ňu, jej dve deti z predchádzajúceho manželstva a aj o ich malé spoločné mimčo, dobre zarába, stavajú dom. Vtedy trpela a teraz sa má o to lepšie. Verím, že aj teba čaká lepšia budúcnosť!
@jay_j nechapem, preco ludia, ktori nedokazu odpustit alebo zmierit sa s partnerovou neverou, su nazvani ziarlivcami. VEd to nema so ziarlivostou nic spolocne. Chces tym povedat, ze ziarli na jeho milenku? 😕 😕 😕 Akoze je normalne milenku tolerovat, travit s nou dovolenky, chodit spolu nakupovat? 😕
@ladybird1l Takze sa presne stalo, co som predpovedala, t.j. ze sa nastahoval domov a bude teraz na TEba vyvijat natlak.
Vysvetli mu tak polopatisticky, ze Ti velmi ublizil, ze on je ten, ktory rozbil rodinu a Ty ho uz za to nedozes milovat a vazit si ho. A ze ked chce este sancu, nech pocka tak rok dva, kym Tvoja bolest pominie a potom sa moze znovu uchadzat o Tvoje srdce.
@ladybird1l ahoj, necitala som to cele, len tak hala bala... ale pisala si nedavno: ... vidim pred sebou tie zle chvile, ked sa mi vyhrazal bojom, ked mi neplatil ucty a ja doma s detmi bez elektriky, ked mi obmedzoval mobil,ked si ju vodil k nam a na moje namietanie mi na vysmech poslali spolocnu fotku ake su stastne hrdlicky.....toto vsetko aj viac z minulosti mi neustale rezonuje v hlave, na to sa zabudnut neda..........ale uprimne, v kusticku duse rozmyslam ze mozno by som mu odpustila, a to prave kvoli detom ako pises, bo pre ne by to bolo najlepsie asi mat zas rodinku kompletnu, ak robim chybu ze takto rozmyslam tak ma niektore prefackajte, akosi mam vycitky ze zrazu ja nechcem rodinu ked on prosi o sancu ze sa chce do nej vratit... tak ti posielam PREPLESK! taky solidarne kamaratsky, aj ked sa nepozname (tiez kedysi moj ex kym som kocikovala nase parmesacne dieta popri jazere naschval chodit behat s kocickou 17 rocnou v drahych bezeckych outfitoch popri nas, len aby sme sa stretli - zatial co ja som nemala ani co do ust niekedy...atd)... tak nebud sisi, decka chudata tiez netreba natahovat hore- dole, raz tu ocko byva, potom s nejakou tetou, potom nebyva, teraz zase byva... nepredlzuj vam utrpenie, posielam ti vela sily!!!!
Napis si dennik jeho cinov a svojich pocitov z nich. Bud uprimna.
Ked bude robit otca a manzela roka, aspon sa nenechas zmiast jeho chovanim. Stale budes mat v cerstvej pamati, co bolo. Budes vediet argumentovat, nezamotas sa, nezavahas. Budes mat jasno vo svojich pocitoch a svojom prave sa o nich rozhodnut sama. A nedas sa dotlacit do toho aby si sa rychlo silila odpustat a tvarit sa ze uz je vsetko OK a zabudnute.
Budes si stale uvedomovat ze kona absurdne a nevhodne k pomeru toho co urobil. aj ked s tym nic neurobis (zbytocne sa s nim o tom nehadaj, v tomto bode sa nikdy nestretnete), aspon nezacnes mat pocit ze by si mala riesit veci, ktore on ziada (odpustit mu a popripade priznat svoj diel viny), ked nevidis dovod ich riesit (lebo sa chces rozviest).
A ked bude po rozvode, dennik spal. Nech mozes zit pre buducnost.
Co uz - tvoj muz sa nezmeni. Vnutri je to totiz malicky cloviecik s bojazlivym sebavedomim. Preto navonok ukazuje aky je velky.
Najlepsie reakcia je nerakcia. Vtedy vidi ze s tebou nepohne a boji sa.
Nad tebou ma moc, len kym ty reagujes na to co hovori. Postupne jemne prekruti kazdu tvoju reakciu tak, ze na konci zistis, ze podla bohapravdy by si mu mala byt vdacna ze sa vratil a ma zaujem obnovit rodinu.
