Časté hádky kvôli jeho deťom

zkb
27. nov 2017

Neviem čo už mám robiť. Manžel ma 2 deti, 19 a 15. So svojou ex sa rozviedli pred 13 rokmi. Skoro vždy sa pohadame koli detom. U svokra sme si prerobili poschodie ale vždy bývame u mňa lebo sme v meste. Dcéra sa po maturite tam nasťahovala. Mne nikto nič nepovedal. Jednoducho odišla od mami. Manzelova ex žiadala vyššie výživné na 2 dieťa muž hradil úplne všetko. A chcela ešte viac peňazí s čím on údajne nesuhlasil a o pár dni na to prišla jeho dcéra. Do dnesneho dna nikde nerobi. V jesen mi povedala ze bude robiť u otca. Ale my velku firmu nemáme ze by sme platili zamestnanca ženu. Čo by robila s gumami. Obcas vybehne na danove a banky, odniest raz v mesiaci papiere uctovnicke.Ale to nieje praca a ziadna zodpovednosť. Dáva jej cca 400 eur. Za bývanie neplatí vôbec nic. Bývanie ma ozaj luxusné nové moderné. Naše 😂 ja som povedala mužovi ked nechcela ísť na vysokú nech ide skúsiť riadnu prácu. Zhodou okolností ked bola u nás kamoška že hlafah7 do firmi ku nim do kancelárií že to sa naučí. Super prac.doba a plat dobrý + veľmi dobre do životopisu. Nie nepôjde. Ona bude u otca. Povedala som to mužovi...aky randal so mnou robil. Že čo ju on ma nútiť alebo čo? Tak jasné načo by išla do práce...ked u otca robi poskoka ked nieco potrebuje vybehne ale žiadna prac.doba od do. Ok. Preddychala som to. Nevládala som sa hádať. Cez víkend zas hádka. Že ide dať svojmu synovi ( ma 15 rok.) Ku meninam svoj ipfone ( čo ma teraz hodnotu 250 euro kamoška predala 280) ze on si berie novy. Ja mu vravim a nieje pridrahy darcek ku meninam pre 15.roc. ze co ved je to stary mobil 2 rocny. A on dostane ipfone 8 za 1 euro. Vravim mu keby si povedal že už aj ku meninám a vianociam...zeny ta hádka ako ma on naponizoval. Že aká som ja matka, mame spolu 10.mes.babo že sa dobre o malú nestaram, že ja sa ráno zobudím a mám fajront. Ze ja nechodím von s malou a ked plače nechám ju a tym ju tyram. A to všetko pred očami môjho 8.rocneho syna.
Von chodím každý deň a v rámci prechádzky beriem syna zo školy a idem aj na nákup. On chodí z práce po 18tej. Sobotu tiež poobede. Skoro na všetko som sama. Okrem financií. Bývame v mojom byte. Nepriniesol sem nic. V byte nič neurobí. Furt niekoho volám a žiadam o pomoc. Jednoducho on pride z prace a koniec..nezajem čo treba doma pomoct.
Večer po tejto hádke sa balil že on so mnou nebude. A aj odisiel. Ze ja jeho deti nemusím...ze ja som jemu zakázala ked boli menšie sa stretávať preto sa s nimi toľko nestretával a peniazmi im to chce vynahradiť. Mne čo vadilo bolo že sme boli spolu a chodil ku nim domov ku nim dnu kazdy týždeň s plnými taškami a ja doma? Vsak nech prídu aj ku nam. Veľmi mali ku nám chodili...ale tak chápem asi žiarili na mňa aj na môjho syna. A teraz ako majú malu sestru ak ju za 10 mes.boli pozrieť 3xkrat.
Potom môj syn chúďa zaspal a o hodinu s veľkým plačom mami. Že sa mu snivalo že sme odišli pred a že on ostal sam so sestričky a vybil sa mu kredit a nevedel volať starej. Tak som ho ukludnila a spal ďalej.
Muž sa vrátil že on na hotely nebude. Povedala som mu. Ráno mi nechaj kľúče od bytu a choj si bývať ku svojej dcere čo býva tam...co sme si pre nás zariadili. Potom že on končí so mnou. Našu malú si zoberie na vianoce....
Uff mám toho dosť. Naše hádky boli vždy za deti...pretoze to čo on robí nerobí žiadny otec.
Syn mi dnes po škole vraví aby sme ho viac nespomínali lebo mi ubližuje a ja plačem. Že on to vidí a počuje.

