icon

Chce DNA testy. Ako by ste reagovali?

23. mar 2023

Dobry den,
zacnem od zaciatku, spoznala som muza(cudzinec), bola to obojstranna laska z obidvoch stran.
Po pol roku som otehotnela. Bolo to take planovane neplanovane.
Zacali sme spolu byvat, som par tyzdnov pred porodom, vsetku vybavicku sme kupovali spolocne, a dnes som mu povedala zeby sme teda mohli ist na matriku, podpisat papier o otcovstve.
A vypadlo z neho ze nejde nikam, ze chce dna testy. Najprv som si myslela ze si robi srandu, nakolko som na nom nikdy nepoznala aby pochyboval o dietati ze je jeho. Tesi(l) sa ako maly chlapec. Vzdy mi bozkaval brucho, hladkal…-atd.
Ale on to myslel vazne, ja som sa rozplakala, a som sa ho opytala, ze zijem s nim a pochybuje a ci som nejaka k…? A ze on si je na 99% ze je otcom, ale potrebuje mat dokaz, lebo keby to spravil a dieta nie je jeho uz by sa to horsie vracalo spat. A ze to je otazka len jedneho dna. A ze ma miluje ale ze ho mam pochopit.
Povedala som mu, ze ziadne dna testy nebudu, ze to dieta bude len moje, a moze odist odkial prisiel.
Samozrejme dieta je jeho. Odkedy mi to povedal, len placem.
Momentalne som u rodicov, chcem si od neho vziat vsetky veci, a nikdy ho uz nevidiet. Zhnusil sa mi, ponizil ma.

Ako by ste reagovali vy? Co by ste robili v mojej situacii?
Suhlasili by ste s testom?

majla87
26. mar 2023

Tak ked sa da spravit DNA test uz teraz pocas tehotenstva, tak by som to podstupila. Chapem, ze to autorku ponizilo a ma pocit, ze jej priatel neveri. Ale chce byt opatrny. Ak ho lubis, a vravis ze aj on teba, tak ked trosku vychladnes, tak skus sa nad tym zamysliet viac racionalne nez emotivne (tehotenske hormony vedia robit svoje). Spravis DNA a uvidis ako sa zachova potom. Ak sa bude aj tak vykrucat, tak by u mna skoncil, ale toto by som zatial nebrala az tak tragicky.

veronikastrickova
26. mar 2023

@dominyca9 ale tak ci onak, to uz budu musiet vsetko riesit cez sud. To neni, ze im pridu testy otcovstva, kde sa ukaze, ze on je otec a pridu po porode na matriku, ze chcu ho dat dopisat. To ti nikto nespravi.

dominyca9
26. mar 2023

@veronikastrickova Je to možné. 🤷 A možno oteckovi bude stačiť už len fakt, že mamička s testami súhlasí a pôjde na matriku podpísať prehlásenie o otcovstve. Alebo je zvyknutý na nemecký štandard. 😀 Ale to už priveľmi fabulujem... 😀

sense
26. mar 2023

@charliee1980 to je to iste chce dôkaz ze dieťa je jeho a nie niekoho ineho

mariska1989
26. mar 2023

@charliee1980 evidentne si nepochopila čo tým myslím nakoľko sa bojí keďže je cudzinec ale ono je to ťažko niekomu vysvetľovať keď nakupuje v Merkury 🙈

mariska1989
26. mar 2023

@veronikastrickova preto som napísala aby bol zapísaný ako otec aby jej bolo čo to vyplácané. Ale väčšie právo má vždy matka .ale nakoľko sa bojí keďže je cudzinec by som si urobila zálohu

charliee1980
26. mar 2023

@mariska1989 Evidentne ty nemas poňatia, ze na tieto veci existujú páky a zákony a nie matrika toto riesi, ale sud.
A hlavne si naštuduj, ake prava maju otcovia vo veci starostlivosti o deti.

zuzana76
26. mar 2023

Najprv nech jej on dokáže, že neoplodnil ďalšie tri

veronikastrickova
26. mar 2023

@mariska1989 😂😂😂 ze vacsie pravo ma matka. To mozno vo filmoch, realita je uplne, ale uplne ina.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
rony2255
26. mar 2023

@elizabet173 plánovala-neplánovala asi tak, že mali sex bez ochrany, a keď sa zadarí, nevadí...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
26. mar 2023

@elizabet173 volal ma x krat do Nemecka, ze tam je lepsi zivot, lepsi zivot aj pre nase dieta. Ja som mu povedala, ze odist zatial nechcem. On tu ma byt este 2 roky.
Urcite to nebol kalkul z mojej strany, ak by bol nevyplakavam tu kvoli dna, a rovno si ich dam spravit, a pripravim ho o peniaze. Ale mne o to vobec nejde, a on o tom dobre vie.

