icon

Časté služobné cesty manžela. Ako to zvládať?

3. feb 2025

Ahojte, ako často chodia Vaši muži na služobne cesty? … môj muž ma vkuse s týmto vydiera ako ho obmedzujem a podobne. Chodí každý mesiac minimálne raz. Pekne krásne si plánuje destinácie kam by išiel - nie nezavidim mu keby to niekoho napadlo, my pomedzi to ešte cestujeme spolu. Nemáme nikoho na stráženie a aj keď je dcéra už väčšia je extrémne náročná a ja ju každý mesiac sama takto týždeň nezvládam. On to nezažil tak nevie. Dnes zase prišiel s tým že berie další úväzok a bude viac cestovať. Ja taký život vážne nechcem, hovorím mu to roky, ale on to berie že ho brzdím v tom, čo chce robiť … Má vyjadrenia akoby sa on odsťahoval a pobral práce v Bruselli a podobne. A viní zato mňa, že “nemôže” … pre mňa je Ok tak 3krat do roka, nie toto. Vedel to aj pred 10 rokmi keď ešte dcéra bola málá a keď sme sa natom vkuse hádali a hádame sa doteraz. Prosila som ho, že nech si nevyberá takéto práce ale on to proste ignoruje … Neviem už čo s tým. Prosím nepíšte mi manželky kamionistov a podobne ja som si fakt nebrala muža pracujúceho v zahraničí, ani taký život.

Strana
z5
martin96321
5. feb 2025

@lonely66 pracujem v zahranici a stretol som tam uz velmi vela pripadov zo slovenska. Asi by si sa cudovala,co vsetko su schopne povystrajat zeny doma,kym muz robi........Vsetko je to o tom,ako to ma clovek v hlave naskladane. Niekto rozmysla normalne,niekto trochu inak a niekto ma doslova nasrate v bedni. Polovica oravy robi mimo,cely zvysok severneho slovenska a polovica vychodu......kazdy mame iny zivotny pribeh,iny osud a dovody preco sme tam........ale najhorsia kombinacia je.....muz v zahranici a doma nespokojna,alebo ziarliva manzelka.......potom je to na slucku.

enmery
5. feb 2025

@martin96321 Ty mi vylez na hrb. Neviem, prečo to píšeš mne. Píš to autorke. Ja som nič z toho v mojom komentári čo ty spomínaš nenapísala. Tebe už začína prepinať z nenávisti ku ženám všeobecne.

martin96321
5. feb 2025

@enmery prepac,nechcel som Ta urazit. Asi som sa preklikol a napisal Tebe. Ospravedlnujem sa. A mylis sa trošku))) mám velmi rad rozumne zeny

janettdamian
5. feb 2025

@martin96321 manželka nepinda, iba hovorí, čo sa jej v živote nepáči. Začiatok konca vzťahu je, keď si manžel myslí, že žena pindá a "musí" počúvať sťažnosti. Tá tvoja možnosť č.1 je fakt "super" ak sa prispôsobí.. nie nebudú žiť ako zdravá rodina, to sa veľmi mýliš. Základom všetkého je komunikácia obojstranná, snaha pochopiť toho druhého a nájsť spoločné riešenie. Možno v tomto prípade by úplne stačilo, keby manžel skutočne vnímal, čo mu ta jeho žena "pindá" o čo jej vlastne ide. A ona by to mala jasne a presne pomenovať čo jej skutočne vadí.

martin96321
5. feb 2025

@janettdamian Robí túto prácu vyše 10 rokov ak som správne pochopil. Sluzobku ma tyzden v mesiaci. Očividne mu táto práca vyhovuje a má ju rád. Takže je dosť možné že sa jej nevzdá...... z čoho vychádzam. Preto som to napisal tak ako som napísal. Je na nej ako to dopadne.....bud sa s tym zmieri,alebo nie. Mozno ho nejak presvedci a mozno nie...... je to len na nej. Len aby potom neplakala,ze bol normalny,ze sa postaral,ze pekne zili.......len mi vadilo nieco co mozno ani nemuselo. A mozno bude sama spokojna.....tazko povedat

mk1111111111
5. feb 2025

Mne sa tyzden nezda vela. V uvode pises, ze dcerku nevies zvladnut a neskor, to korigujes. Zial, jemu sa taky zivot paci a Tebe prekaza, ze sa mu to paci. Ved urobte kompromis. Lebo zvladnut dieta starsie ako 10 rokov by nemal byt problem, len to na dcerku zhadzujes. Vadi Ti, ze cestuje bez Teba. Riesenie -Nech to zredukuje na polovicu a budete obaja spokojni, on nepride a moznost robit, co ho bavi a bude viac doma.aj ked si myslim, ze u Teba ani to neprejde. Jednoducho, ked Ty nie, tak ani on.