ghostsgirl
27. nov 2017

tak ja neviem zeny, na co si beriete chlapov so zavazkami, ked to neviete vystat? a teda neviem ked chce dat decku svoj stary mobil, to je taky problem,ze to nevies prekusnut? to by aj mna nastvalo,ze idem dat svojmu decku stary mobil a partner do toho keca. Proste sa s tym zmier,ze existuju jeho deti,ktore tu boli este pred tebou a ma voci nim zavazky...to iste ta nemusi zaujimat kde jeho dcera bude pracovat...ked ju chce zivit, jeho vec...ide iba o to,ci to budes tolerovat ci nie...ale na to si mala mysliet skor a tiez ste si to mali vydiskutovat

beky1813
27. nov 2017

A naco si s nim ta dlho a mas s nim male dieta? Ja toto nepochopim

maminuska
27. nov 2017

@zkb ste manželia ?Si spoločníčkou vo firme?
Myslím že tvoj partner sa chová normálne ako otec , nevidím na tom nič nadštandartné . Dvojročný ifon je starý mobil v podstate ,nič mimoriadne, veď mu nekupuje nové auto .

dzjanetta
27. nov 2017

@zkb ahoj..neries to ak vas nicim nezanedbava..tak naco riesit..zacni to respektovat..a hlavne sa zacni tesit zo svojich deti..nech je da aj 2 iphon...co ti poviem..musis sa cez to preniest..alebo? Zacat zasa od zaciatku..sama..drzim palceky

deti95060810
27. nov 2017

a presne pre toto som nechcela žiadneho chlapa ženatého, rozvedeného a so záväzkami...poznám svoju povahu....mňa by asi treslo. ...
radšej sama ako s chlapom, ktorý dotuje svoje deti - napr. bytom, ktorý ste vy prerobili.... Nie, takéto spolky nie sú pre mňa...a preto ťa úplne chápem.

lienka737
27. nov 2017

@deti95060810 moja reč. Toto by som ani ja nemohla.

zdenka523
27. nov 2017

On si bude vzdy branit svoje deti, proste je taka povaha. Ako keby som svojho muza videla, vzdy obhajuje svoju rodinu, aj keby ma opluli, aj tak budu oni dobri. Ja by som jeho deti neriesila, nech im dava, ked chce.

sissy27
27. nov 2017

@zkb nič v zlom, ale deti budú vždy jeho deti, manželky ako vidíš nie je problém vymeniť...
Problémy a nevyjasnené hranice máte od začiatku, spoločné dieťa to malo akože zlepiť a čakala si, že keď tu bude "nové" dieťa, tak staršie pôjdu do úzadia?
Načo ste prerábali poschodie u svokrovcov? Že sa na toto dá mladá naivná 20 ročná no budiž, ale ty už máš čosi za sebou... Ak si do toho investovala tak si naliala prachy do cudzieho, predpokladám, že dom je stále písaný na svokra...
Že sa mladej nechce do poriadnej roboty - nuž a ty svojim deťom po skončení školy nepomôžeš ako len budeš vládať? Vykopneš z domu a ahoj staraj sa?
Dvojročný mobil by som ja osobne dala decku hocikedy a nie ako darček... Tá hodnota je diskutabilná, bohvie, či by ho niekto za tú cenu kúpil.
Najlepšie by bolo porozprávať sa s mužom ako dospelá osoba, so zmysluplnými argumentami. Ak ti vadí, že pomáha dcére, tak povedz prečo. Odpoveď "lebo podľa mňa to nie je správne" nie je zmysluplný argument. Rovnako tak aj mobil pre syna - buď rada, že nekupoval nový, alebo si mala nejaké plány s tým mobilom ty?
Keďže je tu aj tretie dieťa, tak samozrejme žiadaj primeraný štandard aj preň. Takisto nech sa podieľa na chode spoločnej domácnosti, finančne aj osobne. Ale skús sa s ním baviť konštruktívne, slušne, a nauč sa konečne rešpektovať jeho deti. Ak teda je ešte nejaká šanca na spoločnú budúcnosť, lebo vyzerá to biedne podľa toho čo píšeš...