@ladybird1l ahoj, nieco si precitaj.
"Cely zivot v podstate s nim bol boj, ma vybusnu povahu, casto z nicoho nic na mna vyletel, ponizoval, da sa povedal psychoterorizoval, ziarlil, obcas casto pil, obcas sa v domacnosti ani nezdrziaval....
...No tento rok som zistila, ze cele obdobie co bol v zahranici, minimalne virtualne ma podviedol, vypisoval si tam asi s 15 zenami, a podla sprav sa s niektorymi i stretaval, aj ked sa dusoval ze nie.
...lahostajne suhlasil.
... No medzitym si nasiel o 10 rokov mladsiu milenku, s ktorou je uz mesiac a uz planuju buducnost a zaryto si stoji za rozvodom, jeho argument je ze vraj uz mi nechce viac ublizovat, ze sa nevie zmenit a dopraje mi stastny zivot s inym,lebo si to zasluzim.
...Zijeme v jednej domacnosti, lebo nema kde ist,...., ale sotva so mnou prehovori .
.. To je dalsia vec, ktoru tazko znasam, ze ked je doma, stale je na telefone a neustale si s nou vypisuje, a to je dva metre odo mna...
a stale sa pytam preco,ked som mu ja nic neurobila... vychvaluje sa ze konecne od nej dostava komplimenty a ze si ho vazi...
...stale sa tyram myslienkami, ze si to nezasluzim co urobil, ked som mu tolko x v zivote odpustila, nic som mu neurobila a on to jednoducho takto vyriesil a nasiel si mladu, podobnu verziu mne ako som vvzerala ja, ked sme sa spoznali.
A dalej v diskusii je tam toho este hodne.
Ja by som vymenila zamky. Takyto zivot ti nemoze stat zato.
@ladybird1l nemyslim si ze tym pomozes detom ked ho prijmes spat... vsetkym vam to len ublizi... to je co za otecka co si pravidelne odskakuje inde, dokonca nema problem a sa na urcitu dobu kludne odstahuje 😕 toto sa ako da normalne vysvetlit detom tak aby nemali popletene vzory do zivota? neda podla mna. Chces aby toto raz prezivali lebo to budu mat zafixovane z detstva? Sanci mal z toho co pises dost a ked to nechces za par mesiacov prezivat znovu tak mu nedovol napchat sa spat do vasho zivota. Pre mna je to pijavica a nie chlap. 😠 Nechapem tu snahu udrzat rodinu kvoli detom. Su situacie ked ano, treba zabojovat, ale vy uz do tej kategorie zial davno nepatrite. ☹
@ladybird1l Ako sa mas?
@kveta dakujem, ale dost zle...teda psychicky to este ako tak zvladam, ale denne celim jeho narazkam, urazkam a ponizovaniam....kazdy den pocuvam, ako sa kvoli mne vratil a ze ja rozbijam rodinu a nicim ho....mam pocit ze je mimo, blizko k psychopatovi original....vcera som na neho musela volat policu, bo prisiel opity a robil doma bordel, trieskal, hulakal a bol agresivny, ale zaznam nakoniec neurobili len ho napomenuli....dnes mi to nechutne vycita ako som si to dovolila bezdovodne volat na neho policajtov, ze on uz kvoli mne do cpz sediet nepojde, ze sa to deti dozvedia ze boli u nas policajti, a ze on poda na mna trestne oznamenie, i ked absolutne netusim za co..... Jak je den dlhy, venujem sa detom, robota, zas deti, nakupy, upratovanie domacnosti,zas deti, vecer sa s nimi nasmejem, vysantime sa a ulozim si ich spat......denne moj ritual s detmi, on sa detom vobec nevenuje, s nim sa do reci prva vobec nedavam, ani povacsine nereagujem na jeho urazky........zivote sa mi vyskytol