icon

Časté služobné cesty manžela. Ako to zvládať?

3. feb 2025

Ahojte, ako často chodia Vaši muži na služobne cesty? … môj muž ma vkuse s týmto vydiera ako ho obmedzujem a podobne. Chodí každý mesiac minimálne raz. Pekne krásne si plánuje destinácie kam by išiel - nie nezavidim mu keby to niekoho napadlo, my pomedzi to ešte cestujeme spolu. Nemáme nikoho na stráženie a aj keď je dcéra už väčšia je extrémne náročná a ja ju každý mesiac sama takto týždeň nezvládam. On to nezažil tak nevie. Dnes zase prišiel s tým že berie další úväzok a bude viac cestovať. Ja taký život vážne nechcem, hovorím mu to roky, ale on to berie že ho brzdím v tom, čo chce robiť … Má vyjadrenia akoby sa on odsťahoval a pobral práce v Bruselli a podobne. A viní zato mňa, že “nemôže” … pre mňa je Ok tak 3krat do roka, nie toto. Vedel to aj pred 10 rokmi keď ešte dcéra bola málá a keď sme sa natom vkuse hádali a hádame sa doteraz. Prosila som ho, že nech si nevyberá takéto práce ale on to proste ignoruje … Neviem už čo s tým. Prosím nepíšte mi manželky kamionistov a podobne ja som si fakt nebrala muža pracujúceho v zahraničí, ani taký život.

hankab
3. feb 2025

Sa tu zase stretla particka dokonalych matiek, ktore v 40tkach horuckach opatria svojich 5 a este 4 susedove deti kym muz je na fuske mesiac z domu 😅 autorka, nevidim nic zle na tom, ze ta to hneva. Tiez som sice kus workoholik, ale nechcela by som zit s muzom, ktory doslova vyhladava pracu so sluzobkami a je casto mimo domu. Zle znasam samotu a to nemame ani deti. Svojho chlapa chcem mat pri sebe, pokial nehladujeme a situacia nas nenuti do krajnosti ako je praca v zahranici. Tvoj muz od vas uteka a ma svoju pracu zial radsej ako svoju rodinu.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka8
3. feb 2025

tiež by som nebola spokojná, nezávisle od toho, či zvládam alebo nezvládam byť s dieťaťom sama. Jednoducho potrebujem žiť s mužom spolu a všetko zdieľať deň za dňom. Byť prepojení a neodcudziť sa.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
grof_monte_christo
3. feb 2025

@hankab Prečo sa tu viaceré obuvate do super matiek, co všetko zvládajú. Ved autorka položila takúto otázku. Tak každá píše svoje skúsenosti, ako to zvládli alebo zvládajú.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
3. feb 2025

@lonely66 Ty si tak neskutočne mimo … zíram, čo niektoré dokážete vymyslieť …
@zmrzlinka8
@hankab Ďakujem, že ma chápete, ste milé

hankab
3. feb 2025

@grof_monte_christo pretoze autorka sa sem prisla vyzalovat, spytat ci ju tu zeny pochopia ohladne manzela a jeho sluzobiek. Nie vychovy dietata. Neprisla sem isto pisat prispevok kvoli tomu, aby sa tu zeny predbiehali ktora toho zvladla viac a mala viac deti a problemov. Podstata prispevku bola uplne inde. Len supermatky sa vzdy musia prist pochvalit kolko si toho nalozili na plecia a zvladli to. Ok, bravo. A? Niekto sa ich na to pytal? Nie.

grof_monte_christo
3. feb 2025

@hankab Ja na tom nevidím nic zle, ked niektorá iná matka porovná svoju situáciu s autorkinou. O tom je predsa diskusia. A ženy reagujú len na to, čo autorka sama vo svojom príspevku uviedla.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
tamitamitami
3. feb 2025

Môj partner robil na vedúcej pozícii, cestoval raz za 2 mesiace na týždeň-dva. Teraz zmenil prácu a cestuje ešte viac, 2-3 krát do mesiaca na 3-7 dní (podľa toho kde aktuálne ide), mimo toho je doma na HO. Občas ideme na služobnú cestu aj my, ak je zrovna priestor aby nás zobral.
Mne osobne to nevadí, beriem to tak že má dobre platenú prácu a som šťastná že sa takto vypracoval.
Ja riešim dcéru a mám tomu prispôsobenú aj prácu, tak som to chcela, užívam si ju kým je malá.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
hankab
3. feb 2025

@grof_monte_christo tak nech si supermatky zalozia temu typu:
1.Ja som mala 2 deti, muza 2 mesiace v zahranici a choru svorku.
2.Ja som mala 4 deti, starala sa o zomierajucu babku a muza na misii 2 roky.
3. Ja som mala 3 deti, z toho 1 postihnute, muz mi zomrel a dostala som rakovinu.
A zvladli sme? Zvladli! Tak co sa ty s 1 deckom opovazujes stazovat!
Asi takto to tu vyznieva, to porovnavanie sa s autorkou. Kazda z nas ma nejaku predstavu o fungovani rodiny a su proste aj zeny, ktore nestrielaju sampus ked im chlap odide z domu.

mirro
3. feb 2025

Skoro mi oči vypadli. Nezvládaš 10r extrémne náročné dieťa? Teba štve niečo iné. On prácu nezmení, vyhovuje mu to práve takto. Ty to tak celé roky nechceš, tak čo. Choďte od seba. Nebudeš zvládať celkom nič. Malý príjem, sama stále na všetko a dietko bude v puberte.... Sveta žiť.

grof_monte_christo
3. feb 2025

@hankab Prečo autorka potom spomenula, ze nezvláda jedno dieťa? Bolo úplne jasné, že ženy na toto budu reagovat a budu sa chcieť dozvedieť viac. Keď o niečom nechcem diskutovat, tak to do prispevku ani nenapíšem.

petulda333
3. feb 2025

@hankab preco supermatky? Necitim sa tak a zvladam 2 deti,rozvozy,kruzky,domacnost atd atd..to je nejaka superschopnost? Som nevedela. Pytala sa a dostala odpovede.

Autorka ak si taka aj doma,nedivim sa,ze uteka. Tiez by som. Vy mate iny problem,nez sluzobku

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
grof_monte_christo
3. feb 2025

@lonely66 Podľa mňa len žiarli, že nemá rovnaké možnosti ako ma on. Z jej príspevku a komentárov som nevycitila, že by skutočne postrádala doma jeho prítomnosť, blízkosť.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
felycity
3. feb 2025

bože ženy vy dokážete spraviť z jedného príspevku fakt TÉMU , bez porozumenia, čítania medzi riadkami, ešte troška ju zhejtujte a pohlaďťe ti si svoje dokonalé egá a investigatívne schopnosti, aby ste raz aj vy nepotrebovali sa vyrozprávať a nedostali ste takéto odpovede... toto dokážu fakt len ženy...

tramtada31
3. feb 2025

Ak by som bola v podobnej situácii, tak by som chcela, aby manzel zobral taku prácu a za manzelom by som sa presťahovala. Ak píšeš o Bruseli, ze mal takúto možnosť (kamarat tam mal IT ponuku za 16kk/mesacne, tiež nešiel, lebo jeho priateľka nechcela), prisposobila som sa. Ja som mojho muza aj v tom podporovala v minulosti, keď si vymyslel kúpiť dom v Rakusku, ze tam bude robit, aj keď som nevedela dobre nemcinu, šla som do toho. Tiez mám narocne deti, rozmyslam, v com je u vas problem, ze je to na nevydržanie (bez rypania). S peniazmi predpokladám problem nie je u vas, keby si ju zahlásila na kruzky 2-3 x do týždňa a zvyšok by ste dali nákupy, kino, cukraren, nedalo by sa to takto poriešiť, pripadne zavolať jej obľúbenú kamaratku s vami, na prespavacku (baby sa spolu zabavia a nebude priestor na neposluchanie)? Ja mám 6,5 ročnú extra náročnú, co vyslovene zapára do mladsieho surodenca, ale keď je sama, tak sa s nou dá, nejak jej vyplniť čas. A aj keď bol niekedy pre mna spolocne strávený čas nocnou morou (napriklad sedieť v čakárni u lekara 3 hodiny), tak uz to zvládame super, veľa sa rozprávame a veľa chape.

luccija
3. feb 2025

@mirro píše, ze je lekárka tak asi sa bude vedieť o dieťa postarať plus muž asi tiež nepracuje za minimalku.A dieťa v puberte asi nie je ten problém kľudne môže mať dcéra autizmus či náročnú dg.
Keď muž si išiel vždy po kariére a využije projekty, cestovanie a chce to robiť čo narobí?Tak sa fakt len rozviesť, ale nepíše okrem tohoto či si inak rozumejú atď...možno aj on by chcel, aby bola doma a nepracovala toľko..?toto nemá správny kľúč pre chlapa je dobrá práca dosť dôležita a evidentne sa mu páči vydierať rečami pôjdem do Bruselu a možno na to len čaká, že jej prasknu nervy nikto nevie.

mandarinka555
3. feb 2025

Ja sa tvojmu mužovi ani nedivím, že stále z domu "uteká" 😝 Mať doma takú stíhačku ako si ty, tiež by som utekala...

ina2405
4. feb 2025

Hneď prechadzaš do protiútoku, zbytočné reči o supermatkách. Občas je to ťažké s deťmi aj keď je muž doma. A to, že sa niekto nerúca z neprítomnosti manžela pár dní do mesiaca znamená len to, že sú to vyrovnané samostatné osobnosti. Nie, že im to v manželstve nefunguje.
Chcela si vedieť, ako to majú iní a si urazená, keď ti napíšu ako to majú.
Ak tvoje dieťa nemá vážnu dg., tak naozaj neviem prečo je to pre teba také ťažké, prepáč. Ak má, tak sa ospravedlňujem.

mamina7070
4. feb 2025

moj chodi na sluzobky (v ramci Europy) na dva max tri dni tak raz za mesiac
ja by som netolerovala take cestovanie po projektoch kontinualne pri malom dietati sak to je ako zit oddelene