sense
27. nov 2017

Ako dlho ste spolu? A naco ti je taky chlap ked vidis ako sa k tebe sprava, tvoje dieta tym trpi a este si aj na vsetko sama

bundle
27. nov 2017

Myslím si, že nieje dobré vstupovať do vzťahu dcéry a otca. Možno sa len snaží dobehnúť zameškaný čas s ňou. Keby to bola tvoja dcéra, nepovedala by si ani muk.
Trochu sa spýtaj sama seba či nežiarliš na ich vzťah. Je to jeho dcéra. A čo sa týka muža, že príde domov z práce a už nič nerobí, úprimne to je tak v mnohých rodinách.
Neviem či si pred začiatkom vzťahu, či manželstva s partnerom nemala nereálne predstavy. Vedela si, že má dcéru ? Čo by si chcela, aby dcéru poslal preč, aby si ty bola šťastná ? Môžeš mu povedať, čo si myslíš, že nieje správne pri jeho výchove, ale to je tak všetko. Ak by ste mali ty a tá dcéra spolu dlhší vzťah a vzájomný rešpekt, zážitky a nejaké tie kladné emócie, tak potom by si sa mohla s ňou porozprávať a je dosť možné, že by ti porozumela. Ale teraz to je príliš stresujúce aj pre ňu a musí mať pocit, že nie je vítaná a akceptovaná..a jej otec bude robiť všetko, aby sa tak necítila. Úprimne je to dobrý otec a ty by si mala byť rada, lebo je otcom aj tvojej dcéry. Ak dokáže, svoje dieťa takto ochraňovať, tak tvoja dcérka bude tiež milovaná takouto bezpodmienečnou láskou. Myslím, že si unavená, máš veľa starostí a potrebuješ sa trochu uvoľniť a oddýchnuť. Možno sú tvoje negatívne emócie len únavou. Prestaň sa hádať s partnerom kvôli jeho dcére ak ti na ňom záleží. Buď jemu a jej väčšou oporou a možno sa dočkáš z ich strany väčšieho porozumenia. Ale komunikuj len keď si kľudná, lebo v hneve človek povie všeličo aj to čo by nemal. Skús situáciu ukľudniť a potom pomaly a citlivo riešiť problémy, ktoré s príchodom dcéry nastali. Verím ti, že teraz si vystrašená a šokovaná s tým čo sa deje, ale popremýšľaj čo je skutočným problémom medzi vami. Dúfam, že pre teba to nie sú len tie hmotné veci. Držím ti palce.

nelinka888
27. nov 2017

Ak s ním chceš zostať tak to nerieš, pokiaľ jeho deti nemajú záujem s tebou nejako vychádzať tak čo sa budeš ty nad tým rozčulovať. Pokiaľ má dosť peňazí na to aby sa staral takto o vás aj o nich tak nech si ich rozmaznáva. Ak sa ale má takto k tebe správať a obviňovať ťa, že nie si dobrá matka.. Je ti to treba? Ty máš svoj byt, nikam ťa nemôže vyhodiť. Možno by si to po čase rozmyslel a vrátil by sa..

fefe123
27. nov 2017

Nechápem, Tebe vadí jeho dcéra, ale chceš sa nasťahovať do spoločného.. a kam dáš syna z predošlého vzťahu? Vyhodíš ho na ulicu? Keď Ty nesúhlasíš aby tam bývala jeho dcéra...😒 troska nad tým popremýšľaj... ak sa nevieš zmieriť s tým, že ma aj deti z predchádzajúceho manželstva , tak to vedie k Vášmu koncu

katka2602
27. nov 2017

Vážne ťa tak stve ten mobil? Ty máš horší? Alebo straší? Chcela si ho pre seba? Alebo predať a peniaze minút pre vašu domácnosť? Bola by si radšej, keby sa zobral a kúpil mu nový za 300-400€? Je to jeho syn, tak je logické, že sa mu snazi dať čo môže. Dcéra? 19r hmm s ňou by mal hodiť reč on. No na rovinu, nikdy nepochopím tu sprostosť prerábať dom, byť u svokrovcov ak na mne nieje ani 1% vlastníctva. Vracia svoje prachy do domu svokrovcov a pritom ty máš svoj byt? Akosi sa mi rozum zastavuje. A už, keď to je prerobene a sú tam tvoje peniaze, tak by som asi žiadala aspoň nejaké symbolické nájomné, aby si to slečna viac vazila.