autor
26. mar 2023

@elizabet173 zabudla som dodat, ze ak by chcel moze sa zbalit a odist kedykolvek.

charliee1980
26. mar 2023

Ved uz teraz co s nim ? 😁 Nasral ta, a to tak, ze si ho do haja poslala, vztah je, predpokladam, nastrbeny, tak teraz ho aspon daj do RL kvoli alimentom 🤪 Preco dietatu brat to, na co ma narok ? Tj.zit na úrovni rodica ? 😁

rony2255
26. mar 2023

@elizabet173 okrem toho kalkulu súhlasím. Ak by s ním bola z vypočítavosti, tak na testy by šla ochotne.
Keby som na jej mieste, moja prvá reakcia by bola rovnaká ako u autorky. Urazila by som sa, že ma obvinil z nevery, zbalila sa a odišla. Ale máte pravdu tie, ktoré vravíte, že dieťa má právo na svojho otca. Na druhej strane, on to môže riešiť po pôrode cez súd.
Ten vzťah už krachol, ale ako otec sa môže ukázať fajn.
Ale neveriť, že dieťa je jeho a pritom žiadať prítomnosť pri pôrode, tak to je drzosť.
Neviem, možno by autorka mala predsa len súhlasiť s testami. Ale povedala by som mu, že až po pôrode. Nebol by v rodnom liste, dieťa by malo jej priezvisko a on by mal aj tak dôkaz, že je otec.
Mne ten chlap príde taký protikladný...
No hlavne by sa mali asi porozprávať, v kľude. Možno so svedkami, nejakým spoločným kamarátom, ktorý by bol nestranný, ale pozná oboch.

miadi
26. mar 2023

Ty si si moc ista ze on nieco velmi dobre vie o tebe. Ved ti neveri ani ze dieta je jeho. Ked ti neveri taku podstatnu vec .. fakt si myslis ze inak vsetko ostatne chape spravne? By som Sa potomto zamyslala aky vlastne je ? Ci ho ozaj poznam Alebo len mam svoju predstavu o nom. Ach budes to mat este komplikovane. Ked bude zit v nemecku a bravat si dieta tam. Alebo nebude mat vobec zaujem ho vidiet a dieta sa ta bude pytat kde je otec preco tu nie je? A raz ked bude velke mu toto cele vysvetlit.

miadi
26. mar 2023

Urobit si neplanovane/planovane dieta s cudzincom o ktorom vies ze minimalne o 2roky odide spet do nemecka. .. a ty tam este nechces ist. Celkovo sa zda ze mate kazdy iny plan do života. Takze bud si das spravit DNA test a pojdes snim o rok dva zit do nemecka.. alebo ostanes u rodicov ako single matka ( ak nemas svoj byt) uz si len vybrat ktora perspektiva je lakavejsia.

autor
26. mar 2023

@miadi ak by chcel odist, odide uz davno a kaslal by na mna aj na dieta, ked si mysli ze nie je jeho.

vikiki29
26. mar 2023

No chúďa dieťa… To ho fakt chceš pripraviť o otca len kvoli svojmu urazenému egu? To ti nebude ľúto, že tvoje dieťa ho nebude poznať? Nebude mať žiadne zážitky s ním, s jeho rodičmi, rodinou - so svojou rodinou? Ako mu raz vysvetlíš prečo nemá otca? Budeš mu klamať že sa nechcel starať aby si sa ty sama cítila lepšie, na úkor svojho dieťaťa? Sorry, ale niektoré ženy by fakt nemali mat deti. Keď sa chceš na muža vykašľať tak sa na neho vykašli, ale prečo potrebuješ ublížiť aj dieťaťu? Nepochopím… 🤷‍♀️

miadi
26. mar 2023

Ale Ved je na Svk koli robote . To sa netyka teba on odide ked bude chciet kedy mu to bude vyhovovat. Ked si to v praci poriesi. On planuje odist tak ci tak s tebou ci bez teba . Jeho rodicov poznas ? Za ten cas co si tehotna ta zobral k nim ? Predstavit rodine?

miadi
26. mar 2023

Vedia o tebe a ze si teho? Zobral ta k nim zoznamit sa ? Mami oco toto je Moja priatelka “ xy” budeme mat spolu dieta .. aka bola ich reakcia? Toto je kolkate jeho dieta ? Mà nejaku minulost ? Je rozvedeny? Behaju po svete nejake ine jeho deti? ( ze sa tak brani otcovstvu Lebo mu nieco krachlo?) ci ho ozaj poznas ..

veronikastrickova
26. mar 2023

Tak z prace ho tu vyslali, ty si myslis, ze to je len tak povedat, v zamestnani, ze amola vymente ma? Ty fakt mas 30 len na OP. Rozumovo si 18rocne decko.