kamarat, ktory pri mne stoji, nie som mu lahostajna, samozrejme som opatrna a nerobim plany do buducnosti,ale tiez citim ze mam k nemu blizko, odkedy sa buduci ex dozvedel ze mam takeho dobreho kamarata sa otocilo vsetko proti mne.....uz aj pred detmi vykrikoval ze som k***a ktora fajči k***ty, ze ma deti nenavidia, ze mi skacu po hlave, ze miluju iba jeho,ze su vdacne ze sa vratil, ze ja rozbijam rodinu...tema deti je moja citliva struna na ktoru ked brnkne mi stupne tlak 200 na 300, pretoze mam s nimi silny citovy vztah, dlhe tyzdne sme si v klude zili bez hadok,pianko, v radosti a usmiate kazdy den..venujem sa im na 200% a on zadre take chujoviny rovno pred detmi......neviem uz takto zit v napeti a neustale pocuvat ako urobil dobry skutok mne ze sa vratil a ze ja som ho nechutne odkopla, uz som mu to vysvetlila kludne nie 1x, ako to zacal on vsetko...vzdy sa s nim snazim komunikovat kludne, ale on stale vidi ze ja som ta zla, ze ja zacinam hadky, ja robim doma bordel.....a pritom mu vobec nic nerobim.........dnes idem na socialku sa poradit co robit, ci sa da urychlit rozvod, alebo nejake ine opatrenia ci sa nedaju urobit...doma je uplne zbytocny, nepomaha s nicim,ani len s detmi, vyvrsuje sa na mne, hresi pred detmi, vyskakuje,ponizuje ma, prekruca veci , obvinuje ma furt z veci co nerobim, pred detmi mi kazi autoritu....furt sedi na mobile, ale vraj udrzuje kontakt s nejakou vysetrovatelkou, ktorej vraj musi stale hlasit ci je ok, lebo je v podmienke,aby neurobil nic zle....neviem co je to za zenu ale vypisuje si s nou do polnoci, ale vraj len hlasenia jej zhavo dava 🙂 sa len na tom smejem, ze coho je este schopny.....vcera ked boli u nas policajti ju mal stale na telefone a radila mu co ma hovorit, este sa to skoro zvrtlo ze ja ublizujem jemu, nechapala som.....muz s nou nieco kuju proti mne, asi pomstu za to ze sa k nemu nechcem vratit, a vyhrazaju sa mi tym trestnym oznamenim..urcite jej navypraval ako sa jemu ublizuje, dal jej svoju nejaku verziu, a teraz mu velice pomaha, len neviem coho su schopni.....a najnovsie vraj na sude mam cakat ze povie ze nechce rozvod, s cim som vlastne ratala....a vyhraza sa mi ze pridem o deti, bo som k***a mater,ktora sa nestara a ma deti v *** tam.....sa mi rozum zastavuje, kolko krat mam sto chuti z celej sily na neho ziapnut ze halooo zobud sa, ved ti ja vobec ale vobec nic nerobim, a ze nase deti su moje vsetko a staram sa o ne len ja po kazdej stranke.....nevladzem uz takto dalej...uvidim ako dopadnem na tej socialke dnes...
@ladybird1l Jezisi..
Mas nejakeho znameho policajta?
Neviem co kuju, ale podla mna Ta bud chce pre seba alebo chce aby si odisla z bytu.
Este pouvazujem..
@ladybird1l na poradni ste boli? Ak ano, mohli vam robit testy osobnosti, a jemu asi vyslo fakt nieco take,co sa moze pouzit na sude a pri rozvode.
Ak mozes, nahraj si jeho vyhrazky, ak Ti poseiala SMS, odloz si ich, ak Ti vola, maj pri tom svedka. Ak na TEba v byte reve, otvor dvere, aby to poculi susedia, aby si mala svedkov. Ak mozes, zavolaj si k vam do bytu svoju mamu ci otca, nedovoli si to.
Drzim Ti prsty, aby to prebehlo co najskor.