mihula
27. nov 2017

@zkb no vies,moje deti,tvoje deti a nase deti.Ale tvoríte rodinu a musite spolu fungovat.Nechapem,preco byvate u teba,ked ste prerobili u svokra.Pekne sa tam nastahuj,svoj byt daj do prenajmu a mlada slecna,ktoru zapojis do chodu domacnosti bud bude suhlasit,alebo odide a to sa týka aj nakladov na domacnost.A ak jej staci 400e na toto vsetko,tak nech sa paci.
A manžel ak sa ti vyhraža,že odide,nechaj ho.Mas predsa svoju hrdost

janinah
27. nov 2017

Ak sa nevieš povzniesť nad jeho deti a prestať ich riešiť,tak skončíte rozchodom,daj mu pokoj v tomto,sú to jeho deti,ak na nich zarobí a ty tiež s deťmi nehladuješ,tak to nerozpitvávaj,to si vedela,že tie deti má....že z dcéry rastie lenivá žena je jasné,nemala by bývať zadarmo,nevie si to vážiť,ale NIE JE to tvoja starosť....že doma nič neporobí? u nás tiež riešim všetko ja,objednávam nábytok /prikývne na to,čo vyberiem,ale ostatné vybavovačky sú na mne/,riešim elektrikára,stolára,maľovanie a všetko ALE manžel na to zarobí a nemá už 30,aby z roboty šiel domov a nezastavil sa ani doma

dai
27. nov 2017

@zkb prepac ale fakt nechapem naco si zeny ako si ty beru chlapov s detmi... ten muz sa sprava ako normalny otec a ty na vsetko stekas... ze da decku mobil stary? jemine - doma ich mame niekolko, neverim ze 2rocny mobil niekto kupi - my sme teraz 10rocnej ako jej prvy posunuli ten perfektny co ty spominas - je stary, muz menil tak ako stale , tie ostatne sa valaju niekde po byte co to nikto nechce☹ Ze 19rocna robi v otcovej firme? no asi sa este hlada... zaujimave ze neriesis ze sa stara o tvojho syna ale ze o svoju dceru ti vadi☹
o co maju tvoje deti menej ako jeho? o co to spolocne? fakt taketo spravanie novych manzeliek neznasam☹ ked teba odkopne a spravi si dieta s dalsou tak verim ze budes spokojna ked sa k vasmu decku bude spravat rovnako ako chces teraz aby sa spraval k svojim starsim ( a opatovne uz vidim ako budes spokojna s vyzivnym a ani ta nenapadne ho navysovat etc. ...)☹

natalienka12
27. nov 2017

Súhlasím s babami. Sú to jeho deti a vždy budú na prvom mieste. To, že si si vzala, alebo išla do vážneho vzťahu s rozvedeným mužom s 2 deťmi si predsa vedela. Vedela si, že nároky detí, aj finančné, budú rásť. Vedela si, že im bude kupovať čoraz drahšie veci. Vedela. Teraz ťaháš za kratší koniec. Spolu máte v podstate 4 deti, dve sú jeho, jedno spoločné a jedno len tvoje. Ale keď žijete v spoločnej domácnosti, nakupujete potraviny a iné veci, on ti tiež nevyťahuje, že aj z jeho peňazí sa naje tvoj syn. Jednoducho je to z tvojej strany bezočivé a bezcharakterné.

sasa1310
27. nov 2017

@zkb z každého vzťahu dieťa ako suvenír a potom to takto dopadne. Toto je tvoje dieťa, toto moje, toto je naše a hento toho....U vás hádky nikdy neprestanú, lebo vy nie ste taká "skutočná rodina" ale zlepovacia, kde ste zlepili niečo, čo sa zlepiť nedalo jednou dcérou.
Jeho deti tu boli ešte pred tebou a budú tu vždy. A keď si sa s tým nevedela zmieriť už od začiatku, nemala si vôbec do takého vzťahu ísť.

dai
27. nov 2017

@sasa1310 oni taketo vztahy mozu fungovat a poznam aj take co funguju... ale tam nemoze byt zena tou hnusnou macochou co vidi len svoje a chce vsetko☹ poznam vztah kde macocha ma naozaj krasny vztah so starsimi detmi, jej vztahy s ex su pomaly az priatelske... v kazdom pripade jeho deti ju respektuju pomaly viac ako jeho, vztahy jej a jeho vyzenenych deti su super a spolocne deti tie starsie vnimaju ako vlastnych surodencov - fakt ked ich clovek vidi tak nevie ktore dieta je koho😉

sasa1310
27. nov 2017

@zkb ešte ma zarazila tá veta, že to čo on robí, nerobí žiaden otec.
Ako čo robí zle? Je zlým otcom, ktorý sa nestará, či?