autor
26. mar 2023

@veronikastrickova bohuzial je to tak ako pisem, nemusi tu byt ak by nechcel. Kebyze zajtra povedal ze odchadza, tak odchadza. A to ze ty neveris, nie je moj problem.

miadi
26. mar 2023

Ono je dost podstatnejsie ci ta zobral predstavit svojim rodicom ako to ze kupil handricky babatku kocik postielku. To spravil aj moj brat pre svoje dieta hoci s jeho matkou uz Nebol vo vztahu. To su len veci. Ci to s tebou mysli vazne vies skor z činov. Ci si mu stala za to predstavit ta rodicom. A nehovor mi ze nemecko je daleko. Nie je. Moj muz letel na Svk po 4m znamosti a to som ani nebola teho. Ale bol dolezity a bral vztah tak vazne ze isiel na Svk aj cez ocean . Este mu svagor vravel ze videl hostel 🤣a ze ho tam idem predat na maso 🤣nepoznal ma a mal nejake divne filmove predsudky. Moj muz bol jediny koho som predstavila mame. Rodicom sa domov nenosi hocikto. Takze ak si tam bola vedia o tebe a o babatku mozes si povedat ze ten vztah berie važne. Ak nie.. tak jedine ze rodicia umreli tak ok nedalo sa.

vlastnynazor
26. mar 2023

V pripade otehotnenia s cudzincom (predpokladam, ze lepsie zarabajucim) po 6 mesiacoch sa da ocakavat taka reakcia. Ked citam tie prispevky, tak ja som asi za divnu, ale ved ak viem, ze som nespala s nikym inym, tak testy DNA budu jednoznacne, tak ok - isla by som na ne. Uz len ked to zoberiem z tej strane, ze pre krajiny ako Nemecko, Rakusko, Anglicko... sme pre mnohych len krajiny s nizsou urovnou (kolkokrat som v zahranici pocula tie nazory, ze pekne dievcata aj zo Slovenska su len radodajky a chcu sa len nabalit), tak ak mu v rodine opakuju tuto "mantru", a chce mat pokoj v rodine, tak pyta testy.
Ak sa nemas coho bat, tak nech tie testy zaplati a chod na ne. Uz co urobi tvoje zranene ego (zostanes s nim, rozides sa) - to je tvoja vec, akurat tiez som zastanca toho, ze ako otec moze byt super, cize ak ma zaujem byt otcom, urcite by som mu tu moznost nebrala, pretoze vase dieta oberies vedome kvoli svojmu egu o otca (a plus aktualne urcite tvoje rozhodnutie je ovplyvnene emociami z dovodu zvysenych hormonov).
Moj nazor je, nebrat to tak tragicky, nech zaplati testy a chod tam. Co urobis po obdrzani vysledkov, je na tebe, ale i tu by som to nehrotila, ak sa mate radi a jedina vec, co sa vyskytla, je - ze chce testy (budu testy, jeho rodina/neprajnici sa skludnia).

vroni
26. mar 2023

Vidím, ze vsetky pana osobne poznate a viete, ze bude super otec. Smutny fakt je, ze sa zatial skor chova ako chybny chuj a nie ako buduci super otec. Ja by som na ziadne testy nešla, bolo by mi nacisto a uplne fuk, co si o mne takyto uboziak mysli a nemysli. Nech sa paci, ked sa dieta narodí nech sa ukaze, aky bude super otec. Potom som ochotna pre blaho dietata ist na testy. Dovtedy moze suchat nohami alebo ist do čerta, jeho vec.

chillibubble
26. mar 2023

@vlastnynazor tak ale ked nechcem dieta, tak sa chranim nie? nie ze nechcem dieta po pol roku vztahu s vychodoeuropankou, ale nic nespravim pre to, aby som ho nemal...

miadi
26. mar 2023

@vroni to je len taky optimizmus ze otec este moze byt ok hoci partner nie je .. to nikto netvrdi ze bude dobry otec Ale ze narok na dieta ma ak bude mat zaujem. A dieta ma pravo poznat otca. Nie je prva ani posledna co mala iluzie o vztahu a otehotnela neplanovane s clovekom co ten vztah nebral tak ako ona. Kto vie co bude? Mozno ho bude par rokov nahanat ona cez internationalny sud aby urobil test DNA a platil vyzivne. A on bude v nemecku veselo zit a tvarit sa ze ziadne dieta nema hoci bude mat nezvratny dokaz. A platit vyzivne automatickym prevodom z uctu na ucet.

lunademonica
26. mar 2023

Je to strasne smutne, chapem ako sa citis, no na druhej strane podla odhadov dna testerov statisticky 5 az 10 percent muzov realne vychovava cudie dieta a to je tiez bolestive pre chlapa a oni chudaci mozu "len verit". Tak sak nech si testy urobi, ako budes postupovat je na tebe.