mala si trvat na zapise, dat fukat atd.- v byte su malolete deti a on moze byt agresivny a nic si potom nepamatat -napisem moj zazitok - otec roky pil /nepomahali prosby ani hrozby/, ked som mala 30 zavolala som policajtov - moj otec plynule povedal ze ja som agresivna a narusena a on je v poho, trvala som na tom aby mu dali fukat - odmietli, vraj naco, ze doma moze pit kolko chce a mam sa vraj ukludnit lebo ma zoberu na vysetrenie, vraj ja vyvolavam konflikty 😀 , dalej som trvala na tom aby mu dali fukat, opytala som sa ich, ze ci potom ked zabije mna, mamu a 5 mesacneho syna, ci potom budu zazahovat,.. ze aj ked odidu za pol hodinu ich zavolam znovu, pokial mu nedaju fukat a nespravia zapis, mladsi sa nasr. a siel po pristroj, moj otec plynule hovoril, chodil, zasrandoval si s nimi a nafukal 2,5, na ten pohlad nikdy v zivote nezabudnem /ako kukli na seba polisi 😀 /, otec poprel zeby tolko nafukal, vraj to maju pokazene, vtedy im to doslo uplne a hned sa mi zacali ospravedlnovat /este neplatil zakon ze ho mozu na 24 hodin vypoklonkovat/, poslali ho vyspat sa a ze ak by zacal robit cirkusy, hned mame volat, dokonca vecer po sluzbe sa ten starsi zastavil /asi zle svedomie/ spytat ci je vsetko ok,.. inak otec vytriezvel a uz 5,5 roka nepije,.. takze trvat na zapise, viem ze je to pri ich pristupe tazke, ja som dost asertivna a tyranym zenam sa vobec nedivim ze maju strach zavolat hliadku, pretoze robili hlupaka zo mna a agresor bol podla nich uplne v pohode,.....dalej by som si jeho vystupy, nahravky nahrala na mobil /bez jeho vedomia/ a spravila zapis na socialke /pomoze aj pri rozvode/, dala by som nahravky aj na policii - spravila zapis, spytala sa kamarata ci by som nemohla s detmi prist na par dni /samozrejme po tychto zapisoch,/ a dala na socialku ze sa citis ohrozena a musis z bytu ty, kedze on odmieta,.. vsetky tieto zapisy by som si brala /aj od socialky a aj od policie -aby nemohli znicit/ a davala priebezne do spisu k rozvodu
@ladybird1l moja a ty s takym chces este zit? preco? som v podobnej situacii, ale uz som na ceste od toho. trvalo to dva roky, vela som musela prijat, vela pochopit, o sebe aj o nom. aj do poradni sme chodili a nic. verdikt je taky, ze ja by som chcela, aby sa zmenil a on sa zmenit nechce. je dospely a svojpravny a ma pravo zit a chovat sa ako chce. a tymto som to uzavrala. urobila som co bolo v mojich silach. hlavne je odpusit jemu aj sebe. najdi si nejakeho terapeuta pre seba, niekoho, kde sa vykecat a pod. citaj knihy, ries seba. lahko sa mi to hovori, ale ide to. chvilu to potrva, ale ide to. hlavne je vykrocit. a casom, mozno za par rokov sa aj on zmeni. ale musi chciet. ak mu jeho "bytie" vyhovuje take ake je. nech. tebe ale nevyhovuje, nema preco. precitaj si niekolko krat, co si napisala na uvod. a citaj to, akoby si to nebola ty. predstav si, ze to pise niekto iny. co by si poradila? ja myslim, ze nohy na plecia a rychlo prec. a vies co? cim skor to utnes, tym je vacsia sanca, ze sa spamata. lebo cim dlhsie ukazujes, ze ma u teba sancu s takymto spravanim, tym viac ho utvrdis, ze jeho spravanie je ok. a hlavne nespekuluj. on je dozaista v tomto borec sam, prekukne to a este pouzije proti tebe. to nepotrebujes. take rady funguju na standarsnych chlapov, ked len tak zablbne a zahori k mladej. tu je to ine, tu ide o poruchu spravania, ked sa tak choval dlhodobo. to je uz jeho problem. ty si vykroc do noveho zivota a jemu podakuj za zivot doteraz, deti a lekcie, ktore ti ustedril a zacni riesit seba. ak by si chcela viac pokecat, napis kludne do spravy. tu nechcem vsetko svoje sukromie rozoberat, tiez som si presla dost narocnym obdobim a stejne to konci rozvodom. ale apon mam uz jasno, potrebovala som vela krat ukazat, ze ozaj to nepojde. a hlavne sa s tym zmierit. nauciala som sa vela o sebe, naucial som sa, co ozaj v zivote chcem a co si zasluzim. dala som co slo a idem dalej. a stale to nie je lahke. otca deti len tak neodstrihnes. a najst nieco funkcne "medzi" laskou a nicim je ozaj narocne. drzim moc moc palceky.