lubkavargova1
27. nov 2017

a teraz si predstavte zienky a mila pani zakladatelka ze drahy pan svokor si do SVOJHO domu (pokial neni na vas prepisany tak vam tam napatri ani tehla ni len prach) prinesie nebodaj nouv zienku a odrazu bude vsetko JEJ....to uz vonkoncom neprekusnete, ze? 🙂 🙂 🙂

sasa1310
27. nov 2017

@lubkavargova1 no toto tiež nechápem čo to musí byť za chlapa čo má 19 ročné dieťa staré a ide bývať k ocinkovi 😀

marcipanovatorta
27. nov 2017

@dai ... a volajú sa “Lembrtovci” z Krok za krokom 😂😂😂

zkb
autor
27. nov 2017

Viete ja som sa snažila furt okolo deti jed prišli ky nám vymyslieť program, urobiť im maskrty, jeho syna bavilo piecť, jeho dcéru som zobrala so mnou všade kam som šla. Po našej svadbe a ked sa dozvedeli že chceme bábo sa všetko zmenilo. Ich mama ich veľmi hnala proti nám a smiala sa že sa berieme a chceme bábo. Neviem čim sa ta zlomilo s nimi to seklo.
Ako ženy ja neviem ale tie deti majú ozaj všetko a nepoznajú čo je to vážiť si. Pokazí sa pokazí ocko kúpi. Ako ok snazila som sa byť ticho ale kúpiť notebook a po 2 rokoch chce novy a ocko kúpi. Novy bike za 600 euro ocko kúpi. Nové lyže lebo tie čo si mi kúpil sa darovali bratrancovi ocko kúpil. Michael kors kabelku či parfem ocko kupi. Hallooo a kde je kúsok skromnosti. Viete milionári niesme. S mužom sa vidím večer v posteli a v sobotu tiez. Ak máme nedeľu možno ako rodina. Nebolo to takto vôbec.
Chce dať 19.rocn.dcere generálnu plnú moc??? Čo ešte pred rokom čo povyvadzala...tak ok asi som ja ta najhoršia...
Ale ja sa starať nemam. Kiez by to len tak šlo...
My sa v tomto nevieme porozprávať ako dvaja dospelý ľudia. Áno nemali sme mať rodinu a takto polepenu. Ale je to takto ako to je.

zkb
autor
27. nov 2017

@lubkavargova1 svokor ma 88 rokov a dom je na muza

zkb
autor
27. nov 2017

@sasa1310 muž povedal dcere ze ak nepôjde na vysokú výživné jej platiť nebude. Jeho ex ked dcéra maturivala žiadala o vyššie vyzivne pre syna. Muž jej povedal že doteraz som ti tak platil za dve deti a teraz mám za jedného platit toľko ako za dvoch??? 4 roky platí muž mesacne za doučovanie 160 euro. To je za 1 školský rok 1600 euro. Lebo syn sa sam nevie učiť. ( nechce sa mu ) ved vysoka skola tolko nestoji nieto základná škola. A teraz chce ísť na ucnovku?! Tak oplatilo sa ročné platiť 1600 euro. Možno sú to ozaj maličkosti a na vine som ja.

janinah
27. nov 2017

@zkb tak asi tie peniaze má,vie zarobiť,chýban iečo tebe a vášmu dieťaťu?či nemáte žiadne úspory,nikdy nijaká dovolenka?....nik nepíše,že otec sa k deťom správa múdro s tým rozmaznávaním a kupovaním čo si len písknu,ale dosť nás tu píše,že to je jeho vec....predpokladám,že až príde čas,tak aj dalšie jeho detii dostanú mobil,nbook....ak sa bojíš,že firma pôjde dolu vodou pre dcérinu plnú moc a že raz by ti tá dcéra mohla šéfovať,tak ľahká pomoc. osamostatni sa pracovne,chod robiť inam....

eliska13
27. nov 2017

@zkb ale, keď to platí muž a nevidí to, že deti preháňajú nič s tým nespravis.Keby na to nemal nekúpi.Ked nechceš skončiť s deťmi sama je čas skrotnut sama vidíš, že to k ničomu nevedie iba ku hádkam.

eliska13
27. nov 2017

@zkb rodičovská láska je slepá to si zapamätaj, muž môže mať výčitky veď syn mal len 2 roky, keď sa rozviedli.Preco ste teda nebývali v tom prerobenom dome?O pár rokov sa bude kupovať detom auto, kupovať nabytok...sú to raz a navždy jeho deti musíš sa s tým zmieriť.Nemozes ho vlastniť a mať všetko pre seba.

alaguema
27. nov 2017

@zkb jednoduchá rada - sú to jeho deti, jeho prvá rodina, nestaraj sa, nerieš. Staraj sa o svoje deti, svoju rodinu. Išla si do vzťahu s mužom so záväzkami, rešpektuj ich. Nič z toho, čo si napísala, nie je na rozčuľovanie.