martin96321
5. feb 2025

@mk1111111111 ))) Ako zredukujes svoju pracu na polovicu? Co by Ti v praci povedali? Moze pokladnicka odist z pokladne,lebo jej muz povedal ze o siestej uz ma byť doma? Už vidim zamestnavatela ako uznanlivo prikyvuje😎

zuzuliatko18
5. feb 2025

Autorka, podla mna Vela ludi, ci uz muzovi alebo zien, ma poziciu, kde nie su vzdy vecer doma, cestuju a podobne. Aj moj caston chodi na sluzobne vecere, obedy a podobne. Je to sucast jeho prace, nic s tym neurobim a teda povazuje za zbytocne s tym bojovat.
Jedno v zivote je Pravda, inych ludia nezmenis, mozes zmenit Len svoj postoj a to, ako sa k vzniknutej situacii stavias. Za mna vzdy lepsie porozmyslat, co z toho vies ziskat vo svoj prospech. Je zbytocne nervacit pre nieco, co nezmenis. Radsej zvaz svoje moznosti, co vies urpbit v case, kedy je muz doma. Z tvojich prispevkov nevieme uplnej presne, co ti vadi na tom byt Sama s dcerou, takze tazko poradit, co by si mohla kedy robit. No podla mna tym, ze sa nervujes, robia zle.najviac Sama sebe.
Ja som tiez dlhe roky bojovala s tym, ze muz na toho v praci Vela, co sa tyka roznych stretnuti, a hlavne preto, ze ja robim vo formalnej institucii, takze mam uplnej ine podmienky. No naucila som sa, ze nervacit na nieco, co nezmenim, nema zmysel a muz dava pozor, aby to neprehanas a kde nemusi, sa zvykne ospravedlnit.

mk1111111111
5. feb 2025

@martin96321 nie pracu zredukovat, tie cesty som myslela, on si vybera projekty. Autorka pise, ze by nemusel tolko cestovat, ale on, akoby jej naoriek, berie take projekty

martin96321
5. feb 2025

@mk1111111111 Nevieme co je za tym.....tazko povedat. Viem,ze pre niekoho moze byt nepochopitelne ak ide iba o to,ze sa fakt nasiel v tej praci,ze robi co ho bavi . Ma zrejme pracu ktora mu vyhovuje,zrejme aj dobre zaplatenu a este aj kus sveta pobeha.........To naserie kazdeho,dokonca aj vlastnu zenu😉

martin96321
5. feb 2025

@mk1111111111 Vies.....pani tu opisuje ako nezvlada 10r dceru ake je to tazke on si to neskusil......potom to odvola a vidi inak. Ocividne nezvlada seba a svoje emocie. Skor si poradis s dietatom ktore nevie co chce ako s dospelym

lonely66
Odpoveď bola odstránená
martin96321
6. feb 2025

@lonely66 V podstate v stavebnictve

milaaanko
22. máj 2025

Podstatna je otazka ci tvojho muza praca bavi, pokial ano a nosi domov peniaze a nic ti nechyba, tak aky je problem ? Ak nebude brat taketo prace a bude pracovat niekde kde nebude cestovat ale bude menej zarabat, budes mat vsetko co potrebujes ? Bude on stastny ? Chces aby vol aj on stastny ? Alebo len aby si ty bola stastna a on sa prisposobil ?

Mna exka extremne obmedzovala v ramci sluzobiek ale som jej povedal ze ma praca bavi, som tam stastny a ked chce moze ist do prace a ja si najdem pracu bez sluzobiek ale menej platenu, to uz sa jej nepacilo.

martin96321
22. máj 2025
@janettdamian

@martin96321 manželka nepinda, iba hovorí, čo sa jej v živote nepáči. Začiatok konca vzťahu je, keď si manžel myslí, že žena pindá a "musí" počúvať sťažnosti. Tá tvoja možnosť č.1 je fakt "super" ak sa prispôsobí.. nie nebudú žiť ako zdravá rodina, to sa veľmi mýliš. Základom všetkého je komunikácia obojstranná, snaha pochopiť toho druhého a nájsť spoločné riešenie. Možno v tomto prípade by úplne stačilo, keby manžel skutočne vnímal, čo mu ta jeho žena "pindá" o čo jej vlastne ide. A ona by to mala jasne a presne pomenovať čo jej skutočne vadí.

@janettdamian Mozno iba niekedy je na kazde riesenie novy problem. Takze hlavne v zivote je,aby bola manzelka spokojna. Tiez to beriem tak,ze stastna zena- stastny zivot. Len skoda je,ze vo vela pripadoch je vecne nespokojna nestastnica. Nevie co chce a neprestane kym to nedosiahne.....a potom zas......

Strana
z5