@ladybird1l Ked je v podmienke, chod na policiu a podaj na neho trestne oznamenie za to co robil vcera. Uved, ze si volala policajtov a ze nespisali zaznam. Mali by ho potom okamzite predvolat a uz viac nepustit. Takze konaj! ;)
@ladybird1l Uved aj to, ze Ti brani ist na policiu dalsim vyhrazanim sa trestnym oznamenim.
@ladybird1l
Nie je to ľahká situácia, hlavne ak chceš rodinu udržať pokope. Nezažila som rozvod, ale určite je to hrozné,
no ja si myslím, že každému sa všetko vráti, či už konal dobro alebo zlo! Urobila si maximum pre to, aby ste boli pokope --v dobrom aj v zlom.
Ak sa tak rozhodol, asi to treba rešpektovať, veď mal možnosť zostať. Ver, že keď to celé prehrmí, tak bude dobre, určite ťa čaká šťastné obdobie.
Myslím, že najviac trpí ego človeka, ak ho ten druhý opustí pre iného. Ver si , nie si o nič horšia ako tá druhá, len bohužiaľ sú ľudia, ktorí si nevážia to čo majú...... Držím moc palce, verím, že ťa to aspoň trošku povzbudí. ... Veľa šťastíčka,pa
tiez cakam na termin rozvodu, podavany navrh bol asi pred mesiacom a stale nic......ale chcela by som sa opytat, moj este stale muz byva opet s nami ( s rozvodom suhlasil po tom co si na zaciatku roka nasiel "zivotnu partnerku" ako jej hovoril, bol zalubeny po usi a pysil sa svojim stastim, boli spolu tri mesiace, ale rozisli sa, tak sa vratil byvat k nam, bo nemal kam ist, a pustit som ho musela aby som neporusila zakon emoticon). odkedy sa vsak vratil, co uz je mesiac u nas,nedava mi do domacnosti ani cent, urobil akurat dva 10 eurove nakupy, neprispieva na najomne, uvery, nic....som kvoli nemu zadlzena, uvery sama nestiham platit, uz tri mesiace neplatim ani banky ani nebankovky co nestiham a som v najvacsich pruseroch.......potraviny taham sama a mam co robit,aby som uzivila deti, aj to si na ne musim poziciavat, ostatne vydavky na zivot taham tiez sama....nevladzem to vsetko platit a hneva ma, ze nas vyjeda a neprispieva nicim....ked sa o tom bavime a razne mu poviem ze takto sa zit neda, jednoducho povie ze on nema peniaze a nema si odkial pozicat a bodka......uz som bola na socialke to riesit, ale vraj to musim nejak vydrzat do rozvodu, byvanie - teda zrusenie jeho pobytu sa riesi cez magistrat, kedze mame byt od mesta, ale par mesiacov este u nas pobudne, coho sa bojim....dnes mi znama povedala ze preco nedam navrh na predbezne opatrenie, vraj vzhladom na vek deti a na to ze mi neprispieva do domacnosti...viete mi prosim poradit ako to vyzera, a co to vobec je?? dakujem
@kveta volala som policiu.....za psychicke tyranie, ponizovanie a pod....neurobili zaznam, vraj to je malo na zaznam.......dokonca pred tymi policajami sa mi vyhrazal ze pojdem ja sediet a ze budem ja trestne stihana....a policajti na to nic vobec nereagovali.....len si zapisali ze u nas boli to je vsetko....
@ladybird1l ja sa v tom nevyznam, ale skus zajst na urad prace, odbor rodiny, ci by Ti nemohli poradit. Vsak toto nie je mozne, aby si este aj vsetko za neho platila 😠 😠 😠 A hlavne si odkladaj blocky a dokazy o tom, ze platis vsetko Ty.
@ladybird1l Tu Ti poskytnu aj bezplatnu pravnu pomoc aj poradenstvo http://nanicmama.sme.sk/poradne-pre-tyrane-zeny...

@ladybird1l v kazdom pripade si precitaj od lazareva diagnostiku karmy, aby sa ti otvorili oci a srdce, snad pochopis preco sa ti to stalo, tvoj muz ta lieci zo zavislosti na nom, ty si ziarliva a ziarlivost je agresia ktora dokaze zabijat, neplet si ju s laskou, energia ziarlivosti nici nielen otca tvojich deti, ale aj vase potomstvo a to i v dalsich generaciach, preskumaj minulost svojich predkov .cim viac lipnes na muzovi tym viac bude pred tebou